🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-39

• 17 383
  • 470
  •   4
Отговори

Роден е на 23 септември 1990 г. в Истанбул, Турция. Баща му е имигрант от България, а майка му е от Босна. Има по-малък брат Аталай.  От ранна възраст тренира активно баскетбол и плуване. След завършване на средно образование е приет в Истанбулския университет, където изучава ландшафтна архитектура във Факултета по горско стопанство. През 2010 г. печели конкурса „Най-добър модел на Турция“

ФИЛМОГРАФИЯ
сериали

2011 – 2012  Огледален свят/Adını Feriha Koydum -  Емир Сарафоулу
Пътят на Емир/Emir'in Yolu
2013 – 2015   Кварталът на богатите/Medcezir -  Яман Копер
2016 – 2017  Вътрешен човек/İçerde -  Сарп Йълмаз
2018 – 2020   Защитникът/ Muhafiz  -  Хакан Демир
2021 Йешилчам/Yeşilçam – Семих Атеш
2022 Шивача/Terzi - Пеями
2023 Кюбра/Kübra - Гьокхан
2023 -2024 Безмилостен/Gaddar - Дахан
2025 Сънят на Ешреф/Eşref Rüya - Ешреф

Филми

Анадолски Орли/Anadolu kartallari - Ахмет Онур
Див мед/Delibal - Баръш Аяз
Хартиени Животи/Kağıttan Hayatlar - Мехмет
Джентълмен/Centilmen - Сайгън
Спящия/Uykucu - Ферман

Сънят на Ешреф/Eşref Rüya

Сюжет: На върха на властта си в престъпния подземен свят, Ешреф е безразсъден лидер на престъпна организация, който има всичко, което иска: власт, пари и хора.  Докато десетки жени около него копнеят за него, той е пленен от любов, чието име не знае и чийто образ дори не може да си представи.
 Той нарече това момиче, което беше видял преди много години във ферма в Афион, където работеше като сезонен работник за чичо си, „Руя“.  Той влезе в затвора заради нея и въпреки че по-късно загуби следите й, той никога не се отказа и я търсеше дълги години.  И така, години по-късно, докато той продължава живота си като важен член на групата от подземния свят, наречена Сираците, жена на име Нисан се появява пред него.  Ешреф е близо до това да обикне някого за първи път след Руя.  Но истината за Нисан ще бъде краят на Ешреф.  Нисан е информатор на полицай на име Джигдем, който е обсебен от хващането на Ешреф.

Актьорски състав

Чаатай Улусой (Ешреф), Демет Йоздемир (Нисан), Бюшра Девели (Джийдем), Неджип Мемили (Гюрдал), Толга Текин (Мюслюм), Гьоркем Севиндик (Девран), Ахмет Рифат Шунгар (Фарук), Каан Тургут ( Сунгур) и Ебрар Карабакан (Афра), Маджит Копер (татко Якуп) и др.

Сценарист: Ethem Özışık
Режисьор: Uluç Bayraktar

Преглед  на героите

Скрит текст:

Официални страници

Сериалът се излъчва по Kanal D

Спящия/Uykucu

Сценарист: Кубилай Тат
Режисьор: Джан Улкай

Дългоочакваният филм с шпионска тематика е по кината в Турция от 29 октомври 2025 г.

Джентълмен/Tam Bir Centilmen

Безмилостен/Gaddar

Кюбра/Kübra

Шивачът/Terzi

Йешилчам/Yeşilçam

Хартиени животи/Kağıttan Hayatlar

Пазителят/ Muhafiz

Вътрешен човек/İçerde

Див мед/Delibal

Кварталът на богатите/Medcezir

Огледален свят/Adını Feriha Koydum

Анадолски орли/Anadolu kartallari

BEST MEMORY

Ще ви разкажа за нашата среща с Чаатай Улусой и вълнението, което изпитахме.
Това беше нещо, което лично аз исках да направя още миналата година, по време на "Gaddar", но не се получи.
Съдбата ми даде втори шанс, със започването на "Eşref Rüya" и този път започнах по-рано с организацията.
Предложих на всички момичета от темата, но, разбираемо, заради ангажименти повечето не можеха да се включат. Към мечтаната среща тръгнахме аз, Ели и Гери.

Скрит текст:
Свързах се с Anna Dell'arte и започнаха уговорките. Повярвайте ми те бяха много. Но няма да изпадам в подробности, защото това вече не е важно.
Снимките за "Esref Rüya" още не бяха започнали, но тя ми обеща да проучи нещата и да ни заведе на сета.
Единственото, за което не искаше да поеме ангажимент беше, за снимка с Чаатай, защото това зависи само от него.
Организирахме си пътуването и писах на Анна на кои дати ще бъдем в Истанбул.
Тръгвайки от тук решихме  да направим  малък подарък на Чаатай.
Аз намерих реплика на Кадилака, който той кара в "Еşref Rüya", само че черен.

Взех и една Българска роза, за да си я засади в неговата градина или в градината на родителите му.

Ели беше взела специален ключодържател и чаша, които да използва по време на  fishing.
А Гери чаша с български мотиви.
Вечерта, преди Анна да ми пише, че ще има снимки, и отиваме на сета, щеше да ми изскочи сърцето.
В уречения ден и час, тя дойде и ни взе от хотела ни с кола.
Отправихме се към мястото на снимките.
Когато наближихме, видяхме прожекторите още навън.
Не знам дали можете да  си представите колко се развълнувахме!
Влязохме във фоайето на хотела и точно срещу нас се снимаше.
Веднага забелязах Чаатай.
Беше красив, висок и много по-слаб, отколкото изглежда на екрана.
Беше облечен с черен панталон, тъмно синя риза и черно джинсово сако.
Изглеждаше изключително елегантен!

Извадих си телефона, за да направя няколко снимки, но ми направиха забележка.
Когато сцената свърши той седна сам на едно диванче и както обикновено започна да си гледа нещо на телефона.
През това време хората от екипа се приготвяха за следващата сцена.
Оправиха му грима, косата и отново застана пред камерата.
Когато и тази сцена приключи имаше кратка почивка и Чаатай тръгна към изхода на хотела.
Ние го последвахме.
Той застана отпред и се приготви да си запали цигара.
В това време Анна го заговори, припомни му посещението на Лаура на сета на "Gaddar". Той беше любезен с нея, но сдържан, каза й, че си спомня.
Точно в този момент аз реших, че трябва да направя нещо.
Приближих се към него и го поздравих.
"Çağatay bey, merhaba!"
Той ме погледна и също поздрави.
Подадох ръка(или така ми се струва) и се представих. Казах,че сме от България, че много го обичаме и, че сме дошли тук специално заради него.
Радвам се, че взимам уроци по турски език, знаех, усещах със сърцето си,че един ден ще имам възможност да си поговоря с него.
Той се усмихна и каза:
"О, така ли? От къде точно сте от България? "
Аз отговорих, че сме от София.
Тогава той каза:
"Моят баща е от Разград."
Фактът, че той сам сподели нещо лично с нас показва, че е бил искрено заинтригуван и, че нашата среща ще остави дори и малка следа и у него.
Думите, които разменихме, ще останат в спомените ми.
След това му казах, че му носим малки подаръци. Подаръците бяха малки, но такива, които носят емоция и личен смисъл.
"Така, ли?" -каза той- "Колко сте мили!"
Извадих колата и му я подадох с думите, че, ако онзи Кадилак е на Eşref, тази Кадилак е на Чаатай.
Прекрасната усмивка, която всички добре познаваме цъфна на лицето му!
Взе я от ръцете ми и започна да я разглежда, обърна се към останалите, които стояха там и я показа.
Беше като малко момче, което се радва на новата си играчка.
След това извадих розата и му казах, че му нося тази роза от България, за да си я засади в градината.
Този жест наистина го трогна, каза, че наистина е много мило и много благодари.
След мен и Ели и Гери също подариха  подаръците си.
Когато Ели му подаде нещата, които носеше и каза, че са свързани с неговото хоби, той каза :
"Ааа, fishing"! "Thank you so much, I really appreciate that!"
Говори отличен английски, с много хубав акцент.
Това, което усетих е, че му стана приятно. Зарадва се на нашето внимание и вълнение, което видимо си личеше.
Беше вълнуващо да видим реакцията му, която беше истинско признание за жеста ни.
Фактът, че беше изненадан и му стана приятно показва, че е оценил вниманието и емоцията, които бяхме вложили.
Усещах смесица от вълнение, гордост и радост,особено, когато видях искрената му реакция.
Може би ръцете ми трепериха малко от вълнение, но сърцето ми беше пълно, защото съм направила нещо специално за човек, когото ценя.
Емоцията да срещнеш любимата си звезда е смесица от вълнение, радост и дори лека нереалност.
"Това наистина ли се случва?“
И след това идва чистото щастие и еуфория.
А, ако звездата е любезна и приветлива, моментът става още по-незабравим.
А той, ЧаатайУлусой, беше точно такъв.
Изглеждаше спокоен и приветлив, с лека, уверена усмивка, която подсказва, че е свикнал на подобни срещи, но въпреки това се радва на вниманието.
Нито за миг не показа досада, нито раздразнение, че развалихме почивката му и не му остана време да изпуши цигарата си.
Пушеше тънка кафява цигара, тип пурета, която беше поставена в цигаре.
Помолих го да се снимаме.
Той се замисли за секунди и каза,че не е разрешено да се снима със сценичен костюм.
Но очите ми бяха изпълнени с такава молба, помолих го с жест с ръце и той каза да го чакаме, че след малко ще се върне.
Отново влезе и продължиха със снимките.
Ние стояхме отстрани и гледахме.
Когато и тази сцена свърши той ни видя и тръгна към нас.
Дойде, усмихна се и каза:
"Хайде да се снимаме".
Не мога да ви опиша как ми трепереха ръцете, но той търпеливо ни изчака да се приготвим.
Една по една заставахме до него за снимка.

След като и аз се снимах, съвсем спонтанно се обърнах към него и го прегърнах.
Беше момент, който няма да забравя никога.
Той също ме прегърна и се усмихна.
Казахме му, че го обичаме много и чакаме с нетърпение "Eşref Rüya".
Пожелахме му успех и му казахме, че е страхотен!
Така нашата среща приключи.
Останахме още малко, защото не искахме това да свършва.
Гледахме още една сцена, в която Чаатай и Неджип Мемили пристигнаха в хотела с един черен джип.
Когато Чаатай излезна от колата на мястото на красивото и мило момче, вече стоеше Eşref, сериозен и хладен.
Този човек успява да се преобрази за миг!!!
 Истинска магия е да го наблюдаваш!
Тепърва ще осъзнавам какво точно ни се случи.
Анна беше истински учудена, че толкова лесно и безпроблемно ни се получиха нещата.
Усетих със сърцето си, че тази среща го докосна.
Чаатай е един от най-скромните и мили хора, които съм срещала!
Звезда, чийто хонорар е милиони на епизод, се държеше с нас съвсем естествено и ни отдели цялото си време за почивка.
Определено сега ще го обичам още повече и ще имам този специален, само наш си момент.
Няма да забравя очите му и топлия му поглед!
Толкова е висок и строен!
Той изглеждаше дори по-впечатляващо на живо — спокоен, харизматичен и с приятелска усмивка.
Когато разбрах, че ще имам възможността  да се срещна с Чаатай Улусой, вълнението ме беше обзело изцяло.
А след срещата то беше още по-голямо.
Представях си този момент толкова пъти, но сега, когато беше реалност, ръцете ми леко трепереха, а усмивката ми не слизаше от лицето.
Докато се приближавах към него усещах как дланите ми се изпотяват, а мислите ми се блъскаха една в друга – какво да кажа, как да се държа? Но когато очите ми срещнаха неговия спокоен и топъл поглед, цялото ми притеснение изчезна. Вълнението се превърна в чиста радост – миг на сбъдната мечта, който ще помня завинаги.
Тази среща, ще остане скъп спомен, който ще пазя дълго — не само като снимка, но и като топло чувство, което ще се връща всеки път, когато се сетя за срещата с Чаатай Улусой.
Да докоснеш звезда е като да сбъднеш една мечта. Но да погледнеш в очи, в които сияят хиляди звезди, е като да сбъднеш всичките си мечти!

Стари теми:

Приятно "потапяне" в творчеството и живота на Чаатай Улусой!

# 1
Нези, Цвети  благодаря за новата темата!💐

Изгледах серията, най-после!
Много ми хареса!
Ще се върна да ви изчета, да видя какво сте обсъждали, че ви изпуснах от вчера. Знаете как е по празници - гости, ядене, пиене и т.н.

Всъщност много признания имаше в тая серия, много вълнуващи моменти и много напрежение. Щом не ми се доспа.

Много ме трогна разговора на Ешреф по телефона когато беше в колата. Толкова решителен Ешреф. Много тежки думи ако  не бях гледала фрага  щях да си помисля, че той ще умре. Репликите бяха много силни. Един хладен глас, стегнат глас, поглед напред. Емоциите бяха задържани, но няма как да не ги усетиш. Разплаках се! Уникален Чаатай!
Well done, Çağatay Ulusoy!♥️
Въпреки, че и него го простреляха в дясното рамо.
Нисан пееше много смислени песни. Ешреф се вслушва в текста, сякаш текста казваше самата истина.
Нисан е ранена, ще оздравее бързо. На по-скоро ми е загадка Кадир. Взема куршума и веднага го обяви за Ешреф и тук ще кажа една българска поговорка: "Който копае гроб на друг, сам попада в него", незнам дали ще оцелее. Заключението което бяхме направили, че Кадир е син на Хадър се получи. Каква ще е реакцията на Хадър, ако Кадир умре? И би трябвало точно това да се случи. Син му е, не може да ти е безразличен. Много ще ми е интересно. Хадър не искаше да знае кой всъщност е синът му, може би не беше готов да плати цената на истината. И все пак ще го заболи - истината винаги боли. Може би в последния момент ще се появи Хадър и лентата на монитора от права ще влезне в режим зигзагообразна.
Ох, малко комична ми дойде реакцията на Кенан, като каза да го закарам при ветеринар.  Всъщност виждаме, Кенан като един страхливец, но пък актьорът майсторски изигра сцената пред Динчер когато искаше отмъщение.
Аз лично не разбрах, кой поръча престрелката накрая. Динчер ли? То няма кой друг.
Екшън сцените бяха отново на много високо ниво, класа!
Чийдем, от едната крайности другата. Думи нямам за тази Чийдем. Кадир се влюби в нея, не мисля обаче, че тя има чувства към Кадир. Тя мисли само за себе си - пълен егоист.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 04:22 от eliet

# 2
Благодаря за новата тема.
От Деметка

# 3
Здраввйте момичета,
Благодаря за новата тема, 💐

Дива, чета те с голям интерес, и те разбрах прекрасно...
И вярвайте ми, тези муцунки са от години .... независимо от сериала...

# 4
Добро утро! Coffee

Вчера исках да пиша за това, че Нисан отново прие да сътрудничи на полицията.
Всъщност, тя призна това пред Джерен, ще видим дали тя няма по-късно да използва тази информация.
Това, което прави Нисан, наистина е жест на любов. Тя поема ролята на информатор не за лична изгода, а за да защити Ешреф. Това, че би скочила в гроба вмедто него, беше много силна реплика, знак за много силна любов. Проблемът обаче е, че тази любов отново минава през лъжа и манипулация. Тя решава вместо Ешреф. Отнема му правото да знае и да избере как да постъпи. И точно това е нещото, което най-много го наранява, дори повече от самото предателство.
Скандалът с колието беше изключително лицемерен.

Нисан говори за доверие, докато в същия момент участва в играта на прокурорката. Тя се възмущава, че е следена, но сама се превръща в инструмент за следене. Това не я прави лош човек,разбира се,  прави я разкъсана. Но отстрани, това изглежда фалшиво.
Когато Ешреф разбере истината, а той неизбежно ще я разбере, реакцията му няма да бъде експлозивна. Няма да я нарани физически.(Нисан чу, какво би направил и това я втрещи)
Най-страшното при него е друго- отдръпването.
Той ще усети, че е бил заобиколен, че отново е бил оставен в тъмното от човек, когото е пуснал твърде близо. И това ще го удари точно там, където е най-уязвим, в убеждението му, че с Нисан е различно.
Трагедията е, че и двамата действат от любов, но по начини, които взаимно се унищожават. Нисан вярва, че го спасява, като мълчи. Ешреф вярва, че я спасява, като контролира. И в този сблъсък доверието се разпада.
Най-болезненият момент ще бъде не когато той научи, че е била информатор, а когато осъзнае колко много пъти е имала шанс да му каже истината  и не го е направила. Тогава за него това вече няма да е просто грешка, а модел.
И все пак, тук сериалът оставя вратичка.
Когато умря Садък и Гюрдал каза, че все пак той е бил предател, Ешреф каза нещо: " Може би е бил принуден".
Ако Ешреф разбере защо Нисан го е направила, ако види страха и да не го загуби, има шанс не за прошка, а за разбиране. Но това ще изисква не просто признание от Нисан, а пълно оголване, без оправдания, без сделки, без посредници.
Защото любовта, която минава през трети лица, винаги се плаща скъпо.
Да кажа и за Ешреф.Той се почувства неудобно от разкритието на Нисан за колието. Но не се опита да се оправдае, а обясни логиката на своя свят, такъв какъвто е. Свят, в който подозрението не е избор, а инстинкт за оцеляване. Когато каза, че е сложил устройството, за да докаже, че не тя е доносникът, той всъщност и казва: „Търсех начин да те защитя дори от собствените си съмнения.“ Това е неговата  изкривена, но последователна форма на любов.
Репликата, че би пръснал собствената си глава, а не нейната, също е много силна. Тя показва, че за него предателството от любим човек не е нещо, което се наказва навън, а нещо, което унищожава отвътре. Ако тя беше виновна, той нямаше да може да живее с това, не защото тя го е предала, а защото той я е обичал. В неговия морален кодекс това е негова вина.
И да, той наистина беше честен с нея. Болезнено честен. Той не и е обещавал свят без опасности, не и е  продавал илюзии за безопасност. Още от началото и показа кой е, как мисли, какъв риск носи животът до него. Нисан влезе в този свят със своите тайни, докато Ешреф я допусна в своя с открити карти, колкото и тъмни да са те.
Това не означава, че Ешреф е прав във всичко. Контролът му наранява, следенето руши доверието. Но разликата между него и Нисан е в намерението и прозрачността. Той действа от страх да не я загуби и и казва защо. Тя действа от страх да не го загуби, но мълчи.
И затова конфликтът им е толкова жесток, защото и двамата се обичат, но говорят различни морални езици. Ешреф вярва, че истината, дори мръсна, е спасение. Нисан вярва, че мълчанието е защита. И докато не застанат на едно и също място по този въпрос, любовта им ще остане под заплаха.

# 5
Добро утро на Стефанов ден!☕
Честит празник на всички които празнуват!
И двамата  имат тайни. Ешреф също в разговора по телефона не каза цялата истина беше взел решение.  В този  момент той видя, че не може да контролира всичко.
Когато истината излезе наявее, да така е Нези много скоро ще се случи.
Каква ще е цената на истината ще видим.

Много силна сцена беше с колието, болезнена. Думите бяха безсилни пред едно украшение, наречено - колие. Много ми хареса това, че Ешреф не се оправда а каза истината, трудно му беше, но застана лице в лице с истината. Той вече вижда, че му е слабост, а не убежище.
Отново и отново болката в тази сцена беше предадена много добре от ЧААТАЙ. Тишината повече "крещеше", отколкото думите. ЕШРЕФ  обича Нисан и Нисан го вижда това. Тя дори му прости, което на мен лично ми хареса тука реакцията на Нисан.
Нисан пази в тайна нейните ходове, изцяло това, че всичко Нисан си казва на Джерен ще е голяма грешка.
За Ешреф удара ще е когато научи, че Нисан е била информатор.
За Нисан удара ще когато Джерен я предаде. Мисля, че точно така ще стане.
Сериялът изцяло е опован на "предателство" и усещането за предателство.
( И Ешреф ще прости, сърце което обича - прощава)
Много ми харесаха и думите на Хадър към Ешреф , че войната вече е в него - Любовта.

Хубав ден!

# 6
Според мен също това, че каза на Джерен истината, ще и изиграе лоша шега, или добра (защото ще се разкрие истината най-сетне). Може би докато е в болницата още. Мисля си, че за Афра ще я разбере по-лесно, отколкото сега, че защитава него. Ешреф не е човек, който обича да взимат решения вместо него и би се почувствал зле в тази ситуация.

# 7
Ели, благодаря ти, че припомни тази реплика на Хъдър.
Тя е изключително силна, защото слага име на онова, което всички преживяват, но никой не изрича.
„Войната вече е в теб – любовта.“
Това не е утеха, а предупреждение. Хъдър вижда в Ешреф не външен враг, а вътрешен фронт. До този момент Ешреф е воювал с хора, организации, минало, системи. Сега за първи път врагът не може да бъде победен със сила, оръжие или стратегия. Любовта не се елиминира, тя те превзема.
Така, като гледам  в този сериал никой не е пощаден от тази война.
Ешреф воюва между инстинкта си да контролира и желанието си да се довери.
Нисан воюва между истината и страха да не загуби човека, когото обича.
Кадир воюва между вината и нуждата да бъде видян и признат.
Фарук воюва между любовта и самоуважението.
Хъдър воюва между кръвта и принципите.
Дори Чийдем воюва- между обидата и нуждата да бъде значима.
Любовта в Eşref Rüya не е спасение, тя е изпитание. Тя не дава мир, а изисква избори, които болят. Затова тази война е по-страшна от всяка мафиотска или друга битка, защото няма победители, само оцелели.
И може би точно това ни казва сериалът-  когато любовта влезе в живота на хора, израснали в насилие, лишения и загуба, тя не идва като утеха, а като последното и най-трудно сражение.
Тази война няма как да бъде избегната. Въпросът е само кой ще излезе от нея човек и кой няма да успее...
Хъдър най- добре знае цената на това да "спечелиш" тази война.

Хриси, напълно съм съгласна с теб. Но все пак, си мисля, че  репликата, казана по отношение на Седат, не е случайна.

# 8
Здравейте,

Много се радвам за новата тема. Да има има още много серии за обсъждане като тази си пожелавам.

Аз не мисля, че Нисан изигра някаква роля при скандала за колието. Тя трябваше да го направи още щом разбра, че я следи. Отложи го, защото се страхуваше от последствията. Права е да се бунтува. Тя не е куче, че да ѝ слага чип. Не е негова собственост. Тя е свободен човек. И колкото и проблеми да си е навличала, никога не е рискувала, колкото него. Ако тя беше направила обратното не мисля, че той щеше да разбере и прости толкова лесно. Дори си мисля, че нямаше да иска да я изслуша. Малко двойни стандарти виждам тук. Той е мъж и го прави, за да я защити. Ама всъщност се опитва да я подчини, да я затвори в своя дом, да направлява живота ѝ. Това с колието наистина до някъде беше, за да докаже пред себе си, че не е шпионин. Другите приеха думите му, че тя е невинна. Дори Ърмак се възмути леко от постъпката му. А самата тя я уличи в предателство.
Поне ги нямаше отношенията от предишната серия и по-предишната. Тогава имах чувството, че не гледам влюбена двойка, а двойка мошеници, които с всяко свое действие се опитват да заблудят другия, че всичко е ОК. А то далеч не беше.

Направи ми впечатление, че Ешреф е ходил в новата ѝ къща точно два или три пъти. Откакто Нисан се нанесе там, Джерен е спала повече нощи там от него. А и защо Нисан да не може да остане сама. Джерен постоянно трябва да идва. Колкото и близки приятелки да имам, аз бих имала нужда от време за себе си. То на Нисан не ѝ остава време да помисли.
А Ърмак от почистването на гилзите веднага организира бляскава вечер в хотела. И как пък никой не разбра за престрелката. Ни един парнаджия, нито една камериерка или рецепционистка не решиха да си плюят на петите или да идат в полицията. Подробности. А и нямаше дупки по стените. То толкова се стреля, че фоайето си беше за основен ремонт. Ама явно само в главите са се целели. И в кутиите от пица.

Това с войната и любовта мен ме обърка. Аз смятам, че ако има война в любовта, това не е любов. На нея не трябва да ѝ се противопоставяш, да се защитаваш, да нападаш. Да воюваш ЗА нея е друго. Но не е и задължително.

# 9
Гери, разбирам те и по принцип си напълно права- здравата любов не би трябвало да е война. Тя не изисква защита, нападение или постоянно напрежение. Но тук според мен думата „война“ не е за самата любов, а за това, което любовта предизвиква вътре в хора като Ешреф.
За човек, който е израснал в насилие, недоверие и загуба, любовта не идва като покой, а като заплаха за всички защити, които е изграждал цял живот. Войната не е срещу любовта, а между любовта и старите му инстинкти за оцеляване, като  подозрение, контрол, саможертва.
Тоест тук не говорим за любовта като конфликт, а за сблъсъка между любовта и травмата. За Ешреф да обича означава да свали бронята си, а това за него е равносилно на влизане в бой без оръжие.
Така че да,  ако любовта сама по себе си е война, това не е любов. Но когато любовта влезе в живот, изграден върху войни, тя неизбежно става вътрешен фронт. И точно това Хъдър има предвид според мен.
Не любовта е проблемът. Проблемът е цената да я допуснеш, когато никога не си живял в мир. Hug

Кои бяха най- коментираните герои през изминалата седмица

# 10
  • AMS
Привет и благодаря за новата тема, коментарите и реакциите!!!
Антбиотикът вече е изпит. Сега дано ми се наместят и чакрите.
Благодаря специално за анализа на сцената с връщането на колието!!!
Ешреф е прекалено честен и откровен.
Нисан и този път доказа, че не разбира какво означава доверие.
Думите на Нисан - Каквото и да стане, знай че те обичам,
пораждат съмнение, а не доверие.  
Какво 'влизане в гроба"? Това е безсмислено.
Кажи истината, на човека, когото обичаш!!!
Той доказа ли ти, че не той уби Афра и момчето!
Доказа ли, че не си предател и не ти си издала мястото ...
Сложи това колие с бръмбара, за да е сигурен къде си. За да те пази.  
Той е обречен да е нащрек, да подозира. Защото знае, че
"Най-дълбоките рани се отварят, когато разстоянието е нула." и
"Близостта е най-краткия  път към предателството" >>>

Как може Нисан да си помисли, че ще се справи с Динчер, който уби Афра.
Нима забрави, че Ешреф нарочно беше обвинен в убийството на Афра.
Как може да се довери на прокурорката, която вече се издъни толкова пъти.
И разбира се, че Динчер беше този, който организира идването на четиримата стрелци.
Помолен от Кенан да отмъсти за Кадир / страхотна сцена с този приглушен глас/.
И въпреки че Динчер беше изгонен от Ешреф от хотела,  сега отново, като продуцент на Нисан,
присъстваше и се стигна до последната сцена.
Кадир не успя да изпълни заръката на Старецът. Динчер трябваше да добърши нещата.
Стрелбата не беше насочена към Нисан, а към Ешреф!!!
Динчер само с един поглед даде знак на стрелците. После се скри, не тръгна да спасява Нисан,
докато куршумите търсеха Ешреф.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 14:23 от *RozaDiva*

# 11
Diva, на 100% съм съгласна с всичко!
Ще видим как ще се развият нещата от тук нататък.
Започвам да си мисля, че този Ихтиар може и да е само в главата на Динчер...

Снимките на 29-ти епизод на Eşref Rüya започнаха с пълна сила. След това актьорите навлизат в новогодишната ваканция. Очаква се Чаатай Улусой да бъде в почивка до 5 януари, след което ще продължат снимките на снимачната площадка, като 28-ми епизод ще бъде излъчен на 7 януари.

# 12
Diva, абсолютно съм съгласна с теб. Нисан не трябваше да се доверява на прокуратурата. Ето, тя дори не и обеща, че ще изпълни нейното искане. Веднъж сбърка стана информатор, човек се подвежда, човек греши. Но, кой се спъва два пъти на едно и също място?
Глупаво, беше от нейна страна.
Динчер искаше сама да го убие със собствените си ръце, а сега пък се задоволи да го види в затвора.
Жена ще!
И аз се интересувам от чакри. 🤔

# 13
Като съм почнала, да кажа и това, което мисля за Айтен, защото това, което тя напрови, наистина е жестоко и най-вече безотговорно към чувствата на Фарук.
Питах се защо се появи отново в живота на Фарук? Преди си мислех,че иска отново да започне на чисто, но май самата тя не е могла да понесе собствената си празнота. Айтен търси Фарук винаги когато е слаба, уплашена или сама. Той е нейното убежище, мястото, където знае, че ще бъде приета без условия. Проблемът е, че тя използва тази сигурност, без да поеме отговорността, която идва с нея.
Надеждата, която се появи у Фарук, не беше случайна. Тя я подхрани. С думи, с присъствие, с обещания, дори с мълчание, което оставя място за очакване. А после си тръгна, точно в момента, в който той започна да вярва, че между тях отново нещо е възможно. Това е форма на емоционално насилие, дори и да не е умишлено.
Айтен не е готова да живее с последствията от изборите си. Да бъде с Фарук означава да се изправи срещу вината си, срещу изневерите си, срещу факта, че той е платил цена за нея със затвор, унижение, самота. По-лесно е да избяга, отколкото да остане и да понесе този товар.
Всеки път, когато се появи и изчезне, тя му доказва, че той е избор само когато и е удобно.
И най- гадното е,че  тя знае, че Фарук ще я чака. Затова си позволява да идва и да си отива.
За Фарук това е поредното доказателство, че най-опасният затвор не е този с решетките, а този, в който сам се заключваш, защото обича човек, който никога не избра него докрай.

# 14
Айтен и мен ме ядоса с това нейно решение.  Жена, която не знае какво иска от живота.  Мда, използваше го Фарук, дали защото е объркана или просто си е заможенено в ДНК-то на някои жени да използват мъжете. В началото я съжелявах, но вече не.
Гонджа ми беше интересна. Хареса ми нейното решение, че пое отговорност да стане майка, макар  и сама. Хубавото на сцената беше, че тя не избра така модерният аборт, а реши да стане майка.

Общи условия

Активация на акаунт