Ковид или вирус, какво върлува сред децата?

• 1 153
  • 11
  •   1
Отговори
Синът ми от 5 дни е ужасен вирус, който започна много леко с 37,5 и лека отпадналост. Вдигаше до към 38 гр. Давахме нурофен и панадол. Вчера цял ден беше като че ли по-добре, вдигна едва 37,2, но го изби на диария и кашлица. И днес сутринта беше вече с 38 и нагоре. Водихме го на спешен кабинет, там казаха, че е вирус, и не ни предписаха антибиотик, но аз се притеснявам, че утре ни е 6 ден, а пък детето не се оправя. Днес сутринта пи аналгин за температура и цял ден изглеждаше добре. Вечерта чак пак вдигна почти 38. Не знам какво е това, много е тегаво, той по принцип е на 12 и досега много леко караше разни вируси, по ден-два. Сега за пръв път е повален цяла седмица на легло.
Правихме антигенен тест за ковид вкъщи, отрицателен, но кой знае, аз не изключвам и ковид да е.
Има ли деца изкарали новия ковид и колко дни ви държа?

# 1
Аз бях точно с такива симптоми + болки в гърба, ръцете и краката. Държа ме около 5дена, но всеки ден се къпех (нали уж помагало и наистина след баня се чувствах добре). За Т пиех Нурофен, но не помагаше. Най-много от 37,8 да падне на 37,3-4. А кашлицата остана близо 3седмици, в момента, в който мина кашлицата ми се появиха афти. Та чакам след като минат следващото 😭

# 2
Ако кашля много, направете снимка.
Не е ковид щом тестът е отрицателен, но може да е rvs вирус.

# 3
Държа го цели 6 дни. Като последния ден беше с 37,2. Много гаден вирус.

# 4
Това много прилича на проблема на сина ми, 14 г. Вече 4 ден има температура, която спада до 37,1 и се вдига до 38 вечер. Писах и в темаата заболедуване на децата ни:
Сега дали има актуален вирус който започва с леко нераположение и мускулни болки и преминава в диария и температура и колко дена държи температурата? Сина в сряда се оплака че му е студено и го заболял кръста при навеждане в училище. После вдигна 37,7. На следващия ден кръста мина, тем 37,1. Викам си минава някой лек вирус, но в петък повърна и започна диария на фона на 37, 1, вечерта 38. Вчера сутринта нямаше температура после постепенно започна да се вдига и стигна 38 вечерта. Имаше воднистта диария с гозове и силни болки в корема. Даже през нощта става... Днес уж не го боли така корема, малко се посгъсти диарията, но пък от сутринта беше 37,1 сега 37,4. И нали над 3 дни температура за респираторните вируси е притеснително, но за стомашен вирус се чудя как е в момента? ...
Ковид и грип комбиниран тест вчера от аптека - отрицателни ...
Има ли други така?

# 5
Привет, sparkles, и нашият тест за ковид беше отрицателен. За грип още е рано. Но, ако е същия вирус, който сина ми изкара се заредете с търпение и мнооого течности. Минава за 5-6 дни и е тегав.

# 6
Привет, sparkles, и нашият тест за ковид беше отрицателен. За грип още е рано. Но, ако е същия вирус, който сина ми изкара се заредете с търпение и мнооого течности. Минава за 5-6 дни и е тегав.
Благодаря че писа! Днес, шести ден засега вече няма температура и разстройство. Дано това да е било .

# 7
Здравейте, с кашлица вече над седмица....
Докторката каза ,че гърдите са чисти и да пие Инфлуцид и сироп за кашлица
Нооо кашлицата се обостря особено вечерно време - към 2 през нощта и към 5 ч сутринта
Гърлото е зачервено, пръскам Тантум верде, но мисля не е достатъчно.
Направо кашлицата е с часове такава задушаваща, не мисля ,че педиатърката реагира особено адекватно.
Моля за съвети !

# 8
Kalinka, има ли хрема детето? Моето го водя на солна стая 2 пъти седмично поне и инхалации правя с физ. разтвор и сякаш се отразява добре.

# 9
Kalinka, има ли хрема детето? Моето го водя на солна стая 2 пъти седмично поне и инхалации правя с физ. разтвор и сякаш се отразява добре.
Не, няма хрема. Само кашлица и давам на своя глава сироп противоалергичен, но продължава с кашлянето....

# 10
Kalinka, ако продължи още, пуснете гърлен и носен секрет, сутрин на гладно и без миене и пръскане нещо в носа. Може да има бактерия например.

# 11
При нас кашлицата я борим с инхалации със щипка сода. Иначе нощем давам зиртек. Намалява дразненето и възпалението, ако кашлицата е от задна хрема. Успех, дано вече сте я преминали.

Общи условия

Активация на акаунт