Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 632
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте и от мен момичета,
Няколко пъти започвам да пиша но малката се веднага взема инициативата в свои ръце и неуспявам да довърша. Може по- късно да пиша и за нашето раждане.
За съжаление ние се дохранваме, защото първо късно ни тръгна кърмата и не можех да произведа количеството необходимо на мъничето. После пък свикнала вече с биберона саботираше гърдите. Сега се борим с нея, за да се кърмим, но е мъка . Тя суче, аз доизцеждам, дохранвам с кърма и АМ. Ползвам Аптамил 1 и бебка много си го харесва. Педи го одобри също.
Коликите ни започнаха и нас - най вече следобед и вечер. Педи ни редписа еспумизан. Чудя се дали да си поръчвам инфакол от чужбина. мъж ми провери в интернет,  че основната съставка е симетикон  - също като в еспумизан и същото количество. На нас за сега да чукам на дърво ни действат капките, но гледам да не ги давам на всяко ядене  - да не свиква много организма с тях.
По отношение на режима бях решила да кърмя на поискване , но като нямах кърма и подехме на режимапрез три часа. Баба си го спазва горе доло. През ноща я храня когато се събуди , което е обикновено към 4-5 след хранене към 23 и после 7-8 сутринта. Но я къем към 22.30 и това мисля доста я изморява и заспива обикновено. Само тази вечер не знам как щее защото проспа всякакви графици и ми е жал да я будя.
Вчера ни беше жестоко подсечен дупето , но днес явно е по-добре след спешните мерки -щом не е проплакала още, както беше вчера цял ден.
Това е засега от нас.

# 181
Ох аз влизам за кратко,че незнам дали няма да ревним!От вчера в чудо сме се видяли-постояно е гладен-кърмим се през 2часа,спи по 20-30мин и се раревава,а в момента в който го гушним започва усилено да търси да яде лапа ръчички,незнам какво става-може би не му стига кърмата,но аз стова постояно цукане немога да усетя гърдите си пълни.Ох незнам какво да правя-имам чувство че се побърквам....

# 182
nina_j , при нас положението е същото , но аз си я храня на три часа , а когато ревне и започне да търси й давам водичка или чайче (задължително топли) , или биберона с малко мед.
Нашето дупе също се подсече. Sad Освен вечер, през деня ( в 12h или в15h преди хранене) също й мия дупето и го мажа с крем "здраве". За сега има пъпчици по дупето ,които вече едвам се забелязват. Но последно време много пиша  #Puppy dog и с този памперс естествено ,че ще се подсече. Но не мога да я оставям само с пелени ,каквато пикла е станала , докато я облека и вече ще е мокра цялата, а не искам да е с памперси, че много й запарват дупето и й стягат на крачетата. А коликите така усилено ни мъчат ,че не е за приказване. #Shocked Особенно нощно време , неможем да я успокоим, а тя горката се присвива ,пъшка ,плаче ,чак и на нас с таткото ни се плаче като я гледаме така и не можем да я успокоим по никакъв начин. newsm45  Но така е като не успява да се уригне след всяко хранене. Иначе си я кърмя и не я дохранвам с нищо. breastfeeding Тези дни става на месец и започваме със сокчетата ,надявам се да й понесат добре. Братовчедка ми нямаше кърма и хранеше дъщеря си със адаптирано мляко и тя се запичаше , но каза ,че имала колики до 40-ия ден и след това спрели. Дано е така и при нас , че вече едвам издържаме.
Приятна и спокойна вечер на всички  smile3524

# 183
   Чак сега попрочетох как сте и как са бебоците.Днес моят мишок беше доста спокоен,но пък на мен ми беше нервно защото майка ми си тръгна.Тя беше с нас от изписването и след повече от месец престой толкова свикнахме с нея че днес и на мен ми е криво ,и каката успокоявам,че и е мъчно и плаче.
  За храненето и ние имаме същите проблеми-веднъж спазва режима,друг път иска да яде през час.Снощи ме учуди защото след храненето в 9 ч се събуди да яде чак в 5.30 сутринта.Но пък той по принцип прави 6 ч пауза през нощта,просто този път я удължи.
  Надявам се и тази нощ да ми е спокоен и да спинка.Лека и спокойна нощ и на вас!

# 184
Яшо, много е малко бебчето да му даваш мед.

# 185
  • Bapнa
Здравейте, мами
аз от сума ти време не мога да се доредя до лаптопа от таткото и от малкия и изтървах доста. Някой може ли да ме посъветва дали постъпвам правилно със Саб Симплекса- давам му по 6-7 капки по време на ядене( в указанията пише след, а доки каза преди ??), но така не ги плюем и давам чайче на Хип против колики и водичка след ядене. Млякото ни е Аптамил 1. Не виждам да има силни колики -просто се свива и напъва, но ака само 2 пъти на денонощие и то винаги след като му е сменен памперса и е чистичък. После заспива блажено и ми е кофти да го будя да го сменям, а освен това и като току що е ял ме е страх да не повърне. и така спим си 3 часа оакани и доволни - досега никога не се е подсичал и дано и занапред да не стане - лошо ли е, че го държа така ? освен това единствените памперси, от които съм доволна и с които не сме се цапали са Памперс актив бейби 3-ка, а те са за доста по-големи бебчета. И изобщо бебо ме принуждава да съм в постоянен конфликт с всички, защото всичко ни е наопаки Simple Smile Няма да ви кажа като започна да хърка и да грухти като прасенце майка ми какво ме направи, че съм простудила детето, защото го къпя и обличам на студено - 22 градуса не е студено хич според мен ама айде . ..  и така оплаках се  newsm53 лека и спокойна нощ на всички малки човечета и техните майчета  smile3525

# 186
  • Bapнa
а забравих и да кажа, че вече унищожаваме по 110-120 грама мляко и го обичаме хладничко - ако може да е като сладоледче най-добре Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 23:55 от Presiqna

# 187
Благодаря за отговорите и подкрепата момичета Hug,
Jas.min, аз бях прочела, маи пак ти беше писала за Инфакола, че действа след 3-тия ден. Аз се надявам да действа поне мъничко. Иначе сега спи и е кротък. Явно се е уморил от снощи насам. На обяд заспа за малко от 12 до 15, след което се почна на ново до 20:30 до банята ни. Изкъпахме го, дадох му капки 1вите, кърмих и заспа. Сега спи спокоен от банята, чак ме е страх като знам, че ще се събуди в 24 часа да яде сам като часовник е. Благодаря за съвета за другите методи. Снощи със сешоара бях в рака и топлих коремчето и гръбчето  през 30 минути и пелената на радиатора.Това за тигарчето само не съм пробвала, ако и тази нощ имаме същите премеждия ще го опитам задължително.
Petita, пробвах и кърпи и пелена, за момент помага, и чай давах, но явно до вчера през деня не ни бяха почнали истинските колики. От вчера разбрах какво са истински колики. Така е права си никак не е лесно даже. Няма как ще се справим няма къде да ходим.
А иначе това за ужасна майка и аз съм си го мислила, особено като не си  доспал няколко дни, и си уморен и изнервен и не знаеш къде се намираш и се ядваш, но е нормално. Кой знае колко време още тепърва има да се учим и да преживяваме нови и нови неща. Снощи примерно толкова ми беше мъчно, че нищо не мога да направя за да му помогна и каквото и да правя не помагаше, че виках на мъжа си, че ако знаех че ще го подложа на такива страдания и още повече предстоят сигурно никога нямаше да се навия за дете. Сега ме е срам, че съм си мислела такива глупости. Защото толкова са сладки и наши си слънчицата.
Много се отпеснах.
Лека и спокойна нощ на всички майчета и техните бебчета. Още един път благодаря за подкрепата и съветите които много ми помагат да се чувствам добре. Hug

# 188
Добро ви утро от нас!Ние станахме в 9 часа и сме супер щастливи,само папахме цица в 5.30 и пак подушихме възглавницата,а дано това да стане системно,мнооо ще се кефя Joy Момичета кажете,вашите тамагочита страх ли ги е от водата и банята,мойто много реве и ми е кофти,имам чувството че е от неизвестното,нали още не вижда и не знае какво става. Пресиянка твоя голям лакомник бей,е то и моя си ги дърпа без проблем ама след такова количество и връща поръчката smile3560

# 189
  • София
Моят Марти много обича да се къпе - кротва се отвсякъде, но после такъв рев му хвърля, докато го мажа с разните му там мазила и докато до облека. Преди няколко дни открихме, че май обича просто да му духа топличко докато е голичкът и татко му се строява до нас с духалката и малкия млъква Simple Smile

# 190
Яшо, меда може да е опасен за толкова малко бебе. Освен това е алерген. А за ползата от сокчетата на такава възраст можеш да прочетеш в кърмаческия подфорум, има много теми по въпроса, стига да се интересуваш. Peace

За къпането - още не сме ползвали ваничката (заради пъпчето), но Ангел веднага се успокоява щом дупето му се намери под водата Mr. Green  Подозирам, че ще е голям любител на водата Laughing

# 191
  • София
Добро утро  Simple Smile
Не смея да се похваля, да не чуе дявола, но Ева снощи заспа в 10.30 и се събуди чак в 4.30 сутринта за кърмене. Аз се кокорих няколко пъти в очакване преди това, но тя си спеше  Simple Smile После и двете дремнахме до към 8.

Освен това съвсем случайно й хванах цаката за спиране на плача. Когато пусна лайфа на Депеш в София, сладураната се заслушва и се успокоява  Laughing Явно ще е меломанка като мен, пък може би помни, че е била на концерта, макар и в корема ми   Hands Clap
И аз се пръсъединявам към предупрежденията за меда- опасен е за толкова малко бебе, в него може да има ботулинови спори, които водят до ботулизъм. За организма на възрастния човек това не е проблем, но за крехкото бебешко телце....

# 192
Аха,значи само ние имаме проблеми с къпането Thinking На вас паднаха ли ви пъпчетата,щото нашето е на косъм и го почиствам при всяка смяна на пампера.А в болницата казаха че може да се мокри,и те като ги къпеха не забелязвах да ги вардят.Имате ли колички вече,аз все още не се спирам на идеалната-лека,лесно сгъваема и гъзарска де smile3521 Като гледам какво е хубавко временцето днес,така ми се излизаааааааа cry

# 193
Добро утро и от нас Simple Smile
И аз като Киселина, да споделя само дане ни чуе дявола, снощи Боби заспа в 21,30 ч. и се събуди да яде в 2,00ч , после папка и на сутринта стана в 7,00 ч. Мама успя да поспи Simple Smile
Горкото само сополките още го мъчат , но мисля ,че до утре вече ще са се изчистили . Борислав за сега е много спокоен и днес може да се радвам на приятен ден Flutter
Яшо и аз се присъединявам към мнението на другите мами за меда. Ти си знаеш най -добре как да си гледаш детенце , но знам ,че най-рано до годинката не се дава мед.

Нашето пъпче падна на 11-тия ден , бяха вече ни изписали от болницата , но ни казаха ,че няма проблем да се мокри , стига само редовно при всяка смяна на памперса да се почиства със спирт. Ние къпахме Борислав от първата вечер вкъщи. Той обожава водата Simple Smile

# 194
Да се отчета и аз!
Продължавам да чувствам огризение към детето си... Снищи се размрънка към 4 часа. Станах, направих му млякото, нахраних го и милото заспа като къпаничко! Sad Вече съм сигурна, че 90% от коликите са били чист глад. Как може да държа детето си гладно? Sad
Но сега вече поне знам и няма да правя така!
За езичето ни изписаха Дактрин и сега се мажем 3 пъти на ден. Да видим кога ще мине...

Presiqna, на нас Саб Симплекса ни казаха да ги използваме при нужда. Когато Пламен се разплаче и решим че са колики, т.е. ял е скоро, дупето е чисто, топло му е, нагушкан е  и въпреки това се извива и плаче му даваме по 15 капки ... Чайчето на Хип го пием вместо водичка след хранене за изплакване на устата и евентуално ако се събуди между храненията! И аз сменям памперса преди ядене. Много често ака докато го храня. Виждам го как се напъва и тръцка та чак мляко му излиза от устичката. Веднъж направих опит да му сменя памперса след ядене и детето си изповръща всичко. За това съм му казала "каквото си снесеш по време на папкане ще си е с теб следващите три часа" Simple Smile и то ме гледа милото с едни очи все едно разбира и продължава да се напъва. Все още да чукна на дърво не сме нито подсечени, нито друг проблем с дупето съм забелязала. Като му сменям памперса го забърсвам само с мокрите кърпички на Нивеа и не го мажа с нищо, че те нали са си с лосион някакъв. Дупето го мием вечер в коритото! Simple Smile

petita, нашето Пламъче много пищи от водата, но забелязвам че от ден на ден понамаля децибелите. Нашия пъп падна на 7-ми и педито каза да го пазим още 10 дни, така че до тогава само ще се мокрим. След това май ще ни е истинската баня и ще видя какво ще прави като напълним коритото с повечко вода и го изкъпем като хората.

Момичета да ви питам каква козметика ползвате. Разбрах че пудрата вече я отричат така, че ние се мажем с олио след баня. И нищо друго ... Имам тоалетно мялко, кремче за подсичане, омекотяващ крем а не знам кога и как да ги ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт