Войната в Украйна 3

• 881 098
  • 19 602
  •   5
Отговори
# 4 965
  • гр.София
Попадна ми едно инфо, кой  от американските политици колко парички е взел от Украйна, нещо като лобизъм/рушевети:
Байдън - 92 милиона
Митч МакКонъл - 89 М
Нанси Пелоси - 86М
Чък Шумър - 66М
Линдзи Греъм - 82М
и т.н. списъкът продължава.
До колко е достоверен не знам. Този който ми го прати, каза че надали е вярно инфото, прекалено малки са сумите.

А после украинците били корумпирани...

Значи сега чакаме Иран да си предаде ядрения арсенал, защото гаранциите на Русия и САЩ са железни Joy

# 4 966
Попадна ми едно инфо, кой  от американските политици колко парички е взел от Украйна, нещо като лобизъм/рушевети:
Байдън - 92 милиона
Митч МакКонъл - 89 М
Нанси Пелоси - 86М
Чък Шумър - 66М
Линдзи Греъм - 82М
и т.н. списъкът продължава.
До колко е достоверен не знам. Този който ми го прати, каза че надали е вярно инфото, прекалено малки са сумите.

А после украинците били корумпирани...

Значи сега чакаме Иран да си предаде ядрения арсенал, защото гаранциите на Русия и САЩ са железни Joy

Иран oфициално няма ядрени бомби, смята се, че ще е в състояние да си произведе до няколко години. По тази причина Иран е обект на дългогодишни  санкции от САЩ и Европа, което прави Русия техен основен търговки партньор и доставчик на военно (ядрено)  ноу-хау. По друг начин казано, на някой може да му хрумне, че Русия може да не им помага да си направят nuces в замяна на известни отстъпки по други линии.

САЩ и Русия имат доста “допирни” точки по които може  се търси компромис, win-win  или trade off, в момента Украйна е най горещата, но далеч не единствената

# 4 967
И всичко, което Путин обещае, ще стане, защото той много уважава Тръмп 😀

# 4 968
Въпреки че чат-пат надничах да следя съдебните обвинения на Тръмп и имах представа що за социопат е,  пак бях шокирана от поведението му на срещата.

На съдията също се е разсърдил, не само на Зеленски Simple Smile

"Стейнглас също така разкритикува поведението на Тръмп по време на процеса миналата година, като заяви, че „някогашният и бъдещ президент“ е участвал в „координирана кампания“ за подкопаване на правосъдието. Тръмп е „нанесъл трайни щети на общественото възприятие на системата на наказателното правосъдие“ и „вижда себе си като стоящ над закона“, каза той.

Изслушването протече бързо и продължи около 40 минути. Мерчан поздрави Тръмп, който не поздрави съдията. Когато дойде неговият ред да говори, коментарите на Тръмп повториха тези, които той направи по време на предизборната кампания и в медийни изяви по време на процеса.

„Смятам, че това е позор за системата“, каза Тръмп. „Аз съм първият президент на Съединените щати, на когото не беше позволено да говори, защото съм под заповед за забрана на говоренето. Аз съм напълно невинен, не съм направил нищо нередно“.
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/139596-prisadata- … pari-za-malchanie

Никак няма да е лесно не само на Украйна.

# 4 969
А гледахте ли булитата как му скачаха от две страни, прекъсваха го, забраняваха му да говори и как Тръмп го буташе с ръка?

да, защото беше отишъл при тях с ясното съзнание, че няма да приема никакво мирно споразумение и само разтяга локуми
не бяха го извикали за това
открито им лазеше по нервите
съответно го изпратиха обратно като му казаха да се върне само ако е съгласен на мирно споразумение

# 4 970
Напротив, повече от всичко други иска мирно споразумение.
Мисля си, че тромб се ядоса след като Зелвнски каза, че иска гаранции, които ще са валидни и след мандата на Тръмп, а тръмп се вижда като доживотен.

# 4 971
Фокс са потвърдили, че Тръмп тази нощ ще говори и за мира в Украйна.

# 4 972
Екстра си беше, преди да изберат тоя хахо.

# 4 973
  • София
И всичко, което Путин обещае, ще стане, защото той много уважава Тръмп 😀
Нали, потресаващо ниво. Договор за неразпространение на ядрено оръжие може да се счита за погребан. Още повече, когато трамп и путин започнаха да се държат така. Скоро ще започне такава надпревара за ядреното въоръжаване, че "мама не горюй". Ама иранския също, ще каже, че уважава Тръмп. И ще спре да върти центрофуги.

# 4 974
Екстра си беше, преди да изберат тоя хахо.
Нали? Ние като си изберем някой, сами си носим последиците после и си търпим положението.
Те си избраха хахо и цял свят сега им бере плодовете.

# 4 975
  • София
Франция е против използването на замразените руски активи за военни цели:
https://dariknews.bg/novini/sviat/franciia-e-protiv-izpolzvaneto … ki-aktivi-2411729
Изземането на замразените руски активи и използването им за финансиране на европейските военни разходи противоречи на международните споразумения, заяви френският министър на икономиката и финансите Ерик Ломбар, цитиран от Франс прес.

"Френската позиция е, че тези руски активи принадлежат отчасти на Централната банка на Русия", каза той пред радио "Франс инфо". "Това не са активи, които могат да бъдат иззети", защото това "ще противоречи на международните споразумения, под които Франция и Европа са се подписали", допълни той.

# 4 976
Франция, за разлика от някои други държави, спазва международните споразумения.

# 4 977
да, защото беше отишъл при тях с ясното съзнание, че няма да приема никакво мирно споразумение и само разтяга локуми
не бяха го извикали за това
открито им лазеше по нервите
съответно го изпратиха обратно като му казаха да се върне само ако е съгласен на мирно споразумение

За трети път питам кое е това мирно споразумение, което Зеленски не е приел? Какво пише в него?

# 4 978
  • София
Няма и да получиш отговор. Наративна е такъв,не подлежи на обсъждане,следователно няма как и на възникнали въпроси да се отговори.
Най-ми харесва когато в желанието си да изпишат повече текст,сами си противоречат.
Най -тъжно е когато лъжат за близкото минало,което сме гледали,не само чели,а познанията им за собствената ни история клонят към 1 клас.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 19:03 от trikitil

# 4 979
  • София
А гледахте ли булитата как му скачаха от две страни, прекъсваха го, забраняваха му да говори и как Тръмп го буташе с ръка?

Преди това е имало предварителна среща, на която Зеленски се е държал безобразно, и съвсем естествено те са били ядосани от това. Когато си отишъл да просиш, не трябва да се държиш нахално,нагло и арогантно, защото ще ти посочат вратата.
Видео имаш ли? Всички видяха, кой агресирал, кой се държал, като дивак и простак. Зеленски попитал какви гаранции, че путин ще спре. Честната дума не е гарантия, в днешно време даже подписани документи не гарант.

Тръмп  буквално казва, че съпротивлението само увеличава броя на жертвите и нищо повече. Такъв подход в най-добрия случай е наивен, а в действителност е циничен и подъл. Изборът  не е между война и мир, а между Бахмут и Буча. За украинци окупация е по страшна от война. А и Тръмп не иска мир за Украйна, той иска открито да е приятел с путин.
Упоритата съпротива на агресора е и напомняне и борба  за "свят, базиран на правила", защото зло трябва да е наказано.  Не ли така? Не искаш ли да живееш в свят, където има закони, правила? И най важно, да важи за всички? Украинци се бият и умират за това.

Общи условия

Активация на акаунт