Войната в Украйна 3

• 883 047
  • 19 607
  •   3
Отговори
# 4 530
А, пак мантрата, че от малкия нищожен чонек не зависи нищо... не знам дали е съветско изобретение, но успешно го прилагат и до днес.
Напротив, от нас зависят много неща, но разбира се, ако действаме, а не само да говорим.
И аз така си мислех преди, но откакто видях едни юнаци как действат, вместо да се жалват, че държавата не работи и нищо не зависи от тях, запрегнах и аз ръкави и почнаха да се случват някои неща. Даже на среща с представители на една държавна институция, единият има наглостта да ми каже, че ако не правим нещата по техния начин няма да работят с нас.  Отговорих му, че въпросът е дали ние ще работим с тях, защото все пак работата я вършим ние, а не те.
Войната не можем да спрем за 24 часа, разбира се, но може да помагаме на нападнатата страна, доколкото ни е по силите.
За да ти стане малко по ясно на теб и останалите ще ви напиша само две изречение.

Десетки години САЩ отделят за оръжия, въоръжение, армия огромни средства.
886 милиарда долара е бюджетът на САЩ за отбрана за 2024 година.
България отделя около 2.5 милиарда долара за 2024 година

Станаха ли ви ясни мащабите и защо е важно дали имаш подкрепата на САЩ или не
Ами САЩ оттеглиха едностранно подкрепата си, ние какво да направим?

# 4 531
Да добавя по повод на това, че няма да изпратим български войници да воюват на страната на украинците  - вече сме го правили, но по заповед на руснаците. Та кой кого ще мобилизира вече е видяно, макар и добре забравено. 

"В началото на 1945 година Втори и Трети Украински фронт приближават Будапеща. За да защитити подстъпите към Берлин и Виена, Германското командване решава да предприеме контранастъпление. На пътя на атаката застава Първа българска армия с численост 130 000 души, която осигурява крайния южен фланг и тила на Трети Украински фронт. Задачата на българите е твърде отговорна, но те не разполагат с достатъчно модерно оръжие и имат едва 25 танка. Драматичната схватка с доскорошния съюзник – Германия, записва с кървави букви славната Дравска епопея, обезсмъртила имената на хиляди български воини".
Изключителна съм горда, че и двамата ми дядовци са преки участници в тази битка!Тежко ранени, но оживяли. Горда и благодарна съм, че съм имала възможността да чуя историята от първа ръка - с всичката мъка, с всичката мизерия, с всичкия гняв....
И понеже знам историята и знам за какво са се били дедите ми, никога, ама никога няма да ги предам като подкрепям путин и тръмп в колониално-имперски и фашистките им действия..

# 4 532
Вие какво ще правите е без значение, въпроса е какво ще прави Зеленски като осъзнае какъв автогол си вкара и днес плаче, че помощта от щатите била критично важна.
Е важна е , ама не е безусловна вече.
Искал бил гаранции, ами няма гаранции.
Като не ти изнася продължавате да се биете или до последния украинец или до последния руснак, които свършат първо.

# 4 533
Вие какво ще правите е без значение, въпроса е какво ще прави Зеленски като осъзнае какъв автогол си вкара и днес плаче, че помощта от щатите била критично важна.
Е важна е , ама не е безусловна вече.
Искал бил гаранции, ами няма гаранции.
Като не ти изнася продължавате да се биете или до последния украинец или до последния руснак, които свършат първо.

Никакъв автогол не си е вкарал! Дори не трябваше да отива там, защото беше пределно ясно какво ще се случи! Подигравки.......

# 4 534
Ами като няма гаранции, каква му е файдата? Помощта и без това беше спряна.

# 4 535
Един бивш украински външен министър каза на времето, че дори и да не им дадат оръжие, украинските бойци ще продължат да се бият с лопати.
Мислех го за позьор, пък той току-виж вземе да излезе пророк. Simple Smile

# 4 536
Кой ще му ги даде гаранциите ...
Кой ако щатите не могат да организират среща за мир ще се наеме да направи това.
Три години са минали, да чакат още четири ако се върне Джо може да им даде гаранции.
Ама на 90 едва ли ще се върне, така че и след 4 няма да има кой да му ги даде тези гаранции.

# 4 537
На мен ми е интересно утре какво ще стане.
Ще рискуват ли европейците да останат в искания от тях вариант за още една година война без съгласието на САЩ.
И какво очакват да се случи за още една година.

Аз лично очаквам още дипломатически совалки до Вашингтон.

Петроф, военната помощ не е спряна. Големите траншове гласувани по времето на Байдън си идваха. За това и бяха оценките, вкл. бившия външен министър Кулеба, че Украйна има ресурс да воюва още половин година.

# 4 538
Не може само да искаш, без да даваш нищо насреща. Имагинерните "силни карти" заради това, че САЩ са сложили ръка върху ресурсите на Украйна, не означават нищо. Нито пък предполагаемото уважение на Путин.

Совалки и димки ще има още доста време. И няма да има нищо явно, освен общи декларации за подкрепа. Когато Мерц сформира правителство, може да очакваме нещо по-сериозно. Междувременно ще се запушват дупките кризисно. Украинците имат ресурс за няколко месеца.

# 4 539
Явно може ...
Вече се шегуват в щатите, че това бил първия път в който е отишъл до Вашингтон и не си е тръгнал с милиарди , а с шутове.
Както вече казах, американците нито повече ще плащат сметката , нито ще им пречи , че умрели още 500 хиляди , още милион в Украйна или , че са напуснали още няколко милиона.
Войната проточи ли се още няколко години, почти никой от напусналите вече няма да се върне, ако си е подредил живота в други страни. Децата вече ще са интегрирани, няма да има какво да ги върне в Украйна и ще загуби поне половината си население. Няма да са 10 милиона избягалите а двойно, няма да са загубили 20 процента от територията си , а повече.

# 4 540
Е, малко риби кълват на гола кука, а Украйна вече се опари от обещанията на САЩ, когато си даде ракетите.

# 4 541
Зеленски ако успее да изкрънка пари от немците ще го призная. Обикновеният немец доста страда по-евтиния руски газ.

# 4 542
Веднъж започнала войната,после не може да се спре. Това е като неуправляема лека кола пусната по нанадолнището. Тръмп е прав,че когато той беше на власт,Путин не смееше да надига глава. Но дойде Байдън и той нападна Украйна. Вече минаха три години,измряха стотици хиляди руснаци във войната и Путин просто не може да се откаже от нея. Който и да беше на негово място,нямаше да може да се откаже. Не и току-така,без никаква печалба.

# 4 543
Е, малко риби кълват на гола кука, а Украйна вече се опари от обещанията на САЩ, когато си даде ракетите.

И тука говориш на едро, без да си вникнал в детайлите.
Украинската Рада никога не е ратифицирала този меморандум.

# 4 544
Това, което Тръмп нарича сделка, е чисто мародерство, възползване от положението на Украйна за облагодетелстване, какъв мир ви се привижда, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт