Войната в Украйна 3

• 773 490
  • 17 659
  •   9
Отговори
# 14 955
Ън, следиш ли какво става на полската граница? 40000на войска, затворена граница с Беларус, няма и да се отвори скоро, над 15 руски дрона в полска територия, военно учение Русия-беларус, моля те навържи нещата, защото сме близо до военен сблъсък.

Интересно защо твоят въпрос стои, а моят отговор е изтрит....пак ще го напиша, попита ме, а възпитанието изисква отговор, щом съм видяла въпроса. Мисля, че няма да има военен сблъсък, нито едната от двете страни няма полза от такъв. Ще покрякат и ще се разотидат.
Нямам общо с изтрития пост.
Според мен целта им сега е проходът Сувалки, искаха тихомълком едни малки зелени човечета да кацнат там. Но, Полша затвори дори железопътната граница с Беларус. Мисля, че Доньо се е разбрал с Путин да не пречи много на работите му на източния фланг, и Путин си мислеше, че Европа ще даде заден. Започна обаче операция Източен страж, затворено е въздушното пространство над Полша, Латвия и литва, над 50к войници има по границата. Та, дано наистина няма сблъсък, дано нито един натовски войник не загине. Дано и Украйна успее в борбата си.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 09:15 от llo.

# 14 956
По скоро е свързано с Украйна и сбирките какви силни гаранции ще дадат и как ще я въоръжат.

# 14 957
По скоро е свързано с Украйна и сбирките какви силни гаранции ще дадат и как ще я въоръжат.

И аз мисля, че всичко, което се случва, включително дроновете, е свързано само с Украйна. Претенциите на руснаците са към тях, макар че някои сили се опитват да внушат, че заплахата е към цяла европа.трябва да се дават едни много пари за оръжие. Войната не е наша, макар че се опитват да ни го внушат. Ясно се вижда, че Путин прави завой към Азия, колкото и да ни набиват друго.
Вярваш в това, в което ти се иска да е вярно. Путин смята Европа за слаба, мека китка, бюрокрация, ще стигне до там, до където не го спрем. Как мислиш, ще вижда една слаба Европа и ще рече, а там нема да пробвам, защото не ми е в плана или защото много са ми симпатични славяните.

# 14 958
Няма остров на сигурност в този свят, в другия не знам още.
 Блажени са вярващите ,че путин  е доброто джудже от приказките, много доказателства минаха тук за друго - иска да се върне с влияние в Европа и света, но загуби  и което имаше. Втората световна   е  постлана най-вече с руска кръв и тя им даде  уважение  и власт. Съсипа това.

# 14 959
  • София
Брей, тука някой знаят какво мисли и смята да направи Путин повече от самия него.

# 14 960
Няма нужда да знаят, достатъчно е да гледат какво прави последните 20-тина години.

# 14 961
Нали са над Полша, няма какво да се шашкаме.
И Орбан обърна палачинката, макар и позагоряла.

# 14 962
Пуснаха няколко дрона,  Полша затвори границата. И картофения фюрер взе да хленчи, че заради някакво си учение Поляците били прекалили. Но всички помнят какво стана след едно такова "отбранително" учение през 2022.

# 14 963
Не се шегувайте, това е територия на НАТО в която сме и ние - България. Недопустимо е вражески летателни апарати да навлизат в нея, както и НАТО-вски дронове в Русия. НАТО спазва това, по същия начин се очаква и Русия да спазва правилата.

Доналд Тръмп незнам за кой път вече призова страните от НАТО да спрат да купуват руски петрол.

https://www.bta.bg/bg/news/world/966339-tramp-prizova-stranite-o … uvat-ruski-petrol

Поразрових доста за да открия информация, кои страни на НАТО продължават да купуват руски ретрол и в какви количества. Истината е, че не се знае много или поне не се казва. Най-много петрол купуват Унгария и Словакия, след тях са Турция и Гърция. Това са основните купувачи, но официално никой не публикува таблица НАТО купува толкова и толкова, защото част от това минава през трети страни и заобикаля санкциите.  Simple Smile

# 14 964
Тръмп е хитър! Отправяйки искане към Европа да спре да купува руска газ,я поставя в цугцванг – както и да реагира Европа,ще сбърка... Yum

# 14 965
Няма да сбърка Европа! Изкопаемите горива са до време и рано или късно ще трябва да се заменят с неизчерпаеми източници. Количествата налични на планетата ни се знаят, и те не са много. Тези горива се изчерпват и ще свършат, а големите компании, които се възползват от печалбата на тези горива, правят всичко възможно да забавят процеса. Европа, че дори и Китай са наясно и засега се възползват, проектите по заместването на изкопаемите горива стават все повече и рано или късно - по-добре рано, всичко това ще отмине.

# 14 966
Ами нормално е НАТО да не е в готовност за дронове. Все пак не са във война и за какво да мобилизират ресурс за това? Те в края на краищата не са нещо особено опасно и при атака с дронове ответният удар ще е защитата.
Обаче ти явно признаваш руската провокация и даже се гордееш с нея. Нали уж Русия не искала война?  Нали не били те? Или докато руснаците лъжеха и ти пригласяше, а сега сменяш плочата.

# 14 967
Защо се предполага, че всички членове на ООН трябва да подписват дадено изявление? Това не е резолюция. Излявленията често се подписват от малка част от членовете или от само 40-50. В редица случаи обаче съвместното изявление по дадена тема, подписвано от горе-долу толкова членове, е било следвано от резолюция по същата тема, приемана със стабилно мнозинство. Така че няма нужда от евтини внушения.

# 14 968
Статистика. ЕС тази година отпуска на Украйна €28млрд,което прави по 3.6 стотинки на всеки европеец от съюза. ТРИ СТОТИНКИ. Хайде нека са четири стотинки.

# 14 969
  • Deutschland/HE
Статистика. ЕС тази година отпуска на Украйна €28млрд,което прави по 3.6 стотинки на всеки европеец от съюза. ТРИ СТОТИНКИ. Хайде нека са четири стотинки.

Я пак го сменти. Колко е населението на ЕС? На мен ми излиза 62.5 евро на човек.

Общи условия

Активация на акаунт