Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 638
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
Привет майчета,

Благодаря ви за окуражителните думи. Hug Аз постоянно си повтарям че началото е най-трудно и скоро се надявам да влезем в ритъм. Личния лекар ни даде едни хомеопатични прахчета за коликите и не знам дали от тях но от вчера следобед да не чуе дявол детенце е по-спокойно. Grinning Снощи за малко само се размънка но като му дадох прахче и си заспа после. Моля се да продължим така. Praynig Praynig Praynig Днес сме при педито да види как е жълтеницата. А да се похваля че вчера ни падна и пъпчето. На мен ми изглежда добре но и педи ще каже днес. Спокоен ден на всички.  bouquet

# 46
  • София
Здравейте момичета,

Нашият младеж е с много примерно поведение нощем за сега, денем е малко зор и се надявам, че като вземем количка и почнем разходки ще се справя и с това малко по малко. Нашето пъпче още не е паднало, но се надявам скоро и това да стане. Малко пъпчици ни се появиха, но сега като се събуди ще обтрия личицето с преварена водичка.

Хубав ден за сега от мен.

# 47
galq86, на всяко ядене ли даваш еспумизан и по колко капки?

# 48
Ние сме на 1-2 капки вигантол ама аз да си призная забравям да ги давам щотот детето все се буди много гладно и бързам да правя храна и някак си капките все не им идва реда а лекарката каза че се дават на гладно
Към колко месеца децата разреждат яденетата си през ноща ужасно е това нощно хранене на час и половина дигай дондуркай храни тя заспива после пак огладнява и  на сутринта едвам гледам  ooooh!

# 49
В наччалото ми беше тъпо , че слагам малкия на режим за храната - да яде през 3 часа , но той си свикна от 1-вия ден и така и за мен остава малко време ...

# 50
  • София
Здравейте момичета  Hug
отдавна не съм писала, при това хубаво време все сме навън, а и захванах едно пролетно почистване ooooh!
отивам да чета какво съм пропуснала тези дни Mr. Green

...ааа.. .качих и няколко снимки Laughing

# 51
  • Стара Загора
На нас ни казаха по 2 капки Вигантол всяка сутрин да давам, ама душата хич не ги харесва - голямо мръщене пада.Сега се връщаме от консултация, дадоха ни направление за ортопед, сложиха ни ваксина против хепатит Б и ни казаха за ваксините за ДТК/дифтерия,тетанус,коклюш/ и полиомелит че било добре да си купим от тия новите Тетраксим или Пентаксим, тъй като не давали странични ефекти/температури и т.н/ и не само това ама другото не го запомних SadСъщо така и тази безплатната ваксина която се отпуска от ХЕИ вече я спират и след няколко месеца ще се работи само с тия новите.На вас казвали ли са ви подобно нещо ?
Да ви питам будите ли децата за ядене ?Аз не - ама тя ми се буди на горе долу 4 часа.Вечер често пропуска едното ядене , а миналата нощ въобще не се събуди от 21 до 7 си спа и на мен ми беше съвестно да я разбудя, ако е гладна ще ревне.

# 52
здравейте мами,
снимките и най-вече бебоците са страхотни  Hug и аз ще сложа на Валето една  Heart Eyes

Сиер, звучи добре за ваксини без странични ефекти, записах си имената им и ще питам нашата педиатарка на 13.03.
А, направлението за ортопед на всички ли деца се дава или по решение на педиатърката...

# 53
     Радостче, попринцип се слагат на всяко ядене в шишето, а ако кърмиш в лъжичка.Слагат се по 20 капки, но нашата докторка ни каза по 15 капки, защото сме мънички а и колко лекарства са и давали и за това, но попринцип по 20 капки на всяко ядене.Ако през деня детето няма колики му слагай от следобеда и вечерта.
В списание "БЕБЕ" четох че докъм третия месец нощното хранене отпада при повечето деца, така че мами хранете си дечицата щом се будят значи са гладни аз не мога да не й давам и за това когато се събуди вечер и давам да папа Simple Smile feeding
Ние сега ще излезнем малко навън Simple Smile
ПОжелавам ви слънчев и приятен ден  newsm51

# 54
Нас още в болницата ни научиха на режим. Носеха ми го да го кърмя на всеки 4 часа. Сега се храним на 3 часа и горе-долу го спазваме това време. За сега му стига но ще видим дано все така да е че и на мен малко време ми остава да си обърна внимание на къщата и на себе си. Педито ни изписа сега някаква комбинация от капки и ще видим как ще подейства дано го успокои. Иначе каза че всичко ни е ок та поне съм малко по-спокойна. И жълтеничката почти е изчезнала вече. От утре мисля да го извеждам по 10 минути сутрин към 10 на слънчице малко да се зареди с витамин Д и да му премина напълно тази гадна жълтеница че ми писна вече да го гледам такъв жълтурко.  Naughty

# 55
  • София
sier сега приеха първите два приема на полиомиелит да се прави с мъртва ваксина а 3тия с жива.Това е разликата,а до сега отпускаха по здравна каса само жива.Мъртвата е по-безопасна за децата ,но се купува,както и тези за гноен менингит и шарки.
joya не е лошо да ги даваш редовно капките -те са за профилактика на рахит,а ако Никол яде на 3 часа няма значение на гладно преди кое хранене ще ги дадеш.Сами ядеше нощем до 8ия месец и така му ги давах -ако пропусна в 7ч му ги давах в 10ч.
 Блазе ви за послушните деца - sier ,green_dawn и мама има нужда от сън  smile3524
 Ясна мнооооооого благодаря за разяснението  Hug
 ПОжелаваме ви приятни слънчеви разходки!!!!   Nature Sunny

# 56
Привет мамчета.
И на мен не ме остава време да пиша,но ви чета редовно.
Днес бяхме с мъника на консултация. За 20 дена е наддал с 1кг., което е малко множко.
Но мой бебо е все гладен и го храня на 2-3 часа. Пораснал е с 1 см.
И нас ни мъчат колики, къса ми се сърцето,каквото мога правя,но май трябва да минат от самосебе си.

# 57
Здравейте мамчета,най накрая ми остана време да пиша.Наща девойка е само на 6 дни и ние не знаем още къде се намираме!! Shocked TiredИскам да ви попитам нещо.Вчера забелязах,че на наща бебка едното оче и сълзи лекичко и се образуват гурлички?!!Ама само на едното.Утре ще ходим на контролен преглед,но искам да ви попитам някоя от вас сблъсквалали се е сподобен проблем?

# 58
И аз имах същия "проблем" и докторката ми каза, че детето ми е живо човече, което спи, яде, отделя секрети от нoслето, очетата ... дупето! Simple Smile
Почиствам ги с мека кърпичка напоена с преварена вода! Simple Smile
От вън на вътре! Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 19:56 от wish

# 59
ох , аз съм ноемврийка , но не можах да се въздържа ! страхотни бонбони са бебоците  Heart Eyes да са ви живи и зрави и да ви радват !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт