Скенер или ЯМР за гръбначен стълб

• 336
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте исках да питам дали някой си е правил скенер/ЯМР на гръбначният стълб и какво е в препоръчал доктора ви защото се консултирах с два различни доктора и единия ми вика да си направя скенер а другия ЯМР защото от 3 месеца имам болка в дълната част на кръста която отива в левия крак и вече не знам на кого да вярвам.
Също така дали някой знае дали има опасност от скенера заради радиация че ми е малко притеснено

# 1
Майка ми преди време си прави ЯМР на част от гръбнака. И тя имаше болки. Доколкото знам от нея невроложката й е предложила или да й даде направление за скенер (тъй като явно него могат да го изпишат веднага по НЗОК) или ако реши направо да си плати за ЯМР (защото за него се чака около месец разрешение от НЗОК, ако ще минава по каса). Тя тогава си плати за ЯМР и веднага се видя проблемът. Може би и на скенер щеше, не знам.

# 2
  • Варна
Във ваш интерес е да имате максимално добро образно изследване (ЯМР), за да може неврохирург да види състоянието ви.
Минахме по този път с майка ми през януари т.г.
Последва операция, направи я д-р Едвин Васви. Вижте страницата му, той също има постове по вашето питане.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 17:19 от Мира Иванова

# 3
Никакъв месец вече не се чака за ЯМР. Направлението се пуска веднага от специалист!
Поискайте си.

# 4
На ЯМР се вижда по-добре. След скенер и неуточнена на 100% диагноза, имах препоръка от неврохирург за ЯМР.

# 5
Не си губете времето със скенер.
За гръбнак се прави ямр.

# 6
До колкото знам има много малко направления за ЯМР ,а изследването е доста скъпо.Затова пускат скенер.Резултатите са идентични.Едното има известна радиация,а другото няма никаква.

Общи условия

Активация на акаунт