Войната в Украйна 3

• 776 565
  • 17 738
  •   8
Отговори
# 14 460
  • Paris, France
Скрит текст:
Украйна и Северна Македония нямат място в ЕС докато не си променят манталитете, и най вече омразата която имат към съседите си.
В ЕС любовта към съседите не е критерий за прием. Все пак съюзът е основно икономически и целта му е улеснен превоз, безмитна търговия и рационално използване на ресурсите.

То и в България много хора не мрат от обич към повечето!!!!!!! съседни държави, но сме в ЕС и точка.

Манталитетът се променя с промяна на условията, в които човек расте. Моят манталитет не е като този на френския ми мъж и родените в западна Европа отроци и няма да стане. Децата ми са си с тукашен манталитет.

Значи въобще не си наясно защо са създадени европейските обединения след ВСВ, които са основата на ЕС.
Точно туширането на омразата между нациите е била една от основните причини и е заложена в основите на съюза.
Ахааааааа. Bonjour Monsieur. Нали точно това обясних. С приемането в съюза, с общите проекти, повечето пътуване и разширяване на кръгозора намалява и изчезва омразата. Самият ЕС има механизми за борба с расизма и ксенофобията, както и закони, защитаващи правата на малцинствата. Рускоговорящите щяха да са по-защитени ако Украйна беше в ЕС, отколкото сега, като е извън него.

trikitil, И Мара Захарова не закъсня да набоклучи Мерц и да ги прати при психиатър. В ТАСС го четох днес, но ме домързя да снимам.

# 14 461
Някакъв фейк за протести в Петербург, искали да се отделят. . То каквото се измисли, става реалност един ден.

# 14 462
Можете да пригласяте на Наталия и да скандирате красиви лозунги колкото си щете, но това няма да промени реалността. А тя е, че най-яростните противници на мира не са на фронта. А онези в окопите, които ежедневно умират, остават инвалиди или изчезват безследно, са против войната, против държавата-мащеха и против Зеленски. До днешна дата числото на самоволно отлъчилите се и дезертьорите във ВСУ достигна 250 хил човека.. И това са официални данни, публикувани в Украинска правда, не са кремльовска пропаганда.
За время полномасштабного вторжения открыли более 250 тысяч дел  … ОЧ и дезертирстве И това е само бройката на откритите от прокуратурата дела по съответните членове, а колко още са необявените и незаведените дела само един господ знае. Та това си е цяла армейска групировка, няколко армии. Русия започна войната с по-малко войници.

А най-смешното е, че болшинството от дезертиралите са от Западна Украйна - Лвовска и Вано-Франковска области.  Докато в същите тези области са най-кресливите патриоти и противници на мира. Значи, да крещят лозунги пред камера колко обичат Украйна имат желание, но да вземат автоматите и да отидат в окопите да умират в защита на Украйна нямат желание.

# 14 463
  • Paris, France
Украински шпиони взривиха подземен обект с експлозиви, на 130км южно от Москва (Тула).
Депото е било използвано за съхранение на пироксилинов барут, бездимен барут, използван в производството на малки оръжия, артилерия и ракетни двигатели и е напълно разрушено, казаха източници. Няма жертви. Прецизна работа 👍🇺🇦💙💛🇺🇦👍.
https://www.the-express.com/news/world-news/182060/ukraine-spies … ground-explosives
Според неофициални източници делото е извършено от местни, руснаци, които подкрепят Украйна и са срещу руския режим.

Горски пожар бушува край двореца на Путин край Геленджик заради падането на украински дрон на 10 км от съоръжението. В момента 550 пожарникари с хеликоптер и друга екипировка гасят пожара. Жал ме е за горите, че и в тази суша и горещини. Става дума за нов дрон, не този от 28.08.

# 14 464
Типично за кремълската пропаганда е да приписва на другите това, което руснаците правят. От измъчване на военнопленници през бомбене на цивилни до събиране на хора от улиците са все руски особености приписвани на украинците. Тукашните им ретранслатори също не разочароват. Само че който веднъж е видял как лъжат от матушката му стига за хиляди опорки напред.

# 14 465
«В Донецкой области ситуация критическая». Как РФ с четырех сторон давит на Покровск и какой план хочет реализовать до зимы — Ткачук
https://nv.ua/ukraine/events/v-doneckoy-oblasti-rossiyane-davyat … iny-50541123.html
Майорът от ВСУ, политологът Андрей Ткачук разказа в ефира на Radio NV за ситуацията край Покровск и плановете на  руснаците преди настъпването на зимата.

https://x.com/Perimetr123/status/1961852057251397850
"И сейчас над Купянском огромная угроза" - заявил Андрей Ткачук.
Огромна заплаха над Купянск

DeepState съобщава за тактиката на ВС на РФ да използват плащ невидимка, което им позволява да се придвижват незабелязано в тъмното и да изненадват противника в тил.

МО РФ: Руската армия освободи Камишеваха в ДНР
https://pan.bg/view_article-64-595001-mo-rf-ruskata-armiya-osvob … hevaha-v-dnr.html
Цитат
"В резултат на настъпателни действия, части от групировката „Восток“ освободиха селището Камышеваха“, съобщиха от ведомството.
Също така, военните групировки „Изток“ разбиха украинските въоръжени сили в районите на Маломихайловка, Вороное и Сосновка в Днепропетровска област.
В зоната на отговорност на групировката "Восток" загубите на противника възлизат на над 250 бойци.

# 14 466
  • Paris, France

Успех желаем на ВСУ. Герои сте. 🇺🇦💛💙🇺🇦💛💙🇺🇦💛💙🇺🇦💛💙🇺🇦💛💙🇺🇦
Natalia123, винаги се сещам за тебе като чета за Луханск. Дано скоро да е свободен и мирен, в свободна Украйна! 🙏🙏🙏

# 14 467
Невена, последния постнат текст трябва да покаже, че украинските сили отблъскват врага, или че губят още една стратегическа област.
Украйна не контролира Луганск от 2014-а. Вече 11 години. За Киев, Луганск и Донецк бяха врагове последното десетилетия. Петро Порошенко се надсмиваше на децата криещи се по мазетата там. Без да подозира, че наследника му ще оплеска ситуацията още повече. Същия Порошенко след края на войната ще е сигурно един от най-големите хвърлячи на помия срещу кварталния. Що не може още утре да свърши войната с Русия. Че да видиш тогава кирливи ризи и вендети. Едно знам за украинските националисти  - злопаметни са. И това им пречи да гледат напред. Повече от 100 години. Сега със стотиците дронове родно производство - нарочат ли някой, няма оттърване. Нашите мафиоти все пак оцеляваха по няколко покушения. В Украйна ще е мазало.

# 14 468
Според мен повече жертви ще паднат заради замитането на следи за престъпни деяния по време на Майдана и след него, отколкото от лични вендети. Знакови фигури като Парасюк, Аваков, Билецкий, Ярош, Мустафа Найем и др. знаят прекалено много и при смяна на властта ще се превърнат в опасни свидетели. А новата власт без всякакво съмнение ще гледа да канализира народния гняв от загубата във войната с масови арести и съдебни обвинения на бившите властимащи и техните протежета.

# 14 469
В голяма грешка сте за Украйна.
Имате някакви спомени от българското мутренско време, плюс руска пропаганда, но Украйна не е вече там.
Прекрасна държава, с прекрасни хора и лоши съседи.
Дай Боже да свърши войната, аз ще бъда една от първите, която ще купи самолетни билети за там и нямам грам притеснение за граждански войни, вендети и други такива глупости.

# 14 470
Даже разчитам да са злопаметни. Руските военнопрестъпници се знаят кои са конкретно. И нито граници нито времето ще ги опазят независимо как свърши войната. Възмездие ще им бъде раздадено ако ще един по един и по списък да чакат ред.

# 14 471
Опосум, украинците като хора са много добри, но политиците им са същите като нашите (да не изпозвам епитети, че някои са много чувствителни). Именно политиците и бизнеса, както и сенчестите групировки ще опитат да прекроят баницата в следвоенна Украйна. Обикновенните хора само ще гледат да не са на грешното място в грешното време. Този Парубий, когото са ликвидирали вчера има много интересно изказване за своя лидер за демокрация. Чух, че Зеленски споменава полски националсити, като евентуални поръчители или изпълнители на тази мокра поръчка. Не знам кой го е поръчал, но няма да е първия. Предполагам, че по-запознатите с украинския политически живот може би вече имат залагания за следващия.

# 14 472
Опосум, украинците като хора са много добри, но политиците им са същите като нашите (да не изпозвам епитети, че някои са много чувствителни). Именно политиците и бизнеса, както и сенчестите групировки ще опитат да прекроят баницата в следвоенна Украйна.
Скрит текст:
Обикновенните хора само ще гледат да не са на грешното място в грешното време. Този Парубий, когото са ликвидирали вчера има много интересно изказване за своя лидер за демокрация. Чух, че Зеленски споменава полски националсити, като евентуални поръчители или изпълнители на тази мокра поръчка. Не знам кой го е поръчал, но няма да е първия. Предполагам, че по-запознатите с украинския политически живот може би вече имат залагания за следващия.

Интересно изказване. А до сега ги хвалеше вашите политици, особено Тръмп. Joy
Но дано украинските политици да не са като вашите.

# 14 473
Абуто, наслушала се бях и по време на войната колко е страшно, как като видят мъж и спират колата, правят проверки, как може да ни ограбят по пътищата, как се стреля в Киев, защото всички имат оръжие.
Нямаше нищо такова.
Даже като го казвах на украинците много се смяха. Първо се обидиха, но после се смяха.
А политиците ти си ги представяш като нашите мутри, затова и така си мислиш, но мина вече това време и при тях и при нас.
Нашите мутри станаха повече европейци от европейците. Украинските също ще бъдат така. И вече са.
Пак казвам, с изключение на руските нападения, Украйна не ми се видя по-опасна от други държави, даже напротив.
И преди войната сме ходили късно вечер из Киев, не сме усетили да е страшно и опасно.
Вярвам, че така ще бъде и след войната.
Украинските политици ще бъдат заети да делят европейските пари, вместо да се стрелят по улиците.
Честно казано в Щатите вече повече ме страх да отида на концерт или друго място със струпване на хора. Последния път като ходих на пускането на патетата в реката, половин час си избирах място, да съм отгоре и да има коли зад мен, ако някой стреля да имам къде да се прикрия. Луда работа!
Такива ми ти работи, човек не знае вече от украинците ли да се пази, от американците ли, кои са нашите политици, кои вашите.....

# 14 474
"Новите опорни точки за путинистка и "консервативно-тръмписка" пропаганда с обичайните хибридни атаки за следващата седмица вече са спуснати на агитаторите и те са готови за началото на новия политически сезон:

1. Путин е освободил от данъци и битови сметки хората над 70 години. Въпреки войната и финансовите проблеми той е социален управник и направо "социалист". Целта е режимът на Путин да се рекламира пред българските пенсионери и неговата авторитарна власт да се представя като по-социала и по-добра от политиките в Европейския съюз и еврозоната.

2. Тръмп е забранил ВЕИ и соларни  паркове в земеделски земи и ниви. Целта е да се пропагандира срещу европейските политики за енергийна ефективност и иновации, а земеделците да се настройват срещу екологичните "зелени" политики като лоши, "либерални" и вредни за земеделието и икономиката.

3. Новият завод за барут в България ще бъде под заплаха от руски дронове и управляващите създават големи рискове за населението и сигурността на страната.

Ще ги видим, чуем и прочетем скоро всички тези нови опорки заедно и по отделно в обичайните сайтове, социални мрежи, коментари на "анализатори", геополитически наблюдатели, подкасти и интернет канали за пропаганда и агитация с цел всяване на фалшиви страхове, разделения и напрежения между различни групи от граждани в обществото и медиите!?"

Общи условия

Активация на акаунт