Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 43 174
  • 605
  •   1
Отговори
# 585
Най-често се връща стария цвят.

# 586
Аз съм я изсветявала постепенно с кичури. Бавно става, но не съм имала проблеми с косата. Но все пак имаше го и моментът с една кератинова терапия, която освен че заздравява и изглажда - естествено изсветлява косата. Може би това също помогна, а и се ориентирах как ще ми стои светла коса. Заради все по-побеляващи корени, които ме побъркваха, го реших. За около 2 години стана от ниво 5 на 11-12.

# 587
  • SF
Има слаби, има и устойчиви коси. Има коси, които се чувстват добре от масла,  и други, които не изглеждат добре след козметика с арганово масло.

Например за моята коса продуктите на Олиосета определено не са подходящи, а иначе са доста харесвани и препоръчвани в магазините.

Знаете ли за обезцветяване с витамин С? Два блистера се стриват на прах, добавя се бебешки щадящ шампоан, смесват се и се нанася на суха коса. Сваля до 1-2 тона, според това с какъв продукт е боядисвана косата, защото има много наслояващи се бои, но има и по-меки. Но много изсушава косата и след това трябва добре да я хидратирате.

# 588
Знам, но при мен не работи.

# 589
  • София
Аз последно май свалях боя със сода и шампоан. Ама доста изсушава.

# 590
  • София
Има си римуувъри и не са особено изтощаващи

# 591
То точно, че както и да се сваля цвета, косато все се изсушава и съсипва. Дори не съм сигурна дали изсветляването от веднъж във фризьорски салон не е по-щадящият вариант.

Иначе и шампоаните против пърхот свалят много от боята.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 16:32 от Telesilla

# 592
Аз бях гледала и оцет с кисело мляко, ама не знам дали действа. Също и знам, че маслата махат от боята.

# 593
Какво ще препоръчате срещу сухи и накъсани дължини?

# 594
Първо ножица.

И редовно хидратиране например вечер с олио за краища или нощен флуид/крем.
Какви продукти ползваш сега?

# 595
Шампоан Низорал 1 път в седмицата, защото имам дерматит. През останалото време шампоан на Нугела и Суле за стимулиране на растежа с чесън,балсам с протеин, хидратираща маска . След баня слагам балсам без отмиване,термозащита и след сешоар олио за коса. В скалпа ежедневно слагам ампули на Керастаз Денсифик за сгъстяване и масажирам.

# 596
Протеинови продукти колко често ползваш? Да не прекаляваш с тях? При мен става суха и лепкаща ако прекаля с протеиновите продукти.
Засега ми звучи добре грижата, може би да пробваш редовно да слагаш по малко олио или крем.

# 597
Според моята фризьорка намазване със зехтин и да се постои така преди измиване на косата се отразява много лечебно при суха коса.

# 598
По принцип дори намазване с олио (козметично или зехтин, кокосово) по краищата преди баня помага шампоана да не пресуши самите краища.

# 599
Това мазане със зехтин по краищата ли се прави ? И колко време се стои преди косата да се измие ?

Общи условия

Активация на акаунт