Лотария "Зелена карта" 2026

• 27 997
  • 402
  •   1
Отговори
# 375
И такъв вариант ли има??

Да, доста хора, изтеглени под висок CN, изобщо не стигат до интервю, за жалост.

Хора, чухте ли поредната кофти новина? Тръмп е наложил такса от $100 000 годишно, която компаниите ще трябва да заплащат (за всеки отделен служител), ако искат да наемат чуждестранни работници на H1B Visa. Много неприятно – май вече дори за квалифицираните кадри ще е много трудно, да не кажа - почти невъзможно, да разчитат на дългосрочен employment в САЩ.

# 376
  • Down south
И сумата инвестиция, чрез която би могло да се получи зелена карта, се увеличава драстично.

# 377
Този тип виза си беше много трудна по принцип.
Най лесно остава лотарията и брак със американски гражданин.

Гледам и туристическите визи стават скъпи.

# 378
  • Down south
От най-лесните  остават:
- брак
- лотария
- петиции по права линия
Останалите, като постижения  в дадени сфери и пр. също остават, но те са по-засукани.

# 379
  • Сф
Като гледам познати, напоследък търсят виза под предтекст бежанци и убежище. Не знам повече подробности, но със сигурност не са бежанци, явно там има повече възможност за лавиране.

# 380
Като гледам познати, напоследък търсят виза под предтекст бежанци и убежище. Не знам повече подробности, но със сигурност не са бежанци, явно там има повече възможност за лавиране.
Не е по стабилно от лотария и брак, защото първо са на виза, после ако се преборят са на къндишънал зелена карта. Пари, мъка, време...

# 381
  • Down south
Нещата в това отношение също рязко се усложниха и съответно промениха. Всички влизащи през южната граница в последните години, наричат себе си  бежанци, бягащи от насилие, какво и от какъв характер, нямаше значени, важното беше терминологията.
И друг път съм го споменавала, от години работя като доброволец към близка църква и помагам с превод и ориентация. Нещата са коренно променени и пътищата за легално пребиваване, рязко ограничени.

# 382
  • Сф
Със сигурност не е по- сигурно от лотария и брак, ама и двете не стават само с желание. Наистина не знам подробности, просто ме изненада по какъв параграф кандидатстват.

# 383
Ако са българи - номера с бежанци и убежище няма да мине.
Даже украинците вече ги качват на самолетите за Европа.

# 384
  • Сф
Сърби и турци са.

# 385
Нали имаше един слух, че Мишо Шамара навремето е заминал към САЩ, като търсещ убежище. Не знам доколко е вярно, де. Просто се присетих.

# 386
Тази година мисля да кандидатствам за зелена карта. Снимката с която ще кандидатствам задължително ли трябва да е 600x600 пиксела или е достатъчно да е квадратна? Също бих се радвал ако ми препоръчате фотостудио в София, където могат да ми направят подходяща снимка.

Edit: Попаднах на информация, че ако снимката не е 600x600 системата въобще няма да ме допусне да си подам заявлението - тоест ще ме върне докато не прикача правилен формат снимка. Това дали е така?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:23 от Luminous

# 387
Да снимката трябва да е формат 600х600, иначе системата не позволява да я прикачиш и да подадеш формуляра.

# 388
Тази година мисля да кандидатствам за зелена карта. Снимката с която ще кандидатствам задължително ли трябва да е 600x600 пиксела или е достатъчно да е квадратна? Също бих се радвал ако ми препоръчате фотостудио в София, където могат да ми направят подходяща снимка.

Edit: Попаднах на информация, че ако снимката не е 600x600 системата въобще няма да ме допусне да си подам заявлението - тоест ще ме върне докато не прикача правилен формат снимка. Това дали е така?

Студио ползвахме на Славейков на ъгъла зад статуята за кандидатстването, а за визите на -1 на парк център при кучешка градина. Мъжът ми ползва и квартално на монтевидео в овча купел, така че няма особено значение къде, важното е да е по стандарт, те фото студията си ги знаят.

# 389
Има ли инструкции за DV2027 ?

Общи условия

Активация на акаунт