Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 631
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
galq86,
копирам ти едно мнение от мартенската темичка, надявам се Муцунка няма нищо против  Heart Eyes
Купуваш дефламол и цинкова паста, забъркваш в едно бурканче от двете по равни части и мажеш всеки път. Сменяш памперсите на 2 часа и задължително всеки път, когато има "торта" и миеш на чешмата подсеченото гъзе Mr. Green. Докато не се оправи дупето просто забрави за мокрите кърпи Naughty. Трябва да мине за максимум 2 дни. На мен ми отне по-малко Peace. Успех Peace!
Дано ти помогне!

Tanya, а ти откъде си купуваш чайовете на Hipp?

# 241
Софи, за обезщетението - ами осигуровките за януари са преведенина 12.02, а на другия ден са ми занесли болничния в НОИ. Уж са го сложили да се обработва приоритетно (така правели за по-дългите болнични, за да не забавят парите на хората, които цял месец не работят и разчитат само на това обезщетение), ама тц! Мина си 1 месец след сигуровките и след като са го приели, а пари нЕма  #Cussing out Ще съм ти много благодарна, ако пуснеш телефон на НОИ, на който могат да дадат инфо какъв е проблема. 
За цеденето - и аз от мързел взех, че престанах да цедя. Ама то и няма какво де - всичко се изяжда до дупка. Не е лесно да се качват по 350 гр. седмично Wink
galq86, много мами препоръчват крем Бочко. Аз не съм пробвала, макар че сега ни е леко зачервено дупето, но мажа с цинков крем против подсичане на Клоран + миене с вода през 1 памперс (ми сама съм и не мога всеки път  Embarassed И все ме е страх да не я изпусна. А и като се събуди бясна от глад, няма време за миене на дупе)

# 242
  • Bapнa
Здравейте - днес малкия ме излъга жестоко - не беше акал от около 30 часа и реших да му дам Дуфалак и тъкмо си облиза лъжичката и напълни памперса... и от лекарството цял ден ака и вися на чешмата да му мия дупето... горкото дете  Sad Тъкмо си мислих каква лоша майка съм и ми се върна тъпкано - ядохме боб и като ме сви корема не можах да мръдна от леглото около час от болка и се почерпих от неговите капки за колики Саб-а, които се оказаха чудесни и ме оправиха за нула време  Wink
Пъпчето още го пазя в шкафа, защото не можем да решим къде да го хвърлим - давайте идеи  Grinning

# 243
  • София
Здравейте Мамчета!!!!
Първо да се оплача-моето голямо момче пак направи ларингит.викнхме бърза помощ и сега е таткото в Исул.(затова и по това време на денонощието пиша) Тъкмо си мислех,че вече ги е надраснал тези гадни ларингити..и пак.А есента ни казаха,че ако направи още само веднъж-демек сегашния-ще му вадят 3тата сливица.Притесняваме пълната упойка при тази операция....newsm45 newsm45 newsm45
Софи,аз се изцеждах само първите 2 седмици и после спрях,понеже ми се запушваха каналите и много ме болеше-кърма определено имам -Мишо е качил 2 кг за 25дни,ще видим колко ще са на консултацият в понеделник newsm03
Ясна и аз съм без пари от декември понеже болничния ми е от 2 януари.Коггато звънях в НОИ ме питаха кога работодателя е занесъл болничните в НОИ и се оказа,че моя е занесен ЧАК на 16ти февруари и пари да очаквам в края на март smile3514 newsm61
Ето телефоните да си направиш справка и за да не се обаждаш няколко пъти първо искай от работата ти входящия номер и дата на подаване ,за да ти кажат до къде е стигнал с обработката болничния ти.9261986;9261987;9261990;  и още един за болнични по майчинство 9261937,но аз там не звънях-в моя случай нямаше смисъл #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Sier не се отчайвай ,а си помисли колко по-страшно е да не се открие навреме и да трябва да седи в стол с отворени почти на шпагат крачета и вързана с колани!!! В крайна сметка ще става страхотна, дългокрака мадама  с много newsm20(фенове)за ужас на таткото

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 10:08 от galastra

# 244
  • Стара Загора
Момичета много ви благодаря за успоителните думи, като прочетох и допълнителна информация и като гледам че Ивка свикна с тия гащички и си спинка спокойно се успокоих. Наистина това е най-малкото зло и надявам се на следващия преглед чичо доктор да каже "сваляйте ги, няма нужда от тях" Praynig

galastra дано твойто момченце бързо да се възстанови и да не се налагат по-сериозни докторски намеси.

А относно еднократната помощ от 200 лв  на мен ми казаха че за документи подадени през февруари превода ще е след 20 март.Ще видим.
В понеделник ходих да взема акта за раждане от Социално подпомагане - ама още не били обработени документите #Cussing outПодадени са преди месец, и какво толкоз им обработват и проверяват - незнам.С държавна институция не си е работа да се занимаваш  #2gunfire

# 245
Добро утро!Галастра,толкова е мъчна тази новина,дано се справи бързо малкият ти принц,искрено се надявам.Вашите бебчовци как така не акат по толкова време,моят дрисък поне по 2 пъти на ден newsm78

# 246
  • София
Притесняваме пълната упойка при тази операция....newsm45 newsm45 newsm45

galastra, като гледам ние с теб сме будували тази нощ Cry и при нас каката не е много добре, само, че аз съм виновна Embarassed направо съм за убиване  #2gunfire

За ларингитите наистина са гадна работа, 2 месеца преди да забременея изкарах три последователни Shocked  #Cussing out
Но щом при Самуил са казали, че ще се оправи след махането на сливицата не се замисляй въобще, ужасни са тези ларингити   Close ....а за упойката, на кръщелницата ми й слагаха като беше на около 1,5г. и съм запомнила какво каза анестезиолога тогава, че сега упойките са много добри и вредата, която може да нанесе на детето се равнява на това да  е изложено цял ден в стая с цигарен дим ....ако това е някакво успокоение  де Rolling Eyes
Стискам ви палци да се оправите бързо Hug

# 247
Виктор ми повръща между храненията... Напъва се , напъва и връща.. Не знам нормално ли е, да се обадя ли на педито?

# 248
  • София
Виктор ми повръща между храненията... Напъва се , напъва и връща.. Не знам нормално ли е, да се обадя ли на педито?

Да, напълно е нормално не се притеснявай, все пак "връща" малко от млякото нали? А не повръща на фонтан?

Петя също връща като се напъва това е съвсем нормално, а ние и много хълцаме и пак връща мляко  Sad Просто я следя като започва да се напъва или хълца я вдигам, да е изправена и малко да я облекча ако не се е оригнала хубаво..така ми връща по-малко.
Но аз съм ЗА при всеки повод да се безпокои педиатъра  Hug

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 11:32 от Anim

# 249

Да, напълно е нормално не се притеснявай, все пак "връща" малко от млякото нали? А не повръща на фонтан?

Петя също връща като се напъва това е съвсем нормално, а ние и много хълцаме и пак връща мляко  Sad Просто я следя като започва да се напъва или хълца я вдигам, да е изправена и малко да я облекча...така ми връща по-малко.
Но аз съм ЗА при всеки повод да се безпокои педиатъра  Hug

Не е на фонтан а съвсем мъничко и то при хълцания, както казваш , ип ри напъване. А напъването от коликите ли е , защото нямаме запек , но си се напъва , дори понякога докато се храни....  newsm78 newsm78

# 250
Радостче и моя повърна вчера и си изкарах ангелите Shocked беше много гладен и се налапа забързо,сега го храня с почивки и не го оставям много време на празен стомах,че може и да си ръфне от мен  Joy а и коликите са виновни

# 251
  • София
Не е на фонтан а съвсем мъничко и то при хълцания, както казваш , ип ри напъване. А напъването от коликите ли е , защото нямаме запек , но си се напъва , дори понякога докато се храни....  newsm78 newsm78

В повечето случаи е от нехубаво оригване, детенце се опитва да изкара въздуха, нищо че е доста след храненето. Петя яде много лакомо и съответно гълта много въздух, иригва се като кон направо #Crazy толкова мощно, че чак ми замирисва на мастика ако съм и давала капките Joy Но въпреки това като я видя, че се напъва пак я вдигам да се оригне и в повечето случаи пак го прави Shocked
Иначе може да е от колики също, или да ака, напъването не е само при запек.

# 252
  • София
Здравейте момичета,
най -после и аз да се добера до компа. Тези малки човечета са страшна работа! от това да им задоволяваме физиологичните нужди не остава време за нас самите. Чак сега успях и аз да си измия лицето и да закуся. Ама така е докато оправя принцесата. От два дни забелязвам че се опитваме да се заиграваме. Успокоява се когато и говоря, пускам музика или пък музикалната играчка на леглото, а е още на 18 дена мишока.
И ние имаме проблем с повръщането. След хранене връща малко храна. Нали ми е лакомничка. Пък и напоследък запучения нос също си казва думата и като не може да диша хубаво виждам че се задавя и връща. И аз я вдигам веднага  високо когато видя тези  признаци. Ох успокоих се че не е само при нас. И аз бях започнала да се притеснявам нормално ли е. освен това ми омръзна да сменям пелените. Аз я слагам да спи увита с една пеленка, която сменям всеки ден напоследък, защото е все изцапана. не мога да намогна с пране и гладене.
Как оправихте запушените нослета на вашите мишлета. Нашия става все по зле. Капя физиологичен разтвор, както каза педи и има временен резултат, но тази нощ много се мъчи детето. От 3 до 5 имахме операция запушен нос, за да може да заспи. Пробвах с какво ли не  - с капки, клечки, аспиратор. накрая се отрпуши малко и заспа, но като цяло  пак си пръхти детенце

# 253
  • София
Здравейте мили майчета Simple Smile

Моля кажете с какво да мажа дупето на бебчо, всеки път преди папане мием дупенце с шампоанче и водичка и подсушавам добре и дупе не минава с какво ли не пробвах олио на БЮБХЕН, с кремче за подсичане на БЮБХЕН, с крем ЗДРАВЕ сега сме с крем за подсичане на МУСТЕЛА и дано проима ефект днес е вторият ден с него та ще видим, но много ще се радвам ако някой има изпитано средство срещу подсичане  newsm53.

Нашето се  оправи със следната схема; Миене с водичка на всеки наакан памперс - при нас това е почти всеки . Никакви влажни кърпички или сапунче, освен за вечерното къпане. Въздушни бани -  хубаво да изсъхне кожата на бебо преди мазането. Намазвам с тампонче със зехтин и отгоре дебело креа на Мустела за подсечени дупета.
Преди да ми се подсече пак миех дупето но преди мивката забърсвах с влажни кърпички, а след миенето мажех с Бочко, но не оставях дупето да се подсуши добре. Пък и иахме серия по 8 наакани памперса на ден - и си стоеше все наакана милата.
Обикновено препоръчват и смяна на памперса. Понякога проблеа е в него.
Ако пуснеш търсене на подсечено дупе във форума , има няколко теми по въпроса и можаш да видиш доста мнения по въпроса и да си избереш каквода направиш

# 254
  • Bapнa
И при нас е така от време на време - даже онзи ден си беше напълнил ухото с мляко - беше се стекло точно там и се препотих няколко пъти, докато го изчистя навсякъде с тези неудобни клечки с ограничител ...

Общи условия

Активация на акаунт