Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 621
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мамчета!
Доста сте изписали, сега докато наваксам...
Сиер, успокой се, сигурна съм, че такива отклонения има много често и голяма част от тях се оправят. Но д-ра е длъжен да те уведоми и да следи нещата. Бебче ще бъде добре, само мисли позитивно. Ние взехме такова направление и на 21.03 сме на преглед.
През нощта се храним когато малчо се събуди, но аз лично не бих го държала гладен за да го отуча. Не знам може би говоря така, защото от самото начало през нощта се е будил броени пъти. Сам си прави режима- даже вчера от 19.50ч. се събуди чак в 1.40ч накъде. После в 6ч.
Капките за колики САБ СИМПЛЕКС ги даваме на всяко ядене по 11 до 15, в зависимост от това дали има силни колики или не, но ги даваме.
Уиш, това по езичето да не е млечница? Четох някъде че бялото езиче било симптом, но не съм запозната добре. Питай педиатъра по- добре.
Нашия Мартинко обича много да се чипка. Много е доволен като го обливаме с топлата водичка. Като го изкараме надава вой, но след като го загърнем в хавлийката му става пак добре. Обикновено започва силния рев на края на обличането, но ако е много гладен се  дере докато го обличам.
Козметиката ми е на СЕБА МЕД- олио и крем за подсичане. Имах и пяна за вана, но сега ползвам Авентските мостри за къпането. Доволна съм засега. Малкия от време на време се подсича. Аз даже вече не го и мажа всеки път. Ползвам мокри кърпички, дето ги отричах преди и се заричах, че няма да ползвам у дома такива. За ушичките съм чувала, че сега не може да влезе вода във тях. Аз не ги пазя, даже понякога водата ги покрива, дано не направим беля.
Марти го извеждаме без да съм правила подготовки на терасата. Май само веднъж -2 пъти съм държала за по 5 мин. и после веднага тръгнахме. Даже 1-та разходка я направихме на по хладно и ветровито време.
Пепеляшка, интересен уред, ама нали не се препоръчва ползването на аспиратор? Или поне аз така знам. Засега се справяме само с клечка с памуче и физ.разтвор.
Днес е лошо времето, за съжаление не става за разходки. Ще почиваме у дома. Приятен следобяд!
P.S. Сложих три снимчици от погачата да ни видите колко сме порастнали Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 16:07 от Анонимен

# 226
Здравейте, февруарски мами! Аз съм февруарка 2006  Grinning, по погрешка влязох в Родени 2007 вместо 2006 и какво да видя - сладки малки февруарчета! Да са ви живи и здрави, много да ви радват и като порастнат, да сте много горди с тях!!!

# 227
  • София
Sier, ама много те е наплашил този лекар или ти чисто майчински си се изпопритеснила Hug
Всичко ще ви е наред, ставичките се преглеждат задължително при момиченца родени нормално, където по-често се получават такива отклонения....но това е толкова често срещано, затова педиатрите издават направления още след първата консултация.
И ние сме на преглед на 22.03 и когато записвах часа питах не е ли много късно тя Петя ще е на два месеца newsm78 , но отговора беше НЕ

Пепеляшка, благодаря ти за линка и аз ще си го поръчам, от кумицата ми знам, че е много по-удобно и за майката и за детенце, тя няма такъв уред, но го прави по същият начин импровизирано с тръбичка от система.

# 228
Здравейте, февруарски мами! Аз съм февруарка 2006  Grinning, по погрешка влязох в Родени 2007 вместо 2006 и какво да видя - сладки малки февруарчета! Да са ви живи и здрави, много да ви радват и като порастнат, да сте много горди с тях!!!

Мерси, OLYMPIA!  bouquet

Sier, не се притеснявай, всичко ще е наред!  Hug

# 229
мама на Ема,не се притеснявай за шума в сърцето,аз съм имала такъв като съм се родила,постепенно отшумява , все пак си остава лек но не създава никакви проблеми.Това се нарича порок на сърцето при новородени,но не се шашкай медицинския му термин е друг питай някой комппетентен акушер-гинеколог да видиш че същото ще ти каже

# 230
Здравейте мили февруарски мами!!!  bouquet
Незнам дали сте забелязали , но немога да се добера до компа вече 3 дни! ooooh! Като чета , че някой от вас, че се организират да излизат по 3 пъти на ден ............ а ние излизаме след обедното хранее, но 1час преди това започваме да се глазим! Направо ми се плачи момичета, като си помисля , че татито след 2 седмици е вече на работа! А така свикнах, да си разделяме работа!! Cry За две деца трябват двама!!!  Naughty
Да ви кажа , че нашите маймунки през деня спят само като ги изкарам , за 3-4 часаи повече неискат! Те децата в детската градина спят  повече от тях!! Crazy
 На нас педито ни каза , че за ортопед ще ни даде следващия път, трябвали да имат навършени два месеца!! newsm78 И не ни е била и БЧЗ(така ли се казваше???) Каза , че до 6-я месец можело! Абе всеки си прави каквото си иска #Cussing out #Cussing out
Сега отиваме да се храним, ако ми остане време пак ще се включа!
Ако не лека и спокойна вечер от нас!! Hug

# 231
Хей момичета, забравих да питам аз едно въпросче. След като ми изтече 42-дневния боничен издаден от Шейново, следващия личния лекар ли го издаваше, че не помня точно? Че утре ми изтича стария, добре, че се сетих, май няма изгледи мозъка ми да се върне на място.
Ренка и аз си мислех, че сама няма да мога, но понякога майка ми излиза на пазар сега ще тръгне на работа и вече съм по- спокойна. При теб наистина е по- трудно, но ти пък ще се нагодиш според себе си и бебетата. Мисли позитивно и ще видиш, че всичко ще е наред Simple Smile

# 232
  • offshore & overseas
И не ни е била и БЧЗ(така ли се казваше???) Каза , че до 6-я месец можело! Абе всеки си прави каквото си иска #Cussing out #Cussing out

Рени, на теб наистина ти е много тежко! Hug Две дечица наведнъж са двойна радост, но и двойна отговорност, двойна работа.  newsm04 Аз лично вярвам, че ще намериш решение (имам предвид кой да ти помага, когато съпругът ти не е вкъщи).

За ваксината хич недей се притеснява. doctor Не ти ли обясниха, че по-слабичките дечица по-трудно я понасят (защото дава нежелани странични ефекти) и затуй е по-хубаво да се изчака?!

Тъй като моята девойка едва напоследък достигна килограмите на добре развито новородено, то мен ме попитаха какво смятам по въпроса и аз казах, че предпочитам да изчакаме. На нас са ни правили само реваксинация за хепатит B, а БЦЖ беше за следващия, но в нашия случай ще стане по-следващия, път (т.е. месец, щото ние ходим веднъж месечно).

Ей, колко объркано го рекох -- дано си ме разбрала!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 18:01 от Мяуче

# 233
  • offshore & overseas
Следващият поред болничен го издава педито, но не знам той пък колко дневен е...  newsm78

# 234
Здравейте и от нас!
Днес дойде педиатърката - боцна ни една противохепатитна ваксина, поревахме малко и заспахме. Премери ни и пак я изумихме (а и мен също) с наддаването си. За 2 седмици е качила 700 грама, та за 1 месец е добавила 1300 гр. и 5 см. на ръст - отличничката на мама! Wink Друго да се похвалим - челото ни става все "по-високо", т.е. опадва ни косичката. Много е смешничка.
Ренка, верно ли самичка оставаш? Някоя баба няма ли да помага? Съчувствам ти! Аз с една маймунка трудно се справям сама, не ми се мисли с 2... Ама неволята учи - ще свикнеш някак.
Ох, много е неприятно след като свикнахме да излизаме на разходка и днес като е такова времето, та не можем. Дано бързо се оправи. А мамите дето раждат ноември как ли карат цяла зима затворени вкъщи.
Цвети, следващият болничен го издава педиатърът, а продължителността му е 48 дни + ако има разлика между термина и действителното раждане, то тези дни се добавят. При теб ще е +6 дни. Обади й се, ако не сте говорили по въпроса за да ти го напише. Макар че на мен ми издадоха със задна дата болничния преди раждане... Всъщност дали не е това причината да не ми превеждат още обезщетението???  newsm78

# 235
Цвети,защо не се препоръ4ва ползването на аспиратор?? Имаш ли по-пълно инфо???
Като споменахте болни4ните,я да ви питам-200лв. за раждането от къде ги полу4аваме и каква е процедурата? Сори,ама нямам представа  Blush!
Утре ще ходиме за акта за раждане-дано да е готов-денс минахме оттам,но бяха по4ивка и беше фрашкано с мангасаряни и се изнизахме...

# 236
  • София
........
Като споменахте болни4ните,я да ви питам-200лв. за раждането от къде ги полу4аваме и каква е процедурата?

Като си вземеш акта за раждане, от служба ЕСГРАОН си взимаш Удостоверение за родствени връзки, с него +акта /оригинал/ + молба, която ще ти дадат на място  отиваш при социалните служби към вашата община.

# 237
  • София
Здравейте Simple Smile
най-накрая и аз да се включа. Валя е заспала сигурно ще е замалко, че днес цял ден спи. вечерта не ми се мисли какво ще е Sad
ние днес бяхме на църква, много хубава беше молитвата и попа после ни пожела много хубави неща. а хората, които бяха в църквата много й се радваха - тя цялата беше в бяло. даже 2 чужденки я снимаха Simple Smile
Ясна и на мен още не са ми изплатили обезщетението за януари, ама при мен имаше разправии кой ще ги плаща работодателя или НОИ, сега ми казаха от работата, че до края на седмицата ще ми ги преведат пък ще видим. ако ги чакаш от НОИ ще ги получиш с месец закъснение в сравнение когато си получаваш заплатата, ако дотогава не си ги получила кажи ще ти дам телефон в НОИ да питаш.
ние сме на консултация в четвъртък, и аз като бадемче съм против ваксините, но за мое спокойствие ще й ги сложим сега.
и да питам мамите, които кърмят с бебчетата на повече от месец - още ли се изцеждате или вече сте спрели, защото аз някой път пропускам, а през нощта много ме мързи. цедя се само ако ми е напрегната гърдата. засега са ми добре гърдите, обаче зърната са ми много чувствителни и като се къпя от струята ме болят много, ама така е малката някой път си мисли, че това е ластик и разтяга ли разтяга ooooh!
лека и спокойна вечер ви желая

# 238
......... а в родилното и откриха сърдечен шум.. Има ли някой, който да знае нещо повече за сърдечния шум? Ще ми е интересно да си пиша с вас (когато имам време Simple Smile).

Мама на Ема , моят по-голям син се роди със шум на сърцето. Още в болницата ме уверяваха, че в 90% от случаите , шума изчезва до годината на детето. Така и стана. Но го диспансиризираха при детски карсиолог и ходихме периодично / в началото всеки месец , после по-рядко / на ехографски преглед. Сина ми вече е на 5 години и сърдечният шум вече изчезна напълно. Но трябва , детенце да бъде наблюдавано от лекар специалист.

# 239
Здарвейте мами,ние снощи спинкахме горе-доло спокойно.Благодарение на еспумизанчето!! Rolling EyesДнеска даваме редовно и се надяваме и тази вечер да спинкаме!!!  PraynigИначе сме вече на 2 седмици и пъпчето ни не е паднало още! Confused Макар,че се държи на косъмче.На вас кога ви падна пъпчето?И къде го хвърлихте(ако не е тайна де)?Пожелавам на всички мами и бебчета спокойна вечер!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт