Войната в Украйна 3

• 773 098
  • 17 651
  •   5
Отговори
# 15 045
Румъния най-накрая публикува констатации за изборите през 2024 г., разкриващи координирана руска хибридна война. Държавният прокурор съобщи за 85 000 кибератаки, опити за саботаж (някои от които все още не са публикувани), дезинформационни кампании и потвърди, че Хорациу Потра, наемник, който подкрепи президентската кандидатура на Калин Джорджеску, търси убежище в Русия.

# 15 046
Покровск няма да е и тази година, офанзивата е катастрофална.
Източно в района да Добропиле, руснаците са в три джоба, заобиколени от украинци.

Вече има цели групи, които се предават в плен с надежда да оцелеят.

В същото време, съвсем ясно видео, как  Руски дрон удря сградата на Националния фармацевтичен университет в Харков.
Дано няма жертви Praynig

Тази година украинците имат в пъти повече освободени населени места отколкото руснаците са окупирали. Това е факт и затова руснаците започнаха да се оплакват, че не воювали с Украйна, а с цяла Европа и НАТО... Joy  През следващата година ако не спре това безумие сигурно ще кажат, че се бият с целия свят...

# 15 047
На мен ми е чудно каква е логиката да нападат страна от НАТО, примерно Полша?
Вече имат един фронт, защо да започват още няколко едновременно?
Имат ли ресурси изобщо?
Интересно ми е да се изкаже някой, който по-задълбочено следи войната.

# 15 048
  • Paris, France
Могат да нападнат по същата логика, по която нападнаха Украйна. Някой излъгал Путин, че украинците примират да живеят като руснаци и да са под диктатура като руската и Путин се хвана на въдицата. Русия знаеше, че през 2022 и 2023г не можехме да се лишим изцяло от руски петрол и газ, което вече е възможно. Затова и чак сега Украйна започна да удря руските газови и петролни инсталации и рафинерии.

Дали имат ресурси? - Някакви ресурси имат, други липсват. Затруднени са и не им е лесно и % инфлация при реално отрицателна безработица го показва. Засега имат някакви ресурси, но ако ударите над ключови предприятия и железопътната мрежа продължат в този дух, няма да могат да издържат дълго.

В Полша Русия се надява да поработят шпионските и мрежи и да успеят да сложат пионка, която да промени законите и извади Полша от ЕС и НАТО. Същото във всички натовски държави от ЕС. Ако населението в ЕС масово започне да недоволства, в някои държави Русия има шанс да смени режима. Не е голям шансът и колкото повече Русия отслабва икономически, толкова по-малък става. Има го, обаче. Копейкин спечели над 10% в БГ. Още 15 или 20 и като му помогнат компютърно, може и да спечели. Това се случи в Румъния.

С този темп на изваждане от строя на рафинерии и газо- и петропроводи, след година Русия може да се окаже без доходи на валута. Така падна СССР, като даже никой не ги бомбардираше.

Хитлер е имал доста ресурси и през 1944г е произвеждал повече самолети, отколкото през 1943г, но нямало пилоти и гориво и така Третият Райх пада.

А за нападението на Полша - не я нападат точно, а целят да видят реакцията на НАТО. Видяха я - Макрон прати в Полша 3 Рафала с ядрени глави на борда.

# 15 049
Имат ли ресурси изобщо?

Хазартните играчи когато не им върви и губят често вдигат залога с надежда да си оправят играта. Путин май прави същото. Кой го знае, ако изпадне съвсем в безизходица може да реши да настъпи толкова с провокациите, че да оправдае и ядрена война. В края на краищата той е близо до края си, пука му на жилетката за хората.

# 15 050
Възможно е да отвори нов фронт например с Полша за да отклони вниманието на НАТО, за да постигне целите си в Украйна. Това разбира се е твърде рисковано и е малко вероятно да се случи.

# 15 051
Плюс това, неговата крайна цел според мен е възстановяване на старите сфери на влияние преди 91, когато Прибалтика, Румъния, Молдова, Грузия, Украйна и наша клета милост бяхме техни. През Полша е по-лесно да заклещи трите балтийски държави.

# 15 052
Досетих се... Sunglasses

Русия не може да спре войната заради икономиката. Икономиката на Русия се крепи на войната и ако войната спре, Русия ще рухне. Rolling Eyes

# 15 053
Имат ли ресурси изобщо?

Една дума - Афганистан.
След като СССР се изтегля оттам, следва разпада на СССР и стотици хиляди завърнали се от фронта хора, които са свикнали да държат оръжие и много да не се замислят.

Мутренските времена при нас през 90-те са като кръжок от детската градина в сравнение с бандите, върлуващи в русия след разпада на СССР. Най-близкото до това, което сме преживявали ние, са кърджалийските времена.

Е, върне ли се армията в пределите на русия, ги чака Част 2.

# 15 054
  • Paris, France
Не мисля, че Путин иска Полша. Повечето поляци мразят Русия до мозъка на костите си, много повече от нас и ще е трудно да задържи Полша при граница с Германия. Полша пречи с това, че помага директно на Украйна и през Полша минават повечето стоки, които влизат и излизат от Украйна. Путин си иска Прибалтика, цялата и затова мрънка, че рускоговорящите там нямали права и имало нацизъм. Същите права ги нямат и в Германия, а са много повече на брой,но няма как да се оплачат от нея, а и е висока топка с огромно население.

В момента не мисля, че Русия има ресурси да напада и Прибалтика, че да се дере с цяло НАТО. Тръмп за пръв път нарече Русия агресор.

Ние колкото и да влагаме в отбрана и въоръжаване, сме половин милиард почти (450 милиона е ЕС) и сме близо до газ и петрол (Либия, Алжир, Норвегия). САЩ нямат интерес да рухнем, защото сме голям вносител и износител в тяхната икономика, както и военен съюзник. Имат, обаче, интерес да рухне Русия.

Има и руски саботьори, бивши от Вагнер и ФСБ, които се борят срещу режима на Путин и искат да го свалят. Те ще свалят Путин, не ние. Каквото сам си направиш, никой чужд не може да ти го причини.
https://www.telegraph.co.uk/world-news/2025/09/13/we-wont-stop-u … ans-fighting-him/

Саботажите и нападенията, които виждаме в Русия не са дело на украинските служби или не само. Без безценната помощ на честни и доблестни руснаци, тези операции нямаше да са успешни. 100% от физическата работа по операциите вътре в самата Русия е извършена от руснаци. Разбира се, напускат мястото на действие и Русия 1-2 дни преди фойерверките.

Е, върне ли се армията в пределите на русия, ги чака Част 2.
Вече са там 🌞😻. И са се върнали не само от Украйна, ами от Судан, ЦАР, Мали итн.

# 15 055
Публикация в може би най-големият полски вестник, която твърди, че удара по къщата на пенсионерите не е бил от руски дрон, а от дефектирала ракета изстреляна от полски F16. Слава богу, не се взривила.
Властите продължават на говорят, че е неизвестен летящ обект и не отговарят на запитванията на журналистите какво точно е било -дрон или ракета.
https://www.rp.pl/wojsko/art43015001-polska-rakieta-uderzyla-w-d … na-lubelszczyznie
През преводач се чете.

# 15 056
  • София
Русия винаги е разчитала на страх. Демонстрациите са именно това. Знаят, че част от населението е облъчено и ще се върже.
Същото е и с ядреното им оръжие. Реално, може би само Украйна знае какъе в резервът им и в какво състояние е.
От години не са тествали. Да  не стане като в роуд рънър и да им падне на главите.

# 15 057
  • Paris, France
Публикация в може би най-големият полски вестник, която твърди, че удара по къщата на пенсионерите не е бил от руски дрон, а от дефектирала ракета изстреляна от полски F16. Слава богу, не се взривила.
А другите удари и паднали дронове от какво са? Задържали са 21г украински гражданин и 17г белоруски във връзка с инцидентите с дронове в Полша.
Имало е заря във Владивосток днес.

От: https://www.moscowtimes.ru/2025/09/16/pod-vladivostokom-vtoroi-r … om-obekte-a174554

# 15 058
Имат ли ресурси изобщо?

Понеже нещата в Украйна са до "под кривата круша" и не върви да признае провала, може да се надява като нападне страна от Нато, вторите да му нашокат канчето и вече да има оправдание за загубата.

# 15 059
  • София
Иска да въвлече официално и Беларус в тая война, затова си позволява да дразни съвсем преднамерено.

Общи условия

Активация на акаунт