Февруарски мами откриват щастие голямо!

• 13 635
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • Bapнa
Виктор обожава да се къпе - аз на всяко наакване го мия с телефон душа и той е ужасно доволен, а освен това го пускахме да плува в голямата вана ( преди това аз хубаво я измих и я дезинфекцирах със спирт), онзи ден пробвах и в неговата ваничка полегнал по гръб и водичката му стигаше до вратлето - махаше с краката като жабче Simple Smile след банята, докато се мажем пак сме кротки, но почна ли да го обличам надава такъв рев, че нямам думи ...  пъпчето му падна още в родилното на 5-я дени след това само го почиствах със спирт, но и на мен ми казаха, че може да се мокри.
Имам количка вече - http://snimka.bg/album.php?album_id=106767&photo=19  , но не мога да я сгъвам сама, а днес мислих да изляза до офиса да видя как е положението - затова ще използвам кошницата за кола- http://snimka.bg/album.php?album_id=106767&photo=18  - викам едно такси, слагам вряла вода в термоса и мляко отделно, за да му направя да яде после и дим да ни няма Simple Smile
Уиш, мерси за инфото - успокоих се  Hug Аз мажа само със зехтин и веднъж дневно с крем Бочко и това е - кожата му е страхотна засега, а и има толкова много млека и лосиони и олиота, че ако трябва да избирам нещо за по нататък ще се озоря доста
лек ден на всички

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 13:52 от Presiqna

# 196
Падна ни пъпчето Party според вас довечера като го къпя да сложа ли непромокаема лепенка или да не го мокря изобщо,де да знам ще взема да звънна май на доки. Да ви кажа само за инфо,внимавайте с ушичките при къпане не трябвало да се мокрят че става възпаление и боляло много,една позната имаше такъв проблем и се изтормози с мъничето.

# 197
Здравейте ние пък направо се осрахме както се казва Simple Smile
след толкова дни запек и темометър сега ака на 3 часа рядко кашесто и жълто дали е нормално ?
напъва се няколко пъти и след това блаженно заспива а памперса пълен, засега съм щастлива надявам се че е нормално
Оначе Никол по цяла нощ напъва сумти издава звуци пропищява и тя спи пък аз будувам и подскачам на всеки звук Sad
От както се е родила нямам нощ с повече от 4-5 часа сън Sad
Освен това е захитряла и усети че като ревне с татко и почваме да я носим и дондуркаме и сега ни прави номера от 5 часа сутринта слагам я в леглото мрънка гушна я заспива и се усмихва пак я сложа пак реве сега я поверих на баба и и смятам да поспя Simple Smile
Имаме си играчка над лелгото музикална и въртяща се и детео много и се радва и гледа играчките сякаш вече проследява и движението им.

# 198
Момичета да ви питам каква козметика ползвате. Разбрах че пудрата вече я отричат така, че ние се мажем с олио след баня. И нищо друго ... Имам тоалетно мялко, кремче за подсичане, омекотяващ крем а не знам кога и как да ги ползвам.

wish, аз ползвам само олио и крем против подсичане. Лятото ще спра олиото и да ползвам лосион.
Пудрата може да я отричат, но когато едно лято Кялоян се беше подсякъл на вратлето, точно с пудра се оправи положението. Така че и тя в един момент може да се окаже полезна.

# 199
  • offshore & overseas
Нещо все ми се губи Мяуче... Подозирам, че се навърта повечко край януарките (ще я проверим тая работа!), ама не бива така - те са си нашенки с Калина.  Wink

Тука съм. Блуждая без вдъхновение.  Misc Ghost Но не съм предала дружината.  HugЯнуарките ги следя само откъм снимки и срещи, макар да съм с един крак при тях (и се пръскам от завист дето са се юрнали по разпивки  Embarassed и разходки smile3515).

При нас всичко е в рамките на нормалното (т.е. нищо специално и интересно), включително белите кахъри, тъгата, безпомощността на моменти. Преди десетина дена достигнахме мерките на средностатистическо новородено и сме мноооого горди (аз съм горда, де -- на тати и на Кали не им пука). И аз като всички се чудя кога ще им хванем цаката на бебоците, ако изобщо...

Вчера ходихме за чистата молитва и се оказа, че тя не била за бебка, която и без друго я проспа, baby_neutral, а била за мама -- за да се очисти от греха и отново да се приобщи към църквата (и да може да се ползва от всички тайнства, както каза симпатичният бате поп) bishop. Калина не беше спомената с име, защото още не е кръстена, но ни посъветваха да го сторим час по-скоро, за да не я лишаваме от ангел-хранител и тъй нататък и тъй нататък... Снимахме се пред храма и ще пусна два три фотоса. Очакваме снимков материал и от Цветето!!!  smile3509

Някой беше споменал петната по лицето (май Ренката беше). Все забравям да напиша, че и ние имаме между веждите и на клепачите (вижда се добре на една от снимките, които съм качила), но ми казаха, че това са "майчини" петна, които избледняват с течение на времето (бавно, но сигурно).

За моите килограми хич не ми се мисли. Апетитко ми се върна и хапвам пак без да пробирам и пия кафенце, добре, че поне не пуша (аз по тоя параграф съм лоша майка  afwitch) Сега съм +5 от преди бременността, но, понеже това прави 50, не си го турям много на сърце (ако стане повече, ще се замисля). Моята "торба" се сви почти докрай, почти веднага, но има още какво да се желае 4470. Все пак май няма да залагам на колани и клинове -- хич не обичам да ми е стегнато. Е, може да ми дойде друг акъл, ако не си възвърна добрата стара форма до една година (дала съм си оптимистичен срок  Mr. Green Mr. Green Mr. Green). Мисля да взема мерки поне прическата да си оправя, че бях решила да не се стрижа до 40 дни пост фактум и ето, че дойде време...

Айде, целувам ви, майчета!   love001Дано скоро се организираме за срещоразходка, въпреки, че е мноооого сложно....

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 13:08 от Мяуче

# 200
Ох бях решила днес да покажа Пламен на терасата а ме е страх ...
все си мисля дали не е твърде рано и дали няма да го простудя?

# 201
  • offshore & overseas
Ох бях решила днес да покажа Пламен на терасата а ме е страх ...
все си мисля дали не е твърде рано и дали няма да го простудя?

Не се колебай, на бебчо ще му хареса!  newsm30 Ние се показахме къмто 15-ия ден и тогава поспахме десетина минути на въздух (после всеки ден така до 20-ия, когато се изведохме на кратка разходка в градинката)... Ееех, днес времето е ПРЕВЪЗХОДНО!!   Nature SunnyМай всички са някъде навън, а аз за жалост не мога сама да се оправям с тази смотана количка!!!!!!!!!!!!!!!!!!  #Cussing out  #2gunfire

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 13:58 от Мяуче

# 202
Готово!
Бебе Пламен изживя първите си 5 минути навън!  ...и веднага заспа!
Явно му хареса!
Обещавам утре да са 10, а до края на седмицата ще има и пълноценна разходка в морската градина с количката!
Момичета!
Относно разходката разбрах че е по-добре да си нося топла водичка отделно и млякото отделно, т.е. да не ги смесвам в къщи, но не знам за памперсите. Ако се наложи да ги сменям, а то със сигурност ще се наложи какво да правя. Мога ли да го събличам детето голо на вън. Вие как се справяте?

# 203
  • София
Мисля, че му е раничко да го преобуваш навън....ти колко голяма разходка искаш да направиш?

Аз храня бебка, изчаквам я 15-20 мин.,  да не я кандилкам точно след ядене, и сме навън...до следващото хранене, което в повечето случаи проспива с 1/2-1 ч. и така два-три пъти през деня, ако е хубаво времето.
Иначе отделно си нося термос с гореща вода и точната доза на млякото в едно бурканче, но досега ми се наложи само веднъж да я храня навън. За преобуването все ще издържи 2 часа, а ако е наакана се прибираме.

# 204
Аз не че утре ще го метна от сутрин до вечер по улиците ама принципно питах ...
Благодаря за съветите. Лятот ще се преобуваме по пейките! Сега по-близо до вкъщи за да се реагира бързичко! Simple Smile

P.S. момичета давайте предложения за заглавия за нова тема, че тази отива на заключване! И не знам защо темите тук не мога да ги редактирам както бяхме в "Очакващи бебета през..."

# 205
  • София
Здравейте,
Днес наистина времето е прекрасно. И аз се притеснявам да извеждам мъничката навън, въпреки че я оставям да спи няколко часа в спалнята на отворен прозорец, докато е най- топло и най- силно пече слънчо, но в стаята не духа вятър. преди да родя си мислех че на 2 седмици ще я извеждам, а ето сега сме на 16 дена и се притеснявам.  
Как обличате бебчетата за разходка и с какво ги завивате?
Уиш и на мен ми е любопитно  как става смяната на памперс на открито, като са ни още много мънички човечетата и много чувствителни от към студ. Не знам при вас как е , но при нас редовно се получава като измием дупето - поне веднъж на три часа ( акаме май на всяко хранене и не мога да насмогна на памперси. Мисля че и това ни беше частично повода за подсеченото , освен влажните кърпички), разположим се на плота за повиване  и се изпишкаме. Ако е върху чистия памперс пак добре, но се случва и да е върху памучната пелена, която постилам. иначе много ни харесва да се къпем вечер  и мием на чешмата. Нали е рибка девойката, много блаженно понася водата, за разлика от обличането и частично мазането.
Има ли мами в Лозенец, Хладилника за компания в  разходките като ги започнем

# 206
Ние пък ходим на разходка при всяка възможност... И сме навън по около 2 часа.. На Виктор много му харесва.... Нашето педи каза спокойно да си се разхождаме и да събираме слънце ...

# 207
  • София
Daisy, с Криси имах същият проблем акаше напрекъснато, но не ми се е подсичала, може би защото не ползвам кърпички като сме в къщи, само при екстремни ситуации навън. И нещо друго правя задължително, миене при всяка смяна на памперса, като след това много хубаво подсушавам всички гънки, мажа бебката със зехтин/олио и я оставям да поритка мъничко на голо дупе след това слагам памперса.
Опитай така след като ви мине дупето Hug

# 208
Мам4ета,да ви похваля един продукт за сополките,който ми доставиха днес : http://www.family-bg.com/catalog/prX_2014.htm !
Изпробвах го преди малко - няма нужда да се бърка в нослето и да се стресира детенце.Достатъ4но е да се допре до ноздри4ката и се изсмуква де-що може! Само преди да се използва е добре да се капне/пръсне физиологи4ен разтвор! Joy
Мал4о-спокоен,мама-доволна!  Blush Heart Eyes И не го боли или дразни,4е някой му мъ4и носленцето!!!
Адски съм доволна от придобивката!!!! Hug

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 16:40 от pepeliashka

# 209
  • Bapнa
еххх каква голяма разходка си направихме и на колко места бяхме.. и чак сега се връщаме, а бебо трябваше да яде в 4, но още спи блажено и не го закачам - забелязала съм, че като излизаме детенце заспива непробудно - може би от чистия въздух. Дано утре времето да е пак хубаво и пак да се пошматнем Simple Smile
Daisy6  аз обличам така : боди с дълго ръкавче, чорапки, отгоре цяло боди с ританки и копчета(сори не знам как се казва), увивам в одеалце и после го слагам в едно одеалце пеленка, което има цип и копчета и става като чувалче, шапка и ръкавички и мисля, че му е доста топло, но ме е страх да не настине. после го пъхам в кошницата и и слагам покривалото за глава. И в количката е по същия начин. Ако стане много топло му пооткопчавам малко чувалчето и така. Имам много камизолки и ританки, но рядко ги използвам - предпочитам бодита и тези боди-ританки за отгоре ( абе хора, кажете как се казват, че ме е срам вече, а и не мога да обясня за какво точно говоря)  Blush ето прилагам и снимков материал - http://snimka.bg/album.php?album_id=106767&photo=21

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 17:53 от Presiqna

Общи условия

Активация на акаунт