Войната в Украйна 3

• 884 257
  • 19 627
  •   3
Отговори
# 4 395
В историческата наука няма "ако".
Ако това, ако онова.... ама не е станало нито това, нито онова.
Важно е касво наистина е станало, а не някакви фантазии.
Виждам, че Зеленски продължава да е мразен люто от някои хора. Днес мистър оранжев президент каза, че не е хубаво така да се мрази и това пречи на диалога.

# 4 396

Точно така е. Единствената причина да се мисли в тази посока е, че сега, макар и в доста по-неблагоприятни условия, се появява някакъв малък шанс все пак да се мине към взаимни гаранции със зачитане на опасенията и на двете страни. След като се видя нагледно какво стана без взаимни гаранции и без взаимно зачитане на опасенията.

Иначе в това Тръмп е прав. Да наричаш някого убиец и терорист е лоша изходна точка за преговори с него.
А днес видяхме какво става, когато наричаш някого убиец и терорист в присъствието на човек, който държи на преговорите и чиято помощ си отишъл да искаш. Много зле премерено поведение.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 05:08 от Vapor

# 4 397
Така е, ако преговорите са провалени действително заради тези думи на Зеленски.
На мен ми се струва, че ако Зеленски не беше казал това, щяха за друго да се хванат и да се заядат.
Няма безупречен човек, все ще има една дума поне, която да се използва за повод да се развалят преговори, които искаш да развалиш
Това видях аз в моя телевизор, в твоя може и друго да са показали.
Скрит текст:
Вълкът и лисицата решили да се гаврят със заека. Срещат го и му викат:
- А, Зайо, ти що си без шапка бе? - и го съдрали от бой.
На другия ден отново го срещат, но този път заекът предвидливо си сложил шапка.
- А, Зайо, ти що си със шапка, бе? - и пак го съдрали от бой.
Така няколко дена се гаврили, що си със шапка, що си без шапка и бой. По едно време им писнало и решили да сменят стратегията. Наговорили се: "Утре като видим заека, ще му искаме цигара. Ако ни даде с филтър - Що ни даваш с филтър, ако ни даде без филтър - що ни даваш без филтър и пак ще го бием!". Зайчето обаче, било в храстите и чуло всичко. На другия ден носи две кутии цигари, с филтър и без филтър. Срещат го вълкът и лисицата и му искат цигара:
- Ей, Заек! Я дай една цигара!
- С филтър или без филтър? - пита Зайо.
Вълкът и Лисицата се спогледали, почесали се и в един глас изревали:
- Абе заек, ти що пак си без шапка?

# 4 398
Тактика та даскала или началника, да унижиш, да сплашиш, да стане послушен и докато се усети да е подписал.
 Очаквам протести в САЩ.

# 4 399
Аз няма да взема отношение за скандала кой крив, кой прав. Много грозно.
Сега оценявам усилията на Стармър да си подготви посещението при Тръмп описано в Политико.

Обаче ще упрекна Зеленски за гримасниченето.
Приемам, че има право да не е съгласен и да си изказва мнението и нямат право да му крещят, но тези физиономии докато домакините му говорят са недопустими.

Не очаквам протести в САЩ , от държанието на Зеленски имаме недоволство и в предната администрация. Публичното им изказване било по-дипломатично, сега беше ужасно.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 06:21 от flambe

# 4 400
Виждам, че Зеленски продължава да е мразен люто от някои хора. Днес мистър оранжев президент каза, че не е хубаво така да се мрази и това пречи на диалога.
Разбира се,че има "ако". В миналото няма "ако" в смисъл,че не можем да променим фактите от него,но историята е можела да развие другояче. Ако Левски не беше тръгнал за Ловеч,а си беше останал в Букурещ,нямаше да го заловят. Но той е решил (ненужно според мен) да отиде до Ловеч да вземе архива на БРЦК.

# 4 401
Протести няма да има.
Всяко чудо ще е за 3 дни. Виждам много негативни мнения в Туитър за Тръмп и колко агресивно се е държал (факт),но и това ще отмине.
И него разбирам,и Зеленски разбирам,но също така знам,че тази война трябва най-накрая да се приключи (преди да излезе извън контрол) и ще има един победител и един загубил.

За хладилниците в Щатите, с вето на Мексико,очаквам основно скок в цените на плодовете и зеленчуците (от моя потребителска гледна точка).
Няма да е нещо фрапиращо както се случи с органик яйцата,но ще се усети.

# 4 402
Русия не може да победи,защото санкциите бавно и неумолимо я задушават като анаконда диво прасе.

# 4 403
Мен Русия сама не ме притеснява.
Притеснява ме Русия и Китай заедно.Ще ни отвеят и това Тръмп го знае.

# 4 404
Не са толкова важни разходите и цените на зеленчуците, колкото какво ще стане с доходите. Ще видим.
А Русия и Китай ще ви отвеят като се цепите от Европа, много ясно.
Съединението прави силата или да сте грейт агейн.

# 4 405
Както и да се опитват да оправдаят Тръм форумните му избиратели, съм убеден, че в Републиканската партия има достатъчно интелигентни хора, които осъзнават що за стока е и накъде води САЩ.
Толкова тъжен беше Зеления по Фокс.Само вие тук групичката си въобразявате,че американците одобряват Зеленски
Беше такова яко шоу,дори Ана Цолова ,коята е про украински настроена е писала,че това беше капан за Зеля.И вие не го разбирате,и не искате да признаете ,че той бе унижен и нарязан на салата!
Аз виждам така нещата:Тръмп иска да спре войната,Зеления иска да продължи и да му дават пари,е има новина за него,пАри нЕма

# 4 406
Всички са изпаднали в истерия начело с Тръмп и Зеленски, европейците и те пискат отстрани. Само Русия стой хладнокръвно и спокойно. Накрая Путин и Китай ще ни смачкат докато изтерясваме за Украйна. Никаква здрава мисъл...
Мяй не следиш руски източници.
Руснаците също са истерясали последните дни, бая работи изприказваха, включително и противоречиви.
Спокойни изобщо не са.
А китайците не знам дали ще смачкват някого, те откриха, че продаването на боклуци по 50 цента и изкупуването на другите държави са по-добро оръжие от ядреното. Мисля, че доста им се промени политиката напоследък.

# 4 407
Няма значение дали Русия е придатък за политиката на САЩ. Даже е по-лошо, защото ще застане изцяло в руското на китайската политика.
За тях е важно точно да не стане придатък и да са напълно зависими от Китай.

Турция не е ядрена сила. Индия и Пакистан не виждам какво общо имат, целия алъш-вериш на Европа с руски нефт върви през индийски посредници.
Да не говорим, че са малки ядрени сили. В света има трима глобални лидери в ядрените съоръжения - САЩ, Китай и Русия.
САЩ не искат да започнат противостяване едновременно с две от тях.

Сега прехвърлих интервюто по Фокс. То вече е 10-ката.

# 4 408
Всички са изпаднали в истерия начело с Тръмп и Зеленски, европейците и те пискат отстрани. Само Русия стой хладнокръвно и спокойно. Накрая Путин и Китай ще ни смачкат докато изтерясваме за Украйна. Никаква здрава мисъл...

Да, ама ако Русия бъде оставена да глътне Украйна това е плацдармът за смачкването. Не осъзнавате ли, че Украйна е първата стъпка на путиновия поход към нова Руска империя?
Ами ако си бяхте направили труда да се информирате щяхте да знаете, че не е това целта. Стига с тези опорки, че идвал за нас. Това да не ви е 19 век, когато са воювали за територии. Вече се говори за многополюсен световен ред, само тук не сте разбрали.

# 4 409

Да, ама ако Русия бъде оставена да глътне Украйна това е плацдармът за смачкването. Не осъзнавате ли, че Украйна е първата стъпка на путиновия поход към нова Руска империя?
Ами ако си бяхте направили труда да се информирате щяхте да знаете, че не е това целта. Стига с тези опорки, че идвал за нас. Това да не ви е 19 век, когато са воювали за територии. Вече се говори за многополюсен световен ред, само тук не сте разбрали.
Изобщо не воюват за територии, ама хич. Никакви територии не анексираха по време на войната.... пардон, сво-то, че даже по документи водят области за руски, които де факто още не са завладели.
Но, разбира се, не воюват за територии, да не си помисли някой такова нещо, ей така от немай къде едвам се навиха да ги вземат.

Общи условия

Активация на акаунт