Как ще се погледне, ако турския посланник съветва български момчета да се откажат от българското си гражданство?
Мисля, че всеки има глава на раменете и след 18-тата си година може да прецени чий гражданин да бъде. Ненапразно след тази възраст човек си вади документите сам и може да емигрира сам.
Сигурна съм, че българите в Украйна си знаят правата и задълженията, но не е лесно да се откажеш от родината си. Малко хора го правят. Познавам няколко човека, които се отказаха заради испанско гражданство, не е лесно решение.
Защо да агитират? Просто да предупредят тези, които имат и българско гражданство, какво могат да предприемат, ако ги задържат военните и искат да ползват защита от българското външно. И при условие, че не искат да воюват. От там на сетне всеки си решава сам за гражданството.
Дори не знам дали отказа от украинско гражданство ще свърши работа, изхождам от думите на ББ към екипа на Карбовски като съвет какво първо да направи момчето когато се е ангажирал със случая.
Има изречение, че ББ е дал указания какво да предприеме семейството.
https://glasove.com/novini/borisov-za-otvlecheniya-lyubomir-goto … et-shte-mu-pratim