Име за второ момче

• 2 882
  • 94
  •   1
Отговори
Здравейте. Дойде ми времето отново да се включа в тази тема Simple Smile В края на март чакаме второ момченце. И започнахме да мислим за име...
Първият ни син се казва Стоян - избрано като пожелателно име предвид някои проблеми, които възникнаха след раждането му.
Харесваме традиционни български имена (да, знам, че са с чужд произход). И някак да е в хармония с името на баткото.
Името, което ми изникна беше Здравко, но таткото тотално го отхвърли по ред причини. За сега сме спрели на гореизброените. Като Димитър, Атанас и Сава са производни имена на имената на нашите живи родители. По принцип ни харесва идеята за продължаване на имената в семейството, но не държим на всяка цена. Другите две ги бяхме обмисляли за първото дете. Добавих и Дамян по предложение на таткото (харесва ми).
Та кажете кое най ви харесва. Или предложете нещо.
Страшно много харесвам Павел, но това е името на бившия ми починал партньор и дори не съм го предлагала... Та без него.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 23:58 от N-i-a

# 1
  • София
Никола ми харесва най-много на мен.

# 2
Трудно ми е да избера. Сава е най-рядкото измежду посочените имена, Никола - най-разпространените. Не съм фен на често срещащите се имена. Димитър също е достатъчно често срещано. Пред Данаил предпочитам Даниел.
Бих избирала между Атанас и Сава.
В духа на посочените имена, и също така пожелателно Богдан
Бих добавила още Васил, Петър, Марин, Тодор, Илия, Евтим, Боян.
Умишлено избягвам Александър, Борис, Георги, Николай и Михаил - често срещани са.

# 3
Всички имена ми харесват. Харесвам традиционните български имена. Гласувах все пак за Атанас.

# 4
  • Tezor Obliš
Никола ми харесва най-много и гласувам за него.

# 5
От изброените най-много харесвам Дамян.
Камен също ми се вписва във Вашата идея - пак е пожелателно и българско. Боян - също.

# 6
От мен глас за Димитър, но и другите са хубави.

# 7
Бих предложила Божидар, Калин и Живко, макар последното да не ми е любимо...

# 8
  • Sofia
От изброените най-много харесвам Дамян.
Камен също ми се вписва във Вашата идея - пак е пожелателно и българско.
До Стоян стои много добре Камен. Хубава комбинация. И то ми харесва много повече от тези в анкетата.

Стоян и Дамян са ми като скоропоговорка. И с другите също нещо не ми се връзва Стоян.
Ако ще трябва да се избира име само от анкетата, избирам Никола.

# 9
  • Down south
Определено Дамян.
Леко раждане!

# 10
  • in my realm of rhymes
Димитър ми харесва, има си светец да го закриля.
Но и Дарин, нищо, че не е в анкетата. Като дар за вас.
Празнува имен ден на свети Спиридон, което значи духовен дар.

# 11
  • София
Като самостоятелно име - Дамян. То ми е фаворит.
За да се различава от брат си, Камен ми допада много.

# 12
  • Sofia
Точно, като самостоятелно име и на мен Дамян ми е любимо (така се казва синът ми).
Но до Стоян изобщо не стои добре.

# 13
Мисля, че всяко от изброените имена подхожда към Стоян, защото са традиционни и хубави български имена. Единствено името Сава не ми харесва, и аз не знам защо.
Сред имената обаче е най-любимото ми мъжко име изобщо, затова гласувах за него - Никола.

# 14
От българските имена малко ми харесват, но Никола е едно от тях

Общи условия

Активация на акаунт