🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-26

• 31 813
  • 737
  •   2
Отговори
# 30
Сет

Момичета- Ели и Гери, давате ли си сметка какъв късмет извадихме, че не трябваше да ходим по горите. Wink

Скрит текст:
Мадона се имитира трудно, но Александра ми хареса!

# 31
Само една компетентна има на тема Чаатай.....вие нищо не разбирате! (добре че не ни чете)
Ама пък аз съм доволна, че той е доволен!
Щастие излъчва лицето му....това ми е достатъчно!

Скрит текст:
На мен на двамата май само една или две песни ми харесаха.
Алекс се справи добре

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 22:18 от jackie.

# 32
През цялото време си мисля кат ако трябваше да ходим в имението или по онези срутени сгради на сираците, или в някоя гора, щях през цялото време да мисля планове за бягство. Като видях в началото, че отиваме на познато място и ми олекна.

# 33
Ние всички сме компетентни, но не го имаме за собственост Simple Smile
Има цялата ни любов и пълната свобода да живее, работи и целува, както и която си иска 😀

Скрит текст:
Ох, Звезди  Simple Smile
Лашкова ми хареса, Чакаме Мишето Simple Smile

# 34
Така е Нани!

Ешреф и Кадир

Скрит текст:
Тази вечер нещо не ми хареса, много!
Да видим кой ще победи!

# 35
Оригинала и на първата песен, която изпя Нисан .

И думичките
С теб всичко е красиво, дори ходенето по пътя
 Дори преследване на мечти, които няма да се сбъднат
 С теб всичко е красиво, дори тази пръст и този камък.
 Този страх в мен, дори сълзите в очите ми

Ако раздялата дойде неочаквано,
 Един ден, който споделям с теб, ми е достатъчен

Всичко е красиво с теб, дори този глас, който чувам
 Не само водата, която пия, но дори дъха, който поемам.
 С теб всичко е красиво, дори този дъжд и сняг.
 Дори следите от сълзи по лицето ми

Скрит текст:
Аз съм за Дивна

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 09:04 от NeZ_9

# 36
Ешреф Тек - прекрасен!

Скрит текст:
И аз бях за Дивна, ама и Лашкова добре се справи.

# 37
Добро утро!
Нова седмица, нов късмет за "Eşref Rüya "
Гледанията в Youtube са вече доста над 8 млн за четири дена!

Това показва, че има интерес!
Защото, особено младите хора не си стоят вечер вкъщи пред телевизорите, да чакат да започне любимия сериал.
Днес може би ще получим и нещо ново за втория епизод.
Междувременно хората, които искрено обичат Чаатай и му желаят щастие, не спират да се вълнуват за новата му връзка
И тази анкета го показва

Разбира се, не липсват и недоброжелатели.
Ама тях си ги знем. Wink
Желая ви прекрасен ден!
Позитивно утвърждение за деня

# 38
Добро утро! Coffee

Хайде, днес да пуснат още нещо за втори епизод, ама да не прекаляват...един фраг и резюме са достатъчни!

Интересно използване на слънчевата светлина за заснемане на сцени

Хубава седмица!

# 39
Добро утро!
Успешна и късметлийска да е новата седмица за "Eşref Rüya "!
Гледанията в youtube растат ли растат, радващо за сериала ни.
Гледанията още ще растат има хора които чакат да се натрупват серии и тогава започват да го гледат.

Радващо е и, че Чаатай е влюбен, ща щастлив и открито говори за връзката си.
Свадба ще имаме скоро.

Много се радвам за тях, страхотна двойка са!
Чачи е много красив!
Чакаме си втори епизод!

О, Нези големи късметлийки сме осъзнах го още в същия ден.
Хубавото време, 15 мин  с кола до сета, срещата ни се получи с такава лекота.
Докато предишната вечер мислих и подреждах мислите си, емоциите се и т.н то всичко стана толкова спонтанно и естествено, че по-добро не би било.
Най-важното той се сля с нашите емоции. Никога няма да забравя, че ни видя още като влезнахме, няма да забравя диванчето на  което стоях беше на 2,3 м. от неговото диванче като стоеше.
Ами, погледа  като пушеше, ние бяхме встрани от входа.
Късметлиики бяхме, няма какво да си говорим. Всичко беше с нас.

Нека новата седмицата да ни е изпълнена с добро настроение,  по-висок рейтинг и само хубави новини!

# 40
Много ми харесва и визията извън сериала, колко по-млад изглежда след промяната в личният му живот!
Какво ли не прави любовта!

# 41
Момичета, предлагам ви едно много чаканo от мен ревю, на човек, чието мнение много ценя.
Самия факт, че пише за "Eșref Rüya", значи много. (казах ви какво беше мнението му  за Gaddar)
Знам,че е дълго, но наистина си заслужава да се прочете!

Една наистина завладяваща криминална драма никога не разчита единствено на белите кокалчета на тръпката, тя достига по-дълбоко, навлизайки в универсални въпроси за човечеството и оцеляването.Не
 отдавна изпитах това от пръв път
 Poyraz Karayel, екзистенциално изследване на надеждата сред най-суровите реалности на живота.
 Написано от Ethem Özişık – един от най-плодотворните телевизионни творци в Турция в последно време – Poyraz Karayel вплете интроспективно разказване на истории в самата тъкан на турското общество.
 Сега ÖziŞik се завръща с Eşref Rüya, нов сериал, който насочва вниманието си към онези, които светът е оставил настрана. Вкоренен в живота на
сираците и тяхната тиха издръжливост, Esref Rüya обединява действие и сърдечна болка в разказ, който веднага обещава поредица, която може да остане с теб след години.
 Премиерата беше  миналата сряда.
 Eşref Rüya е продуциран отTims&B, написан от Ethem Özışık и Lokman Maral и режисиран от Uluç Bayraktar.  Събирайки две от най-популярните звезди на Турция - Чаатай Улусой и
 Демет Йоздемир – ерата следва Ешреф Тек (Улусой), страхотна фигура от подземния свят
 в Истанбул, която все още копнее за детска любов, която нарече Руя и Нисан Акьол (Йоздемир), идеалистична музикантка, която се бори да издържа себе си и неговата по-малка сестра.  Когато техните
 Пътищата се пресичат, Ешреф остава в неведение, че Нисан всъщност е изгубената любов, която е прекарал живота си в търсене.  И все пак тази съдбовна среща настъпва,за да задвижи  завладяваща история за любов, предателство и изкупление, разгръщаща се в сенчестия свят на "Yetimler" (Сираците).
 Най-страшният престъпен синдикат в Истанбул.
Една от най-силните страни на Eșref Rüya се крие в завладяващата съвкупност от герои, оживени от от някои от най-успешните актьори на Турция. Начело на актьорския състав е Чаатай Улусой, който представя сдържано и дълбоко емоционално изпълнение като Ешреф Тек, стоически престъпен бос, оформен от травмата на изоставянето в детството.
 Eşref, сега най-успешният лейтенант на нa мощен престъпен синдикат, известен като "Yetimler" (Сираците), е човек, разкъсван между лоялността към своето създадено семейство и
непоклатим копнеж по любовта, която е изгубил отдавна. С безспорния си чар на съседско момиче Демет Йоздемир внася топлина и уязвимост към Нисан Акьол, талантлива млада музикантка, която се бори да свързва двата края, докато отглежда по-малката си сестра.
 Йоздемир улавя емоционалната сложност на Нисан, докато тя е хвърлена в опасния подземен свят, разкъсвана между задължението си на по-голяма сестра,доносник и мечтите си за успех в музикалната индустрия.
Непосредственият кръг на Eşref е истински калейдоскоп от завладяващи герои, всеки от които оживява от опитни актьори в топ форма. Неджип Мемили блести като дясната ръка на Гюрдал Бозок-Ешреф и най-близък довереник в Сираците. Гюрдал е харизматичен, избухлив насилник с плейбойска жилка, известен със своята смелост, каскади и остър език.  Наричан "Лудия Гюрдал", той носи едновременно мускули и непредсказуемост на групата. Мемили е в неговата среда тук, а феновете, които се възхищаваха на наелектризиращото му присъствие в Çukur, ще намерят представянето му в Eșref Rüya също толкова магнетично.
Връщане към екрана след игра
 религиозен екстремист и най-много
 запомнящ се злодей на Kızıl Goncalar
Толга Текин изобразява Мюслюм Чермик, старейшина държавник на Esref'screw.  Като глас на опита на групата, Текин внася композирана гравитация в ролята на котва в хаоса, както околните и вътре в бандата.  Ахмет допълва този сплотен вътрешен кръг.
 Rifat Șungar като Faruk Sezeri, е
 финансов ръководител на групата.  Фарук е елегантен, пресметлив и тихо брутален, когато е необходимо - човек, който предпочита числата пред кръвопролития, но няма да се поколебае да изцапа ръцете си, когато ситуацията го изисква.
Заедно тези тримата формират гръбнака на света на Ешреф: лоялни, опасни и всеки от тях носи свои собствени тайни. Тяхната динамика обещава не само вълнуващи конфронтации,но и онзи вид нюансирано братство, което определя най-добрите криминални драми.
Едно от забележителните изпълнения в епизода идва от Büşra Develi, който доставя остър,стоманен завой като комисар Çiğdem Serim- непреклонният шеф на отдела за организирана престъпност. Девели командва екрана с тиха интензивност, изобразявайки жена, която няма да се спре пред нищо,за да свали Сираците. Пресметлива и непоклатима. Чигдем вижда Нисан като нейния път за манипулиране  и я кара да стане информатор. Това е морално сива роля и Девели я играе с прецизност, улавяща както амбицията, така и скритото отчаяние на жена, надпреварваща се с времето и бюрокрацията. Всеки герой се нуждае от антигерой - и  кой по-добре може да  предизвика сираче, отколкото друго
сирак, също гладуващ за утвърждаването и любовта, които животът винаги му е отказвал?
Гьоркем Севиндик влиза в ролята на Кадир Яник, старши член на Сираците и
 Eșrefs е най-опасният вътрешен съперник. Хитър,амбициозен и морално компрометиран Кадир не е просто човек, жаден за власт, той е наранена душа, все още осиротялото момче, което тихо негодува от позицията на Ешреф и обичта, която получава от техния осиновител Якуп Баба, почитаният глава на
тяхната престъпна империя. Севиндик влива Кадир с кипяща интензивност, изобразявайки мъж,чиято жажда за признание прикрива дълбок кладенец на несигурност. Неограничената му амбиция заплашва не само лидерството на Eșrefs, но и самата основа на братството, което саизградили –тиктакаща бомба със закъснител в сърцевината на организацията.
Като цяло, характерът на Eref Rüya е богат, със слоеста и дълбоко ангажираща структура - всяка фигура е не просто разказ, но напълно оформен индивид с рани, желания и тайни от техните собствени. Изпълненията на актьорския състав вдъхват живот на свят, в който лоялността е всичко, а предателството винаги се крие под повърхността. От тихото мъчение на Eşref, до задвижван идеализъм на Нисан, от експлозива на другарството на неговия вътрешен кръг към студената амбиция на онези, които замислят падането му. Сериалът създава човешка драма, която надхвърля своите жанрови атрибути. В една криминална сага, изградена както на дълбочина на движението, така и на напрежение, тези герои не просто пренасят историята напред – те са историята.
Поредицата започва с натрапчив образ от бъдещето: Eșref Tek, могъщ човек, от когото някога са се страхували и възхищавали, е оставен да умре сам.  Велик човек, повален от съдбата, оставяйки след себе си не само огромно богатство и няколко верни мъже, но и дълготрайното ехо от легендарна любовна история.  Емоциите на Esref носят вид красив абсурдизъм - идеята, че една закоравяла мафия,оформена от желание за оцеляване, може да бъде толкова дълбоко закотвен към мимолетния спомен от детството.
Неговият копнеж по момиче, което едва познаваше, което той преименува на "Rüya", граничи с ирационално, но точно в тази ирационалност неговата човечност е най-изложена.  В света, изграден от власт,предателство и страх, неговата преданост към незабрава на мечтата се чувства едновременно трагично наивна и дълбоко благородна.
 Истинската трагедия се крие не само в копнежа на Ешреф, но и в жестоката ирония на съдбата: когато той най-накрая среща Нисан - същото момиче, което е прекарал живота си в търсене - той не я разпознава.Тя стои пред него не като спомен,но като жива, дишаща жена, но въпреки това миналото остава забулено. Още по-опустошителен е обратът, защото той подозира,че  сърцето му готово да го предаде.  Вербувана за полицейски информатор, тя навлиза в неговия свят под фалшив претекст, без да знае, че мъжът, когото е изпратена да шпионира, е този, който я е обичал тихо и упорито от години.
И все пак, под цялата опасност, измама и пропуснато разпознаване, EşrefRüya тихо разкрива дълбока истина: безкрайната сила на сираците да обичат. Тези, на които е била отказана обич в най-ранните им моменти, често носят в себе си  любов, толкова голяма, толкова безусловна, че се противопоставя на разума.Това е, което прави историята на Eşref едновременно сърцераздирателна и красива.
 Любовта му не е логична, не е удобна и със сигурност не е безопасна - но е истинска,може би по-реална от всичко друго в неговия свят.
 Това са видовете любовни истории, които се задържат - не защото имат смисъл, а защото нямат.  Тяхната неразбираемост е тяхната сила. И в най-поетичната ирония на живота, тези много невъзможни любови са тези изпълнен с противоречия, болка и предателство - които стават единствените, за които си струва да се живее. Както Esref търси неуморно
Руя - съновидният спомен за момиче, което някога е раздвижило нещо чисто в нараненото му сърце - Нисан преследва своя собствена мечта.  Далеч от света на мръсотията и лоялността, тя копнее за живот, оформен от музика, свобода и шанса да изгради нещо по-добро за себе си и по-малката си сестра. Надарена, душевна и обременена с отговорност, далеч надхвърляща възрастта си, Нисан се представя навсякъде, където може, вкопчена в страстта си, докато жонглира с нископлатени работни места, за да поддържа живота им на повърхността. Нейната мечта е за оцеляване и себеизразяване, не романтика. И все пак съдбата я дърпа в същия свят, който тя се опитва да избегне. Тъй като EŞref несъзнателно се доближава до жената, която е търсил през целия си живот,
Нисан се доближава до мъж, който може да събуди нещо в нея, но само под сянката на лъжата.  Докато той преследва a спомен, реалността на съня му е изнудвано момиче, опитващо се да спаси сестра си от затвора, манипулирана да стане информатор на полицията. Светът на Eșref Rüya е изграден върху основата на сираци.
 Престъпната организация, към която принадлежи Ешреф, ръководена от енигматичния отец Якуп, приема само онези, които са били изоставени.
Под ръководството на Якуп тези сираци образуват братство, където предаността и лоялността са свещени, безспорни ценности. Докато тяхната империя се разширява отбора на Якуп помага и набира нови сираци и засилва тяхната мисия: да създадат свой собствен свят, който предлага принадлежност там, където обществото не предлага нищо. В тази плътно обвързана система, братството е всичко - и предателството не е просто престъпление, а грях, наказуем със смърт.
 Визуално Eșref Rüya е известен със своята елегантна кинематография и начина, по който контрастира блясъка на висшето общество с песъчинките на подземния свят. Операторът Veysel Tekşahin използва тъмна, атмосферна палитра, когато изобразява често сцени с мафиотски сделки на Eşrefs включват слабо осветени стаи, драматични сенки и неонова светлина на нощния живот на Истанбул. За разлика от това, сцените с Нисан и нейната музика въвеждат по-топла светлина и по-обнадеждаващ тон, особено когато тя е на сцената или със сестра си. Esref Rüya може да се похвали с високо производство ценности, които придават на сериала излъскано, кинематографично качество. Работата на камерата е динамична и атмосферни. Режисьорът Улуч Байрактар ​​носи своя характерен стил на Eșref Rüya, смесващ емоционална дълбочина с опънат, напрегнат начин на
разказване на истории. Балансиране на сцени, задвижвани от герои, със завладяващо действие, което позволява тишина,моменти на уязвимост, с които да съжителстваш
високите залози на престъпния свят.
И накрая, поразителен детайл, който хваща окото, е червеното палто на Нисан, когато тя стъпва в света на Ереф – визуален избор, вероятно вдъхновен от емблематичното използване на червеното палто от Спилбърг в Списъка на Шиндлер. В този филм момичето в червеното палто символизира невинността, уязвимостта и трагедията на незабелязаното страдание сред хаоса.
 В Eșref Rüya паралелът е подходящ: Нисан също е фигура на тиха крехкост
попаднала в опасен свят извън нейния контрол. Червеното й палто става повече от костюм-това е символ на емоционалната тежест, която тя носи, когато е погълната по-дълбоко в тъмната и сложна орбита на Eşref.
 В началния си епизод Eșref Rūya предоставя много повече от основите на едно престъпление драма - предлага дълбоко емоционално, визуално завладяващо и тематично началото на това, което обещава да бъде помитаща и трагична любовна история.
С изключителни режисура, кинематография,изпълнения, които вдъхват тиха интензивност във всеки кадър,Eșref Rüya не е само за престъпление или романтика- става дума за човешкия копнеж да принадлежат, да бъдат виждани и преди всичко да бъдат запомнени. В свят, построен от сираци и държани заедно от лоялност.
 Първият епизод ни напомня, че дори най-крехките мечти - когато се преследват с преданост - могат да станат най-опасните и може би най-незабравимите.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 10:40 от NeZ_9

# 42
Нези, благодаря ти!
Аз също много харесвам рецензиите му....дълбоки и лесно разбираеми!
Още не съм го дочела, ама да не забравя после да го отбележа.
Значи, Руя не е име, а неговият сън/блян. Името й, си е Нисан.

# 43
Нези, благодаря ти!
Аз също много харесвам рецензиите му....дълбоки и лесно разбираеми!
Още не съм го дочела, ама да не забравя после да го отбележа.
Значи, Руя не е име, а неговият сън/блян. Името й, си е Нисан.
Да, Жаки! Той така и не научава името и и затова си я нарича Руя- сън, съновидение.
После ще пиша още неща, които ми направиха впечатление в ревюто, сега трябва да излизам по работа.

# 44
Прочетох го....много хубаво пише!
Ощо взето и нашето виждане е такова, има потенциал сериала.
Аз мисля, че ще има покачване на рейтинга, защото историята тепърва се разгръща и предвид много добрият технически щаб (сценарист, режисьор, оператор), очаквам интереса да се увеличи.

И днес ще има повторение

Общи условия

Активация на акаунт