Войната в Украйна 3

• 887 531
  • 19 697
  •   2
Отговори
# 4 215
Да унищожават Русия ли? Как? Като й дават пари, хранят олигарсите й и допускат обикновените руснаци до някакъв по-нормален живот? Не знам кой е изтрещелия ..

# 4 216
  • Русе
От десетилетия се опитват да унижат и да унищожат една държава - Русия - и на нея й писна.

Обясни как става тази работа. Аз съм русофил и винаги съм следяла как се развива ,а и трябаше по едно време да взема решение там ли да продължа живота си. Но великото разминаване на думи и действителност ме разколебаваха. По-късно разбрах че нещата са даже и по-дълбоки и доста очевадности съм пропускала в името на филството си. Специално за Перестройката писах реферат преди 5 години и доста рових и проучвах. Не е това, което си мислиш.

# 4 217
Слух, че Ердоган е заявил, че ще прати мироопазващи войски в Украйна. Не съм го видяла официално.

# 4 218
Слух, че Ердоган е заявил, че ще прати мироопазващи войски в Украйна. Не съм го видяла официално.

Готов да предостави войски за мироопазващи сили. Не е точно същото. Но звучи правдоподобно.

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Bloomberg-Turciya … v-Ukraina-2464759

# 4 219
  • София

Турция е отворена за разполагане на миротворци в Украйна
https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-02-27/nato-member-t … eepers-in-ukraine
Великобритания също, ама след спиране на военни действия.

# 4 220
Турция е член на НАТО.
За мен е партенка.

# 4 221
"Проф. Николай Витанов: Европейски мироопазващи сили в Украйна? Не, твърде скъпо е!"
https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/prof-nikolai-vitanov- … de-skapo-e.179042

# 4 222
Не само парите са проблем за евентуалните миропазители. По-големият им проблем е, че ако ги думнат руснаците заради някоя украинска провокация, то САЩ и НАТО няма да си мръднат и пръста в тяхна защита. Тръмп вече  го заяви на няколко пъти това.

# 4 223
Тръмп е заявил и че продължава санкциите срещу русия с една година.

# 4 224
  • София
Не само парите са проблем за евентуалните миропазители. По-големият им проблем е, че ако ги думнат руснаците заради някоя украинска провокация, то САЩ и НАТО няма да си мръднат и пръста в тяхна защита. Тръмп вече  го заяви на няколко пъти това.
Няма украински провокации има росийски опити, не мисли хората за идиоти. Стотици дронове 24 на 7 над цялата территория, където са военни действия.

# 4 225
Сега пък нов изблик на  циклофрения.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп за първи път призна, че може и да не успее да постигне мир между Украйна и Русия. Той заяви това на заседание на американското правителство, говорейки пред пресата, пише украинската агенция УНИАН.

https://fakti.bg/world/952937-izvanreden-komentar-na-tramp-za-uk … rat-ne-e-vazmojen

Ще направим всичко възможно, за да постигнем най-добрата сделка и за двете страни. Но за Украйна, ние ще се стараем много да направим добра сделка, така че те да могат да си върнат колкото е възможно повече [територия]. Искаме да върнем колкото е възможно повече [територия на Украйна]", каза Тръмп по време на разговор с репортери в Белия дом, излъчен в YouTube.

https://www.mediapool.bg/tramp-obeshta-da-pomogne-na-ukraina-da- … a-news368610.html

Може и да не е вярно,  макар че и да е, няма значение, утре синусоидата сигурно ще е в друго положение.

Путя нещо замлъкна, май поклонникът му и него го ошашка.
Ако ще ни уведомяваш за всяка промяна при Тръмп губиш си времето.

# 4 226
Какво ти изтрещя? От десетилетия се опитват да унижат и да унищожат една държава - Русия - и на нея й писна.
САЩ от десетилетия използват и управляват простите европейци - може би на САЩ им писна.
И грам не съм русофил, напротив.

На самата Русия никой не е посягал. Бившите сателити на Съветската империя искат да скъсат с нея и да се развиват както си искат без да ги командват от Москва. И Русия с цялата си наглост счита това за посегателство срещу нея - унищожението на империята. А на самата Русия кой какво е направил, ако смея да попитам?
То това е всъщност русофилията - да приемаш руската гледна точка, че Русия не е само онова в границите и, а цял куп държави наоколо, които трябва да слушкат.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 19:40 от Черна станция

# 4 227
Това пък за мнението на руснаците за Тръмп къде го четохте?

Турците са отрекли, че са готови да изпратят контингент в Украйна. Единственото, което предлагали било посредничество за преговорите.

Стармър във Вашингтон. Тръмп излезе да го посрещне за разлика от Макрон.

# 4 228
Ако ще го променя по оруелов образец, хайде по-добре не.

# 4 229
  • София
Попитаха го журналисти, дали все още смята, че Зеленски е диктатор
"Не мога да повярвам, че нарекох президента Зеленски диктатор", казва Тръмп

Разбира се, ще се опитаме да върнем колкото се може повече земя на Украйна, но присъединяването към НАТО няма да се случи - Тръмп

Също така неговите изявления:

— рф се държи много добре, имахме много добри преговори както с Украйна, така и с рф.

Тръмп каза, че има "много добри отношения" със Зеленски и ще подпише споразумение за украинските редкоземни метали утре

— Ако подпишем споразумение за метали, аз съм готов да обсъдя разполагането на миротворци в Украйна след това

Но това го казва днес, утре не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт