Войната в Украйна 3

• 685 711
  • 15 551
  •   4
Отговори
# 15 525
Джефри Сакс: Умолявах украинците. А аз имам история с украинците., съветвал съм ги, аз не съм анти-украински настроен, аз съм изцяло про-Украйна.
Казах им: „спасете живота си, спасете суверенитета си, спасете територията си, бъдете неутрални. Не слушайте американците. Повтарях им прочутия израз на Хенри Кисинджър, че да бъдеш враг на Съединените щати е опасно, но да бъдеш техен приятел е фатално.

# 15 526
  • софия
Джефри Сакс: Умолявах украинците. А аз имам история с украинците., съветвал съм ги, аз не съм анти-украински настроен, аз съм изцяло про-Украйна.
Казах им: „спасете живота си, спасете суверенитета си, спасете територията си, бъдете неутрални. Не слушайте американците. Повтарях им прочутия израз на Хенри Кисинджър, че да бъдеш враг на Съединените щати е опасно, но да бъдеш техен приятел е фатално.

валентина, сигурно вярваш и в еднорози, но темата е друга.

# 15 527

Влизането в ЕС загуба на неутралност ли е? Защото за НАТО и дума не беше ставало. А ЕС няма общо със САЩ. А без да се ориентират към ЕС бяха обречени да са придатък на Русия.  Та какъв им е бил изборът?  И с какво са нарушили неутралитета си? Много я обичате тази опорка, но реално освен влизане в ЕС не е имало други мераци.

# 15 528
  • София
Украйна не е нито в ЕС, нито в НАТО.
Доказани продажници за рубли да са с меродавно мнение - е, не. Мерси.

Положението в Покровск е плачевно за руснята, тотален провал и тежки загуби тази година.
Зеленски обаче, очаква нова контраофанзива, преди зимата. Всички работят за да я предвидят и неутрализират, без да разкриват подробности.

# 15 529
  • Paris, France
Ами те не искаха да се съюзяват със САЩ, а да влязат в ЕС. Точно неутралитетът им изяде главата. Ако бяха успели да се вмъкнат набързо в НАТО и ЕС, сега щяха да са поне като България, но можеха и да я надминат. Неутралитетът им струва много пролята кръв.

Белорусия, според тебе, неутрална ли е? Какво и носи неутралитета, като заплатите им са по-ниски даже от руските и живеят в пъти по-зле от прибалтийските, които надминаха Гърция?

Със съсед като руzия, Украйна не може да си позволи да е неутрална. Неутрална може да стане Словения, примерно, или ОК, но даже и ОК седят във военни съюзи. Украйна трябва да влезе в ЕС и НАТО ASAP. Също Молдова, но трябва да шитнат руснята от Приднестровието, където са се окопали от 1992г.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 08:58 от Moderator1

# 15 530
Всъщност Русия от нейна гледна точка би трябвало да се страхува,ако Украйна влезе в НАТО,а не в ЕС...

# 15 531
 За Русия неутрална Украйна означава  да е с проруско управление и в здрава руска прегръдка. И Валечките не вдяват защо това не е неутрална, камо ли суверенна държава.

# 15 532
  • Paris, France
Всъщност Русия от нейна гледна точка би трябвало да се страхува,ако Украйна влезе в НАТО,а не в ЕС...
Остава да разберем как дългата граница с Финландия и прибалтийските, която е граница с НАТО, не и пречи, Полша в НАТО също не и пречи, но Украйна се оказа голяма пречка и страшка........ без да е влязла в НАТО. Същото с Молдова, Грузия, Армения. Значи влизане в НАТО е цаката.

# 15 533
Остава да разберем как дългата граница с Финландия и прибалтийските, която е граница с НАТО, не и пречи, Полша в НАТО също не и пречи, но Украйна се оказа голяма пречка и страшка........ без да е влязла в НАТО. Същото с Молдова, Грузия, Армения. Значи влизане в НАТО е цаката.
Русия е от типа варварски държави вампири. На нея и е жизнено нужна Украйна,за да изсмуче енергията и кръвта и...

# 15 534
Слушах, че Германия ще връща казармата от 2026г.
Едва ли ще се забави особено и у нас това връщане…

# 15 535
В България няма да върнат казармата,защото управляващите ги е страх...

# 15 536
Абе знае ли човек. Като тръгне нещо от там, започва да стига и до нас. То и мигранти нямаше да идват, а се напълнихме.

# 15 537
Във Феодосия малко пуши една нефтобаза и пак някъде из кримския пущинак един Ц-400"Триумф"  е малко поослепял.
Такива неща показват каналите в Телеграм.

# 15 538
Цитат
Ами те не искаха да се съюзяват със САЩ, а да влязат в ЕС. Точно неутралитетът им изяде главата. Ако бяха успели да се вмъкнат набързо в НАТО и ЕС, сега щяха да са поне като България, но можеха и да я надминат. Неутралитетът им струва много пролята кръв.
Айде бе не са искали да се съюзяват със Сащ.Първи дружки си бяха, както щати и ЕС по байдъново време.Пък синът му имаше истории в Украйна, или удобно да пропуснем този момент?Какво означава да се вмъкнат набързо в нато и ес?!Има си критерии, които трябва да се изпълнят.Важното е, че войната си върви.ЕС ще плаща оръжие на щатите, украинците в чужбина остават под времена закрила до 2027г. и те и полит. върхушки, всички са доволни.

# 15 539
Ех, Путин как не се е усетил да прецака ЕС и Щатите, и да прекрати всеобщото доволство като рязко им спре войната?

Общи условия

Активация на акаунт