💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 4 (07.10 - 14.10)

• 68 153
  • 1 296
  •   1
Отговори
# 900
На мен коалиции само на полов признак поначало ми се струват лоша идея. Харесват ми коалиции на база лични качества, междуличностно привличане и сходство в ценностите, обща визия за играта в нейната отборна фаза, стратегията за постигане на общите цели. Твърдо против съм предварителните коалиции, тяхното толериране от продукцията и после лъгането и мазането по под- и надкасти. Кой случайно пил кафе на бензиностанция по пътя, а кои пък били тренирали при един и същ стар участник - все ми е тая, такива презастраховки едно че развалят играта, а друго - измама е спрямо (другите) силни  играчи, които на собствен ход вървят към финала. Измама е и към зрителите.
В този сезон ми харесва коалицията на Гешев, Павел и Микяй, както и упоритостта на последния да привлече Маги към тях. Самата Маги вече не ми харесва, но пък Деси дотук поне няма грешка и заслужава да напредне.
Димитър го харесвам и като отборен играч, и като индивидуален. Също и Венци. За съжаление не видяхме много от Борисенко и Стан, за което не само продукцията обвинявам, но и още помня, че заради Мартин и Галина стигнаха до блатото.

# 901
Жена да вземе победата в този формат е мираж, почти. Винаги има някакъв мижав %, но той не е повече от 3-4. И това е , защото по природа жената е по-слаба физически.
В други формат напр. Биг Брадър жени са печелили и имат равни шансове с мъжете.
Да кажа за Светлинчо, че ми е много детски наивен. Да мине толкова зверски кастинги, да го одобрят и той сам да се постави в ролята на муле, което дърпа закъсалите каруци. То един път влюбен, втори път манипулиран, ама ако направи тази грешка за трети път, направо ще е глупав.

# 902
April morning коментар право в десятката. JoyJoyJoy Направо е невероятно как няколко от потребителите не се усещат колко много си противоречат от както е започната тази тема. Тотална липса на обективност. Една госпожа вчера беше толкова насъскана срещу Раду, че нападал и обиждал, и в същия този коментар тръгна да коментира външния вид на Ангел, а да не говорим, че тя и други нарекоха Раду сексист на база 5 минутни подбрани кадри. Останалите мъже от силните също се водят безхарактерни бети, а Пелипенко и Виктория са малоумни, защото също се чудили защо Силвия се чувства толкова обидена. Общо взето се критикува участник, че обижда и напада, чрез обиди и нападки, а темата успешно беше превърната в цирк и самата дискусия отиде в съвсем различна посока от предаването.

Аз, дори не харесвам Раду като персонаж, но глупостите, които се изписаха вчера общо взето ме принудиха да го защитя в случая. Раду беше изкаран като най-лошия човек влизал в предаването, защото бил казал нещо за облеклото на Силвия и защото я наричал "Кралица" на шега. Само ми е интересно, защо не видях подобна защита към Мастагарков миналата година. Също се върти мнението, че Раду бил настроил цялото племе срещу Силвия, което също не е така. Виктория абсолютно сама започна да се дразни на Силвия и да не се разбират. Никой от мъжете не и е говорил нищо, тя сама отиде при Караолис, поне от това, което виждаме на екран. Пелипенко също не е общувала с мъжете кой знае колко. Може би момичетата просто са съгласни, че Силвия се обижда прекалено лесно и далеч не е перфектна. Защо Раду е обвиняван за мненията и поведението на други, които дори не са в неговата коалиция?

А, иначе от вчера се твърди, че Павката бил по-слаб от Наталия. Изобщо не съм съгласен, Наталия се е показала само на изометрия, а и не съм съгласен, че Павката бил издържал на предишната битка само заради нея. Трябваше и двамата да държат, един ако пусне и двамата падат. Наталия дори губеше битки, които се очакваше да спечели. Загуби срещу Анджела при дърпането. Загуби и от Силвия при борбата с топката. И на халки я няма никаква. Общо взето, който я хване я бие и изпитва трудности на повечето трасета. Битката за елиминация не я броя, защото Павката не изглежда много по-тежък от Наталия, но въпреки това беше с 20кг жилетка. Смятам, че беше поставен в доста трудна ситуация. Дори един Борис отпадна от Паулина заради подобно предимство, какво остава за Павел, който не е спортист.

Много точен коментар и от Mama xxl. Напълно съгласен с всичко казано от нея.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:10 от Иван С. 659770

# 903
Мастагарков беше осмиван и порицаван, че искал да е добър герой и да служи за добър пример. На мен пък това ни хареса, още повече че момчето и на арената се доказа многократно.
Изобщо култът към лошите герои и честта да си злодея на сезона много се толерират, та чак зорлем във всеки следващ сезон се натискат за тази роля. Губи се мярката обаче.

# 904
Аз пък смятам, че може Силвия да спечели формата, макар да не сме я видяли още на пъзели как е. За целта обаче, като й куца социалната игра, ще трябва да ходи много на битки, в т.ч и елиминационни и да побеждава. Както Фифо беше абониран за битки, отиваше и мачкаше противници и зрителите го харесваха. Така и Силвия може да си пробие път към финала. Със скатаванки и криенки зад мъжете, никой не е стигнал далеч. Ако имаш претенции, че си силен играч, отиваш на битки и побеждаваш. Не мрънкаш, не ревеш, не обвиняваш никого за положението ти. Още ме е яд, че не избра Раду, ами Калоян, нооооо ще гледам битката с кеф и ще стискам палци и двамата да се върнат.

# 905
Миряна за Маги:
-- Това момиче държи като куче!!!

# 906
Аз пък честно казано съм на мнение, че Раду трябваше да избере от мъжете за елиминационната и съм убедена, че щеше да го бие. Той за мен е най-слаб от тях там. Видя се в онази капитанска, където ходиха по варели, как сравнено с другите мъже, изобщо не му достига кардиото. Да не говорим как се излага на някои елементи, като онзи ден т.нар. парцал висящ. Не знам защо се носи някакъв мит, че е много силен. Явно като говори много и се обяснява залъгва и с физическа подготовка, не знам вече. Това, че казва на другите какво да правят, не означава, че той много добре се справя сам. Аз поне такова нещо не съм видяла до сега с нещо да се отличава и да е кой знае колко адаптивен и силен на терен. Съвсем искрено го казвам, оставям настрана какво смятам за него като човек...
Даже си имам някаква хипотеза, че продукцията не дава да номинира него, за да може конфликтът им да продължи да ескалира, а не защото Силвия се страхувала от него. За мен тя е по-добра на терен и може да го бие. Освен може би в женски битки за баланс JoyJoy

Наистина мъжлетата в племето на токсичните с цялата си наглост зашиха номинация на Силвия. Не знам с какви очи номинират най-добрия си воин.………

Разбира се, в никакъв случай няма да обвиня мъжкото трио, че въпреки всеотдайната и борба на кръста не се смилиха над нея. И бяха в пълното си право да я номинират.

Значи  едната мъжка коалиция може да номинира жена, а другата не може. Щото е Силвия или ...
Няма нищо общо в двете ситуации освен, че и двете са жени... Силвия е видимо много добра на арената, Наталия видимо е доста зле. С изключение на вчера, не се е отличавала в битки и няма спечелени двубои. Какво общо има това, че са жени в случая? Зелените номинират Силвия, защото е твърде силен играч. Сините номинират Наталия, защото в твърде слаб играч.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 10:09 от Ne0n

# 907
Превъртях съвета на Силните, малко почивка от драмите на Силвия и Раду. Стискам палци и на двамата.
Играта не ми хареса, мъчителна за гледане. Изненадах се, че точно Гешев и Наталия издържаха толкова много. Интересно щеше да ми е за Павел, ако не се беше се подхлъзнал така нелепо.
Браво на жълтите. Не очаквах за Малвина и Венци на точно този кръст, Добрин е наистина добър на арената. Започна да ми става прекалено с начина, по който прави врътките си. Венци много му симпатизирам - не се хваща на глупостите на Кралев. Дано да се задържи. Миряна ми е много сладка на външен вид. Радвам се, че се активизира. Не съм очарована от играта и с Кралев, но не е като да има голям избор наистина. Изабел напълно ми опротивя последните епизоди - не знам какво води до чак такава липса на гръбнак и мисъл /абсурдно ми изглежда за човек на 20/. Кралев с това трънче просто изби рибата.JoyJoyJoy
Завидно културен беше съвета на сините. Колебая се дали Наталия вярва искрено в това, което избълва или просто пробва всички, за да се измъкне. Хареса ми, че насреща и бяха кратки, обосновани и не си измисляха причини. Павел и Гешев са ми много на сърце, Микяй не мога да разбера и аз защо от началото не мога съмсем да го харесам. Логически няма причина.
Светлин се чудеше сякаш как се забърках в това. Страхотен е на арената. Добър човек изглежда, спокоен, но мисъл не показва твърде често за жалост.
Интересно ми е накъде ще се развие играта на Деси. Не са я давали толкова много, че да си изградя представа достатъчно, но все пак се вижда мислене, желание и физически се справя добре.
Маги почти всеки път, като се появи имам чувството, че току-що се е събудила - не знае къде е, флегматично говорене. На игрите ми харесва.

# 908
Няма нищо общо в двете ситуации освен, че и двете са жени... Силвия е видимо много добра на арената, Наталия видимо е доста зле. С изключение на вчера, не се е отличавала в битки и няма спечелени двубои. Какво общо има това, че са жени в случая? Зелените номинират Силвия, защото е твърде силен играч. Сините номинират Наталия, защото в твърде слаб играч.
И двете са номинирани, защото са в отсрещната коалиция и са дразнещи по някакъв начин за тези, които ги номинират. Ако Магдалена беше на мястото на Наталия, тя щеше да бъде номинираната, въпреки че е силен играч. Не забравяйте, че Светлин също е номиниран. Това, кой колко е силен отдавна е просто допълнителен довод за пред Ралица.

# 909
Аве, по-просто казано - гледахме - "състезание за търпене на болка".

# 910
Мастагарков беше осмиван и порицаван, че искал да е добър герой и да служи за добър пример. На мен пък това ни хареса, още повече че момчето и на арената се доказа многократно.
Изобщо култът към лошите герои и честта да си злодея на сезона много се толерират, та чак зорлем във всеки следващ сезон се натискат за тази роля. Губи се мярката обаче.
Човекът беше осмиван и порицаван, защото искаше да е герой, ама без да ходи на битки. Толкова се оплиташе в лъжите си, че наистина ставаше само за гавра. От друга страна Светлин си е текстбук герой, който един път не си е направил устата да симулира контузия, да се прави на уморен, да се прави на жертва, на онеправдан (пълният инвентар на Мастагарков), така че евала на момчето. Не съм грам фен на герой уонъбитата, но ако искаш да бъдеш  такъв , точно това е начинът - ходиш на битки и ако си достатъчно силен, и имаш късмет, ще останеш такъв в историята на риалитито.

# 911
И двете са номинирани, защото са в отсрещната коалиция и са дразнещи по някакъв начин за тези, които ги номинират. Ако Магдалена беше на мястото на Наталия, тя щеше да бъде номинираната, въпреки че е силен играч. Не забравяйте, че Светлин също е номиниран. Това, кой колко е силен отдавна е просто допълнителен довод за пред Ралица.
Ами вчера никой не го изтъкна като довод пред Ралица, даже едва успя да измъкне, че е "добър играч" Joy ти къде го чу? Много рядко на съвети някой си признава, че реално се страхува от физическите данни на съотборник за да не го сметнат първия за слаб. Нормално и логично е. В случая използват зелените точно идеята, че Силвия ги дразни и всявала смут и била лош лидер и какви ли не още изсмукани от пръстите доводи Grinning реалността обаче всички я виждаме каква е. А колкото до Наталия тя дразни, защото много говори и то небивалици. Освен това е слаб играч, с нея и без нея все тая, даже няма да ги бави на отборните, а и да губи още двубои.

# 912
За рубриката - "Бъгове"

# 913
  • София
Наталия вчера си измисли отчаян ход, за да се спаси, но като започна да говори се отплесна и чак сама си повярва. Simple Smile Наговори куп глупости. В самото начало Рени направи коалиция от жени и Светлин, за да пращат на номинации мъжете. Как сега е лошо и сексистко, когато мъжете плюс 2 жени (от 3 в племето) изпращат жена и мъж? Глупости на търкалета. Да не забравяме и, че Гого не е беше номиниран май нито веднъж в първата част на играта, а това не му попречи да стане легенда.
Много ми харесва културното им поведение, без нападки и обиди. На мен точно това ми се гледа.
Венци ми напълни душата с коментара си за Кралев. Чудя се ако все пак заиграе с него дали ще спра да харесвам Венци или ще започна да подкрепям Кралев, толкова много ми харесва френския легион.
Миряна започва много да ме дразни. Има нещо нагло в държането й и май много си повярва.

# 914
Скрит текст:
Ами вчера никой не го изтъкна като довод пред Ралица, даже едва успя да измъкне, че е "добър играч" Joy ти къде го чу? Много рядко на съвети някой си признава, че реално се страхува от физическите данни на съотборник за да не го сметнат първия за слаб. Нормално и логично е. В случая използват зелените точно идеята, че Силвия ги дразни и всявала смут и била лош лидер и какви ли не още изсмукани от пръстите доводи Grinning реалността обаче всички я виждаме каква е. А колкото до Наталия тя дразни, защото много говори и то небивалици. Освен това е слаб играч, с нея и без нея все тая, даже няма да ги бави на отборните, а и да губи още двубои.
Говорех по-скоро за довода, който се даваше по адрес на Наталия, защото основния довод за нейната номинация от мъжката коалиция беше, че е слаб играч. Всички знаем, че ако Магдалена и Наталия бяха с разменени места, именно Магдалена щеше да е номинираната, въпреки че е силен играч и то доста в сравнение с Наталия особено. Номинациите се случват най-вече коалиционно. Ако ме питате мен, не ме кефи. Аз, обичам да гледам силни играчи на терен, но този сезон коалициите се сформираха доста рано.

Силвия сформира една от първите коалиции през сезона и със сигурност жените се бяха разбрали преди мъжете да се разберат. Тактиката на Раду и компания е по-различна, те искат да разкарат първо лидера на коалицията, докато Гешев и компания стрелят по слабите, защото така е по-вероятно да намалят бройката на отсрещната коалиция, а вчера нямаха и много избор, но преди това точно така правеха. При Силните го има и фактора, че Виктория все повече поддава и се клатушка м/д двете коалиции и за това не се стреля по нея.

Общи условия

Активация на акаунт