Войната в Украйна 3

• 894 123
  • 19 882
  •   6
Отговори
# 3 960
Още преди войната, някои от украинските политолози смятаха, че Украйна трябва  да се отърве от Донбас, който е рускоезичен и е контра на останалите. Смятаха, че избори без тях са приемливи. Не виждам сега какво се е променило.

Кримски татари подкрепят Украйна. По време на Втора световна  ги обвиниха в работа на нацисти, депортираха ги. Хиляди умряха по пътя, разделени семейства. След разпад на СССР, Украйна им позволи да се върнат в Крим.
Наталия, през ВОВ са депортирани много хора, не само татари, страдали са хора от целия СССР.  Естествено, че ще им позволи да се върнат, това не е нещо кой знае какво - нормално е.
Та като се върна  толкова далече  да кажеш нещо за Волин и украинското милосърдие? И до днес Украйна не се е извинила, след като почна войната е отменила мораториума и е разрешила ексхумация на жертвите.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 20:17 от ее123456

# 3 961
Гледах пресконференцията на Зеленски, колкото по-неудобен става за Путин и за Тръмп, толкова по-симпатичен ми става на мен. Лицето му е живо, изразява емоции, за разлика от мумията Путин, в когото и чисто визуално няма нищо човешко. Маска.

# 3 962
Има ли го някъде това интервю на Зеленски, но с някакъв превод на английски или руски?
Исках да кажа пресконференцията.

# 3 963
  • София
Има ли го някъде това интервю на Зеленски, но с някакъв превод на английски или руски?
https://www.youtube.com/watch?v=AKI7FwxSmCo

# 3 964
Мерси Наталия.

# 3 965
Зеленски и на мен ми хареса как говори. Беше дипломатичен, дори за изказването на Тръмп, че е диктатор.
За мен важно беше това, което каза за производството им на оръжие и как ще го развиват. Ако ще трябва Европа да купува оръжие, по-добре да е от тях и нас, отколкото от американците.
И силно обезпокоително е да попадне такова оръжейно производство  в ръцете на руснаците.  Няма значение по коя страна точно ще го използват или няма да го използват, все ще живеят хора там.
Четох, че руснаците имат намерение да произведат тази година 3000 ракети с далечен обсег, ще бъде чудовищно, ако към това се добави и разработеното от Украйна, а то не е малко, дори само дроновете да се вземат предвид. А Зеленски спомена доста неща, включително и за разработването на украински системи пейтриът.
За изборите звучи логично, но все пак ако народът се вдигне да иска избори, все някак предполагам ще ги проведат. Въпросът е доколко ще са легитимни, ако после неуспелите да гласуват ги оспорят. Това последното изречение е мое чудене, не е от пресконференцията. Няма прецеденти, така че не е ясно какво може да стане. Гледам, че реакциите на украинците са различни, има и харесване на идеята, че избори не могат да се проведат, и нехаресване. Ще изчакам да видя и реакцията извън социалните мрежи, защото за мен те не са напълно реални и показателни за това какво мислят хората. Нали виждам по фейсбук групите какво надъхване е, а в реалния живот същите хара правят обратното.
Общо взето нищо ново не се каза на тази пресконференция, просто Зеленски си повтори тезите.
Чакам да видя утре Тръмп какво ще измисли, ама нямам особени надежди за здрав разум там.
И гледам вече.на няколко места шегата, че диктаторът си чистел сам разсипаната вода.

# 3 966
  • София
Гледах и аз. Доста умерен и последователен, не се лашка в популистки изказвания, не хвърля кал, чудесен оратор за мен.
И е изморен, много.

# 3 967
  • София
Как няма да е изморен,той не е в бункера и да чака само да му докладват.
Аз искам да чуя новите санкции на Великобритания,само прочетох,че са готови.
АзГ загуби изборите,а бяха такава надежда на копейките,путин и тръмп (всички умишлено са с малки букви,оказаха се малки дребни души).

# 3 968
  • София
85% от уничтожена техника и жива сила идва от дронове. САЩ грубо на година даваше оръжие на 20млрд долара,
има вече замяна на Старлинк, ако мъск реши да спре сигнал. Украйна произвежда оръжия 5-6 пъти по-евтини от Америка и са по-добри от американските. Също така, Украйна направи модификации на голяма част от чужбинска военна техника.

Моят основен приоритет е да направя Европа независима от Съединените щати, казва Фридрих Мерц Hands Muscle

# 3 969
Украйна, беше ухажвана от ЕС ( явно има защо), но на някои силни не им хареса идеята да се присъедини към ЕС и Нато и двете велики сили решиха да я разграбят, а за Европа .......каквото остане. Щом ЕС я харесва значи и Сащ и русия имат интерес. Защо ли? Явно силните на деня определят правилата на играта и използват максимално момента с Урсула на чело на ЕС . Тя е много слабо звено  - лесна за манипулации и корумпирана жена.

# 3 970

Този път беше съвсем различно - без преиграване, без нахалство, без излишни пози и театралничене.
Аз го гледах в оригинал и не всичко разбрах, но беше съвсем различен и направо ми хареса.

Фокс е излязал с новина, че Путин утре ще обяви победа във войната.
И Арестович с бомбастичен пост какво е решено и което обяснява защо американците искат да държат контрола на фонда и защо бяха совалките на Лавров+смяната на позицията на Китай.
Силно неочаквано и добро като решение, много ми се иска да е истина.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 00:19 от flambe

# 3 971
  • София
То се вижда защо. Утре стават три години от жестока война, има ли друга държава в Европа, която би издържала толкова? Заедно с Украйна, Европа ще е силна. Всеки ден обстрелвана и сега летят шахеди в тези минути. росияне вече добавиха и шрапнели вътре, террорюги. Това е за хора, колкото може повече да пострадат.

# 3 972
И Арестович с бомбастичен пост какво е решено и което обяснява защо американците искат да държат контрола на фонда и защо бяха совалките на Лавров+смяната на позицията на Китай.
Може ли цитат или линк към това изказване, не го следя този човек, а ми стана интересно какво е това добро решение?

# 3 973
И какво е това неочаквано и добро решение?

# 3 974

Прекалено хубаво звучи, не вярвам да е истина.

Накратко - мир чрез икономика, Украйна свободна икономическа зона, зона за икономическо сътрудничество, фонд за възстановяване с основни САЩ, Русия, Китай и желаещи от Европа. Същото в Арктика и на поне още едно място. Геополитикато става подчинена на геоикономиката.
Прекалено е невероятно, но като идея звучи страхотно.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 01:37 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт