Лотария "Зелена карта" 2026

• 26 640
  • 393
  •   1
Отговори
# 345

Точно като почне работа с Българи ще научи Английски, ама не днеска особено в общност предимно с нашенци. Ти нали си представящ, как няколко българи работещи някъде разговарят на Английски, защото Брачеда е дошъл от България, и трябва да учи език, защото едно време е имал 5 или 6 в училище, ама го е забравил!  При мен работат жени, които са тук от 15-20 години и знаят само Good morning, Housekeeping и Service, нищо друго, но те са сред свои Испано-говорящи.
Ще научи ако му се наложи,  и ако има желание. А в България е пълно със школи, ако иска сам ще си намери и подготви преди заминаване.

# 346
Е, то, иначе, нямаше да е лотария, а точкова система, каквато аз предпочитам, но... Така стоят нещата. Simple Smile

Късметът е дар от Бога, както се казва. Wink

# 347
Късметът не винаги е точно късмет.
Много голям процент от спечелилите идват в САЩ, издухват по една бала пари, разбитат че емиграцията не е за тях и се прибират обратно в страните, от които са. Но изхарчените пари се вкарват в американската икономика.
И късмета се оказва една не толкова евтина авантюра.

# 348
Винаги съм казвала, че човек, преди да предприеме каквото и да е в тоя живот, трябва да отдели достатъчно време и ресурси за проучване.
В този смисъл, силно желателно е кандидатите да са посетили САЩ поне няколко пъти, по възможност - различни щати, за да добият някаква повърхностна представа за живота там. Доброто ниво на владеене на езика също си е "a must" за мен.
Не на последно място - хубаво е човек да има заделена определена сума пари, щом планира емиграция. Поне 50 000 лв. (ако може да си ги осигури чрез продажба на имущество, също е вариант).
Без тези неща да са налице, обаче, ми е странно да се предвиждат такива грандиозни стъпки. Поне аз не бих искала да отида да живея в държава, която съм виждала само на картинка. Това си е мое мнение, разбира се, никого не ангажирам с него.

# 349
Толкова хора са дошли с САЩ без добър език и са постигнали повече отколкото някога биха постигнали в техните си държави.
Език се учи. Другите уроци, които те учи емиграцията са много по трудни от английския.

# 350
Мотивацията е най-важния фактор за успешна адаптация. САЩ като страната на неограничените възможности не е клише случайно.
Това с пътуването до САЩ предварително няма почти никакво значение за успешна емиграция. Сега е пълно с източници на информация за живота в САЩ, кое как работи, къде се намира и т.н.
Аз като идвах имаше доста по-малко какво да се прочете и аз бях изчел почти целия форум Зелена Карта от един друг български форум и бях подготвен за доста от нещата. Другото се научава на място стига да има някакво сносно знание на езика. В крайна сметка човек трябва да подходи и с малко авантюристичен дух. Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 18:18 от Анонимен

# 351
Мотивацията е най-важния фактор за успешна адаптация.
Комплексно е. Не става да си надъхан и да отидеш да преподаваш сърф във Северна Дакота, примерно.

Трябва много добро проучване и подготовка, разбира се желание, трябва и известна доза късмет.

# 352
Ще дам няколко различни варианта от житейски и академичен опит (учила съм френска филология), комбинация от които може би ще свърши най-ефективно работата.
...........

ПП. Зачетох се за вашия тип виза, и гледам бюлетина. Ако разбирам добре, вие спадате към F4 категория, където в момента се обработват кейсове, заявени преди 1 януари 2008. Щом сте чакали 13 години да ви излезе реда за подаване на документите за тази виза, значи е заявена около 2011. Звъннете в посолството да питате, може и да си почакате още време.

Супер препоръки, много полезно, благодаря! Simple Smile

Виза бюлетина казва, кога решението им да започнат твоя кейс може да бъде стартирано и ще можеш да започнеш процеса по събиране и подаване на документи в профила ти в NVC: DS-260 и други.
За нас това вече е минало като процес, документално сме готови (тук искам да се поправя - петицията е подадена от sibling през 2005 г, а не през 2010 г.). За съжаление обаче виза бюлетина не казва до кога ще чакаш за насрочване на интервю. Питах GPT и той ми каза, че заради много забавени Post COVID петиции има двойно забавяне в интервютата и вместо 3-6 м. , посолството в София работи с 12-15 м период, след "Case marked documentarily complete (DS-260 and etc.)"

много ми харесва лотарията какви хора избира.
Не ни е избрала лотарията! Wink Ние сме я избрали нея...след известно чудене ходи ли ни се, не ни ли се ходи...
Майтапа на страна - но не сме с лотария, а с друг вид зелена карта, за която писах напред.

Ако отиват в Чикаго при роднини, няма драма. Ще му намерят работа при българи, ще научи полека, лека човека. Освен това в щатите има и безплатни уроци за новодошли към цървки и т.н.

Към NY сме се запътили, там са ни роднините. Ама то нищо не се знае...може да си изберем, който щат и град си решим, но на първо време вероятно ще е NY.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 17:16 от zk_avram

# 353
New York State или New York City?

# 354
Най вероярно щат, в ситито ще е мъка на мъките.

# 355
Най вероярно щат, в ситито ще е мъка на мъките.
Точно това имах впредвид, но както казват в България” всеки сам си прецЕня”
Между другото в 2pm отиваме с дъщеря ми на Broadway да гледаме Hadestown, но познай дали ми се ходи в NYC?

# 356
Westchester county - на 1ч. ot Grand Central с влака.
Аз 2006 г, съм ходила на студентска бригада едно лято, като естетвено работех в няколко ресторанта в Манхатън едновременно. Лудница си беше, да. Simple Smile И пътя с влака по един час в посока - хващала съм последния в 1 и нещо през нощта като затворим ресторанта.

# 357
  • МИНДЕРА
Тази година ще има ли лотария или я спряха тази програма?

# 358
  • Варна
Тази година ще има ли лотария или я спряха тази програма?

За момента няма информация да е спряна, нито пък такива намеци това да се случи тази година. Така че би следвало да си има отново Simple Smile

# 359
Здравейте, търся нова тема за 2027, но не намирам?

Общи условия

Активация на акаунт