Войната в Украйна 3

• 769 184
  • 17 563
  •   10
Отговори
# 16 650
Ами това за клането го е написал Антон Страшимиров,  главите са били на антонивановци, а избитите деца, изядени от кучетата са на две братче та от с.Белица, Благоевградско. Може и да не са били фашисти извършителите, но жандармеристи и зверове са били със сигурност.

И историята някои я четат, както Дяволът чете Евангелието.

# 16 651

Rikoshet, тази информация от къде я извади? От откраднатите ни архиви ли?  Я почети малко история, в България фашизъм не е имало.
Пак ще кажа, малко хигиена на източниците на информация няма да е зле.
Сетих се за шесте ястребинчета.

# 16 652
Това за фашизма в България го измислиха комунистите за да си оправдаят репресиите. И сега обаче с нашите камъни по нашата глава - македонците ни наричат "бугари фашисти" и се аргументират с учебниците и други писмени източници от социализма, в които ние сами казваме, че сме били големи фашисти. Отделно, че за самата Македония трябва да благодарим а вожда и учителя Димитров и на комунизма.

# 16 653

Имаш ли представа колко книги, писатели, песни, певци, композитори, филми, картини и т.н. Са забранени в Русия?
Чакай сега, че изгубих нишката на нещо друго - ние следваме ли Русия в методите и способите, или се разграничаваме, щот нали сме цивилизовани демократи?
Ама нали търсим фашисти и неонацисти и сравняваме с миналото? Или пак “это другое»? При това Русия не е нападната! Та защо тогава?

# 16 654
Ами това за клането го е написал Антон Страшимиров,  главите са били на антонивановци, а избитите деца, изядени от кучетата са на две братче та от с.Белица, Благоевградско. Може и да не са били фашисти извършителите, но жандармеристи и зверове са били със сигурност.

И историята някои я четат, както Дяволът чете Евангелието.

Може ли конкретното произведение, където го е написал това? Доколкото си спомням, той се е борил за освобождението на Македония, участвал е и в Балканските войни и е умрял преди ВСВ.

Не било компютри, а компоти. Къде фашисти, къде жандармеристи, все тая за някои хора... Но ако няма кой да ви опровергае, така размятвате и "факти" за войната в Украйна.

# 16 655
Сега ще затварят,  утре ако стане друго - ще отварят. Моментът е такъв - да си седнат на задниците  и спрат да размахват оръжие, пък ще е друго.
 А демокрацията - да си я пазим, че е отскоро и се мъчат да ни изкарат от нея. Известният Иво Христов - дали е  фейк пък не знам, но е в негов стил рече, че русия ще си ни върне под влияние ,нас, Румъния, Сърбия/тя си е  близо / , били сме и много важни. Не  е далеч от истината какво иска русия. И тук си има  фенове тази идея. 35% били желаещите да сме братя.

# 16 656
Rikoshet, хайде да те облекча да не търсиш. Антон Страшимиров го е написал за септемврийското въстание 1923г, бунт за сваляне на правителството,  организиран от БКП ( т.с.) и Коминтерна. А лайтмотива, че фашисти били клали, е от соца.
И на мен са ми пълнили главата за ястребинчетата и т.н.
Но аз мога да разкажа за убитата от комунистите интелигенция на България след 9-ти септември, за масовите гробове, един от които видях с очите си, как са нахвърляни хората, палени, затъпквани с камиони и още са се носили стонове на живи хора. Защото дядо ми е бил от тях. За Белене и какво се е случвало там, защото го зная от баща си, който е бил там. Мога да разкажа от първо лице как се живееше като враг на народа и какво е най-близки семейни приятели да са от ДС и да слухтят.
Но темата е за войната в Украйна.

llo, + 10!
Тези не се учеха някога в училище.

Бор_яна, това да сме "братя" с руснаците, е като стария виц за българина и руснака в пустинята. Водата намалява и руснака иска да си я поделят по братски. А българинът отговаря - Стига по братски, дай веднъж поравно.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 14:36 от Diorela

# 16 657
  • София

Имаш ли представа колко книги, писатели, песни, певци, композитори, филми, картини и т.н. Са забранени в Русия?
Чакай сега, че изгубих нишката на нещо друго - ние следваме ли Русия в методите и способите, или се разграничаваме, щот нали сме цивилизовани демократи?
Е, поне призна, че Русия не е цивилизована държава. Имаш лек напредък.

# 16 658
Поне стана ясно защо Зеленски онзи ден  каза, че Купянск  е  ход е прочистване от руснаците. Датите били определени.
Има инфо, че на Купянск украинците са започнали масирана атака по фланговете.

# 16 659
Аз не виждам нищо забранено.
На мен никой не ми хречи да чета руски книги, да гледам руски филми, балет, да слушам руска музика.
Никой не ми е иззел от библиотеката Пушкин и Достоевски.
Касво значение има дали има паметник навън или няма, ако четете на детето си стиховете на Пушкин, както майка ми ги е чела на мен, както и аз ще ги чета на детето си?
Паметникът в Одеса ли ще ви прави децата културни, докато гледате Биг Брадър, а?

# 16 660
Спонтанно си пея руски песнички  насаме.  От къде дойдоха - не знам, но все руски запявам. Хубавото си е хубаво. Не  е на путин .
 Учила съм прилежно ,щом след толкова години ги помня. сега съм на руска вълна , после не знам.
https://gordonua.com/bulvar/news/dzholi-tajno-posetila-kherson-v … rode-1762325.html
 Анджелина е в Херсон

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 17:26 от Бор_яна

# 16 661
На вас може и да не ви забраняват да си пеете на руски, но в Украйна е забранено. Питайте собствениците и посетителите на клуб Палладиум в Одеса. Който бе обект на нахлуване и затваряне от полицията по заповед на губернатора Олег Кипер. Само заради това, че са пускали руски песни и гостите са припявали заедно с музиката.

# 16 662
Ауууу, а в Русия какво НЕ Е забранено. Едни момичета скоро бяха арестувани за песен...

# 16 663
Ауууу, а в Русия какво НЕ Е забранено. Едни момичета скоро бяха арестувани за песен...
Нали?
Ето, и Валентина снощи се възмущаваше какво било забранено в Украйна, но така и не ми отговори какво мисли за арестуваните младежи в Русия, които дръзнали да пеят песни, нито за другите арестанти, критикували режима и войната в Украйна.

# 16 664
И ако след 3.5г. война с толкова много жертви и разрушения е логично всичко идващо от агресора да буди неприязън и да води дори до забрани, каква е причината в Русия да са забранени руски песни и да се арестуват изпълнители, които изпълняват песните си на руски?
Да не би защото в Русия е диктатура?

Общи условия

Активация на акаунт