Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 637
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, аз сега ида от ортопед ходихме в горна баня нямаше хора да чакат и веднага влязахме
ама съм много недоволна много грубо пипат така грубо я врътна лекаря че Никол оповръща всяко, каза че е ок и след 6 месеца пак да ходим.
Снощи пак нямаше колики обаче вече 2 вечери се буди в 4 часа и почва едно напъване и мънкане и проплакване и така до сутринта заспива и продължава да мънка в съня си и да напува дали и това са колики  newsm78

# 31
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте, мамчета Hug!
Аз уж бях мартенска мама, но бебето ми взе, че февруарче се роди, та се надявам да ме приемете при вас Praynig.
Та накратко за нас: термина ми беше на 23.03, но Александър се роди на 18.02 - 2800гр. и дълъг 50см. Имах прекрасна бременност до 7-мия месец, като изключим киселините, които ме мъчеха още от 4-тия, но пък само те ми бяха проблем, нищо друго. През януари обаче малкото ми мъжле реши, че вече му е тясна "гарсониерката" и трябва да се запознае с хазайката (мама). Да ама не, спряхме го, отложихме срещата, а мама лежа почти месец и пиеше хаповете за задържане с шепи Sick, но явно е трябвало с кофи направо, защото през февруари, месец по-рано от предвиденото, Аличко беше вече твърдо решен, че ще излиза и нищо и никой не беше в състояние да го спре. Стоя 6 дни в кувьоз, от които само ден и половина (по мое сведение) на кислородна палатка, също толкова време на антибиотик за профилактика (нямаше инфекции нито той, нито аз) и повече от 24 часа изкара на лампа заради жълтеницата. Сега да чукам на дърво е добре и се моля непрекъснато да няма усложнения, защото се начетох на много ужасии в един от подфорумите ooooh!
Това е засега, мили мамчета Hug! Ще ви чета редовно и ще се включвам, когато имам време Peace!

# 32
Здравейте момичета,
AniPA мерси много за отговора ти, явно може и от коликите да е или от претопляне ще се следим. Но информацията определено ми беше полезна благодаря Hug
Joya и ние сме така от вчера насам спи и скимти и вика на сън и се напъва. Мисля, че са колики. Днес се сабуди в 6 и после се дундуркахме до 7 но не заспа измихме се в 8, и след капките и папкането заспа но продължава да си мънка и пищи на сън.

# 33
  • София
здравейте,
да ви се оплача, снощи ме втресе изведнъж и набързо вдигнах температура 38,5, след което си установих една бучка на гърдата, болезнена, леко подута и зачервена и днес беж на хирург, та сега не трябва да кърмя от тази гърда а само да я изцеждам и да не давам млякото на Мария, освен това да правя компреси с риванол. За сега само това, но ако продължа с температурата от утре ще ми изпишат и антибиотик - дано ми се размине  Praynig.
За зеленото ако, лекарката ме предупреди че ако ям например зелена салата да не се учудвам ако на другия ден акото на бебка е зелено - точно това и ни се случи вчера. Така че Mish помисли какво си яла предишния ден да не е нещо от това.
Добре дошла Муцуна. Мойта Мария също се роди на 18.02. Да сте живи и здрави, да папкате, слушкате и да пълните памперсите   bouquet

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 03:33 от Eichhornchen

# 34
Момичета, обяснете ми моля ви за тази чиста молитва и за тази пита. Не съм чувала до сега за такива обичаи и ми е любопитно... Задължително ли се прави?

# 35
Здравейте момичета,

Не съм писала защото с бебо от една седмица сме в къщи, но голяма мъка да ви кажа. Първо много повръщаше и плачеше и се оказа че кърмата ми е в повече и го прехранвам. Регулирахме както и да е това положение, сега се нормализираха нещата обаче пък ни хванаха колики. Скъсва се да реве. Преди поне спеше през деня и само плачеше през ноща, от вчера обаче и през деня се мъчи. Днес плака от 3 от 4.40 и направо вече не издържам. Не може още да му дадем лекарство за коликите защото има жълтеница още. Аз вече умирам за сън и не знам къде се намирам. Много  ми е мъчно за него защото виждам че се мъчи но не знам как да му помогна. Уж трябва да съм щастлива че с бебо сме си в къщи но аз нещо съм много тъжна и изморена. Но както и да е оплаках ви се. Надявам се вашите бебчовци са по-спокойни. Май ще викам майка ми тук да ми помогне че аз сама трудно ще се справя ако така продължава да реве малкия. Хич не ми остава време за почивка. Това беше излях си тъгата. Cry Cry Cry

# 36
  • София
Здравейте от нас   bouquet
Ние освен с коликите и красотите по лицето се борим и с някакъв секрет в носа,който за мой комфорт се появява само нощем #2gunfire #2gunfire,за да мога да си почина пълноценно  Laughing Попаднах на това забавно клипче http://www.youtube.com/watch?v=WqZCYCUcfGs дано и вас развесели  smile3521
Ясна как даваш Инфакол? Упътването ми е на полски .Мерси   smile3525
Лека вечер и повече сън!!

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 20:40 от galastra

# 37
wish, миличка и на мен ми предстои така , че ако някой даде повече инфо и аз ще съм му благодарна! Незнам и децата ли трябва да са в църквата ха тази молитва??????? newsm78
Муцуна добре дошла! Да сте живи и здрави и дано наистина да няма повече проблеми и аз за това се моля Praynig Praynig
И ние се пъним така и скимтим , аз даже още вчера ви питах! Sad Абе личи си , че ги болят стомахчетата!
Ние утре сме на консултация и ако и този път не ни сложат поне имунизацията за хепатита и да ни направят изследане, ще сменя тази докторка #Cussing out #2gunfire
 Аз отивам да видя дали спят бебоците и ви оставям и вас да се бавите с вашите!! Hug

# 38
Здравейте!
На нас акото ни е зелено доста честичко. Аз пък съм чувала че от капките Саб Симплекс за колики също се получава, освен другите причини, които сте описали вие.
Чистат молитва се чете на 40-ия ден на бебето. Не е задължително. Това е църковен ритуал, ако си вярваща можеш да заведеш бебчо на църква .Приема се, че тази молитва  се прави за да се представи бебето пред църквата и за пречистване на майката след раждането. Четох, че до тази молитва родилката не трябвало да ходи в църква, аз обаче не знаех и ходих вече. Не се носи нищо в църквата, не се записва предварително и ритуала трае 10-ина минути. Това като инфо, защото още не съм ходила.
Нинка,Ани благодаря за разяснението, аз питах още и кумата и с Мимето си коментирахме деня, та вече съм убедена, че е така. Значи ние сме тази неделя, а погачката ще е в събота у дома. Притеснена съм, че ще дойдат толкова много хора честно казано. Дано мине добре. Все пак това е хубав празник, а не някакво изпитание, както и изписването, но за жалост за мен и то беше напрегнато.
Ние днес се разходихме страхотно с форумка Ясна и принцеса Миа, с малкия Мартушан не усетихме кога е минало времето.
Поздрави и лека вечер на всички!

# 39
...Ние днес се разходихме страхотно с форумка Ясна и принцеса Миа, с малкия Мартушан не усетихме кога е минало времето.
Верно си е - така беше! Страхотна разходка си направихме. Цвети, след два часа приказки забравих да ти кажа, че очаквам тия дни да пристигне поръчката.
Галя, инфакола се дава преди всяко хранене. Пише, че като стиснеш 2 пъти гумената част на пипетката-капаче, и тя се пълни с 0,5 мл - колкото е дозата. Обаче от опит установих, че не винаги се пълни така, че гледай до къде е (макар че пипетката не е съвсем прозрачна и като се омаже много трудно се вижда докъде е пълна - много се нервя! #Cussing out) . Ако се налага може да се дава и по 2 дози (т.е. 1 мл) преди хранене. Понеже лекарството действа с натрупване, най-добър резултат трябва да се очаква след 3-4 дена. Няма негативни последствия при свръхдозиране (дори бебче да погълне 1 опаковка, която е ~100 дози), но все пак не е желателно. Това е в общи линии.
Муцуна, добре дошла! Дано са отминали неприятностите и вече всичко да е наред с бебчо!

# 40
Страхотна новина, Ясна, благодаря!
Аз да се оплача, че на няколко хранения вече Мартинко пищи като го отделя от гърдата. Държа го по 25-30 мин., но той си продължава и спи и суче едновременно. Като го махна започва нервно да цвили и да си слага ръчичките в устата и да се дразни. След минута се успокоява, но незнам на какво е признак тази раздразнителност. Може и да го заболява коремчето, има ли и други като нас?
Bibi2202, казвай си, че това е временно явление и ще отмине. Разбирам те и стискам палци скоро да те отмине това чуство. Мен все още понякога ме навестяват подобни мисли, но вече се свестявам. Помня обаче как се чуствах и ти съчуствам. 
Спокойна вечер!

# 41
     Здравейте Simple Smile

Муцуна добре дошла при нас newsm51 Моят термин беше на 18.02 , но Яни също като твойо бебче искаше да излиза по бързо Simple Smile
Wish, Цветелинка е писала за чистата молитва, а за погачата ако искаш правиш.В миналата тема писах как съм я направила аз и как я знаем ние.Навсякаде в различните градове различно се прави, такла че ако искаш и някой друг да каже и ти реши сама newsm10
Ние нямаме толкова много пъпчици вече.В началото като си я прибрахме й излизаха като започне да реве и да се напъва,сега има няколко и то даже не се забелязват.Според мен не са от кърмата, защото на Яни и се скриваха от нея, не са й от целуването, защото аз в началото съм я цункала само по крачета, ръчички, дупе, но не и по лицето и пак имаше, така че не се притеснявайте майчета, дечицата още се чистят и е нормално да имат пъпчици.
За колики даваме чайче на ХИП и капки ЕСПУМИЗАН и има ефект да чукна на дърво.Банята ни харесва всеки ден се къпеме и миеме косичката.До колкото за акото нащо си е зелено.Чувала съм съм, че е такова и от храните.Ако детенцето е само на кърма попринцип акото трябва де жълто.
Момичета извинявайте, но не разбрах за какво е този Инфакол, и кой ви каза да ходите на ортопед в Горна Баня, защото на нас  никой нищо не ни е казвал newsm12.
Ние днес за първи път излизахме навън за около тридесетина минути.Бяхме кротички Simple Smile
Четох, че някой мйчета са от люлин - когато започнем да излизаме за по - дълго можем и да се видим ако желаете Simple Smile
Лека и спокойна вечер и дано бебчетата ви да са спокойни и да спинкат newsm51

# 42
Bibi знам че ще прозвучи странно но се свиква ако прочетеш назад и аз бях на същото дередже но след няколко спешни викания на лекари се оказа че аз съм паниката и детенце има както те се изразяват "само" колики. Стискам палци да му мине бързо ние все още имаме но вече не са по 3-4 часа нон стоп.
Нащо ако също е зелено и от ден на ден става все по зелено не знам от кво е  newsm78
Аз тази вечер много се притесних та да ви споделя ако не знаете да не се шашкате и вие, видя ми се топличко детенцето сложих термометъра в дупето и той показа 37,2 изкарах си ъкъла и веднага дигнах педи-то да идва, оказа се че ректалната температура на бебчовците е нормално да бъде до 37,5 и тревогата беше фалшива слава богу  Praynig
Никол днес цял ден спи така че си представям кво ме чака тая нощ, другите дечица разреждат храненето ние пък го зачестяваме  Twisted Evil
Преди ядеше на 3 часа през ноща последните 2-3 нощи става на час и половина смуква 20 грама заспива и след час и половина пак  #Crazy
Айде лека нощ от мен аз отивам да храня детето че и мъжа ми чака Simple Smile

# 43
Хайде и аз набързо да севключа и отивам да спя,че сме нещо много неспокоини днеска и незнам как ще сме през ноща.....Сложих няколко снимки и на Вико-всички бебчета са толкова сладички и хубавички.....
Галя,за ортопед педиатърката трябва да ти даде направление,ако не ти дава си го искаи !
Нашето ако ту си е жълто,ту зелено.
Когато се мери ректалната температура се вади-.0.5C,аз в събота също се стреснах че имаме температура-мерих я под мишничката-беше 37.1,но явно си го бях прегряла бебчо.
Ренка,защо не ви слагат ваксините newsm78?
Муцунка,добре дошла Hug!
Bibi2202-спокойно,всички малко или много бяхме като тебе-лично аз от време на време все още яхам метлата Embarassed.
Аз снощи се разписах luvbed-ха дано хормоните да се понаместят вече ,че немога и аз да си се понасям на моменти Embarassed.

# 44
Ние изкарахме една отвратителна нощ. Първо мен ме втресе и вдигнах температура 37,8 . На Боби му стана зле след като го накърмих. Пищя , свива се , рева почти през цялата нощ.Успокои се чак на сутринта. добре ,че беше тати да го успокоява , аз не можех да мръдна. Май не трябваше да го кърмя , докато не сваля температурата си , но какво да му бях дала да яде.
Днес ми е едно отпаднало - не знам настинка ли е или по-скоро родилна треска. Извиках мама ,че иначе не мога да се оправя самичка днес.

На вас по колко капки Вигантол ви изписаха на ден?

Общи условия

Активация на акаунт