Войната в Украйна 3

• 772 744
  • 17 643
  •   6
Отговори
# 16 305
Сега остава да изясниш на нас простите копейки, защо някой ще иска прекратяване на огъня при чужди условия, при положение, че печели конфликта и си изпълнява плана. Ей така по принцип.

Защото нищо не е спечелил и защото вече няма пари за по-нататък. И никакъв план не е изпълнен, ако беше щяха да спрат войната, нали? 

Писах в сегашно продължително, не минало свършено.
А колко пари имат, явно скоро си им правила одит и си наясно.

# 16 306
Важното е, че има вече булевард Бандера в Киев.
Но няма да има такъв в Луганск, Донецк или Севастопол. Така, че руснаците изчистиха това за което бяха тръгнали от тези територии. От тук нататък Украйна може да влезе с булеварда си в Европа. Там вече приемат само със русофобия, другите изисквания може да се прескочат.
Еййй, как никой не се сети, че войната е заради името на някакъв си булевард!
Украинците щяха да го преименуват, вместо да се загубят толкова много човешки животи, техника, средства, разрушения. Ама и тези руснаци, довореха за денацификация, вместо за булеварда...

-----------------------------------
Сега остава да изясниш на нас простите копейки, защо някой ще иска прекратяване на огъня при чужди условия, при положение, че печели конфликта и си изпълнява плана. Ей така по принцип.

Ще ни разясниш ли как точно Русия печели конфликта?

# 16 307

Ще ни разясниш ли как точно Русия печели конфликта?
Отвори кой да е военен анализаторски блог от руска, украинска или американска страна и си го изясни сама.
Герасимов в доклада пред Путин вече нарича Покровск и Мирноград с руските им имена - Красноармейск и Димитров (на българина Георги Димитров бай дъ уей).

# 16 308
Ако войната продължи още 2-3 г руснаците ще си вземат и Одеса. Находищата на редки земните минерали също са под техен контрол. Какво ще остане от Украйна? И 200 г да садят генномодифицирана царевица, пак няма да могат да си върнат дълговете. Ще си останат една изостанала държава с огромни дългове, а ЕС и НАТО са вече мираж, на всеки му е ясно, че никога няма да влязат в тези съюзи.

# 16 309
Ооо, не. Държа ти да ни разясниш, защото ти тук го твърдиш това, че Русия печели.
Аз попадам на други неща и не ми се чете преиначена "информация" от руския кралски двор. После гугъл все такава ще ми сервира.
Цитат
За четвърт век управление около Путин се оформи един вид кралски двор, почти като при късните Бурбони във Франция. Неговият кадрови състав не е променян от години. Задачата му е проста - да продължи собственото си съществуване. За целта лидерът трябва да е убеден, че под неговото ръководство всичко върви добре.
Герасимов наричал украински градове с руски имена и това като доказателство, че Русия печели, така ли?

# 16 310
Че то около всеки президент има свита от лакеи, които съществуват само със сервилност и послушание.

# 16 311
Пропусна и дезинформация. Но не е баш около всеки президент, а около определен тип президенти - автократи, нетърпящи чуждо мнение.

# 16 312
  • Русе
Аз така и не попаднах на сериозна световна медия, която да коментира катастрофа за ВСУ в Покровск.Ако под американските анализатори се има предвид ISW, то те за сега коментират изявленията на Путин и Герасимов. Според мен информация кое как там - няма .Относно заявленията на Герасимов, няма да му е за първи път да дава дезинформация за фронта. Може сами да си направите справка.
Това, което виждам за момента, като най-достоверно е картата на Deep State, където сивите региони не може да се каже че са под един или друг контрол. Има руски ръкав от юг, но не е толкова преобладаващ и характерен.

https://deepstatemap.live/en#13/48.2823453/37.1719925

Надниквам в един друг форум на по-големи момчета, които коментират световните събития и следят детайлна информация, някои са и със съответната подготовка, ама там също не ронят сълзи за голяма загуба на ВСУ.Напротив.

# 16 313
Всъщност, ако Русия наистина печелише, защо постоянно настоява за прекратяване на огъня при свои условия? Истината е, че не печели, просто не може да си позволи да загуби. Вече трета година не може да постигне нито една от целите си Киев не падна, Украйна не капитулира, а НАТО се разшири. Могат да говорят за редки земи и стратегически победи, но зад тези думи стоят хиляди гробове, на руснаци и украинци. Хора, които няма да се върнат при семействата си. Майки, които чакат напразно. Деца, които растат без бащи. Жените, които погребват мъже, вместо да градят бъдеще. Войната вече отдавна не е за територии, тя е за живот. И колкото по-дълго продължава, толкова повече Русия губи.

# 16 314
не се притеснявайте, ще им отпишат дълговете, че и ще ги черпят да  победят путин и го изтрият от политиката.

# 16 315
Реално погледнато най-много Тръмп натиска за прекратяване на огъня, но не и за мир, защото двете неща не са еднозначни.
Тръмп много лесно би довел нещата до края на войната, просто спира да въоръжава Украйна, изтегля си съветниците и спира да предоставя разузнавателни данни.

# 16 316
Същото - край на войната ще е  ,ако въоръжи  напълно украинците ,с всичко и по много. Що не виждате този вариант, не знам.

# 16 317
Ако Русия се изтегли от окупираните украински територии, включително Донбас и Крим, войната ще спре в същия ден.Simple Smile

# 16 318
Руснаците са тествали нова ракета с ядрено задвижване, 14 000км полет, като предела и е много по-голям
Тази ракета оставя радиоактивен шлейф след себе си. Как мониторинговите станции разположени навсякъде около Русия не са отчели повишение на радиационния фон? Това е като да запалиш гума в кухнята и детектора за дим да не се разпищи.

# 16 319
Аз съм давала тук нееднократно линкове.
Днес пуснах Рьoпке, един от анализаторите, които следи от началото на войната, изцяло на страната на Украйна.
Друг украински, който минава за доста обективен е Muchnoy ✙ Jugend, но това е телеграм канал и трябва да следиш ежедневните карти, за да се ориентираш какво пише.
Доста често го цитират в статии в медии.
Deep state внимава какво пише и пуска инфото с известно закъснение.

И този сайт нееднократно съм препоръчвала, защото дава връзки към инфото на отделни източници и съобщава и официалните версии.
https://strana.news/news/493795-chto-proiskhodit-v-pokrovske-don … skoj-oblasti.html

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 15:44 от flambe

Общи условия

Активация на акаунт