Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 360
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, има ли нещо подходящо, което може да се ползва против газове и подуване ? Вечер съм като балон, ще литна направо. :/

# 241
Момичета, има ли нещо подходящо, което може да се ползва против газове и подуване ? Вечер съм като балон, ще литна направо. :/
Откакто пия пробиотик се чувствам много добре, нито излишно подуване, нито газове, нито киселини.
От този съм много доволна.

# 242
И аз също имам питане. В 25+4 съм. Бебчето изостава с около седмица. Пуснахме изследвания, както и обременяване с глюкоза. Обременяването уж е в норма, останалите изследвания също, само гликирания хемоглобин е завишен - 7,5%. Има ли опасност от гестационен диабет или да не се панирам излишно. АГ каза да намаля сладкото на този етап и ще говорим повече след на следващия преглед, който е във вторник.

Пуснете коагулационен статус - Д-димер, фибриноген, АПТТ, протромбиново време. Проследете и кръвотока как е в маточните артерии.

# 243
Момичета и аз с моите неволи с контракциите се включвам и днес. Днес май е малко по-добре положението от вчера и онзи ден. Изброих ги от сутринта контракциите и до момента са 13 на брой. Взех си и диаспорал 300 и ще пия 2*1. Дали ако останат такъв брой да ходя да ме видят или 13 е нормално?
Благодаря много за мнението на всички!

# 244
Има ли някакъв стандарт при поставянето на епидурална упойка? При първото раждане на 5 см мисля, че ме забаламосаха и казаха, че е късно за упойка,пък сега чета, че и на повече см разкритие поставят... И мисля да си я искам с второто раждане.

# 245
От спането предимно на лявата страна, усещам някакви болки в костта някак на бедрото отстрани.. като набито ми е, особено днес така доста силно го усещам като легна на тази страна. На някоя случвало ли ѝ се е? Нали е най-подходящата позиция, но при тези болки дето си създадох, май ще сменя.

# 246
От спането предимно на лявата страна, усещам някакви болки в костта някак на бедрото отстрани.. като набито ми е, особено днес така доста силно го усещам като легна на тази страна. На някоя случвало ли ѝ се е? Нали е най-подходящата позиция, но при тези болки дето си създадох, май ще сменя.

Ако си качила някое друго кило, нормално е. Аз след множество травми на лявата подбедрица и стъпало ми се наруши "геометрията на крака" и при повече активност въпроста тазобедрена става е болезнена, дори и при лежане, точно както го описваш. Аз спрях да пия колаген и в момента колената са ми "като развързани", халтави, не знам как да го опиша, особено на много пострадалия крак. Вървя и при стъпване изведнъж изпускат връзките, изхруптява и е супер болезнено. Било нормално сега, да внимавам.

# 247
До тук (5м) съм качила 4кг, не знам дали е от това.

# 248

И аз имам такива болки но съм вече в 9-ия месец и болки има от всичко... Няма удобна поза. Възглавница за бременни помага, но донякъде. Освен това и топката за бременни ме спасява през деня от болки, но не може да се спи на нея...

# 249
И аз имам такива болки и в кръста също. Възглавницата за бременни помага

# 250
  • България
По принцип е окей да е до 6%. Най-добре е да се отиде на ендокринолог и да ви посъветва за хранителен режим без сладко и бързи въглехидрати.
Благодаря за съвета. С това сладко се получи леко двусмислие, защото обикновения хемоглобин ми е под норма и ми бяха казали да хапвам повече сладко, а сега пък това излезе. Иначе като килограми съм качила само един от началото на бременността, ако има някакво значение.

За обикновения хемоглобин гледат и желязото. Каква му е стойността напоследък?

Иначе гликирания хемоглобин обхваща средно стойностите последните 3 месеца.

# 251
  • Пловдив
Момичета, здравейте!
Проблем ли е ако направя втората ФМ в 23 гс?Лекарката, при която искам да ида има свободен час чак тогава.Ще дебна в супердок дали няма да се освободи по-рано, но е малка вероятността.
Мерси!

# 252
Момичета, възможно ли е вливките на кормагнезин и инжекциите флостерон - кортикостероид за белите дробчета на бебо да оказват някакво влияние на кръвното налягане?

# 253
Кормагнезин със сигурност оказва влияние и вдига кръвното. Аз качвах до 145 в болницата с него.

# 254
Кормагнезин със сигурност оказва влияние и вдига кръвното. Аз качвах до 145 в болницата с него.

===
Благодаря Духче, а имаш ли наблюдения до колко време отшумяват страничните ефекти ? Мен ми вляха 3 банки - отделно препарата и отделно все пак литър и половина течност отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт