Отговори
# 105
# 106
Емруллах са го попилели за този пост. Не знам защо толкова настоява да се излага. Феновете помнят. Особено заклетите фенове, които сигурно знаят коя сцена в коя минута на коя серия е.
Емруллах да не го и набият за тази глупост, дето е изтипосал (не че му го пожелавам). Но щом в мен събуди насилствени пориви... все пак има и доста по- невъздържани хора.

# 107
Аз лично смятам, че децата изживяха и се разплатиха за всичките си грешки. Не виждам причина да се връщаме в първи клас.

https://x.com/H778H778/status/1842511983729377735

На кой му пука за болестта на Синан и "моминските" мечти на Дияр? Айде у лево!

Вал, много подценяваш турската домакиня Smirk

# 108
# 109
Еве,надявам се
Но,едва ли...
В нашите села,дори
Едва ли са толкова напредничави и с американско мислене

# 110
Аз лично смятам, че децата изживяха и се разплатиха за всичките си грешки. Не виждам причина да се връщаме в първи клас.

https://x.com/H778H778/status/1842511983729377735

На кой му пука за болестта на Синан и "моминските" мечти на Дияр? Айде у лево!

Вал, много подценяваш турската домакиня Smirk
+1🩷🩵💖

# 111
Значи,поставяйки се на мястото на турската домакиня,разбирам сценария
Даже го одобрявам/турската домакиня/.Казвам си,как така ще е омъжена и то тя сама го е поискала и няма да допусне мъжа си в леглото?!?!
Това никоя нормална турска домакиня няма да го разбере.И ще каже /ако Синан недай Боже удари,или пък още по-лошо-получи насила това,което му се полага като съпруг/,ще каже,че тя си го заслужава
Вал, никъде, в никоя точка на тази мъничка планета не би трябвало да съществува жена (домакиня или не), която да мисли, че друга жена заслужава бой или изнасилване, било то и от съпруга й. Това са оскотели същества от женски пол, но не и жени. Нека не подценяваме интелигентността и чувствителността на турската жена, дори и на домакинята от дълбоката провинция на Турция. Мисля, че коментарите на туркините го доказват. Прочетох  около стотина и не видях някой да приема за нормален този сценарий. Когато жена каже не, значи не, дори и мъжът й да е неин съпруг от 20 години и да имат 5 деца. Дори мисля, че проблемът с насилието над жени в Турция е толкова обострен и изваден на дневен ред, че нито една туркиня не би го приела за нормално.
Лично аз никога няма да забравя арт инсталацията "Безименна" на турския артист Вахит Туна, който окачи 440 чифта официални дамски обувки с токчета (и това не е случайно) на сграда в Истанбул. Тези обувки символизираха броя на убитите при домашно насилие жени в Турция за една година.
Насилието над жени в домашна среда е толкова брутален акт, който не подминава нито европейките, нито американките. Той се случва всеки ден и навсякъде и на нас като жени ни остава да се обявяваме открито против, а не да се правим на разбиращи насилника. Това ми идва в повече, съжалявам!

# 112
  • София
Баткото на Мерт явно е наглеждал животните или е на гости. Този мач е бил днес.

# 113
Fi79, а кой е казал,че трябва да се приема нормално?
Тук става въпрос за съвсем друго нещо.Въпреки,че много добре разбираш какво съм написала,майсторски извърташ темата
В случая Сейран сама избра съпруга си и сама пожела да бъде с него
Колко може да се разиграва един човек?
Никой няма право да използва друго човешко същество за своите цели,както е в този случай
Колкото и да ми е неприятно,трябва да призная,че Синан не трябва да се използва за играчка
Дебело ще подчертая,че не всеки е Ферит
Ето,това не приема турската домакиня-съпругът си е съпруг,още повече,че сама си си го избрала и сама си пожелала да се ожениш за него
Във всеки случай,аз за сина си не искам това да му се случва
Същото ще кажа и за Ферит,ако разиграва така Дияр
Не знам как ще израстнат,за да се съберат,но това никак не фаза от едно израстване

# 114
Аз като гледам си следват линията, а не какво искат зрителите...
Какъв е този пост на Емруллах, че толкова са възмутени всички? За мотива ли?

# 115
СейФер 🧿❤️🧄

# 116
Fi79, а кой е казал,че трябва да се приема нормално?
Тук става въпрос за съвсем друго нещо.Въпреки,че много добре разбираш какво съм написала,майсторски извърташ темата
В случая Сейран сама избра съпруга си и сама пожела да бъде с него
Колко може да се разиграва един човек?
Никой няма право да използва друго човешко същество за своите цели,както е в този случай
Колкото и да ми е неприятно,трябва да призная,че Синан не трябва да се използва за играчка
Дебело ще подчертая,че не всеки е Ферит
Ето,това не приема турската домакиня-съпругът си е съпруг,още повече,че сама си си го избрала и сама си пожелала да се ожениш за него
Във всеки случай,аз за сина си не искам това да му се случва
Същото ще кажа и за Ферит,ако разиграва така Дияр
Не знам как ще израстнат,за да се съберат,но това никак не фаза от едно израстване
Това, което разбирам е, че се поставяш на мястото на турска домакиня и не само разбираш сценария, но го и одобравяш. Също така разбираш действията на героите (в частност на Синан), приемаш за заслужени боя и насилието над Сейран, разбира се, пишейки от гледната точка на турската домакиня. Какво точно извъртам??? Цитирах те дословно! Пишейки от свое име ти казах, че подценяваш и чувствителността, и интелигентността на същата тази домакиня.
Ти продължаваш да повтаряш, че Сейран сама си го е избрала и пожелала, без да се опиташ да разбереш, че точно тук се корени пробремът със сценария. Точно с този "избор" и с този "брак", а и не само, имаме проблем феновете на Сейран, а и феновете на сериала. Ако не схващаш, че в тези 4 епизода на този сезон гледаме жена, приличаща на Сейран, но не и Сейран, че гледаме римейк на "Рибарче", но не и "Рибарче", то няма какво повече да пиша. Това не е Сейран, която аз познавам. Не е образът, граден 73 епизода. Това не е сериалът, в който се влюбих. Няма никаква логика и никакъв смисъл в това, което ни се показва. И тук не говоря само за изграждането и развитието на персонажите,  а за цялостното представяне на историята, т.е. визирам и пространствено- времевата линия, и сюжетната линия, и фабулата, и композизията.
Нищо не е наред!!! И няма как да се води спор върху един нонсенс. Аз поне не мога. Нито мога да защитя теза, нито герой.

# 117
Тук прочетох, че Синан е причинил нещо на приятелката си, но в предната серия споменаха, че е бил женен.

# 118
Не разбрах от къде дойде това за Сейран и мухлясалия , но те пресъздават само паралели Нищо ново няма да вмъкнат в историята Едната серия казват , че Ферит и диарията се запознават заради алкохолните му пристрастия , тази - дават съвсем друго  
Как да се доверим на Емрулах

# 119
  • Яко в Матрицата...
Ponky, някой по-напред сложи поста на Емруллах с превод на руски.

Общи условия

Активация на акаунт