🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 133
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 990
Интересно става по уикендите когато започнем да анализираме така по-наедро, над рамката на конкретен епизод.
Аз засега нямам големи забележки към продукцията, имам една малка забележка от общ характер (по-надолу) и тук там - конкретни забележки към отиграването на дадени ситуации - например ситуацията с местните жители и ситуацията с "влюбените гълъбчета".
Като цяло -- много ме кефи!  Много ме кефи с това че има невиждана (поне от мен) свобода за участниците.  Нещо за което (гледайки ИВ) от години пледирам.  
-- Идеята да се питат за доброволно тръгване всяка вечер (без да им дуднат Ралица-стайл - тук е за смели и твърди, а ти се преда-а-аде!).
-- Въобще идеята за приятелско и уважително отношение към участниците (Сървайвър-стайл)
-- Коментарите на Саното "на ушенце, на камерата" по време на битки.
-- Идеята да си дадеш гривните на друг
-- Възможността да се ходи свободно при другите лагери за разговори!
-- Възможността за търговия с предмети и възможността за пазарлъци с другите лагери.
-- Това са все свободи за които аз пиша от години и то с примери и предложения.
Няма как да не ме радва. Колкото по-добре замислена "рамката", тоест базовите правила, толкова повече можеш да оставиш на участниците да решават. А колкото повече имат възможност да решават, толкова повече им се налага да мислят. Това за мен е най-ценното в този род предавания.
Сюжета да върви според стратегиите на участниците а не според стратегиите на сценаристи които им дърпат конците!

Може да изненадам критиците на каста, но там нямам сериозни забележки. Нито за четворката, нито кой на кого бил човек. Да вкараш приятел в такова шоу си е нож с две остриета. Не се знае дали му правиш услуга или го набутваш да се изложи. Има хора за които си казвам - е сега тоя/тая от къв зор сте ги вкарали? Но не до степен да се тръшкам и протестирам Simple Smile  
Животът е шарен, има всякакви типове хора и в едно реалити е по-реално да има всякакви хора нали?  

Отварям скоба - за "силните" играчи.  Нервира ме като почнат - Ма той е силен играч. Ще си избера слаб противник.  Пилците се броят на есен, играчите се оценяват след като напуснат (или стигнат финал).  Какъв силен играч е някой който е излязъл с 0:5 битки?  И откъде на къде ще е слаб ако примерно е излязъл след като половината други участници вече са излезли.  

Забележката ми от общ характер се свежда до желанието едно реалити да е колкото се може по-естествено.  Тези коментари зад кадър "Ина решава да инициира разговор с Венци..." ме обиждат защото са неестествени.  Тя хубаво решава но как ТОЧНО го осъществява?  С телепатичен месидж?  Дават ги двамата тръгнали един към друг всеки по неговата пътечка към една средна точка в гората. Точката и времето също ли са телепатично координирани?   И след като сме гледали ИВ, естествено е да си мислим, че са ги инструктирали - сега ти и ти искаме да си говорите на еди каква си тема. Което е тъпо.    Ако наистина участниците са инициирали - ми покажете го бе!!! Тогава вече е реалити. Покажете как Ина казва на оператор - искам среща в гората с Венци. Покажете как  оператор отива при Венци и казва - ела малко насаме. След което му казва - Ина иска да говори с теб в гората. Участникът пита - хм, интересно, а за какво?  Казват му - каза - "Като ми го доведете ще чуете, но трябва да е днес!"  
Е това е реалити!

# 991
Интересно става по уикендите когато започнем да анализираме така по-наедро, над рамката на конкретен епизод.
Аз засега нямам големи забележки към продукцията, имам една малка забележка от общ характер (по-надолу) и тук там - конкретни забележки към отиграването на дадени ситуации - например ситуацията с местните жители и ситуацията с "влюбените гълъбчета".
Като цяло -- много ме кефи!  Много ме кефи с това че има невиждана (поне от мен) свобода за участниците.  Нещо за което (гледайки ИВ) от години пледирам.  
-- Идеята да се питат за доброволно тръгване всяка вечер (без да им дуднат Ралица-стайл - тук е за смели и твърди, а ти се преда-а-аде!).
-- Въобще идеята за приятелско и уважително отношение към участниците (Сървайвър-стайл)
-- Коментарите на Саното "на ушенце, на камерата" по време на битки.
-- Идеята да си дадеш гривните на друг
-- Възможността да се ходи свободно при другите лагери за разговори!
-- Възможността за търговия с предмети и възможността за пазарлъци с другите лагери.
-- Това са все свободи за които аз пиша от години и то с примери и предложения.
Няма как да не ме радва. Колкото по-добре замислена "рамката", тоест базовите правила, толкова повече можеш да оставиш на участниците да решават. А колкото повече имат възможност да решават, толкова повече им се налага да мислят. Това за мен е най-ценното в този род предавания.
Сюжета да върви според стратегиите на участниците а не според стратегиите на сценаристи които им дърпат конците!

Може да изненадам критиците на каста, но там нямам сериозни забележки. Нито за четворката, нито кой на кого бил човек. Да вкараш приятел в такова шоу си е нож с две остриета.

Покажете как Ина казва на оператор - искам среща в гората с Венци. Покажете как  оператор отива при Венци и казва - ела малко насаме. След което му казва - Ина иска да говори с теб в гората. Участникът пита - хм, интересно, а за какво?  Казват му - каза - "Като ми го доведете ще чуете, но трябва да е днес!"  
Е това е реалити!
Предимствата да сте повече хора в коалиция отпреди влизането са в пъти повече от негативите точно в това предаване. Както написах по-рано - да държиш повече проценти на колелото е мега предимство, особено в началото. Хипотетичен пример : пада се число от коалицията на бавните (тук примерът е, ако  нямат изоставане на втория етаж нали), избират си двама от тях и два тотални туриста, където шансът да спечелят и двете игри е голям, стават първи и втори по богатство, предизвикват двамата златногривния и вече имат голям шанс да приберат и нея още първата седмица. Да не говорим, че може и да играят двама срещу един за нея, ако играта го позволява. Схващате идеята, но предимствата наистина са огромни.

Иначе никой няма да хаби ефирно време, как някой оператор ходи, пита, после друг оператор ги води и тн. 😅. На всички ни е ясно, че така стават тия измислени срещички, ама какво да правим... Трябва контент за пълнеж, като нищо не се случва покрай тия туристи.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:14 от tfn2k

# 992

Отварям скоба - за "силните" играчи.  Нервира ме като почнат - Ма той е силен играч. Ще си избера слаб противник.  Пилците се броят на есен, играчите се оценяват след като напуснат (или стигнат финал).  Какъв силен играч е някой който е излязъл с 0:5 битки?  И откъде на къде ще е слаб ако примерно е излязъл след като половината други участници вече са излезли.  
Затова правилният термин трябва да е силов , а не силен играч. Силовите са добри в едно нещо и това най често е тип игра. Силните - в много аспекти от играта. Силните(повечето) стигат напред в играта, а слабите(повечето) отпадат рано. И сега ще дам пример за слаб играч, който е победил - Георги Кехайов от Сървайвър.

Много може да се спекулира за това че някой може да бие на битка и да дръпне напред, но никога не е ясно кой ще бие. Винаги има калибрация, за да може ако си слаб в някой елемент и някой те дръпне, да можеш да наваксаш и победиш. Така е най честно. Каквото се е случило - се е случило. Четворката пада.

От много "Акота" замирисва.

# 993
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ох,хахаха.
Значи на всичко,което изброих в предишния си пост относно свободията на играчите да си нагласят игрите както им е кеф и да си трансферират гривните когато си решат,сега се оказва,че Сами Хоснни(който реално е един никой) е вкарал във формата брат си, бизнес другарчето,аверчето,братовчедчето.
Да не ти е скучно там Берке,дай тука да ти вкарам едно девойче,бро.

Всеки с някой се познава,всеки някой го е уредил... Тези неща много ме дразнят.

# 994
Дали изобщо някой без връзки има шанс? Колко ли интересни хора са отпаднали заради връзкари.

# 995
Дали изобщо някой без връзки има шанс? Колко ли интересни хора са отпаднали заради връзкари.
Има около 7-8 "нормита" по моите груби сметки, ама може и да са по-малко, че кой знае колко информация не знаем.

# 996
Чисто като лагер аз харесвам Нумеролозите. То първата седмица това беше най-организираният лагер, върви им ежедневието и досега им върви.
Ако участвам, бих се чувствала спокойна да съм там, особено първата седмица на острова.

Глория го отхвърям веднага на избор на име Simple Smile

Мимо-Гарсия Simple Smile 5 дни изкараха без заслон. 2 дни без огън. Кънчо и Алекс искали да правят неща, ма никой друг не правел, та и те нямало да правят - супер неконструктивно се получи. Като дойдоха Миро и Йочко, вече беше зле от към отношения. Но им симпатизирам.
Супер харесах Миро, още в момента в който говореше с Нумеролозите те увъртат, а той им каза "Разбирам, че не ме искате, всичко е ОК". Ей това, ако го научи Алекс ще е мега яко. Примерно можеше да иде да каже - "Ако лагера се разпадне да знаете идвам при вас, казвам ви отсега да не се изненадате после"
Да, Миро засега играе с Мая и Бистра, но не е тъп и има 1-2-3-4 на ум.

Сега малко по-непопулярно мнение, аз съм ок със всичко - с преписването, с подсказването и с отборната игра. Нищо по-различно от действителността, просто не са се нагодили към играта участниците. Това не е олимпидата.
*преписването - не знам какво толкова се възмущават всички, като имам предвид примерно колко хора са преписали от мен по математика в училище. По едно време в гимназията са ме слагали да седя на мястото на учителката по време на контролно, за да съм макс далече от съучениците.
Аз пък съм преписвала на диктовки по език. Спелинга ми е много слаб на всеки език, сигурно се забелязва.
В училище е друго разбира се, ако аз си реша задачите и някой препише от мен и двамата имаме 6, в игрите е друго. Стратегията ми би била да не се преписва от мен, ако знам и мога и да гледам да препиша, ако съм блокирала някъде. Толкова.
*подсказването - то си е нож с две остриета, може да те объркат даже, може като тактика някой да подскаже грешно, в напреднал етап даже приятел Simple Smile
*отборната игра - и тук видяхме два автогола тази седмица на Миро опитвайки се да помага на Бистра и на Шериф при избора на играчи за елиминация.

Туристите дето не знат къде и за какво са отишли:
Аз видях един дотук дето не знаеше напълно къде отива и не му понесе и това беше Йочко.
Ини, Нини, Ивановци и Мимовци още са там, вече 16 дена.
Не подценявайте психологическите ползи, кой отишъл да изживее приключение (ми по-добре, от колкото да си залага апартамента), кой като инициация (Кънчо), кой да се предизвика и да излезе от зоната си на комфорт (Мимо), всичко това са напълно валидни прични някой да се включи в играта. Сега вече правилно ли е подбран (от към забвно ли е това за зрителя) е друг въпрос, но за мен, това което могат да постигнат тези хора за себе си може да струва повече от 100к. Примерно, ако някой излезе със способността да печели 100к на година, това струва повече от само едно 100к и не говоря за последователи, говоря да се научи да е по-предприемчив примерно, само примерно.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 08:11 от Одри ♡

# 997
Обаче това с подсказването на публиката много ме дразни. Хора, които "не могат да ходят", се изкарват топ играчи, докато публиката им изнася по-голямата част от играта. Ясно ми е, че оправданието е "ама да се види кой се е позиционирал по-добре социално", но то се изкривява и буквално няма значение кой е на играта, като само мърда фигурки под команда. Така зрителите не могат да добият представа за възможностите на самия играч, нито той за себе си.
Мн съм съгласна с това мнение. Това подсказване не ми е по вкуса, защото какъв е смисъла тогава този участник да е избран като някой си друг му изнася играта. Социална е играта, но постоянно се говори как е и индивидуална.
Рената последния път така спечели, мисля че Влади(ако не се лъжа) й подсказваше през цялото време. Бистра също на играта с кубчетата мисля, че така спечели. Знам, че е позволено, но не ме кефи как са го измислили специално това с подсказване, преписване, 2ма срещу 1. Не ми е интересно да гледам такива игри.

# 998

Иначе никой няма да хаби ефирно време, как някой оператор ходи, пита, после друг оператор ги води и тн. 😅.

Има страшно много пълнеж!  Това което описах мога да ти го заснема с "актьори" от домашното ми обкръжение, ей така за експеримент на клип от една минута или по-малко.  А абсолютно безмислени (в смисъл неинформативни за хода на играта) сцени в момента пълнят в пъти повече време. И то много пъти, не говоря за 5 минути.

п.п. "друг оператор ги води" е твоя  добавка.  Simple Smile
Не съм писала да снимат как ги води.

# 999
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ако трябваше да избирам,също бих искала да съм в Лагер 1 на Нумеролозите,където са сериозни играчи.
Не ги искам противници,затова тактиката ми ще е да съм им приятелка(на силните играчи).Не се знае на по-късен етап от играта това колко и как може да ми помогне.

# 1 000

Иначе никой няма да хаби ефирно време, как някой оператор ходи, пита, после друг оператор ги води и тн. 😅.

Има страшно много пълнеж!  Това което описах мога да ти го заснема с "актьори" от домашното ми обкръжение, ей така за експеримент на клип от една минута или по-малко.  А абсолютно безмислени (в смисъл неинформативни за хода на играта) сцени в момента пълнят в пъти повече време. И то много пъти, не говоря за 5 минути.

п.п. "друг оператор ги води" е твоя  добавка.  Simple Smile
Не съм писала да снимат как ги води.
Съгласен съм, тия "кежуъл" срещи са толкова кежуъл, колкото и "ама ние не играем заедно, просто се познаваме отвън" твърдението на "едната мозъчна" 😁.

Иначе Неделчо бъзикаше Жълтите, че са събрани като в "Съдби на кръстопът", ама тея тука са същите 😅. "Хей... Ще приемеш ли... Това бананче... От мен..?", "Моля те.... Нека бъда твоето... Магаренце... " Толкова непринудени ситуации, чак ми става милно, като ги гледам 😂

# 1 001
Като гледам Мая и се сещам за Сървайвър 3 , когато една психоложка стигна до финал, създавайки си малка група "верни хора", които успешно манипулираше. Добре, че беше зрителският вот , че да спечели Ники Мартинов. Тази психоложка сега се изявява в ИВ.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 09:26 от paralleluniverse

# 1 002
  • Другата България
Не е вярно това.
Галя никога не е била на финал, отпадна мисля малко след Янита, и ако не се лъжа стана последния член на журито.

# 1 003

Общи условия

Активация на акаунт