Войната в Украйна 3

• 774 455
  • 17 698
  •   8
Отговори
# 14 715
  • Deutschland/HE
Арвен само да каже колко е населението на Франция и Итали, колко газ и нефт имат, че произвеждат повече от Русия.

# 14 716
Германецът икономисва НЕ от мизерия,а за да си купи нещо по-така...

# 14 717
Ихаа, сега като ще тръгнат едни колони с емигранти да се заселват в Русия... 
Не ми се рови да проверя каква е тази еквилибристика, но в нея има нещо много гнило.

# 14 718
Със сигурност единият затяга колана все повече и стои на няколко градуса по-ниска стайна температура през зимата, като плаща тройно повече. Познай кой е.
Колкото до мерцедесите… май не е хич добре там работата.
https://www.bmwblog.com/2025/08/21/mercedes-bmw-engine-alliance-2027/

Абе кадрите със замръзналите аквариуми от зимата на 2023 бяха от Русия, а не от Германия.

# 14 719
  • София
Със сигурност единият затяга колана все повече и стои на няколко градуса по-ниска стайна температура през зимата, като плаща тройно повече. Познай кой е.

ТежкО им на Мерцедес! Направо са си фалирали. БМВ също, ще се повлекат едни-други.

Не като новата Лада, дето чупи рекорди по продажба. Или поне чупи рекорди. Абе чупи нещо там…

# 14 720
  • Paris, France
Санкциите наистина работят!....

Данни на Международния валутен фонд: по БВП по паритет на покупателната способност руската икономика е на първо място в Европа. Някогашният стълб на просперитета на „стария свят“ - Германия, е изостанала далеч назад. И предстои още много…

Охооо, то преди 1989г по БВП излизахме преди Кувейт, ама магазините бяха празни и хич не се живееше добре.

Руската икономика може да е пред немската, но тези 7 трилиона се делят на 145 милиона души, а немските 6 се делят на 85 милиона. Разбира се преди да се разделят се вадят разходите, които само за войната са 40% в Русия и 3 или 5 в Германия. Това ако подадените от Русия данни са верни.

Не знам кой в Германия седи на студено. В Германия и във Франция умирам от горещина в сградите и ходя по къс ръкав в къщи зимата и това на затворени радиатори. У нас миналата зима беше 22-25°С. По едно време се заговори за икономии, 19° в домовете и 18° в офисите, но от 2023г тихомълком увеличиха парното и никой повече не говори за това, а трябва.

В Англия повечето къщи и даже апартаменти с централно парно бяха студени. В Италия също и това отпреди 40 години.

От над 3 години ни плашите с липса на бензин, газ, ток, храна, седене на студено. Е, случи се. В Русия и Белорусия.

Аз искам хората в Русия да живеят много по-добре и удобно, но това не се случва, за голямо мое съжаление.

А показаната карта не я намирам в официални източници. Само в пропагандни канали в YouTube и още 2 места. Няма значение, де.

# 14 721

Лоша работа, дори се очаква  Москвич да купят Мерцедес.  Joy

# 14 722
Е да, има разлика как се разходват средствата. Знае се че в Русия един елит, и някои други живеят много добре или поне като средна класа, а провинцията е оставена на самоиздръжка. При това бива обирана от Центъра и от разни феодали-бащици и групировките им.
Примерно някакво си сибирско село си стои с калните улици ( то даже не са и улици в пълния смисъл ) едно 300-400 години. Някои градчета че и по-големи градове също. Така че ако и в следващия век подобието на улици, а и на живот им е същото, за хората там разликата ще е точно никаква.
Много по-чувствителни са примерно жителите на З. Европа към най-малките сътресения в уредения им живот ( като напр. да им спре интернета за няколко часа. )

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 09:32 от kirasirrav

# 14 723
Цитат
According to the World Inequality Database, even before the full-scale invasion, the top 1% of Russia's population received about a quarter of all revenues — against 12-13% in Europe. Today the share of income received by Russia's richest minority is even higher.

Рай на земята. Тряба да сме повече като Русия - да даваме парите си на богатите.

# 14 724
Много пъти седя и се чудя на тези снимки, които се пускат от някакви руски села и малки градове може би...Нямам идея дали тези снимки са отпреди 70-80 години, или са правени наскоро. Ако някой е ходил и има пресни впечатления, ще ми бъде интересно да науча от първа ръка.
Иначе съм виждала и снимки на разкошни домове в Москва и други големи градове, но е повече от ясно, че и там е като тук - има и много богати, и много бедни. Въпросът е как живее болшинството от работещите редови руснаци по градове и села, но засега няма начин да се разбере истината.
Пп Спомням си, че когато България за първи път се отвори към света имаше смешни разказа как западняците питали дали сме виждали телевизор, били учудени, че знаем какво е телефон, явно са им промивали яко мозъците и някои са решили, че сме диваци.

# 14 725
Виж в гугул мапс. Там си пише кога са заснети.
Гернанците намаляват температурата, понеже има какво да намалят...

# 14 726
  • София
Ха, руснакът за 1000 евро в Санкт Петербург може да си купи повече неща от германеца за 1000 евро в Мюнхен, но колко жалко, че германецът получава 2 бона пенсия, а руснакът 150. Bowtie

# 14 727
Аз също се чудя, защото познавам хора, които живеят в Русия. Те казват, че войната в Украйна започва да се усеща много сериозно. Цените на храните и стоките се вдигат, изборът на продукти е по-малък от преди войната и много западни марки и услуги са изчезнали. Много мъже са били мобилизирани, някои живеят със страха, че могат да ги повикат. Има недостиг на работна ръка, някои печелят повече, но други губят работни места или са притиснати от инфлацията и високите лихви. В големите градове животът изглежда нормален на повърхността, но напрежението, цензурата и усещането за несигурност са част от ежедневието. За обикновените хора там живота е по-скоро игра на преструвка с напрежение и несигурност. Наталия може да потвърди нещата, които написах.

# 14 728
Много пъти седя и се чудя на тези снимки, които се пускат от някакви руски села и малки градове може би...Нямам идея дали тези снимки са отпреди 70-80 години, или са правени наскоро. Ако някой е ходил и има пресни впечатления, ще ми бъде интересно да науча от първа ръка.
Иначе съм виждала и снимки на разкошни домове в Москва и други големи градове, но е повече от ясно, че и там е като тук - има и много богати, и много бедни. Въпросът е как живее болшинството от работещите редови руснаци по градове и села, но засега няма начин да се разбере истината.
Пп Спомням си, че когато България за първи път се отвори към света имаше смешни разказа как западняците питали дали сме виждали телевизор, били учудени, че знаем какво е телефон, явно са им промивали яко мозъците и някои са решили, че сме диваци.

Различно е, това е огромна страна има много мизерни, има малки, провинциални и хубави. Има богати републики и провинции, има и мизерни.
Отвратителни снимки могат да се направят на доста места в света, вкл. от клуба на богатите.
Мартин Петрушев е там и казва видеа, вкл. има две за пазарувания в хипермаркети, говори и с хора на улицата, вкл. С недоволни от властта.

От моите познати никой не се оплакват от ограничен избор на продукти, от вдигането на цените обаче се оплакват. Както навсякъде в Европа между другото.
За многото мобилизирани също не съм чувала, но то е и логично - колко да са толкова много 200х.мобилизирани преди 3години. От тогава нова мобилизация няма.

# 14 729
  • София
Аз също се чудя, защото познавам хора, които живеят в Русия. Те казват, че войната в Украйна започва да се усеща много сериозно. Цените на храните и стоките се вдигат, изборът на продукти е по-малък от преди войната и много западни марки и услуги са изчезнали. Много мъже са били мобилизирани, някои живеят със страха, че могат да ги повикат. Има недостиг на работна ръка, някои печелят повече, но други губят работни места или са притиснати от инфлацията и високите лихви. В големите градове животът изглежда нормален на повърхността, но напрежението, цензурата и усещането за несигурност са част от ежедневието. За обикновените хора там живота е по-скоро игра на преструвка с напрежение и несигурност. Наталия може да потвърди нещата, които написах.
Имам роднини в Москва и в Волгоград. Леля и братовчедка, на братовчедка мъжът й остана без работа, бил управител на някаква руско-азиатска банка в Москва. Леля ми е пенсионерка, инженер по образование, винаги била с мизерна пенсия. Имат наглост на майка ми да й казват, че имали проблеми заради Украйна. Не знам, как има нерви да говори с тях.

Различно е, това е огромна страна има много мизерни, има малки, провинциални и хубави. Има богати републики и провинции, има и мизерни.
Отвратителни снимки могат да се направят на доста места в света, вкл. от клуба на богатите.
От моите познати никой не се оплакват от ограничен избор на продукти, от вдигането на цените обаче се оплакват. Както навсякъде в Европа между другото.
За многото мобилизирани също не съм чувала, но то е и логично - колко да са толкова много 200х.мобилизирани преди 3години. От тогава нова мобилизация няма.
50хил на месяц мобилизират руснаци. Как си го представяш с такива жертви да нямат мобилизация?

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 20:22 от Natalia123

Общи условия

Активация на акаунт