Име за момиче започващо с буквата “Г”

• 2 932
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
Аз даже познавам една Грациела, казват и Граци, което не ми допада особено, но и не виждам какво по-хубаво би могло да се измисли. Иначе цялото име ми харесва много.
И аз познавам Грациела, но самата тя предпочита да й викат - Гери.

# 31
Има и Грация, и Грациана. Както и Грациела, тези имена означават „благодат". Често се срещат в Италия, Испания и Латинска Америка. Много жени там се казват Мария Грация, например.

В англоезичния свят пък се срещат Грейс и Грейслин.

Има светец с името Грациан, както и римски император: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0% … D1%81%D0%BA%D0%B8.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 22:25 от Radilena

# 32
  • Най-красивата страна
Галатея-името е от древногръцката митология и много ми харесва.
Гергана
Грета

Само тези трите ми харесват

# 33
Харесвам традиционните - Грета, Габриела, Гергана, Галя/Галина.
Приемливи, но все пак зависи от фамилията - Глория, Грейс, Галатея и др. подобни.

Не харесвам Грациела, първо заради натрупването на г, р, ц и въпреки, че името произлиза от милост, у нас се свързва с грация.
Имах съученичка Грациела, която беше с фигура и излъчване на малко слонче. Познайте как се чувстваше с това име

# 34
  • SF
Аз също познавах една Грациела. Не бях чувала името и ми звучеше странно. Поне беше грацилна. Също свързвах името с грация, финес, слабичко телце, красиви движения. Но съм сигурна, че и доста родители, които избират това име за детето си, го свързват с грация, а не с милост. Не превеждат от Грейс, а се вдъхновяват от грация.

# 35
Познавам Грациела, на която казват Грейси Simple Smile

# 36
  • SF
На мене Грейс, Грейси винаги ми звучи като нещо мазно, вероятно от грес.

# 37
Аз харесвам името Грейс. На една приятелка момиченцето се казва така, но те живеят извън България. За дете, което живее в България Грейс като име по документи ми е странно, но като обръщение ми звучи съвсем добре.

# 38
  • Русе
С "Г" най-много ми допада Габриела, смятам го за много красиво, типично за региона ни, същевременно е и международно. Има имен ден и прекрасна умалителна форма.

# 39
  • гр.Пловдив
И аз се чудех между Габриела,Гергана и Гери-Никол ,свекъра се казваше Георги,баща ми е Никола ,но при двойните имена тежест има само първото -поне от моите наблюдение и пак щеше да й казваме Гери.
Габриела отпадна след Гери -Никол,и остана Гергана-освен ,че 6-ти май е голям БГ празник,не съжалявам,понеже свекъра почина тази година и много се радваше човека,че е на неговото име ..

# 40
Ганета.. съм чувала аз.

Иначе Галена ми е любимо.
Звучи мн по-нежно от Галина.
След това Грета.

# 41
  • Банско
Гала, Галина и Горяна.

# 42
С буквата "Г" най ми харесва името Георгия.

# 43
Доста неблагодарна буква. Като цяло няма име, което да харесвам.
Гергана, Габриела, Галина, Грета - приемливи.
Глория, Геновева, Грациела, Горица, Горана - нормални имена, но не ми допадат.
Георгита, Галиана, Ганита, Грасиана, Гея - познавам хора с такива имена, но ги намирам за прекалено измислени.

# 44
Доста неблагодарна буква. Като цяло няма име, което да харесвам.
Гергана, Габриела, Галина, Грета - приемливи.
Глория, Геновева, Грациела, Горица, Горана - нормални имена, но не ми допадат.
Георгита, Галиана, Ганита, Грасиана, Гея - познавам хора с такива имена, но ги намирам за прекалено измислени.
Може би само Галена ми харесва с тази буква. Не е задължително да се свързва винаги с певицата Галена. И преди нея съм срещала това име.

Общи условия

Активация на акаунт