🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-26

• 27 918
  • 737
  •   1
Отговори

Роден е на 23 септември 1990 г. в Истанбул, Турция. Баща му е имигрант от България, а майка му е от Босна. Има по-малък брат Аталай.  От ранна възраст тренира активно баскетбол и плуване. След завършване на средно образование е приет в Истанбулския университет, където изучава ландшафтна архитектура във Факултета по горско стопанство. През 2010 г. печели конкурса „Най-добър модел на Турция“

ФИЛМОГРАФИЯ
сериали

2011 – 2012  Огледален свят/Adını Feriha Koydum -  Емир Сарафоулу
Пътят на Емир/Emir'in Yolu
2013 – 2015   Кварталът на богатите/Medcezir -  Яман Копер
2016 – 2017  Вътрешен човек/İçerde -  Сарп Йълмаз
2018 – 2020   Защитникът/ Muhafiz  -  Хакан Демир
2021 Йешилчам/Yeşilçam – Семих Атеш
2022 Шивача/Terzi - Пеями
2023 Кюбра/Kübra - Гьокхан
2023 -2024 Безмилостен/Gaddar - Дахан
2025 Сънят на Ешреф/Eşref Rüya - Ешреф

Филми

Анадолски Орли/Anadolu kartallari - Ахмет Онур
Див мед/Delibal - Баръш Аяз
Хартиени Животи/Kağıttan Hayatlar - Мехмет
Джентълмен/Centilmen - Сайгън

Сънят на Ешреф/Eşref Rüya

Сюжет: На върха на властта си в престъпния подземен свят, Ешреф е безразсъден лидер на престъпна организация, който има всичко, което иска: власт, пари и хора.  Докато десетки жени около него копнеят за него, той е пленен от любов, чието име не знае и чийто образ дори не може да си представи.
 Той нарече това момиче, което беше видял преди много години във ферма в Афион, където работеше като сезонен работник за чичо си, „Руя“.  Той влезе в затвора заради нея и въпреки че по-късно загуби следите й, той никога не се отказа и я търсеше дълги години.  И така, години по-късно, докато той продължава живота си като важен член на групата от подземния свят, наречена Сираците, жена на име Нисан се появява пред него.  Ешреф е близо до това да обикне някого за първи път след Руя.  Но истината за Нисан ще бъде краят на Ешреф.  Нисан е информатор на полицай на име Джигдем, който е обсебен от хващането на Ешреф.

Актьорски състав

Чаатай Улусой (Ешреф), Демет Йоздемир (Нисан), Бюшра Девели (Джийдем), Неджип Мемили (Гюрдал), Толга Текин (Мюслюм), Гьоркем Севиндик (Девран), Ахмет Рифат Шунгар (Фарук), Каан Тургут ( Сунгур) и Ебрар Карабакан (Афра), Маджит Копер (татко Якуп) и др.

Сценарист: Ethem Özışık
Режисьор: Uluç Bayraktar

Преглед  на героите

Скрит текст:

Официални страници

Сериалът ще се излъчва по Kanal D

Джентълмен/Tam Bir Centilmen

Безмилостен/Gaddar

Кюбра/Kübra

Шивачът/Terzi

Йешилчам/Yeşilçam

Хартиени животи/Kağıttan Hayatlar

Пазителят/ Muhafiz

Вътрешен човек/İçerde

Див мед/Delibal

Кварталът на богатите/Medcezir

Огледален свят/Adını Feriha Koydum

Анадолски орли/Anadolu kartallari

BEST MEMORY

Ще ви разкажа за нашата среща с Чаатай Улусой и вълнението, което изпитахме.
Това беше нещо, което лично аз исках да направя още миналата година, по време на "Gaddar", но не се получи.
Съдбата ми даде втори шанс, със започването на "Eşref Rüya" и този път започнах по-рано с организацията.
Предложих на всички момичета от темата, но, разбираемо, заради ангажименти повечето не можеха да се включат. Към мечтаната среща тръгнахме аз, Ели и Гери.

Скрит текст:
Свързах се с Anna Dell'arte и започнаха уговорките. Повярвайте ми те бяха много. Но няма да изпадам в подробности, защото това вече не е важно.
Снимките за "Esref Rüya" още не бяха започнали, но тя ми обеща да проучи нещата и да ни заведе на сета.
Единственото, за което не искаше да поеме ангажимент беше, за снимка с Чаатай, защото това зависи само от него.
Организирахме си пътуването и писах на Анна на кои дати ще бъдем в Истанбул.
Тръгвайки от тук решихме  да направим  малък подарък на Чаатай.
Аз намерих реплика на Кадилака, който той кара в "Еşref Rüya", само че черен.

Взех и една Българска роза, за да си я засади в неговата градина или в градината на родителите му.

Ели беше взела специален ключодържател и чаша, които да използва по време на  fishing.
А Гери чаша с български мотиви.
Вечерта, преди Анна да ми пише, че ще има снимки, и отиваме на сета, щеше да ми изскочи сърцето.
В уречения ден и час, тя дойде и ни взе от хотела ни с кола.
Отправихме се към мястото на снимките.
Когато наближихме, видяхме прожекторите още навън.
Не знам дали можете да  си представите колко се развълнувахме!
Влязохме във фоайето на хотела и точно срещу нас се снимаше.
Веднага забелязах Чаатай.
Беше красив, висок и много по-слаб, отколкото изглежда на екрана.
Беше облечен с черен панталон, тъмно синя риза и черно джинсово сако.
Изглеждаше изключително елегантен!

Извадих си телефона, за да направя няколко снимки, но ми направиха забележка.
Когато сцената свърши той седна сам на едно диванче и както обикновено започна да си гледа нещо на телефона.
През това време хората от екипа се приготвяха за следващата сцена.
Оправиха му грима, косата и отново застана пред камерата.
Когато и тази сцена приключи имаше кратка почивка и Чаатай тръгна към изхода на хотела.
Ние го последвахме.
Той застана отпред и се приготви да си запали цигара.
В това време Анна го заговори, припомни му посещението на Лаура на сета на "Gaddar". Той беше любезен с нея, но сдържан, каза й, че си спомня.
Точно в този момент аз реших, че трябва да направя нещо.
Приближих се към него и го поздравих.
"Çağatay bey, merhaba!"
Той ме погледна и също поздрави.
Подадох ръка(или така ми се струва) и се представих. Казах,че сме от България, че много го обичаме и, че сме дошли тук специално заради него.
Радвам се, че взимам уроци по турски език, знаех, усещах със сърцето си,че един ден ще имам възможност да си поговоря с него.
Той се усмихна и каза:
"О, така ли? От къде точно сте от България? "
Аз отговорих, че сме от София.
Тогава той каза:
"Моят баща е от Разград."
Фактът, че той сам сподели нещо лично с нас показва, че е бил искрено заинтригуван и, че нашата среща ще остави дори и малка следа и у него.
Думите, които разменихме, ще останат в спомените ми.
След това му казах, че му носим малки подаръци. Подаръците бяха малки, но такива, които носят емоция и личен смисъл.
"Така, ли?" -каза той- "Колко сте мили!"
Извадих колата и му я подадох с думите, че, ако онзи Кадилак е на Eşref, тази Кадилак е на Чаатай.
Прекрасната усмивка, която всички добре познаваме цъфна на лицето му!
Взе я от ръцете ми и започна да я разглежда, обърна се към останалите, които стояха там и я показа.
Беше като малко момче, което се радва на новата си играчка.
След това извадих розата и му казах, че му нося тази роза от България, за да си я засади в градината.
Този жест наистина го трогна, каза, че наистина е много мило и много благодари.
След мен и Ели и Гери също подариха  подаръците си.
Когато Ели му подаде нещата, които носеше и каза, че са свързани с неговото хоби, той каза :
"Ааа, fishing"! "Thank you so much, I really appreciate that!"
Говори отличен английски, с много хубав акцент.
Това, което усетих е, че му стана приятно. Зарадва се на нашето внимание и вълнение, което видимо си личеше.
Беше вълнуващо да видим реакцията му, която беше истинско признание за жеста ни.
Фактът, че беше изненадан и му стана приятно показва, че е оценил вниманието и емоцията, които бяхме вложили.
Усещах смесица от вълнение, гордост и радост,особено, когато видях искрената му реакция.
Може би ръцете ми трепериха малко от вълнение, но сърцето ми беше пълно, защото съм направила нещо специално за човек, когото ценя.
Емоцията да срещнеш любимата си звезда е смесица от вълнение, радост и дори лека нереалност.
"Това наистина ли се случва?“
И след това идва чистото щастие и еуфория.
А, ако звездата е любезна и приветлива, моментът става още по-незабравим.
А той, ЧаатайУлусой, беше точно такъв.
Изглеждаше спокоен и приветлив, с лека, уверена усмивка, която подсказва, че е свикнал на подобни срещи, но въпреки това се радва на вниманието.
Нито за миг не показа досада, нито раздразнение, че развалихме почивката му и не му остана време да изпуши цигарата си.
Пушеше тънка кафява цигара, тип пурета, която беше поставена в цигаре.
Помолих го да се снимаме.
Той се замисли за секунди и каза,че не е разрешено да се снима със сценичен костюм.
Но очите ми бяха изпълнени с такава молба, помолих го с жест с ръце и той каза да го чакаме, че след малко ще се върне.
Отново влезе и продължиха със снимките.
Ние стояхме отстрани и гледахме.
Когато и тази сцена свърши той ни видя и тръгна към нас.
Дойде, усмихна се и каза:
"Хайде да се снимаме".
Не мога да ви опиша как ми трепереха ръцете, но той търпеливо ни изчака да се приготвим.
Една по една заставахме до него за снимка.

След като и аз се снимах, съвсем спонтанно се обърнах към него и го прегърнах.
Беше момент, който няма да забравя никога.
Той също ме прегърна и се усмихна.
Казахме му, че го обичаме много и чакаме с нетърпение "Eşref Rüya".
Пожелахме му успех и му казахме, че е страхотен!
Така нашата среща приключи.
Останахме още малко, защото не искахме това да свършва.
Гледахме още една сцена, в която Чаатай и Неджип Мемили пристигнаха в хотела с един черен джип.
Когато Чаатай излезна от колата на мястото на красивото и мило момче, вече стоеше Eşref, сериозен и хладен.
Този човек успява да се преобрази за миг!!!
 Истинска магия е да го наблюдаваш!
Тепърва ще осъзнавам какво точно ни се случи.
Анна беше истински учудена, че толкова лесно и безпроблемно ни се получиха нещата.
Усетих със сърцето си, че тази среща го докосна.
Чаатай е един от най-скромните и мили хора, които съм срещала!
Звезда, чийто хонорар е милиони на епизод, се държеше с нас съвсем естествено и ни отдели цялото си време за почивка.
Определено сега ще го обичам още повече и ще имам този специален, само наш си момент.
Няма да забравя очите му и топлия му поглед!
Толкова е висок и строен!
Той изглеждаше дори по-впечатляващо на живо — спокоен, харизматичен и с приятелска усмивка.
Когато разбрах, че ще имам възможността  да се срещна с Чаатай Улусой, вълнението ме беше обзело изцяло.
А след срещата то беше още по-голямо.
Представях си този момент толкова пъти, но сега, когато беше реалност, ръцете ми леко трепереха, а усмивката ми не слизаше от лицето.
Докато се приближавах към него усещах как дланите ми се изпотяват, а мислите ми се блъскаха една в друга – какво да кажа, как да се държа? Но когато очите ми срещнаха неговия спокоен и топъл поглед, цялото ми притеснение изчезна. Вълнението се превърна в чиста радост – миг на сбъдната мечта, който ще помня завинаги.
Тази среща, ще остане скъп спомен, който ще пазя дълго — не само като снимка, но и като топло чувство, което ще се връща всеки път, когато се сетя за срещата с Чаатай Улусой.
Да докоснеш звезда е като да сбъднеш една мечта. Но да погледнеш в очи, в които сияят хиляди звезди, е като да сбъднеш всичките си мечти!

Стари теми:

РЕПОРТЕРИ: gerryto_2,  nanni_123,  NeZ_9,  jackie,  cvetansk,  Nina_Richi,  eliet...     ПРЕВОДАЧИ: NeZ_9      Очакваме кандидатури за "Репортери без граници"

Приятно "потапяне" в творчеството и живота на Чаатай Улусой!

# 1
Честита ни нова тема!

„Една роза може да е моята градина. Един приятел – моят свят“

# 2
Да ни е честита новата тема!
Да я напълним с хубави новини за Чаатай и "Eşref Rüya"

Цвети, благодаря ти за креативността и затова,че си вплела в сюжета на новата тема розата!
Българската роза е повече от символ. Тя е жива част от историята и душата на България. Чрез нея страната се свързва със света, носейки послания за нежност, изящество и хармония.
Надявам се да сме ги предали и на Чачи и розата да краси двора му!

# 3
Oooo, имаме си нова темичка!
Уау, колко е тематична!
Срещата на нашите момичета с Чачо, а и розата е вкарана тематично....доста оригинално!
Имаме си разказ от първо лице!
Пак го четох и пак и пак...много вълнуващо!
Трябва и за напред да стои в заглаваната страница, за да си го препрочитаме,
когато се сетим, без да се налага да го търсим по стари теми.
 Все за някои хора ще е ново и интересно!
Да си я изпишем в добро здраве и много настроение!

Мечтите се сбъдват

# 4
Прекрасна Нова тема, Момичета,
Благодаря Ви,
Нези, с огромно удоволствие изчетох всичко отново за срещата, ❤️😘
Благодаря! Направихте ни съпричастни към нещо истинско и красиво, споделитхе неща , за които само бяхме чували.....
А, Розата......това направо е в 10 - ката.... Simple Smile

Много се радвам, че Чачо е заявил връзката си,
Видях новината в И. Simple Smile
връщам се да прочета последната страница на старата тема, все още не успявам да изгледам епизода с БГ, ...

# 5
Зад кулисите

# 6
Ето какво още каза Чаатай Улусой

"Първият епизод от нашата поредица беше излъчен. Получаваме прекрасни реакции. Да, работим, продължаваме да снимаме"

# 7
Честита Нова Тема,  момичета!
Благодаря Ви!
Отново и отново сте страхотни, креативни и много оригинални с идеи!
Винаги като видя роза се сещам за песента "Вземи в този хубав ден една българска роза от мен..."
Българската роза е много популярна в света на козметиката надявам се, че една българска роза ще краси и Чачовия двор.
Обичам рози!

# 8
Изчетох Ви,  Simple Smile
Цвети,
МАЧВАНЕ, така го наричат младите Simple Smile
Особено младите и влюбени Simple Smile
Забавлявах се , много .....това си е стара истина ...
До един успял мъж стои една умна жена Simple Smile
Аслиханче е супер мацка, и дава своето отражение върху Чачко ....видимо!

# 9
От Хатидже

# 10
Момичета, вие и Чачо сте генератора ми за идеи. Когато има толкова  много креативни и позитивни хора на едно  място и идеите са такива. 
Нани, благодаря, че каза точно  как се нарича този стил.
Ами имаме си двама млади и влюбени в стил МАЧВАНЕ.
Страхотни са!

Да донеса в новата тема и превода на първи епизод на Ешреф.

СЪНЯТ НА ЕШРЕФ, ЕПИЗОДИ 1/БГ ПРЕВОД И СУБТИТРИ

# 11
От  ИГ на Гюркан

# 12
Ситуацията в YouTube към момента

И десетки хиляди коментари.
Ето една много малка част от тях
Cagatay Ulusoy diziye ayrı bi renk katmış.Dizi aşırı iyi olmuş
Cagatay Ulusoy добави различен цвят към поредицата.

Aşıri iyi ya duygusal dramatik aksiyon hepsi bir arada
Изключително добър, емоционален драматичен и екшън в едно

Dizinin sonunu ilk bölümden verdiniz. Çagatay Ulusoy'un kötü bi rol yapyğ bir dizi yada filmine denk gelmedim umarm ömrü uzun olur reytingi bol olsun
Подарихте края на сериала в първия епизод. Не съм попадал на сериал или филм, където Чагатай Улусой да има лоша роля. Надявам се да живее дълго и да има високи оценки.

imdiden söylüyorum Avrupa da yaşayan izleyicilerinizi üzmeyin ! 2 3 bölüm sonra youtube dan bölümleri kaldrmayn lütfen ! Birakn rahat rahat dizi izleyelim ! Teşekkürler
Предварително ви казвам, не ядосвайте зрителите си, живеещи в Европа!  Моля, не премахвайте епизодите от YouTube след 2 или 3 епизода!  Нека гледаме сериала на спокойствие!  Благодаря

Nasildi biliyor musun bir daha izlemek isteyecek kadar güzeldi
Знаете ли какво беше, беше толкова хубаво, че исках да го гледам отновоi

Çok iyi Çağataya Mafya Rolü Yakışmış
Ролята на мафия подхожда много добре на Чаатай

Henüz daha yeni. Eşref karekteri bir mafya için fazla merhametli, vicdanli, duygusal. Seyretmeye şimdilik devam. Bakp göreceğiz. Henüz işte budur dedirtecek kadar değil.
Още е нов.  Героят на Ешреф е твърде състрадателен, съвестен и емоционален за член на мафията.  Продължаваме да гледаме засега.  Ще разгледаме и ще видим.  Все още не достатъчно, за да накара човек да каже, че това е всичко.

Biraz daha aksiyon lazm ayrca cagatay çok geri planda kalyor kavgada on plana alin
Необходими са малко повече действия, също Чаатай е на заден план, изведете го на преден план в битката.

Harika bir ekip Çağatay Ulusoy ve Demet Özdemir süper ikili olmuş ama üzüldüğüm bir nokta sonu ölüyor olup başnda gösterilmesi beni üzdü keşke başnda öldünü gösterilmesiyle...
Страхотен отбор, Çağatay Ulusoy и Demet Özdemir са страхотен дует, но едно нещо, което ме натъжи, беше, че той умря в края, а беше показано в началото, бих искал да не се покаже, че той умря в началото...

Harika yönetmen ve ekibi türkiye standartının çok üzerinde bir iş yapmışlar., Senaryo için konuşmak erken ama oda müthiş olduğunu düşünüyorum
Прекрасният режисьор и неговият екип са свършили работа доста над турските стандарти. Рано е да се говори за сценария, но мисля, че е страхотен.

Uluç Bayraktar in olduğu henüz kötü bi proje görmedim mükemmel bi dizi
Все още не съм гледал лош проект с Uluç Bayraktar, страхотен сериал.

Eşref'in sonsuza dek mutlu yaşaması güzel olurdu. Öldürüldüünü söylediklerinde dizi daha az ilgi çekici hale geldi.
Би било хубаво Ешреф да живее щастливо досега.  След като казаха, че е убит, сериалът стана по-малко интересен.

Dier diziler gibi 5-6 bölüm Eşrefin Rüyayl tanmamas olursa skar biraz en az 2-3 bölüm sonra Eşref Rüyayl tanımal
Ако Eşref не срещне Rüya след 5-6 епизода, както при другите сериали, интересът ще бъде малко малък след поне 2-3 епизода.

# 13
Ето и една статия от Гьозде за първи епизод
https://www.aslininsureti.com/izledim/esref-ruya-bir-kalp-bir-kere-sever/

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 18:09 от jackie.

# 14
Превод на статията, която Жаки е публикувала.

Ново вълнение в мейнстрийма: Eşref Rüya.
Gözde ще придружи това ново вълнение с коментари за епизодите . Приятно четене!

Дългото ни чакане приключи и най-накрая се срещнахме с "Eşref Rüya". Честно казано, откакто бяха обявени първата главна роля в сериала Чаатай Улусой, а след това и неговият партньор Демет Йоздемир, чаках сериала с толкова голямо вълнение, че е невъзможно да се опише радостта от гледането на първия епизод. Честно казано, за момент започнах да си мисля, че сериалът никога няма да започне.
Eşref Rüya започна с първи епизод, който може да се счита за успешен. Разбира се, това не беше перфектен епизод, но може да се каже, че вече даде знаци, че ще бъде една от най-добрите творби на сезона. Сценаристите Ethem Özışık и Lokman Maral ни обещават много интригуваща основна история и страхотна любовна история, която ще разтупти сърцата ни. Когато режисьорът Улуч Байрактар ​​и операторът Вейсел Текшахин се събраха, се появи работа, подобна на филм. Хареса ми света, който беше създаден, и атмосферата на сериала, но може би изглеждаше мрачна на нашата публика. Ако приятните сцени на Нисан и нашата двойка се увеличат, този мрак ще се разсее. Най-много ме притесни, че темпото беше доста бавно на места...
Мисля, че причината беше да запълнят 2 часа и 17 минути. „Местният сериал е ненужно дълъг.“ Не го казваме напразно от години. Първият епизод беше за представяне на героите и свързване на световете на Ешреф и Нисан, които са различни като черно и бяло. Нямаше много събития или екшън сцени. От Епизод 2 ни очаква много повече.

Ешреф Тек е мъж, който е останал сирак в ранна възраст, извършил е първото си убийство в млада възраст и е бил хвърлен в съвсем различна посока от живота. Можем да кажем, че има два различни Eşrefs. Един от тях е тип мафия, който наричаме големия брат, много успешен член на престъпната организация, наречена Сираците и баща на сирачето, другият е този, който гори от любов към Руя. Колкото и опасен и страшен да е първият Eşref, другият е като малко дете, което трябва да бъде увито във вата. Разбира се, Ешреф показва това второ състояние само на най-близките си и тези, на които има най-голямо доверие. Явно е човек, успял в незаконните си сделки и запълни празнината в любовния си живот, която не можеше да запълни с работа.
Ешреф е вид любовник, който рядко срещаме в нашата среда. Чудо е, състояние на чиста лудост, човек да остане влюбен в един и същи човек почти 20 години и със същото ниво на преданост, дори в някой, когото никога не е виждал отново. Не е ли любовта основно хормонална емоция? Виждаш някого и в теб възниква неописуемо чувство, сърцето ти започва да бие по различен начин, вътрешните ти органи започват да работят по различен начин, очите ти започват да блестят, точно като детето Ешреф. Според мен най-голямата причина, поради която Ешреф е толкова влюбен в някого, когото никога не е срещал и чието име дори не е научил, е, че Руя, известна още като Нисан, е единственото красиво нещо, останало от невинното му детство. По същия начин колата му е ценна част от живота на Eşref, тъй като е спомен от дните, когато го познаваше. Ако Ешреф не беше изцапал ръцете си с кръв за Рюя първия път, може би сега щеше да има съвсем различен живот. "Сънят" е преломната точка в живота му. Първата му стъпка в този нелегален свят е влизането в затвора за Руя.
Сцената, в която Ешреф подарява футболно игрище на дете, което е сираче като него и те се прегръщат, може би е най-емоционалната сцена в епизода за мен. Трябва да се отбележи, че детето е било на същата възраст като Ешреф, когато влиза в затвора. Може би дълбоко в себе си е искал това момче да не се забърква в престъпления като него и да може да се наслаждава на детството си, за да може да му осигури такава щедра помощ и да се погрижи да получи образование. Въпреки че е замесен в мрачни неща, сираците представляват светлата страна на Ешреф.

Единствената Руя на Ешреф е Нисан.
Въпреки всички трудности и болка, които е преживяла със сестра си, тя остава здрава, работи с всички сили, за да бъде успешна, не сдържа думите си, когато му дойде времето, въпреки всичко, тя е весела, усмихната, приказлива, енергична и мила. Разбира се, тя има и деликатна, емоционална страна, точно както месец април, на който носи името си. Април е началото на пролетта, природата се събужда, дарява хората сладка радост. От една страна, дъждовете му са известни, радостни и тъжни, също като нашия април. Демет Йоздемир много пасва на ролята на Нисан. След Адъм Фарах той се завърна при нас с много правилен избор. Липсва ми да я гледам. Тя играе музикант и озвучител в сериала. Обичах нейния тембър и начина, по който използва гласа си. Тя има прочувствен, мек глас. За да пее по възможно най-добрия начин в сериала, тя непрекъснато се обучава извън снимачната площадка и се стреми да се усъвършенства, което според мен е достойно за възхищение. Вижда се, че държи на работата си във всяко едно отношение и този неин навик много ми харесва.

Много ми хареса визуалната хармония на Çağatay Ulusoy и Demet Özdemir като партньори. Тяхната енергия по време на сцените също беше доста добра. Повече от това, което видяхме на снимките и зад кулисите преди епизода да бъде на екрана. Има партньори, които взаимно се подхранват в актьорската игра и това виждм и при тях. Бих искал също да поздравя кастинг директора, който избра актьорите, които изиграха детските роли на Ешреф и Нисан. Бяха избрани деца актьори, които изглеждаха точно като двамата актьори.
Мислех, че Ешреф и Нисан няма да имат достатъчно сцени заедно в първия епизод, но те имаха доста.
Това, че Ешреф изпитва същите емоции, след като е видял Нисан след всичките тези години, е като  „Сърцето обича веднъж“ и потвърждаваше присъдата си. Също така беше уместно асансьорът да бъде избран за място на първата среща след много години. Тясно пространство, място, където почти можете да усетите дъха на другия и да стоите толкова близо, че да вдишвате аромата му. В момента, в който пръстите им се докоснаха, сърцето на Ешреф започна да бие със същите чувства. Ударите на сърцето му, вълнението му, студената пот, която проливаше, крадешком погледите му, трудностите, които изпитваше в опита си да отговори, когато Нисан му говореше, бяха впечатляващи. Въпреки че смяташе, че Нисан не е неговата Руя, видяхме, че той все още изпитва същите чувства дори в отсрещния коридор. Мисля, че Нисан също беше повлияна от Ешреф, въпреки че все още не го осъзнаваше. Въпреки че беше мъж, когото тя не познаваше, способността му да говори толкова спокойно и начинът, по който се обърна в коридора и се загледа след нея, се сториха като първите стъпки на нещо.
Въпреки че Ешреф съжали за чувствата си към Нисан, когато я видя, дълбоко в себе си трябва да я е чувствал близка. Иначе нямаше да се чуди как е минала срещата му и двамата ни нямаше да започнат да се карат от първия ден, в който се срещнаха. Въпреки че Ешреф изпитваше съжаление, колкото и да искаше, той не можеше да се спре да гледа Нисан на сцената на племенната сватба, сякаш беше омагьосан, да говори с нея всеки път, когато я виждаше в хотела, и да й помага да я заведе у дома. Чувството, което го гори от 20 години, неволно го тегли към април.

Когато Ешреф накара мъжа, с когото беше, да търси Рюя, единственият му критерий беше бенката на врата й. Все пак трябваше да обмисли възможността тя да отстрани толкова голяма и забележима бенка. Поради тази причина беше грешка да елиминира Нисан в ума му при първата им среща. Вярвай с цялото си сърце, че Rüya е някъде в този град, бъди мъж, който обича веднъж и не се опитвай да разследваш миналото на тази жена, която кара сърцето ти да тупти, като Çiğdem. Любовта те прави глупав, няма друго обяснение за това. Вижте, Çiğdem разбра за един ден, че Нисан е Руя, където е прекарала живота си и дори снимката й от младостта с бенката. Хайде Ешреф, очаквам същото и от теб в предстоящите епизоди, лъвче мой.

Невъзможно е да не споменем сцената, в която Нисан задава въпроси на Ешреф относно членството в мафията. Нисан е напълно объркана, тя пита мафиота от нищото: "Предполагам, че си мафия?"
Това пита ли се? Все пак ми хареса как Нисан е такава от време на време, тя и сериозният, зрял Ешреф се допълват. Честно казано, колкото повече Нисан задаваше въпроси, толкова повече се притеснявах, че Ешреф ще стане подозрителен към нея, но Ешреф вероятно приписваше тези въпроси на любопитството си относно собственика на мястото, в което щеше да работи. Всъщност тази сцена е написана основно, за да накара Нисан да научи, че Ешреф не оставя предателите ненаказани. Това е и съвет за нас за в бъдеще. Въпреки че Ешреф каза: " Мъж, който насочва пистолет към жена, заслужава всякакво отношение."
 Дори да каже това, може да преглътне това изречение един ден, когато разбере, че Нисан го е предала. В епизода видяхме как хладнокръвно екзекутира свой служител, който доносничи на полицията.

Бях толкова развълнуван, когато нашата двойка EşSan се включи заедно в действието от първия епизод. Нека нямаме епизод без събития, ако е възможно. Малката ми Нисан, колко далеч е стигнала, за да не може да го каже. Напълно съм съгласен с него, че той се смята за нещастен след това, което му се случи. Мисля обаче, че една любовна история с Ешреф, която ще се разпространи отуста на уста, ще бъде чудесна възможност, независимо как ще завърши. Беше хубав обрат в края на епизода, че Ешреф беше ранен и имахме ретроспекция, в която научихме защо двамата никога не са се срещали в миналото. Кога Нисан исестра и  напуснаха тази ферма след тази нощ? Как Нисан преодоля тази травма или успя ли да я преодолее? Влюбена ли е някого, каква е реакцията към мъж, който я докосва? Знаеше ли кой е убил човека, който и причини това? Как протича процесът на затваряне на Eşref, влизането му в организацията Сираците и издигането му? Определено трябва да можем да видим всичко това.
Nisan: „Наранена си.“
Eşref: „От дълго време.“

Краят на епизодните линии на сериала също беше наистина смислен. Накратко, Ешреф казва, че тази рана е нищо, ранен съм от много години, от онази нощ, когато загубих моята Руя.

Много обичах приятелите на Ешреф. Гюрдал, Фарук, Мюслюм са уникални герои. Тези тримата осигуряват комедийния аспект на сериала, така че трябва да им се дадат много сцени в този дух. Гюрдал, изигран от Неджип Мемили, прилича на Чумали Кочовалъ с образа и стила си. Очевидно е, че това е направено умишлено, за да се привлекат зрители, които обичат този герой. Например, това сходство направи фен на Çukur като мен много щастлив. Гюрдал е голям  женкар, но доколкото разбирам, жената, която видяхме, е негова постоянна приятелка. Говореше се, че той е бомба, готова да избухне, и сериозно, ако Ешреф не го беше спрял, нямаше да спре, докато не убие онзи мъж в сцената, в която го биеше. Гюрдал, като най-близък човек на Ешреф, не се притеснява дори да го нарани, когато е необходимо. В крайна сметка един приятел говори горчиви думи. Станахме свидетели, че Ешреф беше толкова поразен от начина, по който изживяваше любовта си към Руя и как тази любов го изяждаше, че не можеше да не му казва истината от време на време. Явно тази експлозия се случва между тях от време на време. Ако бяхме на негово място, повечето от нас щяха да направят същото, но някои от нас щяха да мълчат като Фарук и Мюслюм, така че Ешреф да не се разстрои и да се задоволи да го съжалява. Честно казано, чудя се как ще реагират и тримата, когато се окаже, че Нисан е Руя и тя се влюбва в Ешреф. Те трябва да прегърнат Нисан, защото са се отървали от депресивното настроение на Ешреф.
Мюслюм, изигран от Толга Текин, е най-мекият герой сред тях. Освен това има нужда от малко повече цвят. Не убягна от вниманието ми, че актьорът изигра образ на политически ислямист, както и в предишния му сериал. Какво ще кажете за това, че той уби хора като каза, че лихвата е харам? Що за диета е това, какво кисело зеле е това?
Фарук, изигран от Ахмет Рифат Шунгар, може би е най-оригиналния герой в това трио. Особено ми хареса, че той обърна внимание на правилното говорене на турски и правилното произнасяне на думите. Като човек, който обръща внимание на препинателните знаци дори в социалните медии, толкова малко хора обръщат внимание на това в наши дни, бях щастлив да видя такъв герой. Чудя се дали ще видим в сериала бившата жена на Фарук, която той не издържа да убие, дали ще имат нова история, дали ще се съберат.
Най-впечатляващата подробност за Ешреф и приятелите му беше, че сред целия този лукс те превърнаха една от стаите в имението в затворническа килия и спят там. Това беше заради клетвата, която положиха в затвора. Мислеха ли, че разпръснати в различни стаи ще разрушат близкото килийно приятелство помежду им, и затова положиха тази клетва? Много сладки бяха и диалозите им с лелята, която работи в къщата им. Когато тази прекрасна Нисан дойде в дома на Ешреф, тя също ще трябва да прегърне и нея.

Открих, че организацията на сираците е доста успешна по отношение на дизайна. Начинът, по който провеждат своите месечни рутинни срещи, е уникален. Те имат обмислени детайли като хранене заедно на масата, техните уникални правила и хранене на сираци като тях от парите, които събират, за да изчистят съвестта си. Само че засега, освен Якуп Баба и Кадир, организацията има много пасивен имидж. Останалите 3-ма членове на организацията не предизвикаха никакви емоции у мен, мога да кажа, че не ги взех на сериозно. Сигурен съм, че организацията, наречена най-голямата престъпна организация в Истанбул, ще бъде по-добре отразена в следващите епизоди.
Най-големият съперник на Ешреф в организацията е Кадир, изигран от Гьоркем Севиндик. Някой, който прави грешки от ревност и амбиция и се опитва да компенсира грешката с друга грешка. Той всъщност изобщо не вижда Ешреф, когото нарича свой брат, по този начин. Но ако го виждаше по този начин, той нямаше да предприеме такива грешни стъпки и щеше да бъде на по-добро място с подкрепата на Ешреф. Кадир е змия, която използва възможността си да отиде зад гърба на Ешреф, вместо да го помоли за помощ. Да кажем, че Якуп баба  умира и той успява да се отърве от Eшреф става ръководител на организацията, очевидно е, че той не може да поддържа организацията жива с манталитета си. Очевидно е, че с тази скорост един ден Кадир ще бъде изключен от организацията, защото действа против правилата на организацията, а гневът му към Ешреф ще бъде още по-силен. Друга подробност, която привлича вниманието при Кадир е, че харесва Нисан, която гледа на сцената на племенната сватба. Разбира се, тя ще се амбицира и ще стане съперница на Ешреф в любовта, а тук имате триъгълник като светлинна топка. Дори ако броим Çiğdem, това е квадрат като светлинна топка, нека носи късмет.

Толкова малко са женските образи в сериала... Чигдем, изигран от Бюшра Девели, е начело сред тях. Büşra Develi много пасва на студената, обсебваща, амбициозна, работохолична роля на Çiğdem. Въпрос на любопитство е как е успял да проникне при Сираците и какви отношения е имала с тях. Струваше ми се, че не са я убили, когато се е разкрила, защото е жена и полицай, както самата тя каза. Ако погледнем снимките на стената на Çiğdem, тя е изключително близка с групата си приятели и Eşref. Той не може да се представи като Rüya, той научи за проблема на Rüya, когато влезе сред тях. Всъщност тя не прилича на Руя, Ейприл, по отношение на очите, косата и цвета на кожата. Очевидно е колко лоялен е Eşref към любовта на Rüya, сигурен съм, че той не гледа накриво към Çiğdem. (Моят Eşref не би направил това. ) Çiğdem може да ги е убедила, че е сираче, и Eşref може да я е приел като своя сестра. Чигдем е обсебена да довърши Ешреф до степен на заболяване. Това изглежда произтича както от страстта и към работата му, така и – мразя да пиша това, но – чувствата и към него. Сега нека си признаем, Ешреф не е човек, в когото да се влюбиш. Сърцето на Çiğdem може да е паднало по този много красив, достоен и любезен към жените мъж. Може би е бил повлиян от любовта си към своята мечта и е искал да бъде обичан от нея по този начин. Друга мисъл идва на ум: „Някой от роднините на Чигдем може да е загинал заради Ешреф или Сираците.“
Аз самата не харесах много Чигдем. Тя злоупотреби с позицията си, за да използва Нисан като информатор, дори Джевахир да е непочтен човек, тя не може да реши дали заслужава да умре или не. По един въпрос обаче мисля като Çiğdem. Ако Нисан не беше приел да бъде информатор, богатото и влиятелно семейство на Джевахир щеше да вгорчи живота на Афра и Нисан и въпреки че беше самоотбрана, Афра щеше да бъде обявена за виновна. Напротив, мисля, че ще харесам новия шеф на Çiğdem, Сердар.
Когато Чигдем избира Нисан за информатор на Ешреф, нейният най-важен критерий е, че тя всъщност е самата Руя. Çiğdem ще направи толкова деликатен план, че ще гарантира, че тази истина ще бъде разкрита в момента, в който тя иска, и ще отслаби Ешреф. Защото той и приятелите му много добре знаят, че най-голямата слабост на Ешреф е Руя.

Сестрата на Нисан, Афра, е пълна болка във врата и за съжаление тя стана най-малко любимият ми герой в сериала. Надявам се да видим как характерът на Афра се развива с напредването на сериала, така че тя да не продължава да причинява нови проблеми на сестра си. Мога да кажа, че веднага се влюбих в сестрата на Гюрдал -Ирмак. Тя е жена с много положителна енергия. Очаквам да стане близък приятел с Нисан.
Според първия пуснат трейлър за Епизод 2 ни очаква много голям екшън епизод. Изглежда Ешреф и Нисан ще се сближат по-бързо, отколкото очаквах. Чудя се какъв ще бъде отговорът на Ешреф на въпроса на Нисан „Кой е Руя? “
Браво на всички, които допринесоха. И така, какво мислите за първия епизод на Eşref Rüya?

Мисля, че всички тези неща,  ние вече ги обсъдихме. Wink

Общи условия

Активация на акаунт