Име за второ момче

• 3 075
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
Гласувах за Дамян, от изброените ми харесва най-много.

# 46
Данаил и Дамян са по-редки имена и с тях ще дадете много индивидуалност на детето без да прибягвате към изгъзици. Между другото, поздравления за избора - всички имена в анкетата са чудесни.

# 47
В анкетата гласувах за Димитър, но и останалите имена ми допадат. Единствено може би не бих избрала Сава,  за са не е със същата буква като на братчето.
Присъединявам се към мненията за Камен, най- добре според мен се съчетава със Стоян.

# 48
От изброените - Никола.

# 49
  • София
Името Данаил винаги много ми е харесвало.

# 50
  • София
Дамян.

# 51
Дамян, ама съм пристрастна 😉 И с уговорката, че нито аз, нито някой в семейството ми използваме галени имена по принцип. Наричаме се с целите си имена независимо колко са дълги - моето е осем букви.

# 52
Гласувах за Сава, защото много харесвам това име и не е чак толкова често срещано. Има някаква тежест и чар в него. Иначе много ми харесват също Данаил и Никола. Имате добър вкус според мен, каквото и да изберете ще бъде хубаво. Само Атанас не ми допада от анкетата, но си е нормално и традиционно име, което за мен е голям плюс в днешно време.

Успех и леко раждане!

П.с. В първия момент си помислих, че сте една друга потребителка на име Ния, с която преди 2-3 години избирахме име за трето момиче. Grinning

# 53
Сина ми се казва Никола и гласувах за него естествено. За мен това е най-хубавото име.

# 54
  • There I was on a July morning
Гласувах за Никола.
Атанас също ми харесва и галеното Наско.

Леко раждане пожелавам!

# 55
Глас за Дамян.

# 56
Малко късно включване, но винаги ме е вълнувала магията която нашите предци са влагали в имената на децата си. Стоян е прекрасно пожелателно име, такива са и Стоил, Камен, Желяз, Здравко, както и имената на дървета Явор, Ясен.
Името Найден се дава на дете родено в семейство в което децата не живеят дълго, а да пресече тази орис -има много народни обичаи свързани с него.

# 57
  • София/Севлиево
Найден не е ли на намерено дете?В миналото често е имало подхвърлени деца...Ако децата пък умирали или пък били твърде много използвали имена като Запрян,Стоян,Стоил(баба ми са 5 сестри и най-малката се казваше Стойна,като съм разпитвала името е било точно с тази цел избрано, отделно са имали и баба с това име,а прадядо ми много е искал син,но след 5 дъщери се отказал,а баба я дали за хранениче на вуйна ѝ и вуйчо ѝ,понеже те нямали деца-това също е било честа практика,помня ги и двамата,все пак прабаба почина като бях на 11 и доста ме е гледала като малка)... Извинявам се за отклонението от основната тема...

# 58
Какво е хранениче?

# 59
  • София
Навремето така са давали дете за хранениче. Обикновено между много близки роднини. Едните са имали много деца и не са можели да осигурят всички, а другите са нямали деца. Взимали са едно от децата и са го отглеждали, образовали, оставяли са му наследство и т.н. То си е знаело кои са му истинските родители и не е губило връзка с тях, но е живеело с приемното семейство и на стари години се е грижило за тях, вместо за биологичните си родители.

Общи условия

Активация на акаунт