Войната в Украйна 3

• 772 744
  • 17 643
  •   6
Отговори
# 17 640
Много добър анализ на проф. Тодор Тагарев
проф. Тодор Тагарев: това, което става сега е битка за оценката на #Тръмп

Макрон ме разсмя с поредния си бисер. Ето как коментира замразените руски активи:
„Европейците са единствените, които имат думата по този въпрос“

А ти разсмя нас. Joy Joy Joy
Кой и как може да вземе тези блокирани в европейски банки руски активи без съгласието на Европа? JoyJoyJoy

# 17 641
  • София
Силно се надявам европейците да не са толкова тъпи, а Тръмп толкова продажен, че да отменят санкциите.
Иначе, при такова споразумение, нито Украйна капитулира, нито русия печели.
Руснаците не са забили руското знаме на украинското президенство, накичени по двете ръце с часовници, нали?
Ако стане, тогава пак ще говорим.
А, да, и като измести рублата долара и еврото, хахаха...
До вчера пишехте, че споразумението означавало капитулация на Украйна, сега ново 20.
Уточнете се малко Grin

Каквото им спуснат Поптодорова, Джасим, Грозев, ДРМ, Плочкаджията и компания, това разправят. Смешно е да се следи темата и развитието на приказката, която ни разказват. Накрая ще излязат с нещо като "Зеленски загуби територии и е в затвора/умрял, Европа се прецака, НАТО спря да съществува, демократите няма да видят власт над десетилетие, ама Русия не спечели, защото армията ѝ не стигна до къщата на Ермак преди 13:33 часа на 11-ти ноември 2025-та, идвайки от югоизток" /или друга подобна форма на отрицание, характерна за преживяващите тежка травма от сгромолясването на всичките им безпочвени вярвания/.

Тая сутрин Зеленски ми звъня. Нервно питаше за бялото знаме и химикалката /чак сега разбрал за офертата ми, защото много ме трият, иначе отдавна бил навит/, защото скоро щял да пътува безсрочно и му трябвали спешно. Скоро здравият разум за пореден път ще насмете омразата и фанатизма. Такъв свят ще оставя на идното поколение, а не пещерняшкото царство на омразата, което отчаяно ни пробутваха шепа надъхани хора.

# 17 642
Няма нищо тайно, което да не стане явно, както и предполагаха журналисти, план изцяло е руски.

Виткоф през октомври проведе телефонен разговор с помощника на Путин Ушаков, по време на който даваше съвети как Русия по-добре да представи своите предложения за „мирно споразумение“ на Тръмп.

Това съобщава агенция Bloomberg, която е получила запис на разговора.

Телефонният разговор се състоя на 14 октомври и продължи около пет минути. По време на разговора Виткоф каза на Ушаков, че дълбоко уважава Путин и че е казал на Тръмп, че Русия винаги е искала мирно споразумение.

Пратеникът на президента на САЩ спомена предстоящото по това време посещение на Зеленски и предложи Путин да разговаря с Тръмп преди тази среща.

Разговорът между Тръмп и Путин наистина се състоя на 16 октомври. След него президентът на САЩ изрази желанието си да се срещне с Путин в Будапеща.

По време на същия разговор Виткоф обсъждаше потенциалните условия на "мирно споразумение", които по-късно намериха отражение в плана от 28 точки.
https://www.eurointegration.com.ua/news/2025/11/25/7225712/

"Ще го предам неофициално и ще ги оставя да го представят както техен" Bloomberg публикува стенограма на разговор между преговарящите на Путин относно мирния план, преди да го предаде на Съединените щати
https://zona.media/news/2025/11/25/bloomberg

Цитат
„Ще ви кажа, знам какво е необходимо, за да се сключи мирно споразумение. Донецк и може би ДНР ще си разменят територии. Но казвам, че вместо да говорим така, нека говорим с повече надежда, защото мисля, че ще стигнем до сделка. Президентът (Тръмп. - Ред.) ще ми даде много свобода и власт, за да постигна сделка“, каза Виткоф.

Уитков направо се разстреля.
Но се замислям, кое е накарало руснаците да подготвят това предложение и да го пробутват на американците както тяхно? Защо са се разбързали толкова, нали печелят?
Явно положението е много зле. Сега се опитват с напъни и големи жертви да превземат още малко територии, за да симулират сила и напредък, но истината е друга. Икономиката им направо е в срив, затова са се разбързали. Скоро ще видят сериозни проблеми за поддържане на голяма по численост армия.
А украинците им разрушиха и завода за ремонт на самолети в Таганрог, това още повече ще ги обезсили в близко бъдеще.

# 17 643
  • София
Да симулират сила и напредък? Това го правят украинците, другите нямат нужда да симулират такива неща.

И да припомня какво става макар авторът да е приписал мои заслуги на Тръмп:

https://www.facebook.com/reel/1705536794184516

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 02:41 от Странната птица

Общи условия

Активация на акаунт