Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 43 285
  • 608
  •   2
Отговори
# 600
В корените няма нужда да се маже. Ако имаш време, може и час да стоиш, няма да ти навреди.

# 601
Не е ок да се ползва хидратираща маска и след нея протеинов балсам.Обратното може.

# 602
koketka31, всички шампоани срещу пърхот и за разни кожни проблеми съсипват косата, дори и уж най-щадящите. Така че пробвай да слагаш нещо само върху кожата, ако имаш кожен проблем, но не и шампоан.

# 603
Понякога много ми се изостря себореята и не мога без него...Ако знаете за по-добър продукт под друга форма може и да пробвам. Свела съм измиванията с него веднъж в седмицата, за да съм в ремисия, но ако го спра лека полека ще се обостри състоянието ми.

Първо ползвам балсама и после маската. За сухотата обаче чата ми препоръча да слагам масла на мокра коса преди баня, за да запечатват влагата, а под душа с лека и хидратираща маска да правя едно шляпане с вода по косата....сещате се.  След душ ми препоръча на капещо мокра коса да нанеса веднага крема без отмиване и олио за коса и след това да суша. Още утре ще си направя ойлинг с авокадо и кокос на мокра коса, ще преседя и ще спазя и следващите стъпки, като ще ви споделя дали е имало резултат. Препоръчайте ми някоя хидратираща маска с чист състав,ако имате любима такава.

Един съвет от мен към всички дами,никога не носете екстеншъни, закачени трайно за главата ви!

Относно ампулите на Керастаз ги ползвам от съвсем скоро и ще ви държа в течение за резултата от 3-месечния курс, който трябва да проведа с тях. Целта е събуждане на заспали фоликули, сгъстяване и цялостно подобряване на метаболита на косата и скалпа. Дооста са скъпи и се надявам да оправдаят цената си.

# 604
Това мазане със зехтин по краищата ли се прави ? И колко време се стои преди косата да се измие ?
За предпазването, да на краищата, преди измиване. Няма значение колко време.  Просто олиото ще попречи като се измива шампоана да попадне директно и да премие краищата, защото олиото е обгърнало самия косъм.
Ако е за маска за коса може и в корените.
Но по принцип вече нацъфтяла и накъсана коса няма какво да я оправи освен рязане. После вече - поддръжка.

# 605
Пак от моята фризьорка - срещу пърхот и себорея препоръчва спрей Себорал. Български, билков, евтин. Според нея помага и при косопад.

# 606
Омагьосан кръг е това със себореята, шампоаните, маслата, боите.
Мажеш масла, пада боята. Хубави са за дължините, но не всички. Кокосовото например изсушава допълнително.
Години ми трябваха за да разбера това.
На сравнително не третирана коса е супер. Но на боядисвана такава постига по-скоро обратен ефект - бухване, порьозна и хвърчаща коса, доизсушава.
Аз вече не ползвам масла. Не ми се отразяват добре. Не ми помагат за себореята.
Шампоани други няма шанс да ползвам освен тежки медицински за проблемен скалп, пърхот и други подобни.
Оттам боята ми се отмива страшно бързо. И това е един безкраен кръговрат.
Но това е положението.
Влязох главно, за да ви препоръчам боята на Котрин. Вчера фризьорката ми ме боядиса с нея. Поръчала я специално за мен и другите к клиентки със дерматити.
Не държи, не пари, не щипе, изключително щадяща, невероятен огледален блясък, никаква сухота, никакъв мирис на амоняк.
Страхотна е. Сега ще видя коко ще ми издържи и ще докладвам и за трайността.
Опитайте тази боя, момичетата с чувствителен и проблемен скалп.

# 607
Наистина това със себореята и медицинската козметика е вярно. Винаги ми се е искало да си ползвам проста един козметичен шампоан и айде ,ама не... Аз уважавам ойлинга много,сега съм се намацала ама вече по новата технология с намокрянето на косата преди товя. Ще докладвам.

# 608
Аз отрязах повече от половината си коса, вчера намалих с още 3 см. Вече не ми се занимава с неща за растеж. Сега ще я понося малко къса, да видим. Ще й правя терапии в салон през два месеца. И това ще е.
Ще видим кога ще поискам пак да е дълга. 😄
Иначе Себорала съм го ползвам години наред. Доказано помага много и за кодпад и за себорея и за растеж. Но докато беше стария състав с чемерика. Сега вече не ли действа изобщо. Всипнист от поне пет години нищо, което ми е действало вече не ли действа. Особено след като сменят състава.
Не е същият и ефекта.

Общи условия

Активация на акаунт