Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 665
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
Аз кърмя нощем и дохранвам както всеки път де.Ама за сега няма вариант като се събуди да не яде  smile3505 Иначе има нощи в които прави паузи от по 5-6 ч и само една нощ в която спа непробудно  Grinning
Абе малки са душиците още за да спираме нощното хранене - аз поне така мисля.То насила не става - ни с вода мога да язалъжа моята като е гладна, ни с биберон. Лека - полека те сами ще спрат да се будят за ядене.

# 121
  • София
kiselina,
аз си я кърмя още през нощта и не ме интересува какво казва педито. но през нощта тя спи и хапва на 3-4 часа. и мойте гърди през нощта стават много напрегнати. затова по-добре давай на бебка да суче и готово, защо да я разхождаш като по-добре да цокне малко и ще заспи Simple Smile
успех  Hug

# 122
Привет, мамчета.
Ние днес с мой мъник за първи път бяхме на терасата за 10 мин.,трябва да свиква,че след 20 дена е по разходки,вече нямам търпение.
rene_rs , при мен 2-3 дни гърдата ми беше болезнена, след това дигнах температура и се разбра,че е от гърдата, не са ми казали дали имам бучки, а че имам оплътнение, и гърдата ми е червена.
мисля да пробвам компресите с риванол и спирт.
лек ден.

# 123
Здравейте от мен момичета,
И при мен от време на време се опитват да се втвърдяват, още в самото начало имах проблем е лявата гърда, малкия не искаше да сучи от нея и се налагаше да я изцеждам. Имаше само коластра а кърмата не беше слязла и на мен ми помогна, освен топлите компреси които знам че увеличават кърмата и масаж. Под течаща топла вода се сапунисва гърдата и се масажира, след което се изцежда от под мишницата надолу както е сапунисана. На мен много ми помогна отпуши се нацяло. И сега като усетя, че започва да се втвърдява пак прилагам същото нещо. Само гледам да не е много на често защото увеличава и кърмата.
kiselina, аз кърмя нощно време и мисля да продължавам да кърмя независимо какво казва педито. Вода не давам, нищо не давам освен кърма. И говорих с 2 -3 мами които също са кърмили нощем. Едната даже сподели, че след като послушала педито си да почне да дава вода и да спре да кърми нощем, бебчо свикнал на биберон не искало да суче и кърмата и спряла. Аз за това мисля да си го кърмя. А и той не яде много нощно време. Обикновено суква по 10 минути след което по никакъв начин не можеш да го накараш да суче още, а аз не го и насилвам колкото иска толкова. А през деня си наваксва. Така че аз мисля да продължа с кърменето нощем докато иска, той после сам ще спре да да буди да сучи. То и сега в началото като часовник на 3 часа се будеше а сега, на 4 и 4:30 часа.
Нашите колики по-силните са само денем, нощно време само се напъва от време на време.
Момичета Инфокол от България  ли е купуван, защото тук по аптеките го няма и ми казаха, че не се внасял бил?  
Да попитам и аз за  чистата молитвата, сами ли ходите на църква или с бебетата?
Тук е студено и не става много за разходки.

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 22:23 от Mish

# 124
  • София
Здравейте момичета,
включвам се за малко, че трябва да се храним вече, напоследък малката си проспива храненията с по 1 час ....явно вече сме пораснали Grinning

За молитвата ...ние предварително се уговорихме за часа, защото в някой дни има литургия и да не седиш да чакаш, се уговаря предварително. И  се ходи  с бебето, ритуала е около 10 мин.

Поздрави

# 125
Ние сега се прибираме от разходка. Има малко вятър, но е много приятно времето. Малчо си спинка в количката, но идва време за папане след малко.
Имам чуството, че в гърдата ми има огромна буца, някъде по средата е и е напрегната, но я изцеждам, а и бебе суче от нея. Явно някъде вътре има запушено каналче. Прочетох във форума за някакво хомеопатично лекарство, взех си го дано помогне, заедно с компреси.
А за храненето през нощта, аз тази нощ след паузата ми стана болезнена гърдата май...Но не го будя, когато той реши се буди, понякога прави паузи по 4, 5 или 6 часа.
Ние питахме в църквата и ни казаха, че час не се записва предварително, направо да ходим с Мартин. Предстои в неделя събитието, а утре се събираме у дома. Дано само не стане беля с тая гърда, че събота или неделя, незнам къде ще мога да ида на доктор.

# 126
Рали, инфакола се дава преди всяко хранене, с пипетата на капачето - една пипета (0,5 мл), при много тежки колики - по 2 пипети. Не се разрежда, а направо с пипетата се капва в задната част на езика за да не го изплюе, но по принцип им харесва и си го изяждат с кеф. Най-добър ефект се наблюдава след 3-4 дни прилагане. Mish, за съжаление не се внася в БГ, а в други държави не знам къде има. На нас ни го носят от Англия, не знам другите момичета от къде се снабдяват Crossing Arms

# 127
Здравейте маменца!Аз родих моя синковец на 01.03.07 казва се Петър -3900гр.50см.На 5.03 ни изписаха ама то голям екшън,кърмене,гостита и т.н. Та изобщо не смогнах да седна да ви видя какво става при вас.Аде да ходя да простирам че бебо ще се събуди и ще го е налегнал глад baby_neutralЦелувкиии

# 128
Ееее, petita! Най-после се появи!
Да ти е живо и здраво мартенското февруарче  Laughing

# 129
petita, честит да ти е твоя Петьo!      bouquet
И ние се поразходихме днес , въпреки вятъра! По време на разходката се стопли! Laughing Ама нашето момченце го скъсват коликите, толкова жално плаче, дори и навън се гърчи днес, а друг път така сладко си спинка! Sad
wish, на мен против уроки ми казаха още две неща псвен тези , кото ти знаеш: да сложиш глава чесън в количката и другото е като се приберете да си хванеш ръкава, да го ботъркаш по челцето на бебои да кажеш" когато ми преброят бримките на този ръкав , тогава да те урочасат"! Може да се върже и червен конец на ръчичката! Аз тези знам!  Hug
Момичета много ми се спи, чак ми се вие свят! Трябва да намер време за почивка, да не се разболея! Tired
Едно питане към мамите, които дохранват............. Мисля да взема Аптамил и незнам дали запича и дали е хубава храна??????????
Благодаря предварително и лека и спокойна нощ от нас!

# 130
Охх аз сега ида от гастроентеролог или както се казва там
Никол има рефлукс затова повръща миличката и сега минахме на фризовом и режим на хранене на 2 часа по малко, за акането каза всеки ден иначе лошо и да се захрани чак след 6 месеца направо не мога да си представя как ще я мъча с термометъра толкова време  smile3518

нас аптамила много ни зашече ама знам че за вяск дете е индивидуално, добре ни понася Нутрилон-а обаче при нас е по специфичен случай

# 131
  • София
Честито на petita!!!

rene_rs Ние се храним само с Аптамил и не ни запича. Само първата седмица докато свикне стомахчето с него имахме повече напъни, но сега се оправихме.

# 132
petita, да ти е жив и здрав сина и да ви носи много радост !  Heart Eyes

Хайде и аз да разкажа как минаха нещата при мен , че доста време вече мина , но така е ,не мога да седна спокойно от малката, все плаче , гладна и т.н. Да не казвам голяма дума ,но сега е по- спокойна и ще се възползвам от възможността да вмъкна няколко реда тук. И така да карам вече по същество. Раждането беше дълго. На 11 февруари рано,рано сутринта се събудих с болки ниско долу. Помислих си ,че вече е време , но реших да изчакам да се засилят и учестят. Но цял ден си шетах в къщи с леки болки на неопределени интервали. На следващата сутрин болките се бях учестили и позасилили, реших да не чакам повече , а да отивам в родилния. Взех си сакчето , приеха ме ,преглеждаха ме ,но съм с 1см. разкритие. Докторите решиха ,че щом имам болки от предния ден то до края на този ще родя. Настаниха ме в една стая с надеждата , че до следобед ще родя. Започнах да обикалям , да се разхождам в коридора и по стъпалата , но до следобед само се учестили на 10 мин.Вечерта към 19-20h ми падна тапата.,но промяна в нещата нямаше - с болки на 10мин. и с 1см. разкритие. Към 1-1:30h ми изтекоха водите и на всеки 3-4 мин. болките ставаха все по-силни.И така още няколко часа. Когато дойде моментът да напъвам беше голямо мъчение ,тя въобще нямаше намерение да излиза и към 5:30h сутринта акушерката ми сложи система , но и тя не помогна. Накрая доки ми натисна корема и ето че нашата беба - Теодора се роди в 6:40 сутринта , 2900гр. , 48см. Проплака само за момент ,колкото да й се чуе гласчето и това беше. Дори акушерката вика ,че била много скромно и тихо бебе. Ох, я да дойде сега да види дали е тиха и скромна. Когато не спи - плаче. Но иначе с Теодора всичко е наред , само на мен ми е паднал хемоглобина....
На 05. март бяхме на първа консултация и беба е наддала. Party Роди се 2900гр. ,като ни изписваха от родилния беше 2760гр. , а сега вече е 3400гр. Пъпчето зараства добре , но й се бели лицето. Изписаха й капки-витамин D , а на 20. март ще ходим за първа имунизация. А за нощното хранене педи каза да си я храня когато поиска и така правя ,че като се изцедя в 24h след като я нахраня и до сутринта вече цялата съм мокра от кърма въпреки че съм я хранила. Давам й водичка и чайче.
Ами това е от нас засега ! Целувки на всички !  Hug

# 133
Тенк ююю Hug Момичета,абе мойто чаве много ака,незнам да се радвам ли,да плача ли?!То няма смогване на памперси бе,сега съм поръчала цял кашон #Crazy и си хапва де,все търси цицата,направо ще взема да стана  рекламно лице на мляко.  Stuck Out Tongue Winking Eyeкак ша ги събирам тея цици после и идея си нямам newsm78

# 134
  Здравейте и от мен.Чак сега намерих време да прочета какво става във форума.Коликите вече ни мъчат с пълна сила,почти не спи само дремва за по 30 мин. и пак почва да пищи.Дано тази нощ е по-спокоен че и той се измори от толкова рев.Засега майка ми е в нас и помага,но в неделя си тръгва и не знам как ще я караме.
 За млякото аз дохранвам с Нутрилон и добре ни понася.
 Хайде и дано е лека и спокойна нощта.

Общи условия

Активация на акаунт