Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 663
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Maktub само кажи, когато сте готови  Hug

# 91
Здраверйте февруарски мами!  Simple Smile
Досега само ви чертях, но реших, че е време и да се представЯ  Wink
Аз съм от МАРТЕНКИТЕ, които родиха февруари и ще ми е много приятно да обсъждаме общите ни вълнения! Аз да кажа, че ми е трудничко , постоянно се чудя акото нормално ли е, защо киха и не може да диша спокойно вечер...Но мисля, че е така с повечето мами с първи деца (Или поне така се успокоявам  Laughing Sunglasses Wink)

Здравейте!
Аз имам питане - на вашите бебоци запушиха ли им се нослетата от сухия въздух в спалните ви, следствие на затоплянето на стаята? Моят мишок не може вечер да спи от запушено носле.Проветрявам постоянно, слагам вода върху печката да се изпарява, суша дрехи, но уви , вече 10-на дни се мъчи. Някой знае ли докога ще продължава така?Докторката ми каза да му мажа нослето с мехлем, но и той не помага-натрупват му се налепи и сополки в нослето и много го тормозят, и мен 2-но повече като го гледам и не мога да му помогна.

zyb4ence , и ние сме така още от изписването ни, мъчи ни запушеното носле, особенно вечер. Дави се, не може да спинка а аз още по-малко и само се тормозим. Но при нас не е от влажността, защото имам 'влагометър' и се оказа, че сме в нормалните граници. Педиатърката каза, че е нормално, раждали се с много тесни носни каналчета и капя солена вода (физиологичен разтвор...) Дано скоро се оправят мъничетата!
 Heart Eyes

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 21:29 от EliMeli

# 92
Здравейте, аз днес ходих на зъболекар и всички зъби са ми здрави бебчо ме е пощадил Simple Smile
и слава богу че голям страх изпитвам от зъболекарския стол, утре съм на фризьор а в събота ще правя погача на детенце.
Ние пак плачкаме много и повръщаме Sad запазила съм час за гастроентеролог в петък дано на бебчо всичко му е наред  Praynig Много се притеснявам както спинка и потрепва цялото сякаш се гърчи от болка.
И при нас се запушва нослето пръскам с стеримар и се боря с един аспиратор ама досега едно сополче не съм изтеглила явно нещо не правя като хората а на детето му свири нослето като диша.

# 93

И при нас се запушва нослето пръскам с стеримар и се боря с един аспиратор ама досега едно сополче не съм изтеглила явно нещо не правя като хората а на детето му свири нослето като диша
И аз бях така, защото ме беше страх да не разраня нослето. Сега просто зАДЪРЖАМ АСПИРАТОРА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НАВЪТРЕ (БЕЗ ДА НАТИСКАМ Simple Smile))докато се напълни целия с въздух и тогава го вадя. Поне бистра вода(сигурно това, което съм капала) днес изсмуках...И още нещо - не се запушва другата ноздра, докато се аспирира!

# 94
И ние се наливаме с глюкоза, но днес е последната банка. Педито каза 3 банки и днес свършиха. А жълтиницата е налице още. Чудя се дали да и звъня да я питам да продължаваме ли?!
Иначе да се похваля!
Най-после пъпа падна! Simple Smile

# 95
Леле, ама такива нокти има нашта мома, че се чудя дали да не взема да и заформя един френски маникюр. Ако не и сложа ръкавички се дере по цялото личице.
Как ги махате ноктите на вашите бебчета? Мен ме е страх да и ги изрежа с ножичка за да не я порежа.

# 96
  • София
И ние се наливаме с глюкоза, но днес е последната банка. Педито каза 3 банки и днес свършиха. А жълтиницата е налице още. Чудя се дали да и звъня да я питам да продължаваме ли?!
Иначе да се похваля!
Най-после пъпа падна! Simple Smile

Wish 3 банки...ама колко са големи? стандартните по 500 ml или по-малки? И по колко пие на ден?
иначе на въпроса ти ...дава се докато не премине жълтеницата...след това спираш глюкозата. А педиатрите са за това, да ги тормозиш и за най-малкото Hug

Леле, ама такива нокти има нашта мома, че се чудя дали да не взема да и заформя един френски маникюр. Ако не и сложа ръкавички се дере по цялото личице.
Как ги махате ноктите на вашите бебчета? Мен ме е страх да и ги изрежа с ножичка за да не я порежа.

Реже ме ги Grinning поне аз, а не съм от най-смелите, но ръкавичките не са решение в нашия случай. 

# 97
  • Стара Загора

Аз ги режа с нокторезачка като спи, иначе много мърда и ме е страх да не я порежа.

Честит празник на всички мами!Желая ви винаги да имате подкрепата и любовта от мъжа до вас.  newsm51
Малките сладури да продължават да осмислят живота ви и да ви правят истински щастливи.
 smile3521
Много здраве и късмет! newsm10

# 98
За жълтеницата на нас ни изписаха ливолоза - малкия я гълташе та му пукаха ушите чак, толкова му се видя вкусна - но изпихме само една банка 500 мл и се оправихме точно за 3 дни...
Колкото до запушенпто носле и ние сме така - от климатика , забелязах че като сме навън си диша съвсем нормално - и аз капя физиологичен разтвор....

И накрая да се похваля - наддали сме 750 гр от изписването и сме пораснали с 4 см... Simple Smile
Тоест сега сме 4 кг и 56 см Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Честит празник на всики празнуващи мами   bouquet

# 99
Здравейте и Честит празник! Много усмивки и щастливи мигове, малко безсънни нощи и повече положителни емоции на всички майки!
Вчера мина педиатърката и много си я харесахме. Каза че още имаме малко жъленица и да даваме вода със захар, но аз давам само по малко водичка. Май и нея ще спра в най-скоро време. Бебо суче по малко и спи много. Трудно се будим и можем да си спим и 4-5 часа.. пропускаме хранения.. Който знае как се буди сънливо бебе да помага. Щипане на носле, уши и тем подобни не помага. Ще ни трябва време да се нагодим един към друг, защото на мен кърмата ми е много, а той яде по малко.
Весел и усмихнат ден на всички!

# 100
Честит 8-ми март мили мами!!! Пожелавам да сте весели, усмихнати, много да ви слушат, да сте винаги най-обичаните от своите половинки и много късмет. Здрави бебчета на всички! Всесело празнуване!!

# 101
  • София
Честит празник на всички мамчета Simple Smile Да бъдете много обичани от мъжете си и много да ви слушкат и те и малките съкровища   bouquet

# 102
Честит празник мили дами!Винаги да бъдете обичани от мъжете до вас,а малките слънчица да изпълват с радост дните ви!  bouquet  bouquet  bouquet

# 103
  • София
Честит осми март  bouquet

Sky_angel, моята Ева я събуждам  като я разсъблека, също така като й сменя памперса и й измия дупето. Четох, че пощипване между рамото и вратлето също помага, поглаждане по челото с влажна кърпа, "разхождане" с пръсти по протежение на гръбнака...гъделичкане не се препоръчва, защото бебоците се дразнели.
Mish, не спазвам точно тази диета от линка, ще напиша какво не ям и какво ям. Не ям мъхести плодове, цитрусови плодове, банани и сокове и компоти от тях, свинско, телешко, колбаси (освен шунка), бобови растения, зеле, броколи, карфиол, нищо газирано, макаронени изделия (образуват газове), силни подправки, домати заради нитратите, шоколад, какао, избягвам всичко с консерванти, доколкото е възможно..., за друго не се сещам в момента. Закусвам основно филия с кашкавал и шунка или овесени ядки (действат лактогонно), иначе ям най-вече пилешко месо, пилешка или зеленчукова супа, картофи, ориз, коприва, тиквички, тиква, орехови ядки. Не пазя диетата единствено заради коликите, а и за да избегна алергии  Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 17:01 от kiselina

# 104
Честит празник !
Да сте винаги обичани,желани и здрави.

Аз да ви се оллача, вчера дигнах температура 39,5, бях много отпаднала, нямах сили за нищо.
Днес отивам на лекар и съм направила мастит на едната гърда, и от това съм дигнала температура. И от днес съм на физиотерапия. Дано да има ефект. Много ми е мъчно, сега храня мъника от шише, не мога да го кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт