Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 876
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честито, petita!!! Да ти е жив и здрав Пепи   bouquet
Tочно си мислех днес, че е време да се появиш Grinning
За акането- нормално е, моята Ева допреди няколко дни акаше на всяко хранене, а понякога и между храненията. Откакто започнах да давам Саб Симплекс за коликите започна да ака по- рядко.

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 22:51 от kiselina

# 136
Здравейта, мамчета!
Да се включа и аз набързо  Simple Smile
Успях да прехвърля само последните постинги, но ми направи впечатление, това което сте написали за нощното хранене.
Аз все мисля кое е по-добре - първите няколко нощи успявахме да правим пауза между 3 и 9 сутринта. Но сега започна и през деня да яде не през 3 часа, а през 4, 4 и половина. Явно е нормално, но води до ядене и през ноща. И понеже така ми е по-лесно, отколкото да се изцеждам посред нощ  Embarassed и му давам. Повечето запознати казват, че той сам ще се откаже от нощното хранене като реши. Иначе паузата без вода или чай, и залъгалка е невъзможна. Въпреки, че Дидко е кротък по принцип Rolling Eyes
А за инфакола - и на мен ми казаха, че е ефикасно, но трябва някой да ти го донесе от чужбина, защото тук не се внася.

# 137
  • София
Здравейте и от нас!
Дано не е временно, но от два дена нашата мома си направи нещо като режим на 3 часа  Praynig , че до сега беше едно почти непрекъснато ядене. Колики все още няма или поне не са много силни, проплаква от време на време. Онзи ден тъкмо стоплих кърма и приготвих капките и тя заспа  Crazy .
А за нощното кърмене - за да не споря излишно с педиатърката, за пред нея съм го спряла. Вече свикнах, гушвам я при мен за 10-15 минутки (нощем е по-бърза в яденето) и не се занимавам в дундуркане и плач. Вода и биберон не давам. В кърмаческия имаше едно много любимо мнение "Когато съм гладна не пия вода" , а също така че отделянето на кърма е най-силно нощем между 2 и 6 мисля че беше  newsm78
Лек и усмихнат ден  Hug

# 138
Мамита, я кажете - вашите бебоци  "хъркаха" ли  в на4алото??? Все едни му е запушено нослето??? А няма нищо там-пръсках с физиологи4ен р-р -само води4ка изсмуках??? Отделно има едно покашляне,все едно се е задавил-обикновенно го прави една идея преди да се разпла4е???  Може ли климатика да е виновен ?
Пълен шаш съм нещо - с големия не се шашках така,ама явно шаша ми е от това ,4е Макс се разболя от дет. градина и сега е при баба си...

# 139
Пепеляшке и мойто чедо хърка така,трябва да звънна на педито да я питам дали да пръскам разтвор.Ей,тези патици от болницата не са ми издали болничен за след раждане,направо са за разстрел,ами така е,като ме изписваха си мислеха за отпуските,а пък и аз се бях омагьосала нещо и не съм се сетила  newsm78

# 140
Спокойно можеш да му пръскаш,това все пак е вода !;)

# 141
Здравейте мами,
аз съм от мартенките, дето родиха февруари Simple Smile Бебе Алек вече е на 3 седмици и много от обсъжданите теми тук са ни до болка познати. Затова раших и аз да се включа.

Пепеляшке
, и ние сме така с хъркането. Както се изрази мъжа ми - пръхти като конче. Педито каза щом не пречи на кърменето само да слагам физиологичен разтвор да не изсъхвала лигавицата и да проветрявам повече. Резултат честно няма, но и по-зле не сме станали, така че спрях да му обръщам внимание.

За Инфакола да кажа, че на мен ми го донесоха от Англия, но като гледам има същия състав като Саб-а, а и на нас нещо не ни помага. Аз съ м по-доволна от Бейбинос-а. Изревава като ги дам, ама после се успокоява и заспива.

Засега ви пожелавам лек ден и като ме остави малкия пак ще пиша  Hug

# 142
"пръхти като конче" - много то4но го е определил!  Joy Аз му пръскам стеримар ,но не изти4а вси4ко... и после само му къркори в нослето въпреки , 4е пробвам да го "изсму4а" с аспиратор4ето...

# 143
Ахааа, на конче се бил правил и моя юнак  Laughing Mr. Green  При него се оправя като се сети да преглътне.... а в носа му няма нищо...
Честито, petita!!!
При нас няма нищо ново... педиатърката, като идва след изписването каза да отидем като стане на 1м, освен ако мен нещо не ме притеснява...
Да ви се оплача... корема ми е много грозен Cry от стриите кожата е многоооо отпусната и просто не виждам как ще се стегне... а и да се стегне стриите няма да се махнат  Confused Освен това имам някакви много сърбящи пъпки по тях, а от днес и по ръцете и краката... чудя се дали може да е от антибиотика, който пих след раждането или пък от хормоните... и нещо се чисти организма  Rolling Eyes  Отгоре на всичкото последните два дни съм свалила още 2кг и се чувствам доста отпаднала, предполагам че са течности, защото няма видима промяна...
Като говорихме за кърменето легнала, да ви кажа какво открих (чак сега)... Понеже както се досещате и мен многооо ме мързи през ноща да ставам и да го оригвам... та го слагам на корема си, както съм легнала(но малко настрани - корема ми е на около 45*), напречно на мен. Човека се оригва бързо бързо, а понякога заспиваме двамата в тази поза  Crazy

# 144
И ние "хъркаме и кашляме", но ме успокоиха, че не било нещо за което трябва да се притеснявам!

Момичета имаме конюнктивит на едното оче!  Cry
Капим капки и се надяваме да не се разнесе на другото оченце!
Много ми е мъчно като гледам слънчицето си със това болно оченце и не знам какво да направя за да мине по-бързо.
Непрекъснато се събира секрет и залепва...
Някой има ли наблюдения за колко време минава, че забравих да питам докторката. Тя каза само да капем капки докато мине ама колко време забравих да попитам... Cry

# 145
Здравей wish,нащо оченце беше същото и доктора ни изписа капки,но каза първоначално да пробваме само с промивки с отвара от лайка.И лайката даде резултат.За 2-3 дни оченцето се успокой и сега почти нямаме гурлички!Иначе на нас ни почнаха коликите и мама и татко не могат да спят по цяла нощ!!  BlushИскам да питам мамите колко време ще етака?!!И няма ли поне да поотслабнат малко за да може бебка да си спинка?

# 146
# 147
  • София
Maktub много ме разчувства разказа ти ....много тежко ти е било, но щастието което лъха от разказа ти..... Hug

wish, за конюктивита не се притеснявай бързо ще ви мине /най-много седмица/, има само някой неща които да спазваш за да се излекувате по-бързо. Честа смяна на пелената върху която спи / и чаршафа/ гледай да са много старателно изгладени, промивай очичките с памуче напоено с физиологичен разтвор отвътре-навън, когато не капеш капки /за всяко око отделно памуче/ можеш да му капеш и в очето от него. От капките е пропоръчително да капеш и в здравото око.
Имай предвид, че конюктивита е заразен, и вируса остава по дрехите около 12 часа затова се налага стриктна хигиена.

Забравих Embarassed  Рене аз съм с две ръце за Аптамила Криси съм я отгледала с него, но той е за малко по-големи бебета от 3м нататък и с него Криси ми се е запекла само веднъж, а го пи повече от година.

# 148
  • София
Много хубав и вдъхновяващ разказ smile3501

# 149

Пак се разплаках докато четях този разказ. Така става с всеки разказ за раждане , който чета...
Малкия син Ангел, вече си е съвсем беличко- розовичък вече,  нали Wink

За млякото - мисля, че всяко бебе си реагира по различен начин ... ето ние се храним с фризолак, който запича повечето бебета, но пък Виктор си ака едни почти течни акита... Мислех да го сменя, защото ми казах, че не бил най-доброто мляко, консултирах се с нашата педиатърка, а тя каза -щом го понася добре, няма смисъл да го сменяш.Така че оставаме на фризолак...

Подсече ни се дупето - сменям пелените на всеки 3 часа, мажа с крем на бюбхен и със зехтинче, но пак се подсякохме  smile3511 smile3515

Общи условия

Активация на акаунт