Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 643
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Миш,много е мъчително да гладаш как се мъчи сладуркото,знам какво ти е Cry Пробва ли да слагаш топла кърпа на коремчето?Вземаш една кърпа,включваш ютията и я стопляш,след което я слагаш на коремчето и после се повтаря процедурата.Друго което правя е-давам чай на Хип против колики и то преди хранене,така изпръцква газовете.Така е,сега колики,после застъпват зъбките,ама е неизбежно,не е лесно да си мама smile3521

# 166
Не знаех че чайчето на хип се дава преди хранене...
Аз го давам след това...
Уж да не си пълни коремчето с чая преди да е пил мляко

# 167
     Здравейте Simple Smile

Аз чайчето на ХИП го давам по всяко време в смисал такъв - вместо в шишенцето да е само водичка слагам чайчето.Не че ппием много, в повечето случай го плюем, но има моменти когато си пие.И нас ни мъчат колики, но до сега сме плакали повечко след 6 часа докъм 8.Ние май че свикнахме да си заспиваме с цицата в устата ползваме я като залъгалка другата биба не я искаме.Дали е хубаво или не, нокато усети цицата понякога и без да суче заспива какво да я правя Simple Smile
Лека вечер от мен и дано малките мишоци спинкат споконо  newsm51

# 168
Здравейте момичета- кокичета!!!
Нашата нощ беше тежка, ама повече по вина на мама, отколкото на бебо. През нощта се събудих от болки в гърдата. Вчера се успокои за през деня и вечерта пак ме стегна. Опитах да цедя няколко пъти през нощта- НЪЦКИ, нищо не изцедих, а болката е ужасна #Crazy #Crazy. И малчо като писна към 5ч. да папка и като се напапка, не можа да спи спокойно до следващото хранене. И си поплакахме заедно. Имам чуството, че му предадох от моето неспокойство. В 8 ч. му дадох от проблемната гърда и като, че ли се отпуши нещо, щото след като яде изцедих 90мл. от нея  Shockedи още пускаше капчици, ама то бая време стана та спрях да не я препълня пак после. Сега едва гледам, а бебчо си спинка спокойно.
За хъркането и покашлянето и при нас се наблюдава. И аз се притеснявах, но педито каза, че и той е човече и е нормално, както ние кашляме, похъркваме, кихаме и т.н. и бебо да го прави. Всичко е в рамките на нормалното.
Секрети от оченцата и ние имаме от родилното още. Още не изчезват. Първо бяхме с преварена вода, после с капки, сега с мехлем, ама като вземе да се дере пак излизат. Ако не се махнат докато слагам мехлемче, ще звъня на д-ра.
И ние имахме погачка вчера- малкия беше неспокоен целия ден, по време на ритуала и малко след това спинкаше, та всичко мина спокойно, но иначе плака много милия. Самото събиране мина много добре, за което се погрижиха моите мама, свекърва, приятелки, щото аз си гледах детенце. Обаче имаше много народ и голяма какафония настана. Иначе Марти събра много хубави подаръци.
Днес го водихме за чистата молитва, беше 5-10мин. Попа не ни иска нищо, беше много приятен човек с мило отношение.
И така, вече сме големи!!!
По моят корем също има стрийки, и не се е прибрал особено. Може би като в 3-4-ия месец съм, но се надявам да се посъбере.
Много се разрпстрях отново. Хубав ден ви желая!

# 169
Искам да попитам останалите майчета от кога започнахте да давате капки вигантоил за костите и по колко?

Ние ходихме на консултация на 20-я ден и тогава ни изписаха капките. По 2 капки сутрин на гладно.

# 170
Ей изнервих се,не мога и не мога да си сложа снимчица на аватара,блъскам са 2 часа а то не става Mr. Green

# 171
Да не ти е много голяма снимката?
Там, където слагаш адреса на снимката пишеш само http://.....  без [url].

# 172
Искам да споделя нещо че ще се спукам от мъка ... Sad
Първо чувствам се днес лоша майка, защото усещам че се дразня от малкия... Embarassed Confused
Плаче почти непрекъснато, чудя се как да му угодя а той не спира да пищи, уморена съм и от снощи защото пак плака цяла нощ. Към 4 не издържах и след като бях сменила памперса, бях дала чайче п-в колики и капки п-в колики, бях го носила на ръце и гушкала до премала накрая реших да му дам и да яде. И то какво - гладно било детето!
Ама може ли така да се яде посреднощ бе момичета. Нали уж режим се създава. Не знам ... Sad
Да не го свикна сега да яде посреднощите ...
И другото което ме притеснява е езичето му. Съвсем бяло е. Да не са някакви налепи...
Мъжа ми вика - от млякото е! Ама като му дам водичка пак си остава бяло! Sad
И поръща много днес и се дави от биберона ...
Sad
И двамата се чувстваме зле, а аз имам и угризения! Sad

# 173
... Първо чувствам се днес лоша майка, защото усещам че се дразня от малкия... Embarassed Confused Плаче почти непрекъснато, чудя се как да му угодя а той не спира да пищи, уморена съм ... 
И двамата се чувстваме зле, а аз имам и угризения! Sad

Е, всички си имаме такива дни май... При мен най-зле беше първия ден след като мъжа ми се върна на работа - чувствах се толкова безсилна, нервна, бясна, самотна и изкукала, че постоянно си мислех, че видиш ли туй мънинкото реве нарочно за да ме ядоса  Crazy И аз винаги си мисля, че съм много лоша майка когато не успея да я успокоя за по-малко от 5 секунди или когато след 20ото отиване да и дам водичка/биба/завия/гушна, отивам при нея с неудоволствие. Хубаво е, че с времето нещата май се подобряват -започваме да свикваме с безсънието, вече се успокояваме по-бързо, ставам все по-търпелива и отдадена. Heart Eyes
Мисля, че "има надежда" - само малко търпение и ще се нагодим към бебчовците и те към нас, а шантавите настроения са съвсем нормални и ще преминат.

# 174
Mish , защо не пробваш с чайчето на хип против колики,при нас има ефект.
Ние не плачем от колики, а от глад.Храним се през 2,30 ,незнам дали е добре,но мога ли да го оставя да плаче от глад? Вечер също го храня,незнам от кога се пропуска едно хранене.

# 175
  • София
Wish, май  всички  ни хващат от време на време тези мисли   Crazy . След една безсънна нощ, щях да пращам Дани с таткото на работа  Embarassed , после му дръпнах един рев,  как мога въобще да си го помисля. При първата беззъба усмивка, всичко остана кофти спомен, а тя за  секунда стана най-прекрасното и послушно бебе  Heart Eyes .

Мисля, че "има надежда" - само малко търпение и ще се нагодим към бебчовците и те към нас, а шантавите настроения са съвсем нормални и ще преминат.

Hug
По въпроса  с нощното хранене - от самото  начало кърмя на поискване, т.е. по едно време почти постоянно и  нощем. Вече почна да се оформя  3 часов режим  Whistling ,  та имам надежда и за по-големи интервали в обозримо бъдеще  Praynig .  Моята идея е, че до сега (в корема) са получавали всичко постоянно и може би е необходимо малко време за 6 часови паузи  Peace По книгите пише, че с  времето, бебето само започва да проспива нощното хранене - дано са прави  Praynig

# 176
Здравейте и от мен Simple Smile
Няколко дни се изгубих , но докато се оправя - грип ли беше какво . После баткото ни се разболя , а от снощи и Борислав е с ужасни сополи Shocked Не съм вярвала ,че човек на 17 дни може да има такива ужасии в носа Shocked Горкия трудно диша , с мъка се кърмими. Лекарката ни изписа Стеримакс и капки витамин С да накапваме в носа. А е нещо отвратително с помпичката да вадим сополките #Crazy Горкото реве , извива се  Cry
За 48 часа аз съм спала общо 4-5 часа . Вече не знам къде съм, но да се надяваме ,че като мине малко време , ще се нормализират нещата Blush

С нощното хранене - и ние ядем по три , че някога и по четири пъти. Имам  усещането ,че понякога цяла нощ кърмя.

# 177
    Момичета - нощното хранене е нормално когато детето се кърми.Поради това не може да се направи строг режим на хранене на 3 или на 6 часа,защото не се знае колко кърма е исукало малкото.Един път може да е изяло малко и след 1-2 часа да е гладно другия път може да е изяло повечко и да спинка повечко.Според мен е нормално.Аз кърмя по мако и дохранвам, защото нямам чак толкова кърма и пак не будя малката в точно определен час.Разбира се всеки сам избира как да гледа детенцето си.
    Wish това бялото по езичето на бебчето ти са гъбички и ние имахме и сега пак се появиха, ама аз съм виновна,защото и дадох само три пъти от лекарството тоест 1 ден и спрях ,мислех си ,че са изчезнали но не...вземи си ФУНГОСТАТИН / ако разбирасе искаш / определено помага, но трабва да се слага по не няколко дни, а не като мен 1 ден и да си мисля ,че като ги няма са се изчистили напълно.Ако искаш питай и твоята доки, но вземи нещо, защото бебчо го боли - поне нас ни болеше не искахме нито биба, нито шишето с млякото, нито цица.
Лека и спокойна вечер на всички newsm51

# 178
Ужас.
Как мъча само детето си без храна нощем! Sad
Реших да запазя дневния режим защото малко посвикна с него, но вечер като се събуди ще му давам мляко!

За гъбичките и аз предполагах, но не бях сигурна а и въобще не знаех че може да го болят. Ще питаме и педито какво ще каже по въпроса и да видим какво ще ни изпише!
 Hug

# 179
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
и ние тази нощ будувахме близо 3 часа, ама така е като малката се успа още в 9, иначе заспиваше към 11,12 и 1 чак.
за нощното хранене и ние се храним на поискване, като се събуди и започне да мрънка й давам да папка. някой път прави по-големи паузи от 3 и половина 4 часа и само веднъж близо 5 часа
Simple Smile за радост на мама, която си поспа тогава.
ние утре сме на консултация най-накрая
лека вечер от мен. дано бебоците ви оставят да се наспите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт