Име за момиче започващо с буквата “Г”

• 2 926
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • Най-красивата страна
Галена-имам приятелка с това име и много ми харесва.
Колкото до певицата-ами всичките певици са с много хубави имена.
За мен това не е причина да се избягват тези имена,защото след време повечето певици ще бъдат забравени.

# 46
  • SF
Галена свързвам единствено и само с певицата. За пръв път чух това име покрай нея. Няма много Галени и затова не мога да го свържа с друга.
Преди години имахме колега ГАлен, с ударение на А и много му се подигравахме за името. Сещате се, че за свое дете не бих премисляла името Галена, Гален и т.н.

# 47
Доста неблагодарна буква. Като цяло няма име, което да харесвам.
Гергана, Габриела, Галина, Грета - приемливи.
Глория, Геновева, Грациела, Горица, Горана - нормални имена, но не ми допадат.
Георгита, Галиана, Ганита, Грасиана, Гея - познавам хора с такива имена, но ги намирам за прекалено измислени.
Гея? Верно ли има някой с това име?  Thinking

# 48
Обсъждахме името Гея за детето на една позната. По едно време ни светна, че ще се обръщат към него с Гейче.

# 49
Гея, не беше ли древногръцка богиня на земята? Аз първоначално с това свързах името, изобщо не бях се сетила как може да се тълкува. Независимо от значението, не ми допада, не бих кръстила така мое дете.

# 50
  • SF
В тези теми ще срещнеш доста тумба-лумба предложения.

# 51
Галена и аз го свързвах с певицата, но се оказа, че в Русе е доста разпространено и сред по-възрастни жени.

# 52
Познавам доста Галини в Русе, но не и Галена.

# 53
  • Русе
Галена и аз го свързвах с певицата, но се оказа, че в Русе е доста разпространено и сред по-възрастни жени.

Аз съм от Русе и  познавам няколко Галени Simple Smile. 80 и някой нябор са.

# 54
С Г харесвам единствено Грета. Не знам какво значи, но ми звучи като някое цвете, много нежно си го представям. И Габриела не е лошо, но много масово.

# 55
  • Най-красивата страна
Гардения-име на цвете е.

# 56
Грета е кратка форма на Маргарита.

# 57
Сестра ми е Грета, името не е кратка форма на Маргарита, а на немски е Маргарита. Идеята за това име е била  на татко светла му памет. Точно тогава се е въртяла с пълна сила Тумбалалайката на Грета Ганчева. Smiley Тате казал, че ако е момиче ще е Грета-кратко и ясно, на дядо Георги. Аз им казвах, защо не са я кръстили Гергана. Щеше да си е точно на дядо, но те като днешните родители са имали "голям дерт" как ще й викат на галено. Как? Гери или Гани, чувала съм и двата варианта. То и аз съм уж кръстена на дядо си Стефан,ама уж. Smiley

# 58
Ето за името: https://sanovnik.at/%D0%B8%D0%BC%D0%B5/%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0/;

https://www.behindthename.com/name/greta.

На някои езици Маргарита е Маргрета, Маргрете. Бившата кралица на Дания се казва Маргрете: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5_II.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 16:17 от Radilena

# 59
Грета значело перла. Може да се счете и от цветето. И в двата случая е с хубаво значение.

Общи условия

Активация на акаунт