Жените не разбират.

• 22 191
  • 828
  •   1
Отговори
# 600
Е, той през това време ще върши мъжката работа - ще лепи плочки и ще сменя крушки. Всяка вечер. Laughing

# 601
Тъй, тъй. После на него ще помагат. Т.е. неговата работа друг ще я върши Grinning

# 602
Е, той през това време ще върши мъжката работа - ще лепи плочки и ще сменя крушки. Всяка вечер. Laughing
Не, той смята, че домакинстването е хоби за жената,затова не иска да ѝ отнема удоволствието с прекалено много помагане. Като не бърза за секс, си се заема с неговото си хоби - фитнес, тенис, докато жената си се занимава с нейното - готвене, чистене и пр.

# 603
Не. Той иска да ѝ обясни кое е по-добре за нея.
Как по-добре да се къпе, как по-добре да спортува, как по-добре да готви. Как по-добре да мисли да чувства.
Да не забравяме, че тя е жена и не знае как да живее.

# 604
Не, той смята, че домакинстването е хоби за жената,затова не иска да ѝ отнема удоволствието с прекалено много помагане. Като не бърза за секс, си се заема с неговото си хоби - фитнес, тенис, докато жената си се занимава с нейното - готвене, чистене и пр.
Е, че да. Готвенето не следва да е задължение. Почистването на мястото, където живееш е основна  дейност от ежедневния живот, както хранене, къпане и др.

# 605
Оле ужас... Все едно за бившия ми чета.. Scream не искам да вярвам, че всичките са такива тъпанари,.честно... Искам да съм романтична и наивна.

# 606
Да, и всички, които живеят там трябва да им е ежедневна дейност, а не само на единия.

# 607
Познавам всъщност и не малко мъже, които поемат солидна част от домакинската работа.    Но пък там е другата крайност - жената изобщо не помага и си кифлее на воля. Не знам защо в българските семейства предимно е или или ситуацията. Може би е късмет, но други двойки французи, холандци и германци не са така. Помагат всички по равно, някакъв баланс има.
Но нямам представителна извадка и може да е просто въпрос на късмет, че на такива хора съм попадала.
От поколението след 00 обаче почти никое момиче не познавам да е домакиня или изобщо да знае да готви. Може би нещата вече са се променили и си говорим за минало време и нашите поколения

# 608
Само козунаци, ако не покаже, не се брои.

# 609
Оле ужас... Все едно за бившия ми чета.. Scream не искам да вярвам, че всичките са такива тъпанари,.честно... Искам да съм романтична и наивна.
Всички са тъпанари. И тези, които готвят и чистят.
Даже някой път те са най-големите тъпанари.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 05:41 от Абуто

# 610
Майчето е в период на отричането.
Оставете я.
Обичаме я. Ще ѝ мине.
Мъжете са прекрасни. Не можем без тях. Това е ясно.

# 611
  • Пловдив
Чак пък прекрасни.

# 612
От чисто практическа гледна точка, ако "домакинската" работа се върши за Х време, при четиричленно семейство би трябвало да е Х/4. В това включвам децата над 3 години да си слагат мръсните дрехи в кош  за пране, да си оправят леглата, да си прибират играчките в кош или шкаф, по-късно да се грижат да работния си кът (учебници, тетрадки, лаптопи). Никога не съм разбирала това, всеки да върви и да разхвърля, а някой (ясно кой) да върви след всички и да събира. Няма никаква философия в това да си сложиш чорапите в кош, и да върнеш блокчето и флумастрите откъдето си ги взел. За чинии на масата да не говорим. Това са най-елементарни навици, и няма никакъв проблем да се придобият още в най-ранна детска възраст.

# 613
За 8-ми март мисля да взема чадър на жената.
Сигурно много ще се зарадва.

По-добре кола, тогава наистина ще се зарадва.

Ронин, давам му каквото иска и явно е доволен.
Доволен, доволен. Колко да е доволен.
Кога го пита последно?
Или няма как да е недоволен. Щот ти си перфектна.
Абе майтапи пак.

# 614
Познавам всъщност и не малко мъже, които поемат солидна част от домакинската работа.    Но пък там е другата крайност - жената изобщо не помага и си кифлее на воля. Не знам защо в българските семейства предимно е или или ситуацията.
Според мен приносът на двамата за семейството трябва да е съизмерим. Домакинската работа следва да е разпределена спрямо доходите и останалите ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт