Войната в Украйна 3

• 769 904
  • 17 587
  •   6
Отговори
# 495

Не очаквам розово бъдеще за Украйна най малкото защото загубиха войната, но и най лошия мир е по добър от най добрата война, забравих кой го е казал.
Същото са казали в интервюта Чембърлейн и Даладие през 1938.  И от техния мир после следва най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Та съм скептична.
Не разбирам също защо тук никой не се радва на очаквания край на войната, на какво се надявахте?
Аз пък не знам защо очаквате край на войната. Защото Тръмп е казал, че ще я спре?
Аз съм била в Щатите по време на първия му мандат, нито беше успешен президент, нито си изпълни предизборните обещания тогава.
Да не говорим, че за мен много е остарял през последните години и като го слушам и неговите умствени взможности са поотслабнали като на Байдън.
Не знам какво му се радват толкова в България. Американците гласуваха наказателен вот заради цените и заплатите, а не че Тръмп е президента чудо.

# 496
  • Paris, France
От ТАСС за президентството на Тръмп и влиянието му над войната в Украйна:

Скрит текст:

Ако искате превод, казвайте!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 14:26 от AnMary

# 497
Аз нямам големи очаквания от президентството на Тръмп.
С най-голяма вероятност допускам да ограничи помощта за Украйна и да остави Европа да помага.

# 498
Досега запомних 2 неща- Тръмп не иска да дава пари и да подарява оръжие на Украйна. Беше доста рязък със Зеленски и го обиди, наричайки го търговец. И аз мисля, че няма да натиска  Украйна за нищо, просто ще врътне кранчето. Другото е признанието на самите украински ръководители, че без помощта на САЩ войната свършва. Нуждаят се от пари и оръжие. ЕС дава много малко на фона на Америка и само с  помощ  от ЕС нямат шансове да устоят дълго. Всяка война, особено съвременна война, струва много пари. Украйна ги няма. Затова предвиждам край на войната, а не защото Тръмп нещо си щял да каже или поиска или пък да не поиска. Ако постави някакви искания пред Путин, с които руснаците не са съгласни, трябва да продължи на дава пари и оръжие на Украйна. Не мисля, че ще го направи, той обеща на американците да се съсредоточи върху икономиката и миграцията, а това значи да запуши пробойните в бюджета поне в някаква степен.

Може да не е християнско, братско и славянско или беше.... Украйна да търпи загуби, но не знам какъв полезен ход има ЕС, оставайки единствен защитник и донор, аз не виждам такъв. Интересни ще ми бъдат предложения, които не знам как са пропуснати от ЕС, пък в бгмама са се досетили....Joy

# 499
Не мога да разбера това едностранчиво мислене - ако Украйна не може да води война, значи тази война ще свърши. Какво излиза - че само Украйна иска да воюва? Че Русия, когато Украйна повече не може да се защитава, ще спре? Или че не се изисква нищо от Русия, а само Украйна трябва силово да се накара да спре?

Интересно

# 500
Тръмп не иска да дава пари за продължаване на войната по този начин, но също така не е съгласен с исканията на Путин, което подсказва, че няма току така да остави Украйна в ръцете му.
Едно от исканията и на двете страни е свързано с НАТО. Как ще се подходи по този въпрос, не е ясно. Ако Украйна стане част от НАТО подхода е един, ако това условие се изтъргува с Русия и Украйна остане извън, подхода ще е друг.
Тръмп няма интерес да е в конфликт с Русия, Китай и останалите. Най-вероятно ще търси компромис и "стопляне" на отношенията, предполагаемо по икономически път.
Чакам да чуя  Урсула фон дер Лайен, какво ще каже, все пак Европа има право на мнение.

# 501
  • София
Да, точно така е. Само Русия има право да води войни, само Русия има право да ги печели и никой няма право да се защитава  от Русия.
Русия е свещена в България, някои българи милеят повче за майка Русия от колкото за собствената си държава. Иначе им пречи чуждопоклонничеството и постоянно роптаят против него.
Не мога да разбера това едностранчиво мислене - ако Украйна не може да води война, значи тази война ще свърши. Какво излиза - че само Украйна иска да воюва? Че Русия, когато Украйна повече не може да се защитава, ще спре? Или че не се изисква нищо от Русия, а само Украйна трябва силово да се накара да спре?

Интересно

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 17:48 от pimpinela

# 502
Тръмп иска парите да са заем.
 Дали ще се върнат или опростят нататък е друг въпрос. Аз така съм разчела изказванията. А за Европа е прав. Длъжна е да се защитава без да виси на врата ва Америка. Не  е бебе.
 И това изказване ,дето се размята е от предния му мандат. Всичко се променя. Той  има и други мнения от преди.

# 503
Тръмп винаги освен тояга,е предлагал и морковче. Така ще постъпи и с Русия. Ще постави ултиматум на Путин да се изтегли напълно от Украйна,в замяна на някакво морковче. Не защото е влюбен и обича Путин,а защото умният лидер така постъпва – оставя вратичка на врагът през която да се оттегли с малко достойнство.

# 504
WSJ  е пуснал статия, позовавайки се на вътрешна информация, че съветниците на Тръмп обсъждат план за край на войната, при който ще се замрази конфликта по фронтовата линия. Предвиждат деморализирана зона, за която обаче нямали още предложение кой разделя двете страни. Не искали никой  свързан с НАТО и дори и ООН като финансирани от САЩ.
И отлагане на разговорите за Украйна и НАТО с 20г.

Аз вече написах -не очаквам кой знае каква промяна в политиката на САЩ с Тръмп. Има обаче нещо, което може да е проблем за Украйна - Тръмп се влияе от личните си предпочитания. При последната среща със Зеленски напрежението между тях беше меко казано очевидно. Това може и да изиграе някаква роля.

# 505
Доколкото съм чел изказвания на видни републиканци, близки до Тръмп  планът на Тръмп е следният:
Украйна признава окупираните теритоии за руски; дава отказ че няма да има ядрени оръжия, отказва се да влиза в НАТО в близките 20 години; В замяна САЩ се продължат да доставят оръжия на Украйна, с цел възпиране на една евенутално руска атака и ще им помогнат да си преоборудват армията;за сметка на това влиза в ЕС, а  трите страни - Русия, САЩ и Великобритания дава сериозни гаранции за това че остатъка от Украйна ще остане в този си вид.  След което САЩ хвърлят сериозни усилия да възстановят икономически Украйна. За опупираната от Украйна зона в Русия - ни дума. Ще се създаде демиталиризирана зона, но не ясно кой ще я охранява. Там няма да има американски войски
Честно казано този план твърде много напомня на плана на Путин  (с изключение на това че Украйна трябва да си убият армията) и не мисля че е приемлив за Украйна

https://news.bg/int-politics/sega-tramp-tryabva-da-reshi-kak-da- … _campaign=sidebar
https://fakti.bg/world/925847-razkriha-kakav-plan-ima-tramp-za-u … nato-za-20-godini
Не е ясно и какво мисли Путин за този план

# 506
Аз вече написах -не очаквам кой знае каква промяна в политиката на САЩ с Тръмп. Има обаче нещо, което може да е проблем за Украйна - Тръмп се влияе от личните си предпочитания. При последната среща със Зеленски напрежението между тях беше меко казано очевидно. Това може и да изиграе някаква роля.

Затова изборът на персонаж като Тръмп за лидер на нация, е все едно да се застреляш в главата, за да се отървеш от главоболие, както писа един журналист.

# 507
Аз изобщо не се радвам на избирането на Тръмп и мисля, че вината е на демократите, които издигнаха първо Байдън за втори мандат, а после го смениха с Камала Харис. Явно американците не са узрели достатъчно, за да имат жена за президент. Колкото до отношението на Тръмп към Украйна - не очаквам много от него, но и не мисля, че ще поднесе Украйна на тепсия на путин. Няма какво да се лъжем - САЩ не искат нито силен Китай, нито силна русия и поне заради това Тръмп не би трябвало да хариже Украйна. Друг е въпросът, че както се спомена - при него има голямо значение личното отношение и това го прави непредвидим.

# 508
Доколкото съм чел изказвания на видни републиканци, близки до Тръмп  планът на Тръмп е следният:
Украйна признава окупираните теритоии за руски; дава отказ че няма да има ядрени оръжия, отказва се да влиза в НАТО в близките 20 години; В замяна САЩ се продължат да доставят оръжия на Украйна, с цел възпиране на една евенутално руска атака и ще им помогнат да си преоборудват армията;за сметка на това влиза в ЕС, а  трите страни - Русия, САЩ и Великобритания дава сериозни гаранции за това че остатъка от Украйна ще остане в този си вид.  След което САЩ хвърлят сериозни усилия да възстановят икономически Украйна. За опупираната от Украйна зона в Русия - ни дума. Ще се създаде демиталиризирана зона, но не ясно кой ще я охранява. Там няма да има американски войски
Честно казано този план твърде много напомня на плана на Путин  (с изключение на това че Украйна трябва да си убият армията) и не мисля че е приемлив за Украйна

И твърде много напомня 94-та година и обещанията, дадени в меморандума от Будапеща.

# 509

Не е ясно и какво мисли Путин за този план
Напротив, напълно ясно е.
Ясно е, че тия "сметки" са без кръчмар.
Говоркат си така помежду си, да се намират на приказка, дет се вика.

Общи условия

Активация на акаунт