Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 664
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мамчета!
Честит празник на всички, които празнуват днес. Бъдете здрави, обичани и много усмихнати!
Нинка, кажи какъв клин си си взела, моля те, че се чудя и аз за някакви стегнати гащи или нещо подобно.Днес пробвах едно симпатично панталонче и като видях как ми седи, направи ми призля. Бях свикнала да се виждам с бременните панталони, аз още с тях се придвижвам и като облякох сега друга дреха ми е много неестествено.
Бебчо суче по 20-25-30мин., но понякога врещи като заклан като му дръпна цицата. И аз се чудех защо. Питах педито, тя каза, че не е от глад, просто си му се иска да стои така и да смуче биберон за успокоение. Иначе и аз го връщах пак като писнеше.
За пъпките каза, че били бебешки пъпки и да не им се притеснявам.
Но за секрета от оченцата слагаме вече 2-ра седмица лекарство. Първо не беше нищо обезпокояващо, а после като не мина се оказа, че сме си донесли от Шейново някаква инфекция вероятно. Слагахме капки ТОБРЕКС, сега сме на същия мехлем.
Малчо го боцнаха вече с 2-ра хепатитна. А за другите се разбрахме, че ще е ПЕНТАКСИМ. Тя се заплаща изцяло, но педито каза, че така или иначе трябва да си купим отделно менингитната(а тя се включва в Пентаксим-а) , така, че предпочитам този вариант.
Сополките са голЕма гад за малките душици. Мартинко сумти понякога сума време през нощта докат майка му се събуди да чуе и да го спаси от мъките. Аз процедирам с клечка за уши и преварена вода. Махам по- голямата част от памука, щото е дебело и бъркам. Гледам да не натискам. От водичката той изкашля сополките и аз ги вадя. Досега доста съм извадила така и много се гордях със себе си, но не винаги става.
Вие много ме изкушавате с това кърмене легнали, че ще взема да пробвам някой път. Laughing
И да се похваля, че за 1 седмица сме наддали 400гр. #Crazy #Crazy #Crazy Както се бях притеснила миналата седмица така, сега е ударно. Педи каза, че щом е на кърма- няма проблем. Е освен, ако не стане системно разбира се.
Чая на ХИП за кърмачки ми привършва. ДО кога се пие? Да си взимам ли още една кутия или да приемам, че кърмата ми се е регулирала? newsm78 Щото преди да започна да го пия малчо беше наддал много малко.
Скай, бравос за хубавите новини. Гледкайте се сега с много усмивки.

# 106
Здравейте мамета и честит празник! Simple Smile
Нашите колики се изместиха май през деня, но поне вечер спинкаме ... е поне снощи.
Днес е много студено и аз се ядосвам, че нали смятах другата седмица да правим първата разходка, та по този повод - вие кога изведохте бебоците?
Майка ми мисли, че е хубаво да стане поне на месец, но според мен и педиатърката след 15 ден и ако е топло времето вън може...
И още нещо. Кога дойдоха приятелките ви да видят бебчо за първи път?

# 107
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , МИЛИ МАЙЧЕТА!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Нека сме най-обичаните , най-глезените и най-уважаваните жени на света! И нека маниците ни са най-здравите и послушни дечица!
Ние до преди малко се хранихме, но и аз незнам за колко часа! С тези разходки ни се обарка режима! newsm78 Как ще го подредя пак??........
irina* , много гадно миличка! И мен ме страх от това, особенно като дохранвам имам чувството , че ми остават пълни гърдите! Къде се намират тези топчет от мастита???????? Аз имам някакви  възли и те ме болят!! Ако вдигна температура , тогава ли отивам на док???????
Да ви се оплача , че коликите вместо да намаляват се осилват!! Кога ще свършат??????????????? Пият като че ли ги колиш, докато не ги гушна не им минава!!! Уиши, и при нас са през деня!! И ти си майката  и ти ще си решиш кога да излезете ! Разбира се , че е по-добре да изкараш детенце, още на 15 ден, много ще му хареса! Дано да е топло и времето да е с нас!  Peace
Сега се сещам да ви питам , дали вярвате в тези уручасвания???? Мен за това ме беше страх да излизаме!!!! Ама каквото ми кажат против уруки го правя!!! Rolling Eyes
Весело изкарване на празника, макар и да сте си вкъщи!!!!!!! Peace

# 108
Рене, сподели с нас каквои правиш против уроки, защото аз много вярвам, а знам само за синьото манисто и за измиването на очичките ...

Момичета кога хвърлихте пъповете?
На моя мъж му казали че май след 30 ден трябва да се хвърли...
Има ли нещо такова?

# 109
  • София
здравейте и от мен, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
при мен преди няколко дни се случи да вдигна температура от запушено каналче, по препоръка на лекаря правих компреси с риванол и спирт по половин час сутрин и вечер (през останалото време може само с риванол) и е добре да е носи удобен памучен сутиен. При мен ефект имаше и от вчера вече не напипвам бучката, а и ми се размина антибиотика за което съм безкрайно доволна. Три дни не давах на бебка да яде от тази гърда, а само изцеждах. Едва устискахме, че не и стигаше само от едната, но за сметка на това сега имам повече кърма от колкото преди  Mr. Green. Е надявам се да съм била полезна на мамите с подобни проблеми.

# 110
   Здравейте мамчета Simple Smile

Честит празник на всички бъдете живи, здрави и много обичани, а малките слънчица да огряват всичките ви дни с радости и хубави моменти. Пожелавам приятно изкарване на вечерта, а и не само тази.newsm51
   Sky angel много се радвам, че бебчо вече си е удома при мама и тати.Пожелавам ти много хубави и приятни мигове с малкото човече.
   Като ви слушам за тоя мастит благодаря на Господ, че не ми се случи и това,  защото както бебка беше 1 месец в болница сигурно сега нямаше да мога да я кърмя макар и малко, защото се дохранваме, / но поне малко си суче /.И аз пия чайчето на ХИП, пия го от преди бебка да си дойде и още продължавам в момента съм на 4 - та кутийка newsm53.
   За пъпчето съм чувала, че може да се хвърли на покрив или да си го запазиш/ както си прецине / .Майка ми си пази мойто пъпче.Аз за сега също си го пазя - не знам може и да ми скимне да го метна на някой покрив някой ден newsm12
   Ние чак на 14 сме за втората ваксина за хепатита.Другите ваксини доки каза, че ще ги направим по - късно, защото сме още мънички.Та, ще видим на 14 дали ще ни дадът и на нас някакви талони, като ви слушам вас талон за това, талон за онова, иследвания, а аз ходих и ония ден и по ония ден и доки нищо не казва?????
   Още веднъж приятна и специялна вечер за всички и на всички newsm51

# 111

честит празник!
Благодаря ти, мамо!

Благодаря ти, мамо,
за твая топъл скут,
за майчиното рамо,
за майчиния труд.

Благодаря ти още
за ясния ми ден,
за грижите ти нощем,
когато бдиш над мен.

За нежната закрила,
за кроткия ти глас,
за всичко, майко мила,
благодаря ти аз!
Честит 8 – ми март!

Асен Босев

# 112
Здравейте, майчета! И аз да се запиша в тази тема. На 17.02 се роди втората ми дъщеря.  Hug
За това второ раждане много се страхувах /много повече отколкото за първото  #Crazy/, ама всичко мина "по конец". Да се ненадяваш. Роди се 3 кг и 49 см. На 10 ден беше наддала 300 гр, но аз дохранвам.  Sad Сега и двете сме добре уж. Имам някой притеснения за хремичката, сълзенето от очичките и най-вече за кърменето, ама първо ще изчета каквото намеря и тогава ще питам.
За пъпчето аз знам, че се хвърля някъде и това определя късмета на детенцето - къде ще отиде или какво ще стане.
Честит празник на всички момичета! /макар и в края на деня  Embarassed/. Много любов и щастие!  bouquet

# 113
Здравейте,
ние сме на първа консултация на 13-ти.. ще видим какво сме наддали за 19 дена, но мама не е с големи очаквания. Храним се основно от една гърда и съвсем малко с триста уговорки от другата цокваме и заспиваме. За ваксината се разбрахме с педиатърката и ние да бием Пентаксим, а иначе не са ни били БЦЖ-то, но най-накрая щяла да е тя.. Изгубихме си имунизационния паспорт и незнам сега дали ще ни дадът друг от болницата. Днес мъжът ми ще ходи за епикризата на детето и ще пита..
За мастита: ами и ние сме в рисковата група.. аз имам много кърма, изцеждам по малко за да сваля напрежението, но ако бебо изтърве хранене изцеждам всичко и не ми стига вече малкото шише от 125мл.  Незнам как да се оттърва от помпата. Знам че цеденето стимулира производството на кърма, но иначе не мога да седя и почват едни реки. Иначе зърната ми позгрубяха вече и каналите се поотпушиха.
Моят сънливко не му е само съня проблема. Като хапне от едната гърда и стисва уста и нищо не можеш да му навреш там. Но това за смяната на памперса и миенето на дупето действа. Ще пробвам и очичките да мия. Колики ни мъчат основно следобяд след 5 до 8 .. Давам Инфакол, но понякога го забравям преди хранене и му го давам по средата или в края.
За пъпчето: аз по принцип не съм от хората, които държат на тази процедура. Смятам че човек трябва да си избира пътя и да не зависи от суеверия и обстоятеслства в този живот. За това много се зарадвах, когато сестрата която се грижеше за него в болницата, ми каза че пъпът му е паднал, но няма да ми го дадът заради инфекцията и бактериите. Не искат да си носим у дома гнездо на бактерии.

# 114
  • София
Добро утро момичета,

Имам едно бързо въпросче към тези, които дават инфакол. Разбрах, че се дава преди хранене, но как точно? Направо в устичката или се разрежда в кърма или вода?

# 115
  • София
Здравейте момичета!!!!!!!!!!
Ние вчера бяхме на консултация и се оказа,че Мишо за по-малко от месец е наддал 2кг  Shocked Shocked Shocked и вече е 5.300кг .Според лекарката не е проблем понеже е само на кърма,но на мен ми се вигда много,Самуил беше 5.4000кг на 3 месеца все пак.
green_dawn аз давам инфакол напараво с пипетката без да го разреждам с кърма,но не съм убедена че така се дава
Аз също незнам още какво да правя с пъпчет и за сега стои на масата и го гледам всеки ден с триумеж newsm78 Joy
Лек и приятен ден  Hug  Hug

# 116
Привет от нас!  Hug
Цвети,аз си взамах от данет клина за след  раждане този с ципа,но трябваше да си взема с един номер по-малки,защото не са ми стегнати в ханша иначе в корема ме престягат,тази сутрин ги разглеждах,че ще мога да им тегла по един тегел.Иначе като материя и изработка е много добре направен,но пустити му номера,а маже би пустото деформирано тяло,разпростряло се в два различни номера Mr. Green.....Аз също съм с бремените панталони,макар че са ми големи,но моите въобще немога да си помисля и да ги закопчея иначе в кълките ми стават,абе ще се поузорим с тези големи корми които направихме...
Ох при нас коликите са ни атакували с пълна сила,дано това да е върха и след това да започнат да намалят,а личицето ни е като орехова торта в момента.Чудя се дали не е от някоя храна която съм яла или от мръсния въздух newsm78.
Пъпчето аз още не съм го хвърлия,а на баткото въобще не си спомням къде го метнах Embarassed.
Sky angel-намали течностите,ако и това не помогне говори с акушерка знам че има хапчета,които се изписват при свръх лактация,но не се дръж така за да не си докараш бучки,които да не могат да се разкарат!

# 117
Уф и аз от тази нощ съм с напрегната гърда. Хем зърното ме боли, а не е разранено, хем ме прострелва отвътре пак в областта на зърното, хем имам и начална форма на бучка ми се струва. Изцедих 30мл. от болезнената гърда на предишното кърмене от другата. Сега е ред на болезнената да му дам, ще слагам и топли компреси, дано помогне.
Днес времето се пооправя, ние ще вървим на разходка след папането.
Хубав ден!

# 118
  • София
Добро утро!

Предадох се и пия кафе  Sad Преди малко кърмих и задрямах, вече ме хваща страх да не я изпусна или смачкам! Дано кафето не й се отрази.
Хора, кърмите ли нощем? Педиатърката вече ми се кара за нощното хранене, трябвало да го спирам. А като ревне през нощта какво? Вода не давам, залъгалката не може да я залъже, остава да я разхождам из апартамента, докато се успокои. Освен това точно нощем гърдите ми стават на камък, независимо от това дали я кърмя през два или през три часа. Ако не я кърмя, ще трябва да ставам и да се цедя...Денем не ми се препълват така  newsm78 Не знам какво да правя, а с това хранене по няколко пъти нощем съм на път да вампирясам  #Crazy
Някой знае ли какво става с petita?

# 119
  • София
Здравейте мамчета Simple Smile
аз мислех да извеждам сега малката, но ми се струва доста студено и духа. може и по-късно ако се пооправи.
да ви питам за църквата - вие уговорихте ли си предварително час за молитвата или направо отидохте? ние във вторник ще ходим

Общи условия

Активация на акаунт