Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 50 044
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, търся най- добрата версия нс Lalique Encre Noire? Помогнете ми , моля 😅
в момента цената на 100мл оригинал е към 46лв, падала е и до 30 и нещо. - https://makeup.bg/product/3066/#/option/514050/
Аналоговите парфюми вече минават това при някои фирми...
Edit - Martin Lion H20 го имат, но не мога да кажа до колко е близък

# 601
Сега ако имаше кой да даде също толкова обзорен преглед и за дамски арабски парфюми,щеше да е повече от страхотно🤣🤣🤣. Аз от моите арабели най-много комплименти отнасям със  Artist 1 /Alhambra(Portrait of a lady FM)- няма такава трайност и шлейф....И Evoke/Ajmal реплика на Dior Grise Montaigne

# 602
Здравейте, отдавана следя форумите за парфюми в сайта и днес решиш да споделя за няколко добри реплики на парфюми, които харесвам и чиито мостри и отливки имам и мога да сравня с оригинала. /мострите и отливките са купувани основно от старкорп, елфрагс бг ,мона, парфимо и цели сетове от нотино –не съм имал никакви проблеми с тези сайтове / . Естествено, част от парфюмите, които си харесах, бяха  на цена по няколко стотин лева и можех да си ги купя чакайки солидно намаление или без опаковка. За това се насочих към техни реплики от фирми посочени тук. Пробвах повечето, но за моя вкус най –близо до оригинала се представяше Парфен и Рефан / става дума до мостри на Амуаж и Том Форд, Криид / . Купувал съм и други реплики, но понеже нямам оригинални мостри не мога да изкажа мнения.
Четейки веднъж в английската Фрагранция за любима ми марка Амуаж, попаднах на пост в който се казваше каква хубава реплика е направила неизвестна за мен арабска фирма и то на цена с пъти по ниска от оригинала. Естествено се заинтересувах и отделих доста време за четене и проучване на въпроса.
Al Zaafaran Midnight Oud, бе първият който си купих. Оказа се напълно идентичен с Амуаж Интерлюде. Окуражен си купих още няколко парфюма.
Killer Oud, Jubilant, Unisex, много добро копие на Jubilation XXV Man / естествено трайността не еетолкова голяма, но …Амужа точно с това се знае/
ПП забравих да кажа, най-много комплименти съм подлучвал за това -
https://www.parfimo.bg/armaf-club-de-nuit-intense-limited-editio … m-za-maje-105-ml/
Killer Oud, Overdose  тук има различие след 5- 6 час, от Амуаж Овертюре мъжки- оригинала завършва много ,,меко ,, животиски, докато този не се промени. Въпреки това за мен е страхотна покупка.
Следващият е този -https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/Kismet-for-Men-75476.html
Не знам на кого е реплика, но като самостоятелен  парфюм ми дава усещане на джентълмен. Идеален подарък за мъжа над 45 години.
Cabana Killer Oud Paris Corner  голям неуспех за мен. Би трябвало да е близък до Beach Hut Man Amouage . За съжаление мострата я свърших преди години и не мога да го сравня, но за мен е неуспешна покупка и не мога да го понасям.
Jorge Di Profumo Maison Alhambra  отговаря много добре на Acqua di Giò Profondo Giorgio Armani for men
Преди година –две във Фраграция прочетох анкета за най - добър мъжки парфюм. На първо място бе поставен Диор Хоме интензе. Купих си от намаление в Нотино. Наистина е страхотен.Тази година си купих обаче - Dark Door Intense Maison Alhambra .Много пъти съм ги сравнявал – никаква разлика не намирам.
В момента съм поръчал още 4 арабски реплики, когато ги получа ще споделя и за тях.
Накрая ще споделя за парфюма, който бих избрал ако имам само един избор /правя го защото той не е толкова популярен и не съм и срещал негови мостри и отливки/. Bois du Portugal Creed cologne –не мога да го опиша с думи, но може да прочетете във Фрагранция за него. Естествено след като видях колко много го ползвам си купих препоръчана от форума реплика Lalique Pour Homme Lalique е….просто бледо копие на оригинала. Няма смисъл да се купува
Ще спомена и за най-големият ми провал в слепите поръчки - Green Irish Tweed Creed – четох много за него във Фрагранция, почти всички го хвалеха. Имаше и няколко поста в които хора пишеха, че това е просто Cool Water Davidoff,  но на много по-висока цена. Другите обаче ги оборваха и аз си го купих и …..дадох 400 лева за Давидов, който не само струва 50-60 лева, но не ми и харесва. Повече от година го оставих да се мацерира и евентуално да се промени, ама не  Давидов си е.

ПП забравих да отбележа,  най-много комплименти съм получавал за това    https://www.parfimo.bg/armaf-club-de-nuit-intense-limited-editio … m-za-maje-105-ml/

обърнете внимание - това е  лимитираната версия, обикновената  не ми допада толкова. Сравнявайки го с оригиналната на Авентус този  ми харесва повече и като аромат и като трайност.
Много изчерпателен и подробен пост. Благодаря за което..
Много ми стана интересен този Creed  който споменавате.
Открих един нов сайт, който следя от няколко седмици и все не стигам до поръчка, но там го има 😊 и вероятно ще го взема за проба. Аз харесвам много Creed 😊

# 603
Радвам се, че мога да бъда полезен. Но да кажа, че съм мъж и Крийда си е чисто мъжки.

,,Момичета, търся най- добрата версия нс Lalique Encre Noire? Помогнете ми , моля,,

Имам този парфюм, както и версията му ,,Спорт,,/разликата е незабележима/ . Купил съм го за цена петдесетина лева и това е най-голямата разликата в съотношението  качество -цена от всички покупки на парфюми, които имам. В смисъл -той  е тъмен, но с много изтънчена елегантност, за разлика от други подобни не се натрапва и е носим при всеки повод  през есента, зимата и пролетта. Много траен е. Друго важно е, че е подходящ  за  мъже  от всички възрасти. Аз съм на 60, но зет ми който е на 35, толкова  го хареса , че му купих един и му го подарих.  За мен цента която съм дал  за неговото качество е много, много ниска и не бих търсил каквато и да друга версия.

# 604
Здравейте!  Парфюмите Armaf предлагат ли се по летищата (ще летя от Бали)? Търся спешно за подарък Armaf Club de Nuit Intense Man EDP.

# 605
Няма ли да е по-лесно да го поръчаш онлайн?

Аз си ревизирам коментара за Парфен с техния Lïnterdit..не знам къде ми е бил носът преди няколко дни, но сега си е на мястото и е категоричен, че това е просто една боза, в която нищо не можеш да отличиш като нотка...Трайност - 2 часа, с доза късмет.

# 606
  • София
Здравейте, някой знае ли дали има имитация на: Guerlain - Les Absolus d'Orient Encens Mythique
Днес го подуших и съм влюбена!
Гледах и пирамидата, но не се сещам кой би се доближавал..:

Иначе, след няколко опита с Парадокс от Гиза, Womanity - Zag, Angel Nova - Giza докато стигна до работа не ги усещах. Изкарах от дъното на шкафа един Martin Lion - tobacco vanille. Ами до вечерта си го усещам успокоих се, че поне проблемът не е в моят нос Relaxed

# 607
Сансиро имат ли физически магазин в София?
Преди две г. Бях в Турция и си харесах два парфюма на Сансиро, после видях, че имат и бг сайт, но не видях местоположение на картата. Ако нямат физизчески, знаете ли в кои обекти се продават?

# 608
Мартинез - сериозни намаления отново. Множество аромати по 10 и 13 лева. Няма да спите тази вечер, че ще изтървете промоцията Stuck Out Tongue Winking Eye
Подведох се по положителните мнения и си взех 7 парфюма, мъжки и дамски, някои на редовна цена. Пробвах всички, трайност - 0, не се усеща аромат дори и докато пръскам на себе си. Обикновена вода, неструваща и левче. Никога повече Мартинез.

# 609
  • София
За Мартинез - шах с пешката! Много харесвам техния Интенс кафе, спокойно изкарвам цял ден с него, с 4 сутрешни спрея. В косата го усещам до измиване. Кои аромати сте взели?

# 610
И аз имам около 10 аромата на Мартинез и няма никакви проблеми с трайността, минимумът е 4 часа.

# 611
Направи ми впечатление, че мартинез трият негативните коментари.
Имат платена реклама във фейса и няколко пъти отварям коментарите, късно вечер има негативни за трайността, на другият ден ги няма Simple Smile
Иначе и аз имам няколко ,
biblioteque,  changing constance,  vert malachite са ми сравнително трайни .
Santal Cardamon първоначално ми миришеше на сапун, но след време се промени и стана по-хубав.
Имала съм и други , които не са били лоши , но и не са ме впечатлили.
Мисля, че са им доста разредени , за да докарат тази цена за 50мл. и също мисля, че им трябва доста време за отлежаване.

# 612
  • София
Това с "отлежаването" на парфюмите... как да се изразя по-меко... никога не съм го разбирала, а напоследък много упорито се повтаря. Имам доста и оригинали, и имитации. Някои вече са доста стари. Никога не съм усещала подобрение на аромата,  виж - развалени парфюми за съжаление имам. Ако някой може да даде смислено обяснение, ще съм благодарна.

# 613
Това с "отлежаването" на парфюмите... как да се изразя по-меко... никога не съм го разбирала, а напоследък много упорито се повтаря. Имам доста и оригинали, и имитации. Някои вече са доста стари. Никога не съм усещала подобрение на аромата,  виж - развалени парфюми за съжаление имам. Ако някой може да даде смислено обяснение, ще съм благодарна.
Когато си купувам наливен парфюм от Рефан ,99% от случаите парфюмът трябва да престои за да мирише на даденият аромат ,който съм си купила.
Ароматът се променя много както и трайността му.
Задължително когато си купувам парфюм на Рефан наливен го оставям в шкафа поне 10 дни.
Това с капсулован парфюм не ми се е случвало.

# 614
Когато си купувате оригинален парфюм той е преминал всички процеси и е узрял. Когато е минало технологичното време го пускат на пазара.
Не съм технолог , но съм гледала филм за Амуаж и там от фирмата го обясняват.
Не случайно от Гиза казват , че ще пуснат аромата, когато е готов и когато правят от маслото спрей уточняват, че са нужни няколко дни преди да го изпратят.
При наливните парфюми и арабските съм забелязала ,че е се засилва аромата , като ги изчакаш известно време.

Общи условия

Активация на акаунт