Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 649
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Ето ни и днес!!!  bouquet Днес мина консултацита , пораснали са с с 1100-1200г за целия месец! Незнам дали щеше да е с толкова , ако не ги дохранвахме по 2-3 пъти на ден?? newsm78 Сега док ни каза за запека следващия път да вземем Фризовом! Бил спесиално за бебета предразположени към запичане! Naughty Някой от вас да има такива наблюдения , или да го е ползвал?????? Много ще съм благодарна за повече инфо за него!!! Сложиха ни втората ваксина за хепатит, ама като питах за онази другата , дето още в родилния ги бият, ми казаха по нататък! Направо ме убиват тези доктори!!!!

# 61
  • Стара Загора
Ренка една моя приятелка си храни бебето с Фризовом точно заради запека и каза че има ефект - дано и ти да си доволна.

# 62
Стигнах до интернет, не мога да повярвам!  newsm44 Мислех, че като дойде мама и ще имам време ама нъц. newsm53 И свеки веднага се намърда и залепи, та съм с още две бебета на главата. Моя вече трети ден яде от 2 на обяд до 9 вечерта. Незнам какво е това, на вас случва ли ви се. Яде си детето и като му взема цицата врещи все едно никога не е ял. Какво да го правя. Свеки заяви, че съм го разглезила и бил свикнал прекалено много с мен (разбирай, дай го аз да го оправя). #Sniper Добре, че момчето ми е свястно та и сви сърмите. Нощем се буди на 3 часа, а сутрин яде по 10 минути и заспива. Абе шъ съ опраим, ама не знам коги. И коликите започнаха, и при нас скимти като котенце на сън, та той си спи, ама аз не мога. Отивам да храня ламята, че ще ме изселят от блока.
Лека нощ и повече постове за спали бебчовци.

# 63
Момичета бързнам да ви кажа как съвсем случайно открих как да облекча болките от коликите на бебчо. Значи лягам по гръб , свивам десния крак и съвсем леко се накланям на дясно. Слагам бебчо да легне на лявата ми гърда с бузката към нея - демек настрани не по гръб  , като телцето му отива към дясната , а краченцата леко увисват отстрани покрай тялото ми , с лявата ръка придържам гърба, а с дясната държа коремчето. От биенето на сърцето ми , от самата поза ли не знам , но спира да плаче за секунди...

Ох сега като чета, не знам дали става много ясно newsm78....., но не знам как по друг начин да го обясня ... .

# 64
    Здравейте майчета Simple Smile

Ние днес пак бяхме навън за малко.Отдавна не бях излизала всеки ден - много е хубаво.Не знам, защо, но като се прибера и се наям и много ми се доспива все едно съм вършила работа на една седмица напред smile3507
  Определено днес малката си поплакваше от колики и ми беше много мъчно Sad дано нощта да е по спокойна, защото днес като се прибрахме от вън не легнах и сега много ми спи.бебчетата са много хубави - пу да не са им уроки ама са много сладки всичките.
   Иде ми да къпя бебка преди всяко папане, защото спинка "като къпана" и е много благичка като спинка след баня  bath1
Лека и спокойна вечер на всички  newsm51

# 65
Здравейте февруарски майчета!
Аз трябваше да съм от мартенките с термин 8 март, но бебка реши да се роди 3 седмици по-рано, и ето ни при вас с едно питане към мамите които кърмят.
По колко време сучат вашите бебенца на едно хранене?
Имам много кърма, но ми се струва че беба не яде достатъчно. Много бързо се3 насуква ми се струва. понякога само по 5 минути суче, и много рядко по 10-12.
А за режим да не говорим.... какво е това? Яде когато и се прииска Simple Smile

# 66
Здравейте момичета,
Да драсна и аз някой ред. Снимките на малките съкровища са страхотни, всеки ден ги гледам по няколко пъти, страшни бонбончета са всичките. Жалко, че другите ги няма които бяха побликувани.
 И ние сме на еспумизан капки, педито каза на всяко ядене по 20 но аз давам само вечер и сутрин ако много плачем, защото тогава ни хващат коликите. Днес горкия от 7 сутринта си скимти и се гърчи като червейче, явно вчера съм яла нещто което не му се отразява добре. Иначе от 3 дни почна да плаче през деня а нощем спи, моля се да е така, че поне може да поспи човек и през деня съм бодра.
 Момичета някой от вас да е спазвал тази диета : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33738.0  ? Казаха ми че имаа ефект намалаявали много коликите. Мисля да взема да я пробвам ли и аз незнам.  newsm78
Сега спим като къпани след банята. Утре сме на консултация. Мисля и аз да питам за ваксините педито. От утре почваме капките против рахит.
Иначе ядяхме на 3 часа но взех да давам на поискване, и понякога ядем на 3 часа понякога на 4 час понякога на 1 час когато писнем. И почна да заспива или суче 30 -40 минути и пищи ако се опитам да го махна, но аз го махам защото пък после повръща от преяждане или 10-12 минути и заспива.
За сега лек от мен и дано всички бебчета са кротки, че всички мамчета да си поспят.

# 67
Здрасти Еллица,ами нашата бебка суче по 15 минути от едната и по-още толкова от другата цица!Поне така каза доктора,че трябва.Не винаги обаче става така.По-бякога заспива и суче само от едната.Колкото и да я щиппем няма будене !!  Rolling Eyesдруг път като се наяде и трябва да се оригне,пак заспива!!!  Thinking и после хълца половин час! Laughing

# 68
  За капките Еспумизан нашата докторка ми каза съвсем различна схема-през 6 часа по 8 капки.Засега я спазваме + чайче Бебезан.
  Моят хубавец суче по около 15 минути от които 7-8 активно,ако го оставя може да ме ползва за биберон с часове,но от каката си имам едно наум-от такова дълго сукане бях с рани и даже не можех да се изцеждам от болки.
   И да се похвалим-момъкът вече си има автомобил и тръгваме на разходки.

# 69
Здравейте,
ние вече сме си у дома - хип хип ура!
Както и очаквах те първа се учим да сучем от гърда. Голяма мъка е след тези биберони. Аз имам кърма, той сукателен рефлекс, но май мързела му и моята неопитност да го поставям правилно, водят до проблеми. Спинка много и не плаче особено, а скимти като коте.

# 70
Ето ни и нас. Тъкмо девойката заспа и аз да се възползвам.
Най после и ние си имаме количка, но ще можем да и се радваме едва утре защото я закупихме от София и дне с ще ми я пуснат покуриер така че при нас ще е утре. Но мисля да не чакам и като ми я доставят веднага да излезем да я тестваме.
Калина също суче активно около 7-8 мин след което я вдигам да се уригне и после си досуква още около 10 мин.
Да ви кажа ,че аз вече не се изцеждам след всяка кърмене защотото от там където съм кърмила после изцеждам 30-40 мл. Надявам се че кърмата ми се е регулирала вече спрямо нуждите на беба и че тя изсуква всичко  най-важното то и стига.

# 71
Sky angel-каква прекрасна новина....!Сега да се гушкате много и всички лоши моменти да са останали в миналото.
Нашите изследвания най-после са готови-мъжа ми ходи тази сутрен и ми се обади ,че били в норма Peaceвземал ми е и следващия болничен,който бил до месец май,а след това как ще се процедира newsm78.
Ние вчера бяхме близо 4часа навънка,бебо беше много доволен,а тази нощ е спал от 12 до 5.30-мама и тя си поспа Laughing.Когато сме будно обаче не иска да си лежи в креватчето иска или да е по корем или на ръце да се развежда из стаята или в кошницата за кола,ако го оставя да лежи надига такъв рев,че ни телефон ни звънец чувам-много сме грамогласни а явно и любопитни,сега е все още лесно но като натежи още ако пак си е такъв не ми се мисли-абе ще ставаме култористи Grinning.
Аз си поръчах клин и чакам днеска да ми го донесат-дано да ми стане от ряз за да не ми се наложи да го сменям и дано да има ефект,че немога да се гледам как ми се клати корема Confused

# 72
  • София
Sky_angel, добре дошли у дома   bouquet

Аз спазвам доста стриктна диета и засега коликите на Ева са много слаби. Единственото ми  нарушение са натуралните сокове, но пък на кутиите пише, че са без консерванти  Thinking Освен това си пийвам и по литър прясно мляко My day Fitness, което също не е правилно заради риска от АБКМ, но ми се пие, какво да правя  Blush И без това то ми е основния източник на калории...Иначе трябва да карам само на пилешко бяло месо, картофи и ориз, а колкото и да ги обичам, ми омръзнаха  Confused С млякото е лесно, надигам бутилката и пия.
Вчера забелязах, че едната гърдичка на бебка отново се е подула, този път значително  Cry Пак започнах да правя компреси с реванол. В неонатологията ми казаха, че това е абсолютно безсмислена мярка, защото е хормонално и реванола с нищо не помага, но не знам какво друго може да се направи.
Как сте с нощното хранене? Ева се буди по два пъти на нощ да суче, и аз вече се чувствам доста неадекватна.
И накрая да се похваля- вчера излизахме за първи път на разходка  Simple Smile Тя спа блажено през цялото време, но направо ми се изправяше косата като гледах как й се кандилка главата от неравностите по асфалта #Crazy

# 73
  • София
Привет и от нас!!
Sky_angel,много прекрасна новина ,да си се гушкате на воля!!!  Hug
  kiselina компреса се прави с равни части риванил и спирт и помага.ИСами и Мишо имаха този проблем

# 74
Здравейте!
Sky_angel,радваме се вас,щом сте вече у дома, всичко ще е ок.
Аз имам питане - на вашите бебоци запушиха ли им се нослетата от сухия въздух в спалните ви, следствие на затоплянето на стаята? Моят мишок не може вечер да спи от запушено носле.Проветрявам постоянно, слагам вода върху печката да се изпарява, суша дрехи, но уви , вече 10-на дни се мъчи. Някой знае ли докога ще продължава така?Докторката ми каза да му мажа нослето с мехлем, но и той не помага-натрупват му се налепи и сополки в нослето и много го тормозят, и мен 2-но повече като го гледам и не мога да му помогна.

Общи условия

Активация на акаунт