Войната в Украйна 3

• 883 186
  • 19 608
  •   6
Отговори
# 4 440
Вече съм го писал какво би се случило...
Ако вчера бяха подписали договора за концесия и разработването на находищата, щяха да спрат да губят територии с изключение на тези в Курска област, които до лятото ще са си ги възвърнали руснаците.
След това щеше да започне възстановяваването на Украйна, като с част от замразените активи на руснаците щяха да отидат за компенсация, а останалите за вече разрушените от войната места.
Сега има друга опасност, да ескалират военните действия и да станем свидетели на видяното в Газа където израелците сриваха цели квартали, а не единични сгради ...
И пак казвам никой от съюзниците от Европа дори и да има американско оръжие не може да го ползва в конфликта без изричното позволение на американците .

# 4 441
От цялата постановка която Тръмп спретна, става ясно, че Зеленски иска война, а Щатите - мир. Като цяло ситуацията е патова, защото Украйна не може да се справи сама срещу Русия, а Зеленски няма никакъв шанс. Ясно е също, че войната не може да продължава до безкрай, още повече че са намесени ресурсите и на другите държави. За съжаление си мисля, че този човек го очаква нещо много лошо в близко бъдеще, и то ще дойде от най-приближените му украинци. Предполагам, че ще бъде предаден.

# 4 442
Слушах тази сутрин анализа на няколко дипломати от кариерата. Всички казаха, че Зеленски изначало е направил основна грешка в дипломацията. Колкото и добре да знаеш английски език (а той все пак не го знае идеално, не му е роден) никога на такива срещи не говориш без преводач, директно на събеседника си. Винаги държавния глава говори на родния си език, все пак представлява държавата си, не е там да се покаже колко добре е научил чуждия език. Говоренето чрез преводач има две причини да е задължително при международни срещи.
Първо преводача може да намери правилните думи от дипломатичния език за да не бъдеш разбран погрешно и второ, най-важното, докато преводача превежда, ти можеш да помислиш малко, да успокоиш топката, да премислиш дали да кажеш точно това което ти е на езика или да замълчиш или да го кажеш, но по малко по-различен начин. Изобщо много е важно да се говори с преводач, а не да се правиш на много знаещ чуджи езици. Дипломатите смятат че ако имаше преводачи на срещата, нещата щяха да се развият по друг начин.

# 4 443
Редица украински медии са били принудени да затворят поради факта, че беше спряно финансирането от Американската агенция за международно развитие (USAID).

Това каза съоснователят на изданието "Европейска правда", журналистът Сергей Сидоренко, в интервю за портала Euractiv, съобщава Национальная Служба Новостей.

Той добави, че последният кръг от грантове на USAID е бил отменен, преди да бъдат получени парите.

# 4 444
Слушах тази сутрин анализа на няколко дипломати от кариерата. Всички казаха, че Зеленски изначало е направил основна грешка в дипломацията. Колкото и добре да знаеш английски език (а той все пак не го знае идеално, не му е роден) никога на такива срещи не говориш без преводач, директно на събеседника си. Винаги държавния глава говори на родния си език, все пак представлява държавата си, не е там да се покаже колко добре е научил чуждия език. Говоренето чрез преводач има две причини да е задължително при международни срещи.
Първо преводача може да намери правилните думи от дипломатичния език за да не бъдеш разбран погрешно и второ, най-важното, докато преводача превежда, ти можеш да помислиш малко, да успокоиш топката, да премислиш дали да кажеш точно това което ти е на езика или да замълчиш или да го кажеш, но по малко по-различен начин. Изобщо много е важно да се говори с преводач, а не да се правиш на много знаещ чуджи езици. Дипломатите смятат че ако имаше преводачи на срещата, нещата щяха да се развият по друг начин.
Според мен всичко тръгна от показването на снимките. А че театъра беше режисиран, е извън съмнение. Но някак не мога да се отърва от натрапчивото чувство, че Зеленски и Тръмп са в един отбор.

# 4 445
Дипломатите да бяха дали уроци на дони как се прави дипломация. Пък да бяха го научили, че преговори, не е еднозначно на ултиматум. Дони не води преговори, дони изпълнява какво му е казано от путин. Ясно е, че рекет има не само към Украйна, а и към Европа. И пак ще кажа, САЩ да не забравят 11 септември.

# 4 446
По новините в Нова ТВ говори Румен Радев.
Моля, да се има в предвид, че това не е мнение на потребител тук, а държавен глава на страната ни (може да го одобрявате или не, но това е истината) Та..поредното триене да се отчете, като несъгласие не с потребител тук, а с думите на държавния глава в момента.

Според Румен Радев войната в Украйна  е  отдавна ясно какво ще стане и накъде вървят нещата. Безмислено е повече жертви да се дават и хора умират. Както писах отдавна и често, но редовно ме триехте, човешкият фактор е най-важният в момента, защото украинците го изчерпват.  Не само оръжия трябват, а и  кой да се бие.
Радев казва, че ще дойде скоро момент, за да продължи войната , както искат Зеленски и европейските страни ще трябва да влезнат войски на НАТО , а това означава трета световна война (каза го в прав текст)
Трябва да се спрат военните действия, да има воля за мир и да се водят преговори.
Така, украинците ще губят не само още невинни хора, но и територии.
Каза, че трябва европейските лидери да прогледнат, че нас никой не ни пита какво мислим, но той се е изказвал за прекратяване на войната и как вижда военните действия в Украйна (не в тяхна полза) на високи нива при срещите си. Разбира се, на нас никой не ни обръща внимание (малка и незначителна държава).
Радев или който и да е военен (ама наистина военен с образование и поглед на военните действия) казва в прав текст положението.
Не знам защо и по каква причина европейските  лидери държат на своето. Ще си пратят ли армиите там-не мисля. Ще дават оръжие и вдигат санкции, което ще отслаби икономиките, стандарта на живот на хората във всички страни. Да, поражението на Украйна е поражение и на ЕС, защото ако не бяха дали знак, че ще се бият с оръжие, ама украинците ще умират...това си е също участие във войната . Защо войната почна? Не е само защото Путин навлезнал, ами да кажат какво стана и защо се направи така, че да  няма избор друг. Надяваха се да се разпадне Русия, не стана. Само дето главният виновник е САЩ и Англия за мен поне. Но...сега Тръмп  ще ги направи миротворци,  историята ще помни само европейците , които ако сега се откажат ще са предатели, ако се съгласят ще са пораженци. Това стана за мен поне., Америка пак спечели. Какъвто и да е Тръмп, колко и   луд да го изкарвате, хода му е брилянтен за мен поне. Европейците не могат нито да мислят , нито да действат адекватно , а англичаните просто....видиш ли такъв за договор-бягай.

# 4 447
Геройството на Зеленски в очите на заблудените ще трае кратко...
Неговото поведение нито ще му спечели войната, нито ще му донесе мир, ще донесе само още стотици хиляди загинали украинци.
Американци няма да умират, нито пари ще дават повече.

# 4 448
Моля, да се има в предвид, че това не е мнение на потребител тук, а държавен глава на страната ни (може да го одобрявате или не, но това е истината) Та..поредното триене да се отчете, като несъгласие не с потребител тук, а с думите на държавния глава в момента.

Според Румен Радев войната в Украйна  е  отдавна ясно какво ще стане и накъде вървят нещата. Безмислено е повече жертви да се дават и хора умират. Както писах отдавна и често, но редовно ме триехте, човешкият фактор е най-важният в момента, защото украинците го изчерпват.  Не само оръжия трябват, а и  кой да се бие.
Радев казва, че ще дойде скоро момент, за да продължи войната , както искат Зеленски и европейските страни ще трябва да влезнат войски на НАТО , а това означава трета световна война (каза го в прав текст)
Трябва да се спрат военните действия, да има воля за мир и да се водят преговори.
Каза, че трябва европейските лидери да прогледнат, че нас никой не ни пита какво мислим, но той се е изказвал за прекратяване на войната и как вижда военните действия в Украйна (не в тяхна полза) на високи нива при срещите си. Разбира се, на нас никой не ни обръща внимание (малка и незначителна държава).
Радев или който и да е военен (ама наистина военен с образование и поглед на военните действия) казва в прав текст положението.
Не знам защо и по каква причина европейските  лидери държат на своето. Ще си пратят ли армиите там-не мисля. Ще дават оръжие и вдигат санкции, което ще отслаби икономиките, стандарта на живот на хората във всички страни. Да, поражението на Украйна е поражение и на ЕС, защото ако не бяха дали знак, че ще се бият с оръжие, ама украинците ще умират...това си е също участие във войната . Защо войната почна? Не е само защото Путин навлезнал, ами да кажат какво стана и защо се направи така, че да  няма избор друг. Надяваха се да се разпадне Русия, не стана. Само дето главният виновник е САЩ и Англия за мен поне. Но...сега Тръмп  ще ги направи миротворци,  историята ще помни само европейците , които ако сега се откажат ще са предатели, ако се съгласят ще са пораженци. Това стана за мен поне., Америка пак спечели. Какъвто и да е Тръмп, колко и   луд да го изкарвате, хода му е брилянтен за мен поне. Европейците не могат нито да мислят , нито да действат адекватно , а англичаните просто....видиш ли такъв за договор-бягай.
То май единствено Тръмп и Радев са си позволявали в директна среща със Зеленски да му кажат мнението си в очите. Трябва да намеря запис от онази среща. Ще ми е интересно да сравня телесния език на Зеленски при Радев и при Тръмп.

# 4 449
  • София
На срещата не трябваше да присъства Ванс. Малко ми мяза на Волен и Костадинов Федно.

# 4 450
На срещата не трябваше да присъства Ванс. Малко ми мяза на Волен и Костадинов Федно.
Защо да не трябва? Домакините решават кой да е там.

# 4 451

Като жена и майка, подписвам се под всяка дума на президента в това му изказване!!!
Никоя територия не струва живота на стотици хиляди невинни хора, както и избити млади войничета, било то украинци или руснаци! Защото ако продължава тази война, на Зеленски ще му се наложи да изпраща на фронта буквално 18-19 годишни деца, да не дава Господ!

# 4 452
Тръмп беше решил предварително какво ще прави. Той анонсира изтегляне на САЩ от ангажиментите към ЕС и Украйна още с встъпването. Помощите практически бяха спрени още тогава. Не е планирал да ги възобновява, напротив. Сега просто спретна едно театро за пред МАГА хората, за да излезе чист от предателството си. Зеленски ако ще да беше легнал да мине по него, повече нищо нямаше да получи от САЩ. Бонус е, че не подписа изнудваческото споразумение, и че показа на Европа колко е наложително да се консолидира.

ОК, Зеленски бил нетактичен и Тръмп се обидил,.макар че ако трябваше да има обидени, но това би могъл да е само Зеленски. Това значи ли,.че трябва да обявява режим на кибер приятелство с Русия? КГБ влиза в ЦРУ през парадния вход, така го виждам аз.

# 4 453
Чудесна позиция на радев. Чудно. Можем да очакваме, че би продал лесно и България. Лесно се разпорежда с чужда територия.

Изразява мнението си за нашата позиция към конфликта. Чуждата територия за нас е точно това - чужда.

# 4 454
Защо да не трябва? Домакините решават кой да е там.
Защото не е равностойна. Два ма са, за да говорят от позицията на силата.

Общи условия

Активация на акаунт