Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 625
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
До мамите софиянки: Момичета работят ли детските магазини в неделя?Понеже още нямаме количка и не си харесвам тук ми се ще да пообиколя вашите магазини а в неделя май ще ми е най удобно

# 256
Ето ме и мен. Малчо спинка и ще пропуснем разходката сега, дано времето се задържи така хубаво и следобяд та да го разходим с двете баби.
Благодаря ви за отговорите- звъннах сега на педито и тя каза, че чак на следващата консултация ще ми напише болничния със стара дата.
За аспиратора и на у-щето за бременни казаха, че не е добре да се ползва. Пълно инфо не мога да дам, но не било добре по такъв начин да се изсмукват секретите на толкова малко бебе. Е< аз досега не съм опряла, но предполагам, че ако ми се мъчи детенцето, ще прибегна до всичко възможно за да може да дишка.
Като стана дума за изцеждането- аз пак започнах да се цедя и то само дясната, че имах ядове с нея. Сега се чудя кога мога да спра да се изцеждам спокойна, че няма пак да се запуши. Ето пропуснах няколко пъти, щото малкия си изяждаше всичко и сега имам чуството, че пак ще стане белята. Но другата гърда не я изцеждам, а може би трябва за да стимулирам производство...Кога се регулира лактацията според нуждите на бебо? Ето аз споделих с педито, че малчо направи тази нощ 2 пъти по 5 часа пауза и сутринта от 7.40, чак в 11.40 и тя каза, че може и да не го будя, да го държа по повече време та да папка по повече. Значи ще имам нужда от повече кърма. Да де, ама тя като се е регулирала веднъж, ще слезе ли повече? newsm78 newsm78 newsm78
Излизаме малко на покупки с мъжа, до после.
А вие марш на раходка на слънчицето, ако не са ви заспали малчовците още  baby_neutral
Уф, сега видях, че съм пропуснала да прочета цяяяла страничка.
Галка, стискам палци момченцето ти да се оправи. Ние сме с теб и дано скоро има добри новини.
А  в неделя работят ШТЪРКЕЛ, МАЛЕЧКО,ПИНОКИО и ПАКОСТНИК със сигурност. За други не се сещам в момента.

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 15:13 от Анонимен

# 257
Дойде ред да се включа Simple Smile Ние снощи спинкахме много добре.Боби се събуди само веднъж в 2,30 да яде и след това чак на сутринта Simple SmileДа чукна на дърво тази седмица е много спокоен. От днес започнахме да даваме Вигантола.
Цвети , уж кърмата се регулирала според нуждите на бебо. И ние правим паузи понякога по 4 часа , но на следващото кърмене пак го засища . И аз се цедя след всяко кърмене , хем производството да върви , хем пък и да не задържам кърма , че миналата седмица бях се скопосала с едната.

# 258
  • София
Здравейте и от мен:)Аз съм февруарска мама, но все не ми оставаше време да се разпиша досега. Синът ми се роди на 04.02:)Вчера бяхме на първата консултация. Оказа се,че е наддал 1.350кг и 6 см.
Педиатърката ми каза да занеса някакъв формуляр за регистрация, но не знаеше от къде се взима. Става въпрос за някаква регистрационна форма. Ако сте се снабдили с такъв формуляр, кажете откъде да го взема и аз:)Искам да ви питам и за майчинстово - какво направихте след като си взехте акта за раждане Grinning

# 259
  • София
Здравейте и от мен:)Аз съм февруарска мама, но все не ми оставаше време да се разпиша досега. Синът ми се роди на 04.02:)Вчера бяхме на първата консултация. Оказа се,че е наддал 1.350кг и 6 см.
Педиатърката ми каза да занеса някакъв формуляр за регистрация, но не знаеше от къде се взима. Става въпрос за някаква регистрационна форма. Ако сте се снабдили с такъв формуляр, кажете откъде да го взема и аз:)Искам да ви питам и за майчинстово - какво направихте след като си взехте акта за раждане Grinning

Ха така Петрова ти си ни забравила Mr. Green но ние не сме, включена си на първа страничка с бебе Мирослав
За регистрирането ти трябва амбулаторна карта за дете/аз си взех от самата поликлиника/+акта за раждане/копие/+някакъв формуляр който се взима от здравната каса /при нас имаше офис в самата поликлиника/
А ако питаш за 200лв.  еднократна помощ при раждане, виж на предишната страница съм писала, а в твоя случай за второ дете ти трябва и копие от акта за раждане на първото+подписи на бащата в Молбата за отпускане на помоща. Hug

# 260
Дааа май само нас ни няма на първата страаничка?!  CryМакар да се родихме на последния ден от месеца все пак Йоанка си е февруарче!Иначе днес ни падна пъпчето и горе-доло сме послушни. SunglassesСега се чудим къдеда го хвърлим!!  Thinking WinkНякакви идеи?!

# 261
Цял ден нямах интернет ама ето ме сега ...
Пламен много започна да се дави докато го храня...
Иведнъж се ококорва, започва да кашля и да почервинява. Цялата работа е за няколко секунди но си изкрвам акъла. Преди малко го направи това докато спеше. Много се притеснявам,защото не знам какво да правя като се задави и общо взето импровизирам, като го навеждам леко с главата на долу и го обръщам по коремче...
На вас случвало ли ви се е и как се справяте?

Пуснах новата тема, че не знам дали ще мога скоро пак да се включа...
Нещо става с нета ми ...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=173224.new#new

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 18:32 от wish

# 262
Дааа май само нас ни няма на първата страаничка?!  CryМакар да се родихме на последния ден от месеца все пак Йоанка си е февруарче!Иначе днес ни падна пъпчето и горе-доло сме послушни. SunglassesСега се чудим къдеда го хвърлим!!  Thinking WinkНякакви идеи?!

Съжалявам за пропуска ..
Не знам как е станало
Дай ми данните и ще те впиша веднага ...

Хм ...
ама теб те няма и в списъка в термините!
Какво е станало?
голям пропуск съм направила явно

# 263
Мерси за успокоението bopsi  Simple Smile Ние в петък имаме направление за кардиолог. Ще я гледат се ехограф и ще видим какво ще ми кажат. В болницата нищо не ми обясниха и как да не се разтревожи човек..
Еспумизана помага ли ви, щото при нас няма особен ефект.. Вече незнам какво да пробвам  за тези колики, май единственото е търпение и само търпение  Sad

# 264
Aми термин 08.03.2007.Малката шушулка се роди на 28.02.2007.Тегло 2450 грама.Принцесата се казва ЙОАНА.И сме кандидатки за царицана България!!! WinkПри условие,че принц Симеон 3 се роди днес!!  Sunglasses

# 265
Wish май не си ми видяла предложението за темичката,айде няма нищо,другият път Hug  Момичета къпете ли сами бебовци?Аз сега се пробвах самичка че татито е ангаже а не ми се викаха бабите и се справих блестящо, въпреки ужасният рев на Пепи. Мама на Ема на нас ни помага еспумизана ама и коликите не са ни от най силните Praynig

# 266
   Майчета аз нещо обърках и това което бях писала уж тук е в новата темича ? newsm53

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 21:16 от galq86

# 267
Aми термин 08.03.2007.Малката шушулка се роди на 28.02.2007.Тегло 2450 грама.Принцесата се казва ЙОАНА.И сме кандидатки за царицана България!!! WinkПри условие,че принц Симеон 3 се роди днес!!  Sunglasses

Ами на родил се днес! Simple Smile
Честит ти зет. Wink
Княгиня калина родила момченце Симеон! Simple Smile

Wish май не си ми видяла предложението за темичката,айде няма нищо,другият път Hug 

Видях го и си я запазих за следващия път! Simple Smile
Пазя всички предложения за теми и много се радвам като ги предлагате! Simple Smile
Погледни най-долу на първата страница на новата тема! Simple Smile

# 268
Привет от мен момичета,
Много са сладки новите снимки!
Sier, не се тревожи всичко ще бъде наред с малката сладка Ивелина, сигурна съм че скоро ще махнете гащите.
Ние сме вече по-добре, от както почнах с капките Инфакол, положението е по-добре. Вече трети ден ги давам редовно, пак си скимтим и се напъваме но не толкова зловещо, много по-малко и е много по-спокоен. Обаче пък за сметка на това  вече няма кой да ми помага, свеки си замина в понеделник и всичко ми се струпа на главата, малко ми беше нервно докато вляза в ритъм а и малкия цял следобед беше буден в понеделник, но вече положението е под контрол.
За подсичането и ние се бяхме подсекли в началото, и почнах в началото да мажа с пенатен крем, но след като нямаше промяна минахме на Бочко и за 2 дена ни мина подсичането. И смянам памперса на 3 часа, ползвам ту кърпички ту мием дупето.
Jas.min, аз имах подобен проблем с НОИ  в началото, заядоха се за датата на болничния според новия закон трябвало да бъде от същата дата от която излизам в болничен и го върнаха а заедно с моя на още 200 мами. След като го оправихме обаче го приеха и даже си получих първите парички на 8ми март, тъй като болничния ми го занесоха на 8ми февруари.
Pepelqshka, хареса ми сайта който си оставила има много още интересни неща освен аспиратора.
Galastra, не се тревожи всичко, ще е наред, ларингитите са лошо нещо. Щом има 3-та сливица по-добре да му я махнат защото иначе ще му създаде повече проблеми. А колкото по-малък е като му я махнат толкова по-добре. Съпруга ми е бил с 3-та сливица, от цялата операция помни, че му казали да яде сладолед на корем.
Wish, Алекс също много се дави когато го кърмя седнала, защото кърмата ми тече и той гълта много лакомо и кърма и въздух и като се задави обикновено го изправям и поставям палеца между очите, леко натискам и издърпвам нагоре към челцето, (не знам дали стана ясно) , по този начин се отваря гърлото. Но последно време, се кърмим и ние легнали, така не гълта въздух и не се дави и мен не ме боли гърба.

# 269
Wish мойте извинения,не съм обърнала внимание че е на първата страничка,ще ме прощаваш  33uu Вие кога ставате от сън бе хора,всяка сутрин си кукувам сама из темичката

Общи условия

Активация на акаунт