Отговори
# 630
Откакто ви открих и се присъединих към голямото ви семейство, вечер, вместо с книжка, започнах да заспивам с вас. Тази нощ ме чакаха 163 нови коментара и ви изчетох с огромно удоволствие. Добре, че съм сова и функционирам по- добре след полунощ. Simple Smile
Първо сърдечно благодаря на всички, споменали ме в постовете си! Трогната съм от вниманието ви, от това, че дори и за мъничко съм била част от вашите мисли и съм получила частичка от положителната ви енергия. Много рано ми свършиха лайкчетата и само затова не успях да сложа на всички, но всички сте прочетени много внимателно. Направихте празника ми по- специален, а аз обожавам рождените си дни и те заемат важно място в календара ми. Още веднъж благодаря, момичета! Heart Няма да ви изброявам поименно, за да не заприлича на реч при получаване на Оскар. Wink  И вие бъдете здрави, вдъхновени, дръзновени и целеустремени! Борете се за щастието си и никога не спирайте да мечтаете! Ще завърша с нещо от любимата ми Емили Дикинсън:

"Да се направи прерия, е нужна пчела и детелина,
пчела и детелина
и една мечта голяма.
Дори мечтата само стига,
ако пчели и детелина няма."

Имайте мечти! Винаги, винаги, винаги...

Днес и тролчето не ме дразни и след последните събития, които успяха да ме разстроят, реших да гледам на него просто като на черната овца във фамилията ни голяма. Има място за портретна снимка на стената, но реално никой нито говори с него, нито го чува.
 Сега за фрага... Аз съм подготвена за всичко, което може да се случи в петък и да ме изненада неприятно. И ще запазя самообладание, ще видите. Дори и Ферит да хукне след леля да я успокоява и утешава, след като тя чу молбата на Сейран, отправена към него, да не се жени. Дори пак да падне на коляно и да я уверява, че повече няма да вижда Сейран, само и само леля да остане в живота му (защото той все пак не може да си представи живот без нея), няма да поддам. Този път ще съм скала, защото във фрага видях, че Сейран спи сама в леглото, а онази карикатура е на дивана (дано да има гадни пружини и да го ръбят)!

# 631
Добро утро, момичета! 🫶
Емрето е качил видео в инстаграм от наградите Алтън Портокал, на които връчи наградата на Шериф Сезер за цялостно творчество! ✌🏻

https://www.instagram.com/p/DA2nX_0IrwK/?igsh=MW4yaWZiNDZ1bzNpYg==

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 08:16 от BELL-

# 632
Сейран обаче и тя какви ги върти🤦
Ту така, ту онака.
В първи епизод не спря да меля как "онова момче" вече го нямало в живота й.
Сега смени плочата рЕзко😂

Тя може да се омъжва, пък Ферит не може да се жени. Брей😂
Лелчето ми носи някакъв гаден вайб..

# 633
Добро утро, момичета! 🌞🌷 Много ме размисли този фраг...И пак стигнах до теорията за комата...асена също е писала. Слагам няколко скрийншота, който иска да прочете. Обяснява и думите на Гюлгюн. Ако имате профил в Х, може да погледнете и там тази девойка, която пише.
Скрит текст:

# 634
Сейран обаче и тя какви ги върти🤦
Ту така, ту онака.
В първи епизод не спря да меля как "онова момче" вече го нямало в живота й.
Сега смени плочата рЕзко😂

Тя може да се омъжва, пък Ферит не може да се жени. Брей😂
Лелчето ми носи някакъв гаден вайб..

Сценаристите поне на едно нещо ни научиха - да не вярваме много на силните думи, защото още в следващия или по-следващия епизод вече се произнасят съвсем други такива или се предприемат действия, опровергаващи предходните категорични слова на героите. Но и този кусур ще преживеем, ако на хоризонта е началото на възсъединяването на счупените СейФер. Даже може и да не питаме повече за причината за това счупване, която така и на разбрахме. А относно комата, не знам дали е реална или не, но в преносен смисъл Сейран първа започва да излиза от своята "кома" и се опитва да "събуди" и Ферит.

# 635
Цитат
Аз асоциирам "светлина в тунела" и с това, което разказват хората преживели клинична смърт. Светлината в тунела е пътят към смъртта. Ако приемем, че Ферит е в кома, то в неговите халюцинации бракът с друг е равен на смерт. Предполага се, че изпада в кома защото мисли, че Сейран е мъртва.  Тя е избрала да не е с него, а да умре. В несъзнателното му състояние това е равно на: тя е избрала да бъде с друг. И ако смъртта на Сейран се отъждествява с брака ѝ със Синан, то смъртта на Ферит се отъждествява с брака му с Дияр. Той тръгва в тунела към светлината
Асена, съгласна съм с всичко, което писахте, това са и моите мисли, но много точно казани. Дано да са и на сценаристите. При чуването на гласа на отвлечената Сейран, Ферит припадна, а сега тя умря в ръцете му, което е по-тежко и би трябвало той да изпадне в кома. Много често всички твърдим, че няма логика в някои моменти и това може да се дължи на такова състояние. Съжелявам и се извинявам, че ще включа нещо лично, което не интересува групата, но нямам друг аргумент. Била съм в клинична смърт по време на една операция и виждах този тунел, но при мен (явно съм лош човек) падах към тъмна пропаст, а живота (пътя към него) бе светлината горе. Имах мисли, страхувах се,че може да не се върна от тъмното, а исках да живея и си казвах, че трябва да обединя силите си и да изляза от там. Сигурно и други хора в кома имат мисли и видения.
Много ми хареса това, което е споделила Дичката и съм съгласна и с това.

В Х някой писа, че след сватбата, Дияр не може да нарича Гюлгюн "майка", а сестро. Ха-ха

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 08:59 от ani.zaiche

# 636
Добро утро, момичета Simple Smile
Какво виждам аз във фрагмента? Една Сейран, която е разбрала, че опитите й чрез женитбата със Синан да промени радикално живота си и да бъде друга, са заблуда. И се опитва да спре падането по нанадолнището - за себе си и за Ферит. Прави го, маскирайки истината за чувствата си чрез общата работа. Но определено инициативата е нейна, защото тя е инициативата и на раздялата. И играе - нещо подобно на играта на Ферит в първи сезон. Не съм сигурна дали го прави убедително, по скоро - не, но тя никога не е била добър играч.
Накрая да кажа, аз до сега не съм видяла нито един случай на склонност към суицид на Ферит. Затова, според мен - по-внимателно с психоанализите. От до тук видяното само Синан не осъзнава, че има психически проблеми и извратени оценки на събитията. При другите има противоречиви мисли и действия, разминаване между мисли и думи, има психологични проблеми, но психиатричните диагнози са прибързани. Има разлика. Simple Smile

# 637
https://www.instagram.com/reel/CwezywKoJjM/?igsh=eW9qYWRjcjNwc2Zx

Добро утро...леле,звука не е за слаби сърца Heart Да ви е хубава срядата Flowers Hibiscus

# 638
Какво мислите за леката усмивка на Ферит, когато поглежда към картината, под която е скрит портрета на Сейран. Присмива ли се на думите й или е решил да промени/обърне нещата с нея и Дияр?

# 639
Асена,много добре си го казала,но според мен не това е замисъла на сценаристите.Преди да започне сезона ни уведомиха,че това ще бъде съвършено нова история.Г-жа Бонче може би реши,че ще покаже "способностите" си и ще развие нейна си история без да се съобразява със старата.Това е моето обяснение за нелепицата която гледаме в момента.Не съм сигурна даже,че е изгледала внимателно сезоните.Директно бяха вкарани една орда нови персонажи за да се развиват техните "драми".Но след "нелепия" опит и отлива на зрители,които си искат старата история и по-точно "магията" Сейфер,г-жа Бонче,подобно на г-жа Лейля се обърка съвсем.Това наложи и орда от сценаристи,които не зная колко от тях са запознати основно с двата сезона.Този път не могат да извикат и Гюнгер на помощ.От серия на серия се заплитат като "патета в кълчища".Отделно,че не могат да напишат един свестен диалог,та що годе зрителя да разбере за какво иде реч.И понеже от серия на серия рейтингите падат,а това означава разходи и съмнителни приходи решиха да правят някакви нескопосани паралели със сезон 1.И това не им се получи.Решиха да изкарат Абидин Корхан за да привлекат все пак някакво внимание,но го направиха толкова смешно и нелепо,че на зрителя изобщо не му запука за произхода му.Освен това толкова обезличиха Абсун,че от новата орда не им остава екранно време да развиват и техните образи.Кайсун във втори сезон бяха повече развивани и интересни.Абсун в момента стоят като кръпка към сериала.Да не отминаваме и новата Асуман/Серпил/,чиято роля е абсолютно безмислена.Не мога да разбера и каква роля изпълняват Бетюл и майка и в цялата картинка.Най-смешното и нелепо в трейлъра бяха думите на Сейран,че тя и Ферит освен мъж и жена са били и най-добри приятели.Никога не са били такива.Те бяха "пожара",бяха "страстта",бяха "бурята" един за друг,но никога не бяха "приятели".Винаги се обичаха като мъж и жена,а не като приятели.Най-добър приятел (или близък приятел) – човек, с когото някой има изключително силна приятелска връзка, с когото може да споделя всичко.Те споделяха легло,дни,любов,но никога не си споделяха всичко,напротив криеха един от друг и се лъжеха един друг.Ако освен любовници бяха и приятели нямаше да се стига до положение на раздяла.Жалко е,че сценаристите дори и това не са разбрали.Нямам думи просто за тях.

# 640
Сигурно вече досаждам, но не се въздържам да споделя скапаното си мнение.
Мими, последните серии наистина са такива и някои зрители искат да бъдат "изтрити", затова се молят за кома. С кома можем да се оттървем от навлеците и новите ненужни персони. И да се върнем към оня момент от последната сцена в 73еп. Но сценаристите явно са доста глупавии не се възползват от тази възможност, за да оправят бакията, която сътвориха и да започнат начисто една смислена и вдъхновяваща история на СейФер.

# 641
Сигурно вече досаждам, но не се въздържам да споделя скапаното си мнение.
Мими, последните серии наистина са такива и някои зрители искат да бъдат "изтрити", затова се молят за кома. С кома можем да се оттървем от навлеците и новите ненужни персони. И да се върнем към оня момент от последната сцена в 73еп. Но сценаристите явно са доста глупавии не се възползват от тази възможност, за да оправят бакията, която сътвориха и да започнат начисто една смислена и вдъхновяваща история на СейФер.
И аз се надявам да се възползват,но досега с нищо не го показват.Между другото това ще бъде единствения им шанс да обърнат нещата.Обаче вече сме в 5-та серия,а те продължават с глупостите си и особено с тоя годеж съвсем ще изгубят зрителите.За жалост феновете масово коментират,че ще си гледат мача,а не годежа на Ферит и леля.                                                                    ani.zaiche аз виждам облекчение в погледа му и може би от това,че годежа не се е състоял след като ни дадоха подсказка с въртенето на годежния пръстен,а не видях и халка на ръката му.Нали им слагат халки като се сгодят?Вглеждайки се в снимката от годежа май и Серпилче е там.Дали тя няма да хвърли някоя "бомба" в сюблимния момент,все пак се пише "влюбена"?           

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 10:09 от mimi 65

# 642
Дали пък с това "приятелство", не искат да кажат, че двамата са постигнали и духовно общуване и сливане за разлика от това, което дават между Сейран и Синан примерно? Там не виждам какво ги свързва. Любовта към далечните пътешествия ли? Не е сериозно просто. Нищо общо няма между двамата в никакъв план - нито физически, нито духовен, нито никакъв. А Ферит твърди, че чете мислите на Сейран... Не всички влюбени могат да си четат мислите.

# 643
  • София
Явно разчитат серията да свърши интересно и хората да гледат следващата, защото се очаква рейтингът да падне. Единият сериал ще дава повторение, а на другия е последна серия. Другата седмица вече ще са само 4 сериала, ако направят силна промоция и наистина някакъв обрат ще успеят да върнат част от зрителите.

# 644
Благодаря ви за пожеланията 🤍 вчера,нека ви се връщат стократно момичета и не забравяйте здравето 🍀.
Аз чакам бащата/чичото на Афра да се запознае със зетя скоро😉. Може и с амджата,да се последват в Иг хахаха. Поне тези двамцата много да ни радват,така им сияе любовта. Усмихнат ден ви пожелавам,мацки

Общи условия

Активация на акаунт