Войната в Украйна 3

• 767 269
  • 17 532
  •   13
Отговори
# 17 475
Глупости на търкалета. Че и репарации.

# 17 476
  • Русе
Дайте ми един пример за "справедлив мир".
   на тебе явно ти е трудно. Зщо така. Липсват ти ориентири ли, нямаш собствено мнение ли.
Живеехме си спокойно в Европа. Ще скочиш веднага със Сърбите и американците. Не съм адвокат на Щатите, може би има и други начини. Но преди да се намесят, имаше геноцид - например това, но не само това - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0 … D0%B8%D1%86%D0%B0, и тълпи емигранти.  Което не е пак без благословията на Русия.Което разбира се не оправдава нито едно престъпление срещу цивилен.
 Между впрочем не си ли в Щатите. На времето исках да ходя в Щатите, а имах послан килим за Русия. Обаче там разбрах че няма да вирея. За Щатите когато ми се отвори парашутът имах други приоритети. Сега не съжалявам нито за едното ,нито за другото.

# 17 477
Аз не ви питам какво вие си фантазирате.
Дайте ми пример някъде за такъв справедлив мир, където е имало конфликт между две държави и накрая без значение на това, какво се е случило на бойното поле да са стигнали до "справедлив мир".
Не е мач (казвам го за колежката Черна станция), но представете си че играем с Аржентина и е 10 на 0 за тях, но ние искаме продължения и дуспи и ако може да запишем официален резултата 2 на 2.

# 17 478
Доколкото разбирам Европа предлага границата (временна) да е по фронтовата линия и Русия да изплати репарации на Украйна. Това предложение не е много по-различно от на Тръмп. По същество Европа предлага войната да се замрази. А после?

# 17 479
  • София
Дайте ми пример някъде за такъв справедлив мир, където е имало конфликт между две държави и накрая без значение на това, какво се е случило на бойното поле да са стигнали до "справедлив мир".
Не е мач (казвам го за колежката Черна станция), но представете си че играем с Аржентина и е 10 на 0 за тях, но ние искаме продължения и дуспи и ако може да запишем официален резултата 2 на 2.
ПП В щатите съм, макар че точно сега се намирам в България за малко.
Армения-Азербайджан.

# 17 480
  • Русе

Нещо се увличате май. Бъркате ме с Борото- той е по фантазиите. Абсолютно точна и конкретна съм. Ако нямате какво да кажете е друга работа.
 Иначе 1994 август бях в Риека , Хърватска- около 10 дена, и беше най-спокойният град ,в който съм била , с възпитани и дружелюбни хора.И понеже пиша във форума от около 20 години, в определени периоди всекидневно , и доста хора от темите , в които съм писала ме познават лично, надали си измислям  или пиша неистини. Вас ви срещам отскоро в теми разни , насипни
 Ето какво се случваше по това време там
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1% … D0%BE%D1%81%D1%82

# 17 481
Никой ли не забелязва, че проектът за мир на Тръмп въобще не е в интерес на Русия?
Според мен може въобще да не се стигне до обсъждането му с Путин.
Той спокойно изчаква врякането на европейските "лидери".
От тях нищо не зависи, а мнозина зависят от Тръмп.
Което значи, че или няма да се приеме този план, или Зеленски ще подпише всичко, което му кажат.
Сигурна съм, че и корупционният скандал е дело на ФБР и начин да се окаже натиск върху Зеленски.
 А Путин предупреди, че Русия е доволна от динамиката на фронтовата линия.
Сещайте се

# 17 482
Справедлив мир е Русия да бъде наказана, не Украйна.

# 17 483
За горчиво съжаление Европа не предлага договор/примирие,а отлагане на войната за по-късно някога...

# 17 484
Не е в интерес на Путин, защото той не иска да свършва войната изобщо. Той с тази война се е циментирал на власт и сигурно си чака да умре, пък след него и потоп. Затова и това нагло предложение е дал, използвайки съветската матрьошка за посредник. Знае, че е неприемливо и няма кой да му се съгласи на тия 28 точки.

# 17 485
Цитат
"Въоръжените сили на САЩ обичат Украйна и застават твърдо зад нея..."
И по какъв начин въоръжените сили на САЩ я показаха тази обич и подкрепа към Украйна? Дрискол каза ли нещо по този въпрос?

# 17 486
Дрискол ще инспектира положението на фронта и къде отиват помощите.

Зеленски доволен от срещата в Женева.
„Вече имаше кратки доклади от екипа за резултатите от първите срещи и разговори. Сега има разбиране, че американските предложения могат да отчетат редица елементи, които се основават на украинската визия и са от критично значение за националните интереси на Украйна“, написа украинският президент
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/ukrayna-mirn … ap-na-suglasuvane

# 17 487
  • Русе
Никой ли не забелязва, че проектът за мир на Тръмп въобще не е в интерес на Русия?

8. NATO agrees not to station troops in Ukraine.
 Е какво не му харесва на Кремъл. Нали беше това първопричината. Или не беше. Айде разберете се

Е да има някои неща, които не са в интерес на Русия, като например
     1. Ukraine's sovereignty will be confirmed.
или пък това
   2. A comprehensive non-aggression agreement will be concluded between Russia, Ukraine and Europe. All ambiguities of the last 30 years will be considered settled.

3. It is expected that Russia will not invade neighbouring countries and NATO will not expand further.
  Е нали затова беше цялата дандания. И Русия самата загуби сума ти народ. А пардон, те иначе щяха да се занимават с глупости. Перифразирам Путин. Ако трябва ще изнамеря и с неговите цитати

4. A dialogue will be held between Russia and NATO, mediated by the United States, to resolve all security issues and create conditions for de-escalation in order to ensure global security and increase opportunities for cooperation and future economic development.

Пак виж горното. Не бяха ли това целите на СВО. Според Кремъл. Иначе, да, целите бяха други.Да не би Валетина да сте го разбрали вече.

5. Ukraine will receive reliable security guarantees. - това от устата на Тръмп, всъщност нищо не значи.

6. The size of the Ukrainian Armed Forces will be limited to 600,000 personnel.

Това не радва ли Кремълските душици. Че иначе - мобилизация трябва на даден етап. А това дори Кремъл не може току така да си позволи.

..... и така 28 точки.....

https://news.sky.com/story/trumps-28-point-ukraine-peace-plan-in … -be-held-13473491

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 20:57 от A m b e r

# 17 488
ПП В щатите съм, макар че точно сега се намирам в България за малко.

Самото започване на войната е предпоставка за несправедливост.
А ти ми кажи къде след несправедлив мир после нещата са гладки, а не непрекъснат тероризъм, съпротива и прочее?
Иначе ти не защитаваш справедливостта, а правото на по-силния да си прави каквото поиска. Ние пък не можем да приемем тази гледна точка веднъж по общо човешки причини, и втори път по съвсем конкретни национални такива.

# 17 489
Според мен може въобще да не се стигне до обсъждането му с Путин.
Той спокойно изчаква врякането на европейските "лидери".
От тях нищо не зависи, а мнозина зависят от Тръмп.
Което значи, че или няма да се приеме този план, или Зеленски ще подпише всичко, което му кажат.
Сигурна съм, че и корупционният скандал е дело на ФБР и начин да се окаже натиск върху Зеленски.
 А Путин предупреди, че Русия е доволна от динамиката на фронтовата линия.
Сещайте се
Русия няма вариант в който да е доволна. Единственият начин беше ако цялото СВО беше приключило бързо както е планирано. Ама не се получи и сега вариантите са лош и по-лош. А Путин още от самото начало си разправя как всичко се движи по план, какво друго очакваш да ти каже?

Общи условия

Активация на акаунт